Degute pataikei į mano 10ką Aš išprotėjusi dėl čiuožimo (tas antrasis hobis), tai man beveik visos, o ypač kokybiškos nuotraukos ant ledo yra užburiančios. Gal gali nustatymus parašyt norisi ir man ant ledo pafotografuot kada (ale kiek bandžiau tai nėra pavykę).
vvvvv kolkas nesakysiu Bet kiek mačiau darbų tai yra ir iš čia dalyvaujančių O į fotokūdrą manęs dar vis neįleidžia
Papildyta:
Gavau jau ir komentarų ir taškų
QUOTE(Vilika @ 2008 01 05, 01:37)
Pasirodo aš šiais metais visai gera buvau ir gavau dovanų fotoaparatą Canon 400D, bet lietuvišką instrukcija tik šiandien pas mane pateko, tad dar nieko gero nepavyko nufotografuoti Tikiuosi, kad išstudijavus intrukciją man pavyks su juo labiau susidraugauti
Pasigendu taves Sveikinu su nauju pirkiniu, geras senis siais metais buvo Koks objektyvas pas tave???
Tikiuosi greitai isvysti su darbais
Tiek prisnekejot...vel... Nekomentuosiu visko, anei visu nuotrauku, nes fiziskai neimanoma
Maciau apie remelius diskutavot... As kiek atsimenu Bitele, kai prisijungiau prie sios temos pries metus, mane visda zavejo jos uzbaigtos nuotraukos ir butent tas plonas baltas remelis to "uzbaigtumo" priduodavo Paciai irgi- nuotrauka be remo...tarsi kazko truksta Labai patinka Desiree dideli plataus remai, jos toks stilius, ji cia ji atsinese Patinka ir fotolamos ir agnezos dedamas remas O visokie spalvoti, is keliu spalvu, tiesa pasakius ne...
QUOTE(Elina @ 2008 01 04, 22:40)
man patiko Tavo auto, kuriame žiūri į viršų. kokybi6kas. kiti nea, kažkas ne taip..
QUOTE(sillwio @ 2008 01 04, 22:41)
gyveno kartą senelis šaltis, turėjo jis kalėdų bobutę.. pasaka..
QUOTE(Getter @ 2008 01 04, 23:17)
Nius taip...nesakau gi kad visiškai ne, ale, negaliu susidaryt nuomonės kai pakomentuoja kažkas vienas, nes kaip be būtų fotografiją vienaip mato vieni, kitaip kiti, todėl daugumos nuomonė šį tą reiškia Bet suprantu ir iš tos pusės, kad norisi komentuoti tas kurios įstringa giliau, nei visai pradedančių petskeliones, tai tos pradedančiųjų nuotraukos ir pasislepia po keliais puslapiais ir lieka nepastebėtos, ale kaip tada šioje temoje mokintis Kažkaip nebesmagu "lyst" į akis ir kaulyti komentarų Gal kai šio to būsiu pasiekusi, ar kaip sakoma įkelsiu tą giliai įkrintatntį darbuką, tada ir bus komentarai, bet kaip to pasiekti? Pati iš savęs nelabai daug gali išmokt (nors grot pianinu pati išmokau beveik ).
Kažkaip liūdnoka man, žiemos depresija
čia jau apsisprendimo klausimas. jei mokaisi - turi pakęsti ir praignoravimą. tiesiog pasidarai išvadą: arba nuotrauka nieko verta, arba stipriai išsiskiria skoniai. svarbiausia, man rodos, turėti savo nuomonę apie savo fotografijas, bet kartu ir priimti konstruktyvią kritiką.
aš irgi tik pradedanti. kartais gaunu komentarų, kartais - nė vieno. bet kažkaip įplaučius neimu. gal ateis laikas, kai pakomentuos.
pvz., šį rytą. prisėdau. žiūriu, naujos temos jau 13 psl. o palikau senoje temoje 49 psl. KADA pakomentuoti viską??? tad nekomentavimo priežastis gali būti tiesiog noras skaityti temą kartu su visais, o ne lindėti senuose psl. ir komentuoti
kita vertus, aš kol pati kiekvienos nuotraukos nepakomentuoju, tai iš kitų nereikalauju mano visų komentuoti, nes elementariai nepsėjama to padaryti.
QUOTE(Mintibutė @ 2008 01 04, 23:42)
Kadaise jusu temeleje daug naujoku atbaidete
aš pati naujokė. neatbaidyta. jautrumą mokantis reik pasidėt kur į šalį..
jei išmanantys sako, kad neįdomi, nekokybiška nuotrauka, tai reiškia, reikia susimąstyti.. o ne įsižeisti..
sėkmės. užeikit dažniau, pasimokysim kartu
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 05, 00:09)
o štai šita man labai patinka. su cinkeliu.. formatas, sutinku, gali būti ir kitoks, bet ir šitas man pacink.. maladiec.
apie rėmus. aš nemoku jų dėti.. bet norėčiau išmokti, nes kartais jaučiu, kad nuotraukai reikia rėmų.. bet kadangi nemoku, nespėju sugaudyti instrukcijas, kaip juos dėti, klausinėti gėda, taip ir lieka
o tas pink Sm fonas tikrai biaka..
na kad jūs kur, 13 psl nuo vakar 22 vakaro
Getter, tu pasakei lygiai tą patį, ką pasako 80 proc atėjusių naujokų ir jauties lygiai taip pat kaip jie. Ir atrodo čia visi profai ir skyrelio pavadinimas neatitinka realybės.... daugelis po to ir supykę išeina, būna grįžta, būna ne. vėliau supranti, jei nuotrauka nesusilaukia reakcijos, ji yra švelniai tariant, niekuo neįdomi... nei idėja, nei kažkas kabinančio. tai irgi yra šioks toks pažymys, tik neigiamas. net neįsimena niekas, žmonės užmeta akį ir prasuka puslapį žemyn, po to kai kažkas ima sakyt "nepakomentavot mano foto...", aš nustembu, negi buvo kažkokia foto o jei foto gera ar bent idėja originali, dauguma tikrai pasako bent "patinka", "keisčiau tą ar aną". o mokytis puikiai galima ir iš kitų pakomentuotų nuotraukų. juk pasižiūri foto, paskaitai komentarą, vėl pasižiūri, hmmm, gal iš tiesų anaip būtų geriau. ir nesvarbu ar tai tavo foto, ar mano... mano foto vakar su leduku ant lango per du puslapius nesulaukė nei vieno komentaro, tik po to bitėmaja parašė, kad patinka jai.... supratau, kadras nekabina. einu daryt kažko kito, kas užkabins... sufalšyvinau.
juo labiau yra klaida dėti senas nuotraukas, žinant kas jos neryškios, nuklydę fokusai, nukarpytos galūnės ir t.t. ir prašyti pakomentuot. jei žinai, kad foto yra nekokybiška, kam dar spausti iš jos kažką, tai nuotraukai sentimentų turi tik tu, nes ten tavo vaikas, artimas, brangi vieta, gyvūnas. bet mums tai tik nekokybiškas kadras ir tiek. būna ir neryškių foto, kurias įsimyli, bet tai vienetai... jau geriau pasiimti fotoaparatą ir čia pat nutraukti kad ir vazoninę gėlę.... bet kokybiškai. bus daug daugiau naudos, nei iš archyvų traukti senus nekokybiškus kadrus.
čia natūrali atranka irgi veikia, visada pastebimi tik geriausi kadrai, ryškiausios idėjos ir tik jie susilaukia dėmesio ir išgyvena. kiti nukeliauja užmarštin be komentaro ir be dėmesio, ale kurie čia išgyvena, kitur irgi neblogai kabinasi į gyvenimą. niekada nededu foto kūdron, jei čia nesusilaukiu palankaus vertinimo tai yra neblogas filtras.
o kaip padaryt, kad foto kabintų, tai ir yra tai, ką reik perkąsti, kaip jau rašiau kažkada, niekas nepasakys, apsisuk 180 laipsnių, pasilenk, žiogą pasidėk ant raudono lapo, atsitrauk 3 m ir fotografuok. tai turi pajusti tik tu, kaip geriausia. o mes tik įvertinam galutinį rezultatą. jei jis geras, visi žavisi, jei taisytinas - pasako, kaip vos vos pataisius galima gaut neblogą kadrą, o jei nebežinai nuo kurio galo ir imtis tos nuotraukos - ji "pamirštama".
pykti tikrai neverta ir nėra ko
Papildyta:
P.S. Mindoozo dviratininkas labai patiko gal todėl, kad primena kito žmogaus tokiu pat vardu darytus dviratininkų rūke kadrus
Getter, tu pasakei lygiai tą patį, ką pasako 80 proc atėjusių naujokų ir jauties lygiai taip pat kaip jie. Ir atrodo čia visi profai ir skyrelio pavadinimas neatitinka realybės.... daugelis po to ir supykę išeina, būna grįžta, būna ne. vėliau supranti, jei nuotrauka nesusilaukia reakcijos, ji yra švelniai tariant, niekuo neįdomi... nei idėja, nei kažkas kabinančio. tai irgi yra šioks toks pažymys, tik neigiamas. net neįsimena niekas, žmonės užmeta akį ir prasuka puslapį žemyn, po to kai kažkas ima sakyt "nepakomentavot mano foto...", aš nustembu, negi buvo kažkokia foto o jei foto gera ar bent idėja originali, dauguma tikrai pasako bent "patinka", "keisčiau tą ar aną". o mokytis puikiai galima ir iš kitų pakomentuotų nuotraukų. juk pasižiūri foto, paskaitai komentarą, vėl pasižiūri, hmmm, gal iš tiesų anaip būtų geriau. ir nesvarbu ar tai tavo foto, ar mano... mano foto vakar su leduku ant lango per du puslapius nesulaukė nei vieno komentaro, tik po to bitėmaja parašė, kad patinka jai.... supratau, kadras nekabina. einu daryt kažko kito, kas užkabins... sufalšyvinau.
juo labiau yra klaida dėti senas nuotraukas, žinant kas jos neryškios, nuklydę fokusai, nukarpytos galūnės ir t.t. ir prašyti pakomentuot. jei žinai, kad foto yra nekokybiška, kam dar spausti iš jos kažką, tai nuotraukai sentimentų turi tik tu, nes ten tavo vaikas, artimas, brangi vieta, gyvūnas. bet mums tai tik nekokybiškas kadras ir tiek. būna ir neryškių foto, kurias įsimyli, bet tai vienetai... jau geriau pasiimti fotoaparatą ir čia pat nutraukti kad ir vazoninę gėlę.... bet kokybiškai. bus daug daugiau naudos, nei iš archyvų traukti senus nekokybiškus kadrus.
čia natūrali atranka irgi veikia, visada pastebimi tik geriausi kadrai, ryškiausios idėjos ir tik jie susilaukia dėmesio ir išgyvena. kiti nukeliauja užmarštin be komentaro ir be dėmesio, ale kurie čia išgyvena, kitur irgi neblogai kabinasi į gyvenimą. niekada nededu foto kūdron, jei čia nesusilaukiu palankaus vertinimo tai yra neblogas filtras.
o kaip padaryt, kad foto kabintų, tai ir yra tai, ką reik perkąsti, kaip jau rašiau kažkada, niekas nepasakys, apsisuk 180 laipsnių, pasilenk, žiogą pasidėk ant raudono lapo, atsitrauk 3 m ir fotografuok. tai turi pajusti tik tu, kaip geriausia. o mes tik įvertinam galutinį rezultatą. jei jis geras, visi žavisi, jei taisytinas - pasako, kaip vos vos pataisius galima gaut neblogą kadrą, o jei nebežinai nuo kurio galo ir imtis tos nuotraukos - ji "pamirštama".
pykti tikrai neverta ir nėra ko
Papildyta:
P.S. Mindoozo dviratininkas labai patiko gal todėl, kad primena kito žmogaus tokiu pat vardu darytus dviratininkų rūke kadrus
QUOTE(californiagirl @ 2008 01 05, 01:51)
Ka tik grizau nuo pasto dezutes visa laiminga, pakyleta tiek apsidziaugiau pamaciusi nuotrauka
labai labai džiaugiuosi, kad gavai ne tiek daug ir vėlavo, žinant, kad taip toli keliavo
QUOTE(Getter @ 2008 01 05, 01:58)
vvvvv kolkas nesakysiu Bet kiek mačiau darbų tai yra ir iš čia dalyvaujančių O į fotokūdrą manęs dar vis neįleidžia
Papildyta:
Papildyta:
na džiugu, kad radai puslapį, kur patinka.
Aš tai geriausius komentarus gaunu čia. Kūdroje jau nervina nebylus balsavimas, arba pliusiukai ar šypseniukai. Gerą komentarą ten sunku gauti, jei aišku nenori tik to, kad gražu, puiku, super.
Todėl vertinkim tai, ką turim
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 04, 23:00)
Niamu niamu, šliapu šliapu, galima prisijungti prie šių gretų?
liaba, sveikas prisijunges
QUOTE(Getter @ 2008 01 04, 23:17)
Kažkaip nebesmagu "lyst" į akis ir kaulyti komentarų
nepyk, bet net juokas sueme: tokios pacios emocijos, kaip kad buvo mano pirmoj temoj, kai prie cia prisijungiau Ir pykau, ir draskiausi, ir deopresavau, ir PMS kalte verciau, ir ikyri buvau ( ir esu), bet supratau, kad jei paputusi uodega iseisiu - niekam nuo to nebus nei silta nei salta, o tik paciai blogiau. Labai suprantu tave Ramiai, viskas bus ok
QUOTE(Getter @ 2008 01 04, 23:21)
Jei jau rašėt kad Agnytės komentarai čia svarbūs ir reikalingi nors kolkas nelabai ką išmano, tai aš lygiai taip pat.
ten as rasiau, nes man svarbu visi komentarai...
QUOTE(Elina @ 2008 01 04, 23:39)
Getter, o tu perimk mano taktiką
as jau anksciau "isrisau" tavo taktika saunuole!
QUOTE(Sansara @ 2008 01 05, 10:21)
Getter/.../ pykti tikrai neverta ir nėra ko
va lygiai tokias pat isvadas pasidariau. Zodis zodin sutinku
Vienzo, viskas ok, ziurekit, kaip saule sviecia, soku i veltinius ir ciuoziu i miska.
Adios amigos!!!!!!!!! (tikiuosi sugrizti bent su vienu neblogu kadru)
QUOTE(Desiree @ 2008 01 05, 11:30)
QUOTE(Sansara @ 2008 01 05, 11:59)
Mūsų Sea_ šiandien gimė sūnelis
sveikinimai
QUOTE(vauga @ 2008 01 05, 12:05)
l
Vienzo, viskas ok, ziurekit, kaip saule sviecia, soku i veltinius ir ciuoziu i miska.
Eik tu sau , o Klaipėdoj kaip šalta, vėtra. Pas mus net elektra buvo dingusi. Namie nosis šąla, kursimės židinį
"Po švenčių"
Rėmelis netinka, bet tai mano šio ryto pasiekimas . Atsibudau anksti, visi dar miegojo, tai aš mūsų bloge sėdėjau, išmokau spalvotus rėmelius. Iki šiol tik juodus baltus mokėjau ir visai kitaip darydavau. Tai va. Teks dabar jums pakentėti kol atsidžiaugsiu tuo ką išmokau
QUOTE(Elina @ 2008 01 05, 10:15)
sveikinimai
Eik tu sau , o Klaipėdoj kaip šalta, vėtra. Pas mus net elektra buvo dingusi. Namie nosis šąla, kursimės židinį
"Po švenčių"
Rėmelis netinka, bet tai mano šio ryto pasiekimas . Atsibudau anksti, visi dar miegojo, tai aš mūsų bloge sėdėjau, išmokau spalvotus rėmelius. Iki šiol tik juodus baltus mokėjau ir visai kitaip darydavau. Tai va. Teks dabar jums pakentėti kol atsidžiaugsiu tuo ką išmokau
apie rėmelį tuomet nieko ir nesakysiu. Nes motyvą turi, kodėl tokį dedi, nesvarbu, kad man nelabai jis
Aoie nuotrauką... matosi, kad moki išplaukusį foną daryti, spalvos geros. Man tik pati kompozicija nelabai.
Ir gal iš arčiau net norisi pažiūrėti pro tą plyšį.
QUOTE(Desiree @ 2008 01 05, 12:26)
Aoie nuotrauką... matosi, kad moki išplaukusį foną daryti, spalvos geros. Man tik pati kompozicija nelabai.
Ir gal iš arčiau net norisi pažiūrėti pro tą plyšį.
ačiū, kaip džiaugiuosi, kad jau pastebit, jog kiek pramokau . O idėja dėl plyšio labai patiko, pabandysiu
QUOTE(Vilika @ 2008 01 05, 01:59)
Nuėjau ir aš Pažiūrėjau Bet man labiau patinka Sillwio toks, kokį aš visada avatare matau
tai, kad ten tarp tulpių ne Sillwio
QUOTE(sayonara @ 2008 01 05, 09:11)
apie rėmus. aš nemoku jų dėti.. bet norėčiau išmokti, nes kartais jaučiu, kad nuotraukai reikia rėmų.. bet kadangi nemoku, nespėju sugaudyti instrukcijas, kaip juos dėti, klausinėti gėda, taip ir lieka
su PS pasirenki Image>canvas size. paprastai renkuos 1 cm pločio rėmelį. po kur yra canvas extension color pasirenki norimą spalvą - baltą, pilką ar juodą. ir viskas