Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuot

QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 04, 23:01)
niekas nelindo į kadrą, visi sėdėjo prie stalo, kartais net specialiai stengiausi kuo daugiau "šiukšlių" įpinti į kadrą, kad pro mažą skylutę matytųsi vaikas.

O man toks pasak tavęs šiukšlių ipinimas į kadrą nelabai. Nes reikia mokėti tai padaryti. O mano nuomone tau nepavyko. Bet aišku tai tik mano nuomonė smile.gif Nebūtina jos ir paisyti

Bitute, aš tai spausdinu nuotraukas. Turi paskui pusvalandį plautis. Tai turiu laiko ir plepu tarpuose lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 05, 01:03)
Nebandei bw varianto? Dabar šiek tiek marga, sunku susikoncentruoti į žvakes. Man per daug šviesu. Ir stalas, kėdės, namai, miškai ir t.t. man yra iš tų objektų, kuriuos stengiuosi fotografuoti tiesiai.

Tai kad sventes tokios ir yra. Margos ir pilnos visko biggrin.gif j/b nebandziau. Ir daug nezaisiu, nes nuotrauka seimos albumui, bet man linksma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 01 05, 00:09)
O man toks pasak tavęs šiukšlių ipinimas į kadrą nelabai. Nes reikia mokėti tai padaryti. O mano nuomone tau nepavyko. Bet aišku tai tik mano nuomonė  smile.gif  Nebūtina jos ir paisyti

kadangi tai buvo reportažinio stiliaus fotosesija, tai šiukšles pakęsti galima. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 05, 00:09)
paskutinis šiam vakarui:

Horizantalus formatas ne geriau?
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 01 04, 22:28)
Kažkaip peržvelgiau nuotraukas ir kai ką randu, kas mano akims labai gražu.
Kaip jums šita? (ryškumo deja čia nerasta sad.gif )

kažkodėl ji man patinka. tokia miela, šilta.

QUOTE(dejavu @ 2008 01 04, 22:33)
ar nesupyksite, jei aš į jau praėjusių ND albumą "Šventinės akimirkos"  įdėčiau nuotrauką.  Tiesog seniai ND dalyvavau, sąžinė griaužia  blush2.gif

manau, kad nesupyks niekas biggrin.gif

QUOTE(Elina @ 2008 01 04, 22:40)
Dar pabandžiau blush2.gif

eee... kaip malonu žiūrėt tau tiesiai į akis biggrin.gif deja, matau tik pirmą nuotrauką. veidas ir man šiek tiek peršviestas atrodo, bet šiai visai patinka.

QUOTE(sillwio @ 2008 01 04, 22:41)
Dar viena iš tos pačios operos

super thumbup.gif kaip kažkas jau rašė, gal tikrai vandens šiek tiek per daug g.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 01 04, 22:43)
aaaaaaaaaaaaa, pažiūrėjau, susinervinau, ir einu pardavinėti fotoaparatą. Na kaip aš noriu išmokti fotografuoti gamtą. Nerealiai.
hmmm, tik toj gamtoj būnu labai retai

nedrįsk tongue.gif

QUOTE(inc @ 2008 01 04, 22:43)
Bite maja, sakai 'Valtis" , ane? wink.gif na pažiūrėsim pažiūrėsim....nors šiaip jos net nebuvau įtraukus į pretendentų sąrašą  biggrin.gif

kodėl tu tas valtis taip nuvertini? man tai yra superinė nuotrauka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 01 05, 00:03)
ammmmm.. tuomet tu esi super. Šiaip, renkantis objektyvą aš turiu tokią nuomonę: juos reikia rinktis palyginimo principu. Yra keletas variantų už panašią kainą, renkiesi pagal fokusavimo greitį, aštrumą, bokeh, f ir t.t. Nemanau, kad per vieną vakarą galima išmokti daugelio objektyvų charakteristikas. Pagrindinius dalykus objektyve - taip, visiškai sutinku.

ne nu tai beabejo kad lygint (tam internete rimtų forumų yra pakankamai, atsiliepimų taip pat), bet aš pvz žinau kad nikonui yra geriausi Nikkoro DX (nes spec pritaikyti kai matrica ne full o 1,5; galėčiau išsirinkti makro objektyvą, taip pat fisheye, nes suprantu kam jie skirti) gal tai ir yra pagrindai, bet kažkada tai man buvo kiniečių heroglifai biggrin.gif
Atsakyti
man irgi pradžioje atrodė, kad čia painiava dėl tų skirtingų mūsų lygių - vieniems lyg ir mokytojo vaidmuo tenka, kiti - jų sąskaita vegetuoja. Paskui supranti, kad ir vidutiniokų nemažai, aj, ką čia skirstyt.

aš konkrečiai apie Getter pastabas dabar galvoju, tai aš pvz., su konkrečiais pasiūlymais: jeigu nori komentaro, tai parašyk konkretų klausimą, iš kurio matytųsi ką pati nuotraukoj matai, kas tau trukdo, ko nesugebi padaryt ir pan - kame problema žodžiu. Tada ir kitiems gal lengviau bus pasisakyt, o tu galėsi pamažu techninius dalykus tvarkyt.

o nuotraukų, kurios tau atrodo tikrai geros, įdomios, vertos pasidalinimo ir platesnių komentarų, iš kurių ir kiti galėtų sau ką nors išnešt, leisk sau įdėti į temą kokias kelias (nu pati nusistatyk kokį neįkyrų optimalų skaičių ar tiesiog kiek pavyks tokių jau tikrai gerų padaryt mirksiukas.gif ) - tada ir pati pradėsi sau griežtesnius reikalavimus taikyt, ir jeigu jau ir tada nepakomentuos, nu reiškia tikrai ji tik tave kabina.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 01 05, 00:44)
aš ne Desiree, bet gal galiu trigrašį įkišti:
man įdomi dešinė pusė, tas, smėlio laikrodžio formos konstrukcija ir viduryje  tas žmogeliukas - marionetė. Todėl daryčiau vertikalų kadrą -  kirpčiau per pusę.

na gal g.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 01 05, 00:47)
o ką daryti man kai ir du mūzinai nepadeda gero peizažo nufotografuoti g.gif  ar čia man eiti į kokius kursus, ar mūzinus keisti?
Inc, o nenori įdėti į tą albumą, kur darydavom įvairias variacijas? Kaip minėjo Vvvvv, apleistas kiek, gal būtų proga atgaivinti, o ir pačiai gal naudos būtų, gal kas kokį įdomų kirpimo variantą pasiūlytų.

na baik jau wink.gif geri gi tavo mūzinai biggrin.gif ... ir nebandyk pasakot, kad peizažai nesigauna. man tarkim taviškis tiltelis, tai toks svajonių vaizdelis, kad net apsakyti sunku doh.gif ... jei kas leistų, tai pasidaryčiau pačio diždžiausio formato ir pakabinčiau ant savo didžiosios 4 metrų aukščio sienos biggrin.gif mirksiukas.gif ot būtų grožis thumbup.gif thumbup.gif

o dėl manojo tilto dėjimo korekcijoms, tai gal ir visai liuks būtų?

QUOTE(vvvvv @ 2008 01 05, 00:53)

o del inc foto tai dabar supratau Desiree ka sakei minedama jog nemoki komentuot kaciuku, suniuku ir pan.... va as matyt tokios foto nemokeciau pakomentuot....  g.gif ji matyt man per vyriska tokia  biggrin.gif

vyriška? na turbūt dėl to, kad čia tiltas, konstukcijos, metalas, dažytojai, o dar ir pasienis... vyras vos iš proto neišsikraustė kol aš tą tiltą iš visų pusių fotkinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 01 05, 00:14)
man irgi pradžioje atrodė, kad čia painiava dėl tų skirtingų mūsų lygių - vieniems lyg ir mokytojo vaidmuo tenka, kiti - jų sąskaita vegetuoja. Paskui supranti, kad ir vidutiniokų nemažai, aj, ką čia skirstyt.

aš konkrečiai apie Getter pastabas dabar galvoju, tai aš pvz., su konkrečiais pasiūlymais: jeigu nori komentaro, tai parašyk konkretų klausimą, iš kurio matytųsi ką pati nuotraukoj matai, kas tau trukdo, ko nesugebi padaryt ir pan - kame problema žodžiu. Tada ir kitiems gal lengviau bus pasisakyt, o tu galėsi pamažu techninius dalykus tvarkyt.

o nuotraukų, kurios tau atrodo tikrai geros, įdomios, vertos pasidalinimo ir platesnių komentarų, iš kurių ir kiti galėtų sau ką nors išnešt, leisk sau įdėti į temą kokias kelias (nu pati nusistatyk kokį neįkyrų optimalų skaičių ar tiesiog kiek pavyks tokių jau tikrai gerų padaryt mirksiukas.gif ) - tada ir pati pradėsi sau griežtesnius reikalavimus taikyt, ir jeigu jau ir tada nepakomentuos, nu reiškia tikrai ji tik tave kabina.

Labai ačiū 4u.gif rimtai, labai gražiai parašei. Aš apie tai nepagalvojau, maždaug įkeliu nuotrauką ir sedžiu išsižiojus ir laukiu komentarų (o kai nesulaikiu tai liūdna darosi) lotuliukas.gif o vat konkretumas manau duos daug daugiau naudos 4u.gif
Atsakyti
užuolaida, man irgi visai smagus tavo kadriukas. Šiek tiek priminė c_girl į ND įdėtą, tik koloritai skiriasi
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 01 04, 23:14)
iš to tipo foto man stovi akyse nuotrauka, kur vyras gulinėja pievutėje tarp tulpių, (bet ant sienos nekabinčiau biggrin.gif )

aaa, šita gera buvo thumbup.gif prisimenu aš ją gerai.

QUOTE(Elina @ 2008 01 04, 23:30)
Užsimaniau hasselio su skaitmeniniu užpakaliu laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif

manau, kad tau tai yra pasiekiama lengvai. Kalėdų senį turi pašonėj mirksiukas.gif
Atsakyti
Ikisiu dar savo trigrasi i jusu diskusijas. Apie tai diskutavom ir su Viktorui bei Narajana prie arbatos. Internetas siuo metu yra uzpludes nuotraukomis. Tokiu fotografu kaip mes pilna. Ir visi iesko pripazinimo savo nuotraukoms. Kaip Sillwio rase, techniskos ismokti galima, o va meno gyslele reikia tureti. Ir ja turinciu yra nedaug. Sunkumai prasideda, kai technika ivaldoma ir atsiduriama akligatvyje.
Atsakyti