Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas

QUOTE(Loretoidas @ 2008 01 07, 20:54)
Pumpurėli, man atrodo, kad čia lelija, ne amarilis, nors, aišku, labai panašu  g.gif O jei dar spalvą pakeitus į raudoną... Amariliai - mano mėgstamiausios žiemos gėlės  biggrin.gif

Lelijų nepažįstu, bet žinau, kad mama augindavo ir baltus, ir baltus su rausvais dryžiais amarilius smile.gif Tai nuo tol visus juos vadinu amariliais ir per daug nesuku galvos biggrin.gif
Winia - ačiū už schemą, tik kol kas negaliu išarchyvuot, reiks į darbą nusisiųst rolleyes.gif
Loretoidai - šie du paveiksliukai labai puikūs thumbup.gif Ir dėl įrėminimo neturėčiau pastabų tavo vietoj smile.gif
Dar dėl lino - kur pirkti, aišku. Bet dabar gal man kas nors paaiškintų, ką pirkti g.gif biggrin.gif Kaip vadinasi tas, kuris "geras" pagal patirtį? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpurėlis: 07 sausio 2008 - 20:50
QUOTE(Loretoidas @ 2008 01 07, 19:54)
Pumpurėli, man atrodo, kad čia lelija, ne amarilis, nors, aišku, labai panašu  g.gif O jei dar spalvą pakeitus į raudoną... Amariliai - mano mėgstamiausios žiemos gėlės  biggrin.gif

drinks_cheers.gif pas mano mociute tokios lelijos zydi vasara blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2008 01 07, 20:20)
Tai kad iš kokio http://www.willowfabrics.com beveik tas pats išeina ax.gif Na gal pora litukų daugiau (už Fat Quarter), o daugiau imant ir pigiau išeina, nes iš tos ebay parduotuvės siuntimui nuolaidos praktiškai nėra (Combined Shipping) g.gif Ir iš JAV ilgiau eina, negu iš UK ax.gif

Na, čia tiesiog buvo mano išbandyta parduotuvė. Šiaip paieškojus ebay galima daug jų rast, reik tik užsiimt. Combined shipping taikoma, pati siunčiausi ne vieną, o kelias medžiagas, už siuntimą paėmė tik kartą. O dėl trukmės tai irgi suabejočiau - atėjo per savaitę, gal net greičiau.

O dėl lietuviško lino - nesu bandžius, bet daug kas sako, kad kryželiai gaunasi pailgi, "ištempti". Nebent nusipirkti išpašomos kanvos (waste canvas) ir ją prisisiuvus siuvinėt. Pati ruošiuos netrukus pamėgint, galėsiu pasidalint įspūdžiais.
Atsakyti
QUOTE(seteriuke @ 2008 01 07, 17:08)
dabar tai pradejau suniuka(berno zenenhunda) kai pabaigsiu parodysiu blush2.gif  ax.gif

oi, seteriuke, parodyk bent jau pagal kokią schemutę (paveikslėlį) mano meilę siuvinėji wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Pumpurėlis @ 2008 01 07, 18:48)
Lelijų nepažįstu,

Lelija čia, lelija biggrin.gif pažiūrėk į kuokeles mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Idun @ 2008 01 07, 19:08)
O dėl lietuviško lino - nesu bandžius, bet daug kas sako, kad kryželiai gaunasi pailgi, "ištempti".

labai paprasta to išvengti - pasisiuvinėji mėginuką ir pažiūri, į kurią pusę 'tįsta'. Tada į siaurają pusę pridedi dar vieną giją, t.y. vieną kryžiuką siuvinėji ne 2 gijas ant 2, o 2 gijas ant 3 mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tai per minkštą liną nusipirkau, tai kryžiukai išvis tokie plaukiojantys gaunasi.
Gal reikia kokio kietesnio dairytis? Mano toks minkštas ir švelnus, kad būtų galima laisvai patalynę iš tokio siūti.
Atsakyti
kasiopeja, ar staltiesę-žaidimą išsiuvinėjai? Aš tai kankinu dantis sukandus, liko dienai dviem... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(paukščiukas @ 2008 01 07, 11:37)
bigsmile.gif Labai graži, o nemėginot lino parduotuvėse lino pirkti, kaip ten kokybė?

pagrindinė parduotuvinio lino problema - austa netolygaus storio siūlais (kai kur storis skiriasi net 3 kartus) ir kryžiukai nelygūs ir negražūs gaunasi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Loretoidas @ 2008 01 07, 19:21)
kasiopeja, ar staltiesę-žaidimą išsiuvinėjai? Aš tai kankinu dantis sukandus, liko dienai dviem... ax.gif

nesiuvinėju staltiesės-žaidimo... iš kur tokios žinios? g.gif biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(winia @ 2008 01 07, 19:21)
Aš tai per minkštą liną nusipirkau, tai kryžiukai išvis tokie plaukiojantys gaunasi.
Gal reikia kokio kietesnio dairytis? Mano toks minkštas ir švelnus, kad būtų galima laisvai patalynę iš tokio siūti.

nusipirkau šiandien Burdoj lino, toks tvirtas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Idun @ 2008 01 07, 21:08)
O dėl lietuviško lino - nesu bandžius, bet daug kas sako, kad kryželiai gaunasi pailgi, "ištempti". Nebent nusipirkti išpašomos kanvos (waste canvas) ir ją prisisiuvus siuvinėt. Pati ruošiuos netrukus pamėgint, galėsiu pasidalint įspūdžiais.

Kadangi esu is "kaimo" (mazos lietuvos miestelio), kai pradejau siuvinet pries 10 metu, net nenutuokiau, kad galima kazkur nusipirkti kanvos, ta siuvinejau ant lininiu nauju ranksluosciu blush2.gif

galiu pasidalinti patirtimi, kad kryzeliai gaunasi neistempti, labiau kvadratiniai, tik visa beda, kad siulai, is kuriu austas audinys, nelygus ax.gif

mano, pries 10 metu issiuvinetas ir susiutas is ranksluocsio apvalkalas knygutei blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cenzura: 07 sausio 2008 - 21:34
QUOTE(cenzura @ 2008 01 07, 22:29)

mano, pries 10 metu issiuvinetas ir susiutas is ranksluocsio apvalkalas knygutei  blush2.gif

[

Cenzūra, aš vaikystėj irgi esu išsiuvinėjus Lietuvos istorijai apvalkalą, ir irgi su D raide:)) Raidės schemą ėmiau iš Burdos smile.gif reikės nufotkinti, kai būsiu pas tėvus:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo winia: 07 sausio 2008 - 21:41
kasiopeja, man atrodo, kad Tu ieškojai šitos staltiesės schemutės , kažkas nurodė sizikės picasa (negi klystu g.gif ). Va šitos:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(paukščiukas @ 2008 01 07, 20:24)
radau pas save žurnale, tuoj sukelsiu parodysiu, tik nežinau kokia kokybė gausis, bet jos mažutės

Labai aciu
kaip tik nedideles ir reikia
Atsakyti
QUOTE(Idun @ 2008 01 07, 21:08)

Kaip kazkas sake - pagrindine problema: netolygus siulas ir vietomis isplatejimai/susiaurejimai buna, tenka is akies vienodinti. Kartais tenka ir 2 x 3 giju kryziukais siuvineti. Esu ir marle dejus ir ja naudojaus kaip tinkleliu (paveiksliukas buvo su fonu, tad marles nebesimate). Bet visa tai buvo pries 10 metu smile.gif. Dabar galima ir gero lino rasti. Bent jau mano lietuvisko lino (Plunges) patalynes komplektai tokie, kad siuvineti galima drasiai.

QUOTE(winia @ 2008 01 07, 21:21)

As kaip tik megstu minkstesne medziaga. Lengviau siuvineti ir galima durti per 2 skylutes smile.gif. Tik reikia gerai istempti lankelyje.
Atsakyti