Įkraunama...
Įkraunama...

Rašykime lietuviškai :)

O gal kas nors žino ar įmanoma kaip nors įdiegti lietuvių kalbos tikrinimą programoje Adobe Indesign ar Illustrator? Laaaaabai praverstų.
Atsakyti
Gal kas galit pasakyti juodu aviu koda? smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lovelikedeath @ 2011 01 24, 16:28)
Gal kas galit pasakyti juodu aviu koda?  smile.gif  ax.gif

Tai kai nusipirksi, ten ir bus tas kodas. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Suged @ 2011 03 04, 13:11)
Tai kai nusipirksi, ten ir bus tas kodas.  blush2.gif

gerai cia blush2.gif lotuliukas.gif nezinau, nepatogu man rasyti lietuviskai.Kad mane kur.
Atsakyti
Labai visiems patarčiau išmėginti Lithuanian (Programmers) klaviatūros išdėstymą.
Atsisiųsti galima su kitom lietuvybėm, kažkas jau rašė, iš šio puslapio:
http://www.registrucentras.lt/litwin/
Pasirinkti LithWin XP / Vista / 64, priklausomai nuo Windows versijos.
Atsisiuntus ir išpakavus, spausti dešiniu ant Go.inf ir pasirinkti "Install".

Tuomet prie Keyboard Layout visų pasirinkimų atsiras ir Lithuanian -> Lithuanian (Programmers)

Išdėstymo esmė ta, kad klaviatūros visi mygtukai lieka tokie, kokie ir angliškoje klaviatūroje, o lietuviškas raides rašote papildomo mygtuko pagalba.
T.y. visi skaičiai, qwerty, ženklai ir pan. išlieka kaip angliškoje klaviatūroje.
Jei norite parašyti lietuvišką raidę, spaudžiate mygtuką "`" (kairiau visų skaičių, atbulinė kabutė arba "tildė"), o tada atitinkamą raidę anglų kalboje.
Pvz. `a => ą, `c => č, `z => ž ir t.t. Čia panašiai kaip su shift, tik nebūtina laikyti to mygtuko, galima tiesiog prieš tai paspausti.
Privalumas tas, kad nereikia atsiminti visų lt raidžių išdėstymo prie skaičių. Jei esate pripratę rašyti su klaviatūra, lietuviškas raides taip labai patogu rašyti, reikia tik truputį įprasti paspausti tą klavišą.. smile.gif

Yra tik 2 išimtys - `q => ū, `w => ė. Taip padaryta dėl to, kad atitinkami mygtukai jau užimti raidžių ų ir ę

Tikiuos kas išbandys ir patiks, jei ne šis išdėstymas, nežinau, ar ir rašyčiau lietuviškai biggrin.gif
Atsakyti
Beveik visada naudoju lietuvių kalbą ax.gif
man taip gražiau,ir žinoma reikia ją gerbti mirksiukas.gif
Atsakyti
gerai, kai tų lietuviškų raidžių nėra daug, tad jei ant klaviatūros nėra gamintojo sužymėta, žmogus gali pats su markeriu užsirašyti smile.gif
Papildyta:
beje tik dabar pagalvojau, kad reikia susiinstaliuoti "spelingą" mozilos naršyklėje. Kad klaidas ištaisytų. Nes kai pagalvoji tokia čia ir laimė bei pasididžiavimas: rašau lietuviškai su klaidom...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo edangra: 27 gruodžio 2011 - 23:25
Aš tai jau daug metų su lietuviškom raidėm rašau, gražiau man atrodo su visom varnelėm ir nosinėm.
Prieš pora metų ir su telefonu pradėjau lietuviškai rašyti, šiek tiek daugiau laiko reikia SMS'ui parašyti, tačiau po šiek tiek laiko pripratau.
Nereikia išsižadėti kalbos ypatybių vien dėl kelių sutaupytų sekundžių smile.gif
Atsakyti
visgi pasidariau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 02 vasario 2012 - 08:10
SMS neišeina rašyt lietuviškai, nėra tokio raidyno... o kompiuteriu visada stengiuosi naudoti LT kalbą. nžn, gražu ar negražu, bet tikrai suprantamiau biggrin.gif nes kai kurie kai parašo be Lt raidžių, be skyrybos ženklų, tai šifruok nešifravęs, gali taip ir nesuprasti, ko nori doh.gif ir dar taip pat gerai naudoti visas nosines raides ir pan, kad nepamirštum gramatikos wink.gif
Atsakyti
Tikriausiai labai senas telefonas,kad nėra lietuviškų raidžių biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas zinot, kaip plansetiniame kompiuteryje lietuvybe susitvarkyt? Parsisiunciau go keyboard lietuviska,nu bet nerandu kur nustatymus kokius pakeist , kad ja rodytu man doh.gif
Atsakyti