Įkraunama...
Įkraunama...

Rašykime lietuviškai :)

Pasiūlymas norintiems internete dažniau naudoti lietuvių kalbą ir lietuviškus simobolius. Naršyklė Firefox http://www.mozilla-e...oducts/firefox/ automatiškai tikrina įvedamą tekstą į visokius forumus, internetinius komentarus, gmail ir panašiai, galima pasirinkit gramatikos tikrinimo kalbą, kad tikrintų lietuvišką tekstą. Gramatinės klaidos pabraukiamos kaip kaip ir Word'e. Tikrai motyvuojantis dalykas norint išmokti bendrauti lietuviškai wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dds: 21 balandžio 2008 - 22:10
Net keista, kiek super mamų džiaugiasi,kad gali rašyti lietuviškai. O aš vis maniau, kad nemadinga šiais laikais kompiuteriu lietuviškas raides rašyt. O pasirodo, čia iš nemokėjimo. Ačiū už tokią temą.
Atsakyti
Man be lietuviškų raidžių tekstas irgi nemalonu skaityt,reikia daugiau dėmesio sutelkt,nes greitai perskaičius nei nesuprasi,kas norėta pasakyt schmoll.gif .Be nosinių ir paukščiukų žodžiai kartais turi visai kitą prasmę.
Atsakyti
QUOTE(milarika @ 2008 04 30, 08:15)
Net keista, kiek super mamų džiaugiasi,kad gali rašyti lietuviškai. O aš vis maniau, kad nemadinga šiais laikais kompiuteriu lietuviškas raides rašyt. O pasirodo, čia iš nemokėjimo. Ačiū už tokią temą.

Manau, kad kaip tik grįžo į madą rašyti lietuviškomis raidėmis, tuo labiau, kad yra galimybės ir raidės neškraipomos thumbup.gif
Atsakyti
bandysiu ir aš rašyti lietuviškai 4u.gif
buvau ''pradanginus'' lietuviškas raides blush2.gif

Atsakyti
Lietuviškai, lietuviškai ir TIK lietuviškai!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Jėga, super, šaunu! Aš jau senokai praktikuoju lietuvišką rašymą ir begalo džiaugiuos už tuos, kurie prisideda clap_1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <Troja>: 15 birželio 2008 - 23:48
Ką tik įsitraukiau į tuos kurie rašo lietuviškai.Tai dar lėtai klaviatūtą magau.o kartais ir w raidę panaudoju kai prisimirštu... blush2.gif
Atsakyti
Sveikinu, tikrai puiki SM iniciatyva biggrin.gif . Kaip pastebėjau "vyriškuose" forumuose (pvz., apie automobilius) to nėra, rašo, kaip kokie mažaraščiai, betvarkė kažkokia, fui schmoll.gif .
Atsakyti
Aš irgi už lietuvišką rašybą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tweety @ 2008 06 25, 14:50)
Sveikinu, tikrai puiki SM iniciatyva biggrin.gif . Kaip pastebėjau "vyriškuose" forumuose (pvz., apie automobilius) to nėra, rašo, kaip kokie mažaraščiai, betvarkė kažkokia, fui schmoll.gif .

Hmm... čia daugiau gal ne vyriškų, moteriškų forumų klausimas (pažįstu ne mažai panelių besidominčių mašinomis:)). Kai kam dar sunku persiorientuoti prie lietuviškų rašmenų nes nemato prasmės tame (reikia perjunginėti klaviatūros koduotes, nes norint parašyti skaičių arba @ ženklą kuris labai dažnai reikalingas, su lietuviška klaviatūra jie nesirašo, greičiau parašyti tekstą šveplai, nei vargti su klaviatūros perjunginėjimais), o bet tačiau aš bent jau asmeniškai pradėjau naudotis dėl lietuviško "spellingo" kuris yra "Firefox" naršyklėje, padeda gerokai sumažinti visiškai kvailų klaidų tikimybę ("Firefox" valdo:))
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti