Susidūriau su terminu "laimės formulė" arba "nelaimės formulė" horoskope , gal kas nors galėtumėte paaiškinti plačiau, kas išmanote ką šis terminas reiškia tiksliai?
Pasakykit kaip skaičiuojamas partnerių kombinas? Tai planetų vidurio taškai ar kas?
QUOTE(Coralle @ 2012 12 05, 16:47)
Susidūriau su terminu "laimės formulė" arba "nelaimės formulė" horoskope , gal kas nors galėtumėte paaiškinti plačiau, kas išmanote ką šis terminas reiškia tiksliai?
Laimės nelaimės antspaudas
Laimės nelaimės rodikliai, skirtingai negu psichologinis suderinamumas, gali rimtai įtakoti poros santykius.
Tai parodo aspektas tarp Jupiterio ir Saturno vieno subjekto su Saule ir Mėnuliu kito subjekto horoskope.
Senovės astrologijoje Jupiteris vadinamas didžiąja laime. Todėl harmoningas Jupiterio aspektas su partnerio Saule ar mėnuliu daro sąjungą laiminga, suteikdamas partneriui gyvenimo pilnatvės jausmą. Tai ir vadinama laimės antspaudu.
Su Saturnu siejamas blogas likimas, jis vadinamas didžiąja nelaime. Todėl neharmoningas aspektas Saturno su partnerio Saule arba Mėnuliu, neša nelaimes, sukuria disharmoniją santykiuose ir vadinamas nelaimės antspaudu.
Pastaba: kadangi Jupiteris vadinamas laiminga planeta, tai disharmoningi Jupierio aspektai su partnerio Saule ar Mėnulu sinastrijoje neturi didelės reikšmės, kaip ir harmoningi Saturno aspektai.
Harmoningi Jupiterio aspektai sukuria partneriui optimizmo, žvalumo energijas, dėl ko žmogus jaučiasi laimingas. Ypač gerai jaučiasi žmonės, kurių sinastrijoje yra harmoningas aspektas tarp Jupiterio ir Mėnulio. Tada vienas partneris daro gydomąją įtaką kito žmogaus dvasinei būsenai. Ir atvirkščiai, Saturno neharmoningas aspektas su partnerio Saule ar Mėnuliu, sukuria gniuždančią, slopinančią atmosferą, dėl ko partneris jaučiasi nelaimingas.
Laimės ir nelaimės antspaudo atvejais, galimi įvairūs santykių pasireikšimai. Pvz., vienas partneris jaučiasi laimingas, o kitas to nejaučia, arba vienas yra nelaimingas, o kitas to net nepastebi. Tai būna tais atvejais kai Saturnas pažeidžia kito saulę ar Mėnulį, bet kito partnerio Jupiteris harmoningas pirmojo Saulei arba Mėnuliui. Tada vienas jaučiasi laimingas, o kitas nelaimingas. Kartais taip būna su vieno partnerio palnetomis, tada tas pats asmuo atneša kitam ir laimę, ir nelaimę.
Atrodo logiška būtų sukrti mažosios laimės bloką su Venera, tačiau Venera paprastai patenka į seksualinių santykių bloką, arba į santykius pagal lytinį patrauklumą, arba psichologinį suderinamumą (Venera Mėnulis). Lygiai kaip ir Marsas aspektuose su Saule ir Mėnuliu nebūna toks griaunantis, kaip Saturno atveju.
Klausimas: ar gali nelaimės antspaudu pažymėtos poros gyvuoti ilgai?
Pastebėjimai rodo, kad kiekviena pora prisitaiko prie spaudimo skirtingai. Tai priklauso ir nuo Saulės ženklo ir nuo lyties. Pasilikti priespaudos sąlygomis santuokoje dažniausiai sugeba moterys. Jos lankstesnės, todėl kai vyro Saturnas pažeidžia moters Saulę, santuoka gali gyvuoti gana ilgai. Dažniausiai tokioje santuokoje moteris nedirba, nes jos profesiniam augimui prieštarauja vyras. Ilgainiui ši priespauda mažėja, nes vyras praranda interesą priepaudos objektui ir galų gale palieka šeimą.
Vyrai mažiau linkę pasiduoti spaudimui, todėl jeigu moters Saturnas pažeidžia vyro Saulę arba Mėnulį, moteris tampa šeimos galva, viešai demonstruodama savo viršenybę. Moteris auklėja vyra kaip vaiką, kabinasi prie smulkmenų, tuo visiškai nuslopindama vyrą. Tokiu atveju moteris tampa vyro profesinio nepajėgumo kaltininke, jis prasigeria ar kitaip socialiai smunka.
Tokiose porose, kaip taisyklė, egzistuoja kokia nors lengvinanti konfigūracija vyro horoskope: mėnulis arba saulė Ožiaragyje, mėnulis arba Saulė turi aspektus su Saturnu. Tuomet Saturno įtaka leidžia vyrui iškęsti priepaudą. Jeigu tarp Saulės ar Mėnulio ir Saturno yra harmoningas aspektas, vyras būna atsaprus disharominigam moters poveikiui. Priešingu atveju, vyras pripranta prie spaudimo, nelaimės, arba jis iš viso nejuto jokio kito jausmo nuo vaikystės (buvo žeminamas tėvų). Pvz., jeigu vyro horoskope yra neharmoningas aspektas su motinos Saturnu, tai realizuojasi Edipo kompleksas, ir vyras veda moterį, su tokia pat Saturno įtaka. Bet kaip taisyklė, tokie santykiai baigiasi vienodai: Saturnas išeina. T.y. išeina tas iš partnerių, kurio Saturnas pažeidžia kito Saulę arba Mėnulį. Būtent Saturnas žemina, negerbia, nepripažįsta partnerio savo bendrakeleiviu ir galų gale praranda interesą.
Ačiū Jolčikai už tokį išsamų atsakymą
O jeigu nelaimės spaudą/ nelaimės formulę formuoja gyvenamoji vieta, tai ar reiškia, kad tokioje vietoje gyvendamas žmogus visada jausis nelaimingas? Ir vienintelė išeitis - tik keisti gyvenamąją vietą?
Labai įdomi sritis atrsologija ir horoskopai, bet žiūriu kuo giliau kapstau, tuo daugiau klausimų kyla...
O jeigu nelaimės spaudą/ nelaimės formulę formuoja gyvenamoji vieta, tai ar reiškia, kad tokioje vietoje gyvendamas žmogus visada jausis nelaimingas? Ir vienintelė išeitis - tik keisti gyvenamąją vietą?
Labai įdomi sritis atrsologija ir horoskopai, bet žiūriu kuo giliau kapstau, tuo daugiau klausimų kyla...
QUOTE(Coralle @ 2012 12 16, 13:26)
Ačiū Jolčikai už tokį išsamų atsakymą
Na, čia juk poros suderinamumas. Tačiau jeigu esate nepatenkinta savo likimu, žinoma vietos pakeitimas išsprendžia dalį problemų: kita kultūra, kiti žmonės, kitos galimybės. Bet juk kartu su savimi išsivežate ir save pačią...Todėl geriau keisti asmenines nuostatas, įpročius ar kitokius trūkumus. Tai gana įdomu, o svarbiausia - naudinga.
norėjau pklausti ką galite pasakyti apie saturno sekstilę su venera? artėja šis tranzitas, nors jei jis liečia santykių įsitvirtinimą, tai lyg ir ėmiau justi tai jau kuris laikas atgasl, su visais lyg norėčiau aiškumo: kas tu man, kas aš tau, nieko man nežinomo, niekas manęs nekvailina, nieko aš nekvailinu, neslepiu.. ir žinoma, asmeniniai - šeiminia santykiai. labai šviežiai tapom trijų asmenų šeima, matyt, tranzitas atskleis mūsų sudėtį, receptą ir esmę? dabartis yra praeities ir ateities mišinys? čia tik mano samprotavimai. o ką apie šį tranzitą manote Jūs, besidomintys giliau?
QUOTE(Jolčikas @ 2012 12 15, 19:09)
Laimės nelaimės antspaudas
Laimės nelaimės rodikliai, skirtingai negu psichologinis suderinamumas, gali rimtai įtakoti poros santykius.
Tai parodo aspektas tarp Jupiterio ir Saturno vieno subjekto su Saule ir Mėnuliu kito subjekto horoskope.
Jungti laikyti harmoningu ar neharmoningu aspektu?
Beje, Jupiterio/Saturno/ASC aspektacija, ko gero, taip pat turetu veikti?
QUOTE(rutuliukas j @ 2012 12 17, 12:59)
Jungti laikyti harmoningu ar neharmoningu aspektu?
Jungtis laikoma harmoningu aspektu, kai jungiasi "geriečiai" ir tampa neharmoningu, kai jungiamasi su Marsu, Saturnu, kartais Plutonu. Tačiau visada reikia žiūrėti planetų statusus, nes ir Jupiteris gali pridaryti žalos, jeigu pernelyg plačiai užsimosi. Kas per daug nesveika, ar ne?
Tuo tarpu aspektai su Asc - ar kalbame apie vieną žmogų ar apie poros suderinamumą - taip, Asc juk yra tas atskaitos taškas, nuo kurio dažniausiai viskas ir prasideda: asmenybė, įvykis, santykiai, tiksliau tai yra bet kokio reiškinio giluminė esmė.
QUOTE(Jolčikas @ 2012 12 17, 14:25)
Jungtis laikoma harmoningu aspektu, kai jungiasi "geriečiai" ir tampa neharmoningu, kai jungiamasi su Marsu, Saturnu, kartais Plutonu. Tačiau visada reikia žiūrėti planetų statusus, nes ir Jupiteris gali pridaryti žalos, jeigu pernelyg plačiai užsimosi. Kas per daug nesveika, ar ne?
Tuo tarpu aspektai su Asc - ar kalbame apie vieną žmogų ar apie poros suderinamumą - taip, Asc juk yra tas atskaitos taškas, nuo kurio dažniausiai viskas ir prasideda: asmenybė, įvykis, santykiai, tiksliau tai yra bet kokio reiškinio giluminė esmė.
Del jungties- kiek suprantu, teorijoje yra ivairiu poziuriu, mano labai asmenine patirtimi (esu Ozio Sun, Saturnas valdo 7) jungtis su Saturnu labai reiksminga- tai tie zmones, kuriu deka mano gyvenimas ir as pati kardinaliai keitesi.
Labai geras, tvirtas rysis su vyriausiu sunumi- mano Saturnas jungiasi su jo Saule. Kompozite siap jau nelabai harmoningi musu abieju natalai sudaro pentagrama. Neziurint i kampuotus musu charakterius, yra ir tarpusavio supratimas, ir harmonija- bet ne is pradziu, tam reikejo daug pastangu.
Dar vienas "magiskas" zmogus mano gyvenime- vel mano Saturnas jungiasi su jo Saule, jo Saturnas tiesiai ant mano ASC. Neziurint i didelius skirtumus visame kame, tarpusavio supratimas/sugyvenimas puikus, tarsi puzzle delioniu derinys.
Ir tuo paciu- mano Saturnas neharmoningai aspektuotas silpnas, vat ir mastau, gal tie zmones su savo Saule ji sustiprina (pati turiu Saules Saturno abipuse recepcija)?
QUOTE(rutuliukas j @ 2012 12 17, 15:01)
Del jungties- kiek suprantu, teorijoje yra ivairiu poziuriu, mano labai asmenine patirtimi (esu Ozio Sun, Saturnas valdo 7) jungtis su Saturnu labai reiksminga- tai tie zmones, kuriu deka mano gyvenimas ir as pati kardinaliai keitesi.
Labai geras, tvirtas rysis su vyriausiu sunumi- mano Saturnas jungiasi su jo Saule. Kompozite siap jau nelabai harmoningi musu abieju natalai sudaro pentagrama. Neziurint i kampuotus musu charakterius, yra ir tarpusavio supratimas, ir harmonija- bet ne is pradziu, tam reikejo daug pastangu.
Dar vienas "magiskas" zmogus mano gyvenime- vel mano Saturnas jungiasi su jo Saule, jo Saturnas tiesiai ant mano ASC. Neziurint i didelius skirtumus visame kame, tarpusavio supratimas/sugyvenimas puikus, tarsi puzzle delioniu derinys.
Ir tuo paciu- mano Saturnas neharmoningai aspektuotas silpnas, vat ir mastau, gal tie zmones su savo Saule ji sustiprina (pati turiu Saules Saturno abipuse recepcija)?
Kai sakau "neharmoningas", neturiu galvoje "blogas". Tiesiog Marsas, Saturnas ir Plutonas yra reikalaujantys veiksmo, pasikeitimų, tvarkos, sistemos. Tai ne kiekvienam patinka, todėl reaguoja į reikalavimus neigiamai. Labai gražu, kad pati jau suvokei Saturno pamokas - jis gi didžiausias tvarkdarys, vadovas, mokytojas.
Abipusė recepcija, kaip žinai, reikalinga tam, kad sustiprintų silpnesnę planetą. Todėl reikia pasižiūrėti, kokia planeta iš dviejų yra stipresnė, kokia silpnesnė.
QUOTE(Jolčikas @ 2012 12 17, 17:14)
Kai sakau "neharmoningas", neturiu galvoje "blogas". Tiesiog Marsas, Saturnas ir Plutonas yra reikalaujantys veiksmo, pasikeitimų, tvarkos, sistemos. Tai ne kiekvienam patinka, todėl reaguoja į reikalavimus neigiamai. Labai gražu, kad pati jau suvokei Saturno pamokas - jis gi didžiausias tvarkdarys, vadovas, mokytojas.
Abipusė recepcija, kaip žinai, reikalinga tam, kad sustiprintų silpnesnę planetą. Todėl reikia pasižiūrėti, kokia planeta iš dviejų yra stipresnė, kokia silpnesnė.
Visiskai sutinku, parasiau asmenini pavyzdi ir pasamprotavimus- tie neharmoningi aspektai "spiria i uzpakali", vercia vystytis ir keistis. Is ankstensiu pavyzdziu- zmones, kuriu Saule jungesi su mano Saturnu, ismoke daugiausiai- tolerancijos, dideles meiles, priemimo. Kiek suprantu ir pati ju neuzgoziau, o padejau iseiti i kitus horizontus. Bet ir mano saturnas Liute, tai jungtyje (sinastrijoje) visada silpnesnis uz Saule.
Asmeniniame natale tiek Saule, tiek Saturnas silpnoki (Saturnas Liute ir retro, Saule ozyje, 7ame, abu silpnai aspektuoti), bet Saule- kampine, tai ir stipresne. Man ta recepcija (kaip Ozio Sun) labai svarbi, ir tikrai realiai jauciu jos nauda