Jei man reikėtų antrą kartą rinktis darželį, tai "Židinėlį" tikrai aplenkčiau, į kitą darželį eiti neteko, todėl mano nuomonė gali būti ir subjektyvi.
Visų pirma - vedėja, iš pirmo žvilgsnio labai maloni, bet po to pasimato tikrasis veidas, nors pačios auklėtojos tai labai šaunios ir nė viena neteko nusivilti, bet kai nėra darnos kolektyve, patikėkite nukenčia vaikas.
Toliau vedėja kaip įstaigos vadovas nesirūpina net elementariausiais dalykais: inventorius skurdus (išskyrus ką tėvai nuperka), kaip buvo pastatytas ir įrengtas taip iš metų į metus niekas ir nekeičiama, nei langai, nei durys nei dar kas nors.
Jei vaikas eina į vieną grupę,tai nereiškia kad su ta grupe ir išeis į mokyklą:vienais metais ta grupė tampa priešmokykline, o kitais - jinai polopšelinė, kur susirenka trimečiai vaikai.
Antra - maistas (kiek teko domėtis apie priešmokyklinių įstaigų maitinimą, tai ten neatitnka jokių normų pvz. vaikams patiekiami sumuštiniai su silke, arba sumuštiniai būna tokie duona, sviesto vos matyti ir permatomo agurko griežinėlis),
po to troškinti rauginti kopūstai, kai juos gamina tai net pačioje patalpoje akis graužia,
Dažnai pakabintas meniu neatitinka tikrovės.
labiausiai gaila tai auklėtojų kurios stengiasi kažką daryti, tačiau jų iniiatyvą labai greitai prigesina.
Šiaip jei kas nors domina klauskite. Nes visko čia nepripasakosi.
O tu Dieve, na ir nugazdinot mane
Troškinti rauginti kopūstai jau ir man sunkokas maistas, o čia mažiukai vaikai, apie silkę iš vis patyliu...

QUOTE(Irmaite @ 2006 05 31, 20:41)
Jei man reikėtų antrą kartą rinktis darželį, tai "Židinėlį" tikrai aplenkčiau, į kitą darželį eiti neteko, todėl mano nuomonė gali būti ir subjektyvi.
Visų pirma - vedėja, iš pirmo žvilgsnio labai maloni, bet po to pasimato tikrasis veidas, nors pačios auklėtojos tai labai šaunios ir nė viena neteko nusivilti, bet kai nėra darnos kolektyve, patikėkite nukenčia vaikas.
Toliau vedėja kaip įstaigos vadovas nesirūpina net elementariausiais dalykais: inventorius skurdus (išskyrus ką tėvai nuperka), kaip buvo pastatytas ir įrengtas taip iš metų į metus niekas ir nekeičiama, nei langai, nei durys nei dar kas nors.
Jei vaikas eina į vieną grupę,tai nereiškia kad su ta grupe ir išeis į mokyklą:vienais metais ta grupė tampa priešmokykline, o kitais - jinai polopšelinė, kur susirenka trimečiai vaikai.
Antra - maistas (kiek teko domėtis apie priešmokyklinių įstaigų maitinimą, tai ten neatitnka jokių normų pvz. vaikams patiekiami sumuštiniai su silke, arba sumuštiniai būna tokie duona, sviesto vos matyti ir permatomo agurko griežinėlis),
po to troškinti rauginti kopūstai, kai juos gamina tai net pačioje patalpoje akis graužia,
labiausiai gaila tai auklėtojų kurios stengiasi kažką daryti, tačiau jų iniiatyvą labai greitai prigesina.
Turbūt ne apie tą patį darželį kalbam

gal parašysiu iš savo "varpinės" , bet aš praktiškai neturiu priekaištų šitam darželiui

Dėl vedėjos tai nežinau, susidūriau vieną kartą, rašydama pareiškimą dėl priėmimo.

Dėl grupių: šitame darželyje yra mišrios grupės, kuriose 3-6 metų vaikai. Tai natūralu, kad su ta visa grupe neišeis į mokyklą. Tiesiog tai yra tokio profilio darželis. Aš labai tuo patenkinta.Vaikas išmoksta bendrauti su ivairaus amžiaus vaikais ,išmoksta rūpintis ir padėti.
Dėl maisto: kai lankėm "Pušaitę", sumuštiniai buvo tokie pat kūdučiai ir permatomi , ir su silke ir su sūriu tokiu mažyyyčiu.... ir troškinti kopūstai buvo taip pat.

Dar norėčiau paminėti sergamumą."Pušaitėje" ir anam Vytenio , sergamumas beveik dvigubai didesnis....

Mes jau pusantrų metukų lankome "Židinėlį", rudnosiukų grupę. Nuo rudens jau eisime į darželio grupę.
Patiko tai, kad vaikai lopšelyje mokomi pagal "Geros pradžios" metodiką. Ten akcentuojamas vaiko individualumas ir laisvė rinktis. Patio pastebėjau, kaip pasikeitė vaikas nuo tos dienos, kai pradėjo lankyti lopšelį. Pradėjo ryškėti jo pomėgiai. Aiškiai pradėjo sakyti, kad tas man nepatinka, o tą mielai darysiu. Išmoko bendrauti su kitais. Nuvedžiau dar su "pampersais" ir soskyte, o po savaitės kitos soskytės jau nebereikėjo, ir "pampersai" padėti į šoną.
Kaip jau ir buvo minėta, auklėtojos per kiekvieną susirinkimą parodo, kas nupirkta, ko dar reikia. Asmeniškai aš negailiu grupei vaiko žaislų, kuriais jis jau nebežais. Knygučių taip pat.
Sumuštiniuose sviesto pakankamai. Keliskart teko pačiai suvalgyti, nes mažasis jau nebepriveikdavo.
Maitinimas jau keturis kartus, tai vaiką sotų pasiimi.
Taip, kad kol kas nieko blogo apie "Židinėlį" pasakyti negaliu. O, jei klaustų, tai net ir rekomenduočiau.
Patiko tai, kad vaikai lopšelyje mokomi pagal "Geros pradžios" metodiką. Ten akcentuojamas vaiko individualumas ir laisvė rinktis. Patio pastebėjau, kaip pasikeitė vaikas nuo tos dienos, kai pradėjo lankyti lopšelį. Pradėjo ryškėti jo pomėgiai. Aiškiai pradėjo sakyti, kad tas man nepatinka, o tą mielai darysiu. Išmoko bendrauti su kitais. Nuvedžiau dar su "pampersais" ir soskyte, o po savaitės kitos soskytės jau nebereikėjo, ir "pampersai" padėti į šoną.
Kaip jau ir buvo minėta, auklėtojos per kiekvieną susirinkimą parodo, kas nupirkta, ko dar reikia. Asmeniškai aš negailiu grupei vaiko žaislų, kuriais jis jau nebežais. Knygučių taip pat.
Sumuštiniuose sviesto pakankamai. Keliskart teko pačiai suvalgyti, nes mažasis jau nebepriveikdavo.

Taip, kad kol kas nieko blogo apie "Židinėlį" pasakyti negaliu. O, jei klaustų, tai net ir rekomenduočiau.
Mes šį l/d lankom nuo lpošelio. Jei kalbant apie metodiką - tai labai liuks, kaip ir anksčiau minėta, orientuojama į patį vaikutį, kaip asmenybę. Maistas taip pat geras - mes ryte tiesiai iš lovos į darželį - tai ir pusryčiai, ir pietūs, ir vakarienė - visi "didieji valgymai" darželyje, vakarienės jam nelabai namuose įsiūlysi, ir pats sako, kad darželyje skanu. Dabar mes einam į darželį, labai noriai, be jokių ašarų, labai myli auklėtojas. Šeštadienį ryte praplėšia akytes ir klausia: neisim šiandien į darželį? O kodėl?
Buvo keletas nesusipratimų ankstesnėje grupėje su viena iš auklėtojų, bet kai atėjom į šią grupę - viskas gerai, jokių nusiskundimų, vien tik šypsenos ir labai šiltas bendravimas.
Dabar darželyje keičiami langai, kiekvieną vasarą, prieš naują sezoną tvarkomos grupės, koridoriai. Gal kai kam gali pasirodyti, kad nėra darželyje brangių žaislų, prabangių lovyčių, minkštų kilimų ir pan., bet aš tuo tik džiaugiuosi. Juk kam vaikui nuo pat vaikystės brukti tą sudaiktėjimą, kad svarbiausia gyvenime - tik geri kokybiški daiktai, mašinos, rūbai, o vietos paprastumui, nuoširdumui taip ir nelieka?
Pačių grupių patalpos erdvios, nereikia vaikams viens kitam ant galvos lipti, nes vis dėlto grupėse - apie 20 vaikų. Vienu metu paprsatai tiek nebūna, bet apie 15-16 tai taip. Vaikai važiuoja į teatrą, atvažiuoja koncertuoti įvairūs ansambliukai į patį darželį. kartu su auklėtojom organizuojamos ekskursijos. Aišku, su lopšiukai nelabai paekskursausi, bet su darželinukais - tikrai taip. Vienu žodžiu -

Dabar darželyje keičiami langai, kiekvieną vasarą, prieš naują sezoną tvarkomos grupės, koridoriai. Gal kai kam gali pasirodyti, kad nėra darželyje brangių žaislų, prabangių lovyčių, minkštų kilimų ir pan., bet aš tuo tik džiaugiuosi. Juk kam vaikui nuo pat vaikystės brukti tą sudaiktėjimą, kad svarbiausia gyvenime - tik geri kokybiški daiktai, mašinos, rūbai, o vietos paprastumui, nuoširdumui taip ir nelieka?
Pačių grupių patalpos erdvios, nereikia vaikams viens kitam ant galvos lipti, nes vis dėlto grupėse - apie 20 vaikų. Vienu metu paprsatai tiek nebūna, bet apie 15-16 tai taip. Vaikai važiuoja į teatrą, atvažiuoja koncertuoti įvairūs ansambliukai į patį darželį. kartu su auklėtojom organizuojamos ekskursijos. Aišku, su lopšiukai nelabai paekskursausi, bet su darželinukais - tikrai taip. Vienu žodžiu -

sveikutes, as uzrasiau savaja i Zidineli, nuo pavasario pradesim lankyti. nerimavau kad dar busim is pampersu neisauge, tai vedeja nuramino, jog tai nebeda, kiekvienas vaikas yra skirtingas ir galesim ateiti ir su pampersais ir su soskem. nors stengsiuosi vaikuti nuo to atpratint iki pradesim eiti
QUOTE(*ziurkyte* @ 2006 11 21, 10:38)
mes jau nuo rytojaus turbut, jei pasibaige karantinas, keliausime i si darzeli, i lopselio grupe.
as, kiek kartu buvau ten nuejus, buvau patenkinta ten esancia tvarka, vedeja pasirode labai maloni moteris, o ir aukletojos labai saunios.
na, ziuresim kaip mums seksis.
tikiuosi viskas bus gerai 

na ir kaip gi jums sekesi?
pasidalink savo ziniom. esu visai pasimetus, kiek burnu tiek nuomoniu

ir dar, gal kuri gali man pasakyti kokie bureliai yra siam darzely. butu smagu jei ji nuo mazu dienu turetu galimybe lankyti pramoginius šokius ar gimnastika
pavasari jau noreciau leisti savaji dziaugsma, bet kazkodel baime yra, kad prades sirgti, nes dabar tai saunuole ji pas mane , jau nepamenu net sloga kada jai buvo.
ir dar, gal kuri gali man pasakyti kokie bureliai yra siam darzely. butu smagu jei ji nuo mazu dienu turetu galimybe lankyti pramoginius šokius ar gimnastika
Labai gerai, kad leisi mažylę nuo pavasario - lengviau adaptuosis grupėje, nes rudenį sueina labai daug naujokų, auklėtojos paprasčiausiai fiziškai nelabai suspėja kiekvieną pamyluoti, priglausti, išklausyti, juk iš karto kokiems 10 vaikų tai didelis įvykis ir visi skirtingai reaguoja. O pavasarį ateina mažai naujokų, didysis ligų sezonas jau būna kaip ir praėjęs, ir pats vaikiukas dėmesio sulaukia gal šiek tiek daugiau kaip naujokėlis

Papildomų būrelių darželyje - tik pramoginių šokių, ir tai priima tik nuo 5 m. amžiaus.
Gal zinot, kaip su eile? ar yra sansu pakliut poros menesiu begyje i lopsiuka, jei dar nesam uzsirase?

QUOTE(KreKre @ 2007 01 03, 22:11)
Gal zinot, kaip su eile? ar yra sansu pakliut poros menesiu begyje i lopsiuka, jei dar nesam uzsirase? 

Tu eik tiesiai pas direktorę. Ji būna kabinete ~8:30 (juodukė, smulki, maloni) Viską paaiškins, jei bus galimybė, tikrai priims. Tik nepakliūk pas pavaduotoją