Įkraunama...
Įkraunama...

8-9 nėštumo mėnesiai

QUOTE(pikciulna @ 2008 03 16, 22:12)
[FONT=Arial][COLOR=red] sveikutes mamytes, as tai vis alukiu tu paruosiamuju ir gleiviu kamscio pasirodancio. bijau kad galiu nesuprast. isskyru pas amne labai daug, bet be kraujo priemaisu koks turetu but tas kamstis. gimdymo bijau ir labai nenoriu viena but verysad.gif  gal netex g.gif

kamstis- tirstas kiausinio baltymas 4u.gif
laikykis mes su tavimi thumbup.gif drinks_cheers.gif gimdyti- juk tai naturalus vaikelio i pasaulio atejimas biggrin.gif pries milijona metu moterys gimde pagimdysim ir mes thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Evi @ 2008 03 16, 16:33)
Nesuk sau galvos, Maggie. As irgi nezinau, kas tie paruosiamieji. Kartais nestipriai pamaudzia pilvuka, bet man tai i saremius nepanasu. Taigi matyt ne visoms buna. Kai jau pradesim gimdyti, tai turbut pajausim smile.gif
Mane pastaruoju metu ziauri pienlige uzpuole. Ir kas idomiausia, kol vartojau azuolo zieves nuovira, tai buvo dar dar pakenciama. Kai pasiskundziau gydytojai ir ji israse zvakute, tai po to zvakutes viskas ir pagedo sad.gif nebezinau ko griebtis, zvakutes nebenoriu...
O as pastaruoju metu gimdymo visai nebebijau. Ketinu sedeti namie iki paskutiniuju (UK tai labai rekomenduotina, mat jiems truksta vietu ir personalu ligoninese), tai net nebijau pagimdyt namie. Kazkaip man atrodo "no big deal" tas gimdymas  mirksiukas.gif Gal cia pasamones apsaugine reakcija isijunge  biggrin.gif

na man viena diena gan big deal, kita vel as rami kaip belgas ;]
del pienliges - omg, kaip as jos nekenciu, bet visa neshtuma tfu tfu tfu jos ne kvapo, net keista, nes priesh neshtuma "profilaktishkai" sirgau keleta kartu i metus, po to pradejau net gerti specialius vitaminus, kurie stiprina moters imuniteta butent kas liecia intymiaja sriti.
as va tik sapnus pradejau sapnuot kad gimdau - jau 3 diena is eiles, bet sapnuoju ne pati gimdyma, o dazhniausiai kaip laikau kudiki ir visai neprisimenu, ar skaudejo gimdymo metu ;] malonus sapnas visai..
Papildyta:
QUOTE(Vijone @ 2008 03 16, 17:41)
as jau maniau ar tik nebusi pabirejusi, kai kelias dienas nerasei biggrin.gif O kad nieko nejauti visai normalu, nes zinau kad tikrai daug kam buna visai nieko iki paskutines dienos. Beja, kiek prisimenu savo pirma nestuke.gif tai irgi jokiu paruosiamuju nejauciau, tik mano gimdymas velavo, kas baisiai nervus ede doh.gif Zodziu, nejauciau nei paruosiamuju, nei kai kaklelis atsidarinejo. Kirpo vandenis, kad prasidetu gimdymas, jau kakleliui 7-8cm. atsidarius thumbup.gif Pagimdziau per 2 val. Ech, noreciau ir dabar tokio greito gimdymo rolleyes.gif
nu as irgi neperdaugiausiai bijau, na gal kiek neramiau nei pries pirma, nes tada kai nieko nezinojau visiskai nebijojau. Kas is to tryzniojimo, vistiek reiks gimdyti, kaip sakoma, pro kur ilindo jau pro ten ir tures islysti biggrin.gif

oi ne, as vis dar neshtuke ;] tiesiog persikeliau i kovinukes visgi. nors ten nespeju su ju tempais ir dazhnai esu "nesuprasta" arba netgi ignoruojama [nesuprantu tokiu dalyku kaip gimdymo skatinimo, kai tau iki termino liko pvz 2sav ir stipriai ta kritikuoju:) arba nesuprantu nuolatini sedejima namuose ir pastovu zyzima "nu kada gi as gimdysiu" arba kruptelejima ir galvojima, kad jau prasidejo saremiai ir pats gimdymas nuo kiekvieno vaikucio spyrimo tau i sonkaulius], yra keleta idomiu merginu ir pashnekoviu. visgi visos kovo men gimdo, kazhkaip smagiau ir ramiau. plius gal ir neprotingai buvo list i ne savo termino tema [pameni 7 menesio tema, ten kur susibendravom?]. tai va.
beje buvau pas gydytoja, kaklelis 1,5cm ;] ir siaip viskas chiki. vaikui sudejau tashe. sau - dar ne. nzn kodel man rankos "nedaeina", jauciu taip ir "nespesiu", o kai prasides saremiai ant greito deliosiu daiktus. ech, bus kaip bus.
kaip tu gyveni?
Papildyta:
QUOTE(mejja @ 2008 03 16, 20:33)
as isvis gimdymo nebijau.. drauges pasakojo,kad oj oj kaip baisu,kaip skauda,kad sienomis norisi lipti.... na ir kas? visos iskencia ir mes iskesim  rolleyes.gif  be to sakoma,kad pamacius savo vaikeli viskas uzsimirsta  wub.gif

na tu saunuole. as nesu tokia optimiste sia tema. prisibijau. nors NE dramatizuoju. zinau, kad pagimdysiu ir viskas bus chiki, stengsiuos be epiduro ir naturaliai, bet jei reikes cezario - del to nepergyvenu. bijau tik plyshimo ir siuvimo. daug moteru veliau su tuo turi problemu [ir seksas nebetas], bijau, kad man taip nebutu. bet tikiuosi viskas vyks sklandziai ;]

beje - del kamscio. ir vandenu. as tokia vishta, net nezinojau kuom skyriasi ir kas ateina pirmiau. visu pirma tiek kamshtis, tiek vaisiaus vandenys - NE pas visas pasirodo. III neshtumo trimestre pas mane buvo daug ishskyru, negalejau be all days, veliau liovesi, dabar ju mazhai, kartais ishvis nebuna. kamscio kaip ir jokio neturejau - viena karta tik ant ikloto pastbejau du lashus kraujo su siek tiek bespalviu ishskyru - ar tai buvo kamshtis - nezinau. nes kiek cia skaiciau, jis zymiai gausesnis ir iseina vos ne gabalais, tai vat as ir nezinau. bet kamshtis gali iseit ir priesh menesi, o tu negimdysi, kitoms iseina kamshtis, pradeda gimdyt. ivairiai. vandenys irgi ne visom. zodziu parke nereali. as jau nebezinau kuom tiket ir ko laukt. jeigu vandenys nenubegs kada vaziuot i ligonine, kaip suprast kad JAU? pasidalinkit savo mintim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2008 03 16, 23:16)

zodziu parke nereali. as jau nebezinau kuom tiket ir ko laukt. jeigu vandenys nenubegs kada vaziuot i ligonine, kaip suprast kad JAU? pasidalinkit savo mintim 4u.gif

viska tu suprasi biggrin.gif , tikrai tikrai biggrin.gif jeigu ne is karto, tai po keliolikos minuciu, valandu, kai saremiai darysis vis stipresni- skaudes dubens kaulai.
o vandenys, kamstis ar kraujas, kaip tu pati sakai- kiekvienai individualus dalykas biggrin.gif
siulyciau susideti jau ir savo tasike biggrin.gif nors sau i pati gimdyma vesiuos tapkes+ kelis paketus 4u.gif marskinius ir chalata duoda pacoj ligoninej 4u.gif
ziuriu pagal liniuote tau jau nebedaug liko biggrin.gif visom kirba mintis... g.gif kaip suprasti ir man, nors gimdysiu antra karta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2008 03 16, 23:16)
beje buvau pas gydytoja, kaklelis 1,5cm ;] ir siaip viskas chiki. vaikui sudejau tashe. sau - dar ne. nzn kodel man rankos "nedaeina", jauciu taip ir "nespesiu", o kai prasides saremiai ant greito deliosiu daiktus. ech, bus kaip bus.
kaip tu gyveni?

beje - del kamscio. ir vandenu. <...>as jau nebezinau kuom tiket ir ko laukt. jeigu vandenys nenubegs kada vaziuot i ligonine, kaip suprast kad JAU? pasidalinkit savo mintim 4u.gif

tai tau jau tiek prasidarymas 1,5cm.? Gerai jei atsidarineja, vis maziau kankintis reikes... Ir tase spesi susikrauti, realybeje nebuna taip kaip kino filmuose, kad staigiai vien du ir jos jau raitosi is skausmo biggrin.gif Svarbu susipirkus po ranka viska tureti, dar koks sarasiukas nepamaisyti, kad kazko nepamirstum isideti, o jau i tase laiko viska susikrauti tikrai uzteks mirksiukas.gif
O as siandien po TA(technines apziuros), tai esu susibiesinusi ir visokia kitokia doh.gif Prisikabino, kad tinstu, dar spaudimas kiek daugiau pakiles 130/80 (budavo 110/70), tai liepe visa savaite matuoti skysciu kieki, na kiek isgeriu ir kiek issysioju doh.gif Realiai net nesisivaizduoju saves visa para tupincios namuose apsikabinus slapimo buteli doh.gif Dar suprasciau, jei tikrai padetis rimta atrodytu, o dabar tikrai nematau reikalo tokius cirkus kresti. Na, gal pora dienu ir pasizaisiu, bet tik ne savaite, nors zinau kad velniu gausiu kodel nurodymu nevykdau.

Oi prajuokinai su tuo nezinojimu biggrin.gif Jau ka ka, bet kada gimdyti pradeti tai tikrai suzinosi biggrin.gif Nors pati veikla skirtingai kiekvienai gali parsideti, bet kokia jau tavo bebutu, patikek, tikrai nesupainiosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vijone: 17 kovo 2008 - 15:52
Sveikos visos!! as taip pat toj isoksiu i devynta men...kad greit arteja ta lemtinga dienele, kaip pamatysiu savo mazyliu...negaliu sulaukti...su kiekviena savaite darosi vis sunkiau, apsiversti lovoje ir islipti is jos...sestis i masina ir islipti is jos, apsiauti batus, buna toks jausmas kad jie man mazi, bet pavaiksciojus susitvarko, o apie ziedus tai jau 2 men padeti, ant dienu bandziau uzsidieti tai uztilpo tik per puse pirsto...truputi imitau biggrin.gif buna uzpuola didelis tingumas, tai su juo kovoju, neleidziu jam nugaleti...siaip aktiviai leidziu laika, tada geriau uzmiegu, nes kamuoja keisti sapnai arba isvis nesinori miego, nors akis lipdyk ax.gif busimos mamytes laikykimes drauge... thumbup.gif
Atsakyti
man baisu i save ziureti veidrodyje doh.gif jau ir is veido sustambejau unsure.gif bijau kad grizes MB manes nepazins biggrin.gif

vijone,kas cia per nesamone doh.gif subludimas blink.gif pas mane spaudimas i zemaja puse bet irgi tinstu rolleyes.gif

bijau as tik vieno dalyko,kaip atrodysiu po gimdymo,bijau kad galiu saves nekesti,nes jau celiulito ir striju turiu doh.gif o dar kur nukares pilvas ir antsvoris blink.gif zinau,sakysit kad nukris,bet bijau kad gali labai jau sunkiai man tie +20 kristi
unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mejja @ 2008 03 17, 22:02)
man baisu i save ziureti veidrodyje  doh.gif  jau ir is veido sustambejau  unsure.gif  bijau kad grizes MB manes nepazins  biggrin.gif 

vijone,kas cia per nesamone  doh.gif  subludimas  blink.gif  pas mane spaudimas i zemaja puse bet irgi tinstu  rolleyes.gif

bijau as tik vieno dalyko,kaip atrodysiu po gimdymo,bijau kad galiu saves nekesti,nes jau celiulito ir striju turiu  doh.gif  o dar kur nukares pilvas ir antsvoris  blink.gif  zinau,sakysit kad nukris,bet bijau kad gali labai jau sunkiai man tie +20 kristi
  unsure.gif

nu jau. nereikia taip nusiteikt. pamenat as vis parinausi, kad 7 menesy tik 5kg priaugau?smile.gif na reikalai pajudejo, esu jau 10kg pliuse, keleta dienu nesisveriau, esu tikra, kad dar paemiau kokius 5kg. isivaizduok kaip as tureciau jaustis, kai per viena men tiek paemiau he he. ir esu patenkinta. nes tie kilai tikrai nusimes, gal ne visi, bet nusimes. tinimas nueis [pas mane jio nera, tai gal del to taip shneku, bet juk nebus amzhinai taip]. viskas susitvarkys. man pvz ziauriai nepatinka mano bamba. ne, juostos nera ir ji visai neishshokusi. bet ji negrazhi, nes as jau laaabai seniai nusiemiau auksara ir tarp skyluciu oda patamsejusi - nzn kodel, bet atrodo nekaip. bijau kad po gimdymo taip ir liks. anyway, kiekviena del kazhko parinasi. tai normalu..
Papildyta:
QUOTE(lalauna @ 2008 03 17, 21:50)
siaip aktiviai leidziu laika, tada geriau uzmiegu, nes kamuoja keisti sapnai arba isvis nesinori miego, nors akis lipdyk  ax.gif busimos mamytes laikykimes drauge... thumbup.gif

vat ir mane sita problema kamuoja. juk negali viskas buti ok [man neshtumas tfu tfu tfu gan lengvas, jokiu rimtesniu nusiskundimu neturiu]. bet miegas sutriko nerealiai. as net bijau jau nakties. o yra taip: kokia 23-24 pradedu luzhti, bet stengiuos kuo ilgiau ishsedet, kad pavargt [laika irgi leidziu aktyviai, namie sedet man itin sunku, net ir 9 menesy]. tada einu miegot. ir visi miegai ishsisklaido. vartausi vartausi kokias 2val - uzmiegu, bet po 2val vel pabundu nes noriu i tulika. einu. grishtu i lova ir vel tas pats, prasivartau vidutinishkai nuo 4 ryto iki 6, po to vel uzmiegu. pabundu 7, kartais 8, kai MB keliasi i darba ir jau tada nebeuzmiegu. dabar isivaizduokit kaip as jauciuosi diena schmoll.gif nezinau kodel taip yra, gal stresas, gal dar kazhkas. nes su tuo anksciau problemu neturejau. tai nervina tokie dalykai, nes esu pavargusi ir neishsimiegojusi... o jeigu dar diena pamiegu [nes logishkai - neishtveriu fizishkai ir 2val prigulu] - tai tada ishvis pravalas. pietu miego jau seniai atsisakiau del tos problemos.
vat...
Atsakyti
su miegu ir man bedu yra,stebgiuosi arbatos isgerti pries uzmiegant bet retai kada padeda unsure.gif

as irgi kazkada turejau auskara bamboj,tai tas randas irgi baisiai atrodo,net striju aplink ji atsirado doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2008 03 18, 01:08)
o yra taip: kokia 23-24 pradedu luzhti, bet stengiuos kuo ilgiau ishsedet, kad pavargt [laika irgi leidziu aktyviai, namie sedet man itin sunku, net ir 9 menesy]. tada einu miegot. ir visi miegai ishsisklaido. vartausi vartausi kokias 2val - uzmiegu, bet po 2val vel pabundu nes noriu i tulika. einu. grishtu i lova ir vel tas pats, prasivartau vidutinishkai nuo 4 ryto iki 6, po to vel uzmiegu. pabundu 7, kartais 8, kai MB keliasi i darba ir jau tada nebeuzmiegu.

Hehe, aprasei lygiai kaip mano naktis siuo metu atrodo. bigsmile.gif
O negro juostos tai ir pas mane nera smile.gif
Atsakyti
o as siryt vos parejau is gines, nes taip i stubura ryte skausmas ikrito, o ji man aiskina, kad normalu, aceit statosi leliukas i dubeni, kazkas deformuojasi, be to pilvas labai isgaubia stubura, nes seniau buvau ganetinai plona, neturejo stuburas apkrovos...o dabar + 17 kg doh.gif bet niekas manes neguodzia, nes jau tikrai ejau kaip anteles vos krupyodama pilveli nesiau nestuke.gif o bet to dar slapime rado leukocitu, israse zvakutes, nu busiu prasisnekejusi, kad visad buvo geri tyrimai, isskyrus mazakraujystes 112 hem.
Atsakyti
Aš laukiuos antro vaikiuko, bet jaučiuos kaip ant sparnų, vienintelis dalykas, kad kojos tinsta, visa kita OK. Bet kai prisimenu pirmą nėštumą, tai baisu darosi, jaučiausi kiekvieną dieną kaip bulvių maišas, sunki, nerangi, daužiau indus, klozeto bakelio šlangutę nutraukiau, užliejau butą (visa tai netyčia, tiesiog buvau nerangi), be to kenčiau nuo įvairių infekcijų, pienligės, kamavo cholestazės požymiai (atrodo taip vadinasi - viso kūno niežėjimas nėštumo metu), ėdė rėmuo ir t.t. Dabar su antruoju nėštumu jau daugiau nei 8 mėnesiai, liko kelios savaitės iki gimdymo, bet viskas gerai, net savo mažutę pirmagimę į penktą aukštą užsinešu (be lifto), net pačiai keista, kad taip gali būti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kroska19 @ 2008 03 18, 12:46)
Aš laukiuos antro vaikiuko, bet jaučiuos kaip ant sparnų, vienintelis dalykas, kad kojos tinsta, visa kita OK. Bet kai prisimenu pirmą nėštumą, tai baisu darosi, jaučiausi kiekvieną dieną kaip bulvių maišas, sunki, nerangi, daužiau indus, klozeto bakelio šlangutę nutraukiau, užliejau butą (visa tai netyčia, tiesiog buvau nerangi), be to kenčiau nuo įvairių infekcijų, pienligės, kamavo cholestazės požymiai (atrodo taip vadinasi - viso kūno niežėjimas nėštumo metu), ėdė rėmuo ir t.t. Dabar su antruoju nėštumu jau daugiau nei 8 mėnesiai, liko kelios savaitės iki gimdymo, bet viskas gerai, net savo mažutę pirmagimę į penktą aukštą užsinešu (be lifto), net pačiai keista, kad taip gali būti... smile.gif

tikrai smagu tada thumbup.gif nes as va irgigi kai pasiklausau kitu, kur nuo pirmu men kamuojasi iv negalavimais, tai iki siol dziaugiausi ir net noriu, kad kada kai antro lauksiuosi butu tokia savijauta kaip iki siu dienu nestuke.gif
Atsakyti