o man vakar pilvelis truputeli kietejo ir leliukas nejudejo ilgokai vakare, nes buvo truputeli nervuku vakare, o leliukas juk viska jaucia ir pergyvena kartu su mamyte bet siryt jau viskas gerai, nesinori pagimdyti dar bent iki 26 d. kol gydytojas atostogose
kazkaip ir ryskiu paruossiamuju nejauciu, gal tik nakti per miegus kartais kaip maudzia, bet nestipriai, nors kiek cia skaiciau kitos irgi paruosiamuju nejunta, mes turbut jau kai pajusim tai bus tikrasis SOS signalas
QUOTE(lioniukė @ 2008 03 14, 11:27)
aha, lyg ir anksciau tureciau, bet gi zinai kaip buna - "mes planuojam, o Dievulis padaro savaip"
tai jau tikrai
siaip kiek teko skaityi visose literaturose, tai pirma nestuma dazniausiai arba laiku arba pernesioti tenka, todel manau neverta mums labai tiketis iki velyku patirti didiji dziaugsma, nors...
savo dukryte pernesiojau 3 dienas bet as nemanau kad tai pernesiojimas
laikykimes mergaites, tie nugaros ar strenu skausmai man taip pat neduoda ramybes
o as, kad tik neprisnekeciau, jauciuosi kazkaip geriau nei tureciau pries gala Nugi, kaip ir minejau, niekas neskauda, nemaudzia, tik tas naktinis vartymasis baisiai sunkus, o siaip tai turbut dar nesiosiu ir nesiosiu iki leliaus pilnametystes
Tau gerai Vijone kad taip viskas ciki........ O man kaip tik nakti nesunku vartytis........ Bet jau tie skausmai kartais visai baigia pribaigt........ Tai dabar tik tikiuosi, kad iki balandzio neprasidetu gimdymas, o po to jau ir ne taip baisu......
QUOTE(ritukas696 @ 2008 03 15, 14:26)
savo dukryte pernesiojau 3 dienas bet as nemanau kad tai pernesiojimas
laikykimes mergaites, tie nugaros ar strenu skausmai man taip pat neduoda ramybes
3 dienos - tai nera perneshiojimas. juk gydytojas irgi NEGALI nustatyti 100% tixlios gimdymo datos. tad velavimas savaite po nustatyto termino ar anksciau nustatyto termino - nieko blogo.
as irgi jauciuosi puikiai. vis laukiu tu paruosiamuju, ziuriu mergaites cia jau net 37,37sav kazhka jaucia. o pas mane tyla ir 0 veiksmo jokiu paruosiamiju, jokio skausmo, meshlungio, koju tinimo, pilvo maudimo - zodziu VISISHKAI nieko. ar tai normalu?
aisku,kad normalu,visvien pagimdysi,tik db kankintis nereikia
QUOTE(Maggie @ 2008 03 16, 01:31)
as irgi jauciuosi puikiai. vis laukiu tu paruosiamuju, ziuriu mergaites cia jau net 37,37sav kazhka jaucia. o pas mane tyla ir 0 veiksmo jokiu paruosiamiju, jokio skausmo, meshlungio, koju tinimo, pilvo maudimo - zodziu VISISHKAI nieko. ar tai normalu?
Nesuk sau galvos, Maggie. As irgi nezinau, kas tie paruosiamieji. Kartais nestipriai pamaudzia pilvuka, bet man tai i saremius nepanasu. Taigi matyt ne visoms buna. Kai jau pradesim gimdyti, tai turbut pajausim
Mane pastaruoju metu ziauri pienlige uzpuole. Ir kas idomiausia, kol vartojau azuolo zieves nuovira, tai buvo dar dar pakenciama. Kai pasiskundziau gydytojai ir ji israse zvakute, tai po to zvakutes viskas ir pagedo nebezinau ko griebtis, zvakutes nebenoriu...
O as pastaruoju metu gimdymo visai nebebijau. Ketinu sedeti namie iki paskutiniuju (UK tai labai rekomenduotina, mat jiems truksta vietu ir personalu ligoninese), tai net nebijau pagimdyt namie. Kazkaip man atrodo "no big deal" tas gimdymas Gal cia pasamones apsaugine reakcija isijunge
QUOTE(Maggie @ 2008 03 16, 00:31)
as jau maniau ar tik nebusi pabirejusi, kai kelias dienas nerasei O kad nieko nejauti visai normalu, nes zinau kad tikrai daug kam buna visai nieko iki paskutines dienos. Beja, kiek prisimenu savo pirma tai irgi jokiu paruosiamuju nejauciau, tik mano gimdymas velavo, kas baisiai nervus ede Zodziu, nejauciau nei paruosiamuju, nei kai kaklelis atsidarinejo. Kirpo vandenis, kad prasidetu gimdymas, jau kakleliui 7-8cm. atsidarius Pagimdziau per 2 val. Ech, noreciau ir dabar tokio greito gimdymo
QUOTE(Evi @ 2008 03 16, 15:33)
O as pastaruoju metu gimdymo visai nebebijau. Ketinu sedeti namie iki paskutiniuju (UK tai labai rekomenduotina, mat jiems truksta vietu ir personalu ligoninese), tai net nebijau pagimdyt namie. Kazkaip man atrodo "no big deal" tas gimdymas Gal cia pasamones apsaugine reakcija isijunge
nu as irgi neperdaugiausiai bijau, na gal kiek neramiau nei pries pirma, nes tada kai nieko nezinojau visiskai nebijojau. Kas is to tryzniojimo, vistiek reiks gimdyti, kaip sakoma, pro kur ilindo jau pro ten ir tures islysti
QUOTE(Vijone @ 2008 03 16, 16:41)
Zodziu, nejauciau nei paruosiamuju, nei kai kaklelis atsidarinejo. Kirpo vandenis, kad prasidetu gimdymas, jau kakleliui 7-8cm. atsidarius Pagimdziau per 2 val. Ech, noreciau ir dabar tokio greito gimdymo
as taip pat pries pirma gimdyma nieko nejauciau... net nezinau kaip ten tie vandenys atrode. kai jau buvo atsiveres 8 cm kaklelis, tada nubego vandenys sedint spec.kedej su skyle
QUOTE(Vijone @ 2008 03 16, 16:41)
na gal kiek neramiau nei pries pirma, nes tada kai nieko nezinojau visiskai nebijojau. Kas is to tryzniojimo, vistiek reiks gimdyti, kaip sakoma, pro kur ilindo jau pro ten ir tures islysti
sis nestumas man visai kitoks jauciu stipriai paruosiamuosius saremius, skauda kirksni ir gimdymo pazinimas didina itampa
man idomu pasidare ar skauda kai prakerpa kad vandenys nubegtu kai viena drauge pasakojo, kad nejaute kai gimdymo metu ja kirpo ir siuvo, tai net nusterau, turbut cia jau viskas i bendra skausma eina, brr man baisu atrodo pacio gimdymo kaip ir laukiu ir per daug nesibaiminu, bet turbut kai suries skausmai ir atsidursiu gimdykloje baimes akys atsivers
as isvis gimdymo nebijau.. drauges pasakojo,kad oj oj kaip baisu,kaip skauda,kad sienomis norisi lipti.... na ir kas? visos iskencia ir mes iskesim be to sakoma,kad pamacius savo vaikeli viskas uzsimirsta
[FONT=Arial][COLOR=red] sveikutes mamytes, as tai vis alukiu tu paruosiamuju ir gleiviu kamscio pasirodancio. bijau kad galiu nesuprast. isskyru pas amne labai daug, bet be kraujo priemaisu koks turetu but tas kamstis. gimdymo bijau ir labai nenoriu viena but gal netex