kažkada girdėjau, kad padeda plaučius išvalyti pienas. Na gal tai ir netiesa, bet pienas tikrai nepakenks
Sveikos, noriu prisijungti į nebesmirdančių kompaniją
QUOTE(tindiriushka @ 2008 05 27, 12:44)
Sveikos, noriu prisijungti į nebesmirdančių kompaniją
Sveika prisijungusi Linkiu sekmingai atsikratyti sio bjauraus iprocio.Matau jau 6 dienos nerukai,kaip sakoma gera pradzia-puse darbo .Kiek laiko rukei?
Ziuriu metanciuju burelis sparciai gauseja ! :
Kas liecia rukalu kvapa-as tik vakar pajauciau, kad rukalai gali sitaip smirdeti,o siaube siaubeli Ejau gatve ir kazkoks zmogelis eidamas pries mane ruke,teko paspartint zingsnius ir aplenkt,nes tikrai neimanoma buvo kvepuot,saiubas kazkoks
QUOTE(mamavaida @ 2008 01 09, 15:33)
bet tokiu tikrai yra, tik jos slepiasi labiau
labai sunku man ir siandien, ypac ta knyga skaityti, kai ramiai sedi, tai mintys vis kazkur nuskrenda, o dar ten rasoma, kad negalima mest kol neperskaitei o as taip prasikankinau sias dienas.
greifruktus valgau, ju toks aitrus kvapas ikvepiu taip giliai ir lyg geriau pasidaro
labai sunku man ir siandien, ypac ta knyga skaityti, kai ramiai sedi, tai mintys vis kazkur nuskrenda, o dar ten rasoma, kad negalima mest kol neperskaitei o as taip prasikankinau sias dienas.
greifruktus valgau, ju toks aitrus kvapas ikvepiu taip giliai ir lyg geriau pasidaro
o aš baigiau rūkyt anksčiau nei perkaičiau knygą, nes baigėsi cigaretės ir nusprendžiau, kad nebeverta man jų pirkti buvo apie 40 psl likę
Papildyta:
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2008 05 27, 14:52)
Sveika prisijungusi Linkiu sekmingai atsikratyti sio bjauraus iprocio.Matau jau 6 dienos nerukai,kaip sakoma gera pradzia-puse darbo .Kiek laiko rukei?
Kas liecia rukalu kvapa-as tik vakar pajauciau, kad rukalai gali sitaip smirdeti,o siaube siaubeli Ejau gatve ir kazkoks zmogelis eidamas pries mane ruke,teko paspartint zingsnius ir aplenkt,nes tikrai neimanoma buvo kvepuot,saiubas kazkoks
rūkiau 9 metus. su ne vienu bandymu mesti
ir šį karta nesijaučiu labai tvirtai, nes būna užeina silpnumo akimirkų... bet dar gal laiko per mažai praėjo
pritariu kas rašė, jog tai psichologinis dalykas. nes fizižkai man nieko nesidaro (nors anksčiau būdavo), bet labiausiai erzina situacijos, kuriose anksčiau rūkydavau (po kino, po egzo, pertraukėlės darbe ir tt) to nebera ir tikiuosi nebebus
Papildyta:
QUOTE(zyzane @ 2008 01 09, 15:43)
Tu gal tik pradzia dar paskaitei, veliau ten sakoma, kad jei jau nerukai kazkiek laiko, tai nebepradeti. As irgi pradejau skaityti tik trecia nerukymo diena.
Pasistenk neieskoti pasiteisinimu ir kabliuku, del ko noretum parukyti. Ju surasti labai labai lengva. Geriau pabandyk isisvaizduoti nusivylima savimi po to - ar labai jau daug teigiamu emociju gausi is tos cigaretes? O visas nerukymo laikas bus nubrauktas ir viska teks pradeti is naujo. Gal tau dabar ir sunku tuo patiketi, bet perskaicius knyga tau tiesiog dings noras rukyti.
Pasistenk neieskoti pasiteisinimu ir kabliuku, del ko noretum parukyti. Ju surasti labai labai lengva. Geriau pabandyk isisvaizduoti nusivylima savimi po to - ar labai jau daug teigiamu emociju gausi is tos cigaretes? O visas nerukymo laikas bus nubrauktas ir viska teks pradeti is naujo. Gal tau dabar ir sunku tuo patiketi, bet perskaicius knyga tau tiesiog dings noras rukyti.
mano noras tai niekur nedingo.. na jis tik pasidarė mažytis ir valdomas
QUOTE(tindiriushka @ 2008 05 27, 16:00)
mano noras tai niekur nedingo.. na jis tik pasidarė mažytis ir valdomas
Tas mane neramina
Bet tikiuosi cia tik skirtingi takeliai prie to paties tikslo
[
pritariu kas rašė, jog tai psichologinis dalykas. nes fizižkai man nieko nesidaro (nors anksčiau būdavo), bet labiausiai erzina situacijos, kuriose anksčiau rūkydavau (po kino, po egzo, pertraukėlės darbe ir tt) to nebera ir tikiuosi nebebus
Papildyta:
Zinok man tas pats buvo,tik stazas mano didesni - 15 metu.Tu situaciju visiskai isvengt nepavyks,tik laikui einant noras uzsirukyt mazes.Sakoma,kad zmogui suformuoti naujus iprocius reikia 3 savaiciu.Man jau po pirmos savaites buvo daug lengviau negalvot apie rukyma tam tikrose situacijose,o po dvieju savaiciu is vis apie tai buvau pamirsus.
Kas neitiketina,galbut labiau aplinkiniams negu man,yra tai ,kad per tuos du nerukymo menesius buvo gan nemazai svenciu,kad ir isgerus nepasidaviau pagundai ir neuzsirukiau.Visi tik ir sake,kad per pirma baliu vel pradesiu rukyt(is tikruju ir pati taip galvojau),bet atsilaikiau.GAl reikejo parodyti tiek sau ,tiek kitiems,kad galiu mesti.
Papildyta:
Zinok man tas pats buvo,tik stazas mano didesni - 15 metu.Tu situaciju visiskai isvengt nepavyks,tik laikui einant noras uzsirukyt mazes.Sakoma,kad zmogui suformuoti naujus iprocius reikia 3 savaiciu.Man jau po pirmos savaites buvo daug lengviau negalvot apie rukyma tam tikrose situacijose,o po dvieju savaiciu is vis apie tai buvau pamirsus.
Kas neitiketina,galbut labiau aplinkiniams negu man,yra tai ,kad per tuos du nerukymo menesius buvo gan nemazai svenciu,kad ir isgerus nepasidaviau pagundai ir neuzsirukiau.Visi tik ir sake,kad per pirma baliu vel pradesiu rukyt(is tikruju ir pati taip galvojau),bet atsilaikiau.GAl reikejo parodyti tiek sau ,tiek kitiems,kad galiu mesti.
QUOTE(applebee @ 2008 01 11, 09:38)
Pasigirsiu Vakar ziauriai dideli stresa apturejau - susiriejom su MB.. Asaros upeliais plaukia, isterija ir visi kiti bajeriai, zinot turbut Tai va, darbe cia man nutiko, tai bendradarbes iskart ne nosine ir sokolada kisa, o rukyt kviecia. Atseit, apsiraminsi! Tai net pyktelejau. Sakiau, po tiek laiko nerukymo ir dar nuo tokio streso man turbut sirdis atsisakytu arba apsivemciau Zodziu, viska issaiskinom, aisku, nebuvo ne del ko ten taip verkt, bet svarbiausia, kad silpniausia akimirka supratau, kad cigaretes man nepades issprest problemos ir net nenuramins.. Isgeriau skanios arbatos ir iskart sviesiau pasidare.. Tada jau supratau, kad ne bliaut, o pasisneket reikia.. Va tokia vat mano "didvyriska" istorija
šiandien man tas pats buvo. dyrikę nup pat ryto nuotaiką "pakėlė", plius dar pms man, tai sedėjau nosį nukabinus ir blioviau.. bet net nepagalvojau, kad reiktų parūkyt .. užsileidau stingą ir apsiraminau
Papildyta:
QUOTE(zyzane @ 2008 05 27, 15:04)
na toks kaip kirminas kirba kartais, bet aš jį sutraiškyt bandau
Papildyta:
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2008 05 27, 15:11)
aš paskutinę surūkiau trečiadienį po darbo, o jau penktadienį sedėjau baliuj bet nerūkiau
labai ciotkai, kad galite ateiti ir pasisneketi cia apie tai, kas labiausiai rupi. Pirmom dienom as irgi siurbiau i save visa imanoma informacija ir interneto, ieskojau bendraminciu ir tt it pan.
Labai svarbu dalintis problemomis - juk tada ju belieka tik puse ar kaip ten sakoma
As atsimenu pirmosiomis dienomis lengva kazkoki galvos svaigima irgi, bet net pati negalejau suvokti ar cia del nerukymo, ar is laimes kad nerukau, nes skendejau toje EUFORIJOJE apie kuria cia jau rase keletas metusiuju knygos pagalba
Labai svarbu dalintis problemomis - juk tada ju belieka tik puse ar kaip ten sakoma
As atsimenu pirmosiomis dienomis lengva kazkoki galvos svaigima irgi, bet net pati negalejau suvokti ar cia del nerukymo, ar is laimes kad nerukau, nes skendejau toje EUFORIJOJE apie kuria cia jau rase keletas metusiuju knygos pagalba
QUOTE(zyzane @ 2008 01 14, 14:39)
Radau trumpa:
Metus rūkyti:
Po 20 min nukris kraujo spaudimas - grįš į normos ribas.
Po 8 val. Anglies monoksido (toksiški garai) kiekis jūsų kraujyje sumažės per pusę, deguonies kiekis grįš į normos ribas.
Po 48 val sumažės tikimybė patirti širdies infarktą. Dabar jau visas nikotinas pilnai pasišalino iš jūsų kūno. Uoslės ir skonio pojūčiai grįžta į normos ribas.
Po 72 val. atsipalaiduoja jūsų bronchai, išauga energijos lygmuo.
Po 2 sav. Pagerės jūsų kraujo apytaka ir gerės dar 10 savaičių.
Po 3-9 mėn. dings kosulys ir kitos kvėpavimo problemos, plaučių pajėgumas padidės 10%
Po 1 metų rizika gauti širdies smūgį sumažės per pusę.
Po 5 metų rizika patirti širdies smūgį taps tokia pati kaip ir nerūkančiojo.
Po 10 metų rizika susirgti plaučių vėžiu bus tokia pati kaip ir nerūkančiojo.
Po 15 metų rizika patirti širdies infarktą taps tokia pati kaip ir nerūkančiojo.
šaltinis: www.healthbolt.net
Metus rūkyti:
Po 20 min nukris kraujo spaudimas - grįš į normos ribas.
Po 8 val. Anglies monoksido (toksiški garai) kiekis jūsų kraujyje sumažės per pusę, deguonies kiekis grįš į normos ribas.
Po 48 val sumažės tikimybė patirti širdies infarktą. Dabar jau visas nikotinas pilnai pasišalino iš jūsų kūno. Uoslės ir skonio pojūčiai grįžta į normos ribas.
Po 72 val. atsipalaiduoja jūsų bronchai, išauga energijos lygmuo.
Po 2 sav. Pagerės jūsų kraujo apytaka ir gerės dar 10 savaičių.
Po 3-9 mėn. dings kosulys ir kitos kvėpavimo problemos, plaučių pajėgumas padidės 10%
Po 1 metų rizika gauti širdies smūgį sumažės per pusę.
Po 5 metų rizika patirti širdies smūgį taps tokia pati kaip ir nerūkančiojo.
Po 10 metų rizika susirgti plaučių vėžiu bus tokia pati kaip ir nerūkančiojo.
Po 15 metų rizika patirti širdies infarktą taps tokia pati kaip ir nerūkančiojo.
šaltinis: www.healthbolt.net
dar turiu laiko
Papildyta:
QUOTE(zyzane @ 2008 05 27, 15:50)
labai ciotkai, kad galite ateiti ir pasisneketi cia apie tai, kas labiausiai rupi. Pirmom dienom as irgi siurbiau i save visa imanoma informacija ir interneto, ieskojau bendraminciu ir tt it pan.
nežinau, matyt antrą kartą reiks skaityt nes euforijos nėr
gal gali kas emeiu atsiųsti tindiriushka@gmail.com, nes sau nusipirkau, o rūkantiems nusiųsiu paštu
QUOTE(tindiriushka @ 2008 05 27, 13:58)
dar turiu laiko
Papildyta:
gal gali kas emeiu atsiųsti tindiriushka@gmail.com, nes sau nusipirkau, o rūkantiems nusiųsiu paštu
Papildyta:
nusiunciau
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2008 05 27, 15:11)
va ir mane "bandė" draugai per baliukus.Bet aš nepasidaviau
p.s. ir čia nedrįsau pasisakyti, kad jau nerūkau tol, kol nepraėjo kažkiek laiko, nes pabijojau, kad palūšiu, o tada būtų gėda...
QUOTE(tindiriushka @ 2008 05 27, 15:58)
Įkišiu trigrašį...
Kažkaip pastebėjau, kad euforinis nerūkymo džiaugsmas ( ) užplūsta ir laikosi tik tiems, kas paskutinę cigaretę surūko būtent 40-ajame skyriuje, t.y. taip, kaip prašoma nurodymuose jau nuo pat pradžių.
Ir labai rizikinga nepabaigt skaityt knygos iki galo - privalo visa informacija susigulėt, kad vėliau (dažniausiai po keleto mėnesių) neišblėstų tas psichologinis nepramušamumas, ar kaip čia jį pavadint..