Įkraunama...
Įkraunama...

Metančioms rūkyti

QUOTE(lipke @ 2008 01 31, 17:26)
maciau, kad knyga ,,kaip lengvai mesti rukyti" dalinates - gal ir man persiustumete?.. liepune@gmail.com
As kol kas tik trecia diena be cigaretes...Vyras ruko (bet pas mus susitarimas per menesi, po to, kai mesiu as, ir jis tures mesti), tai as vos laikausi...Bet laikausi:)
Labai bijau valgymo protrukio, bet is tos baimes tik dar maziau valgau, net pora kilu numeciau:) O to esme- nuejau i parduotuve, prisipirkau galybe (na, gerai, 5  pokelius) skaniausiu ivairiausiu arbatu (sveriamu) ir geriu jas istisa diena.Aisku, ir valgau, bet tik grieztai- pusryciai (ne visada), pietus, vakariene.Visa kita- arbata:)

Nu pavydžiu aš tau, kad gali nevalgyti. Aš tai pradėjau daugiau valgyti.Svoris lyg ir neauga, nes kartą per sav. darau iškrovos dieną, bet vakarais jau pradedu valgyti, nors buvau pripratusi taip, kad nuo pietų valgydavau nedaug, vaisius, daržoves. Lyg rūkyti ir nesinori, lyg ir nebėra to jausmo, kad kažko trūksta, bet niekaip negaliu sustoti kramtyti. O jei taip valgysiu, tai svoris tikrai pradės augti.
Ir dar.Tikiuosi šį savaitgalį kaip nors išsilaikyti. Tiesiog jokių progų nenusimato, jokių baliukų su rūkančiais.
P.S. labai gera mintis su tom arbatom.Reikės nuvažiuoti į arbatos parduotuvę ir prisipirkti kvepiančių arbatų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringa30: 01 vasario 2008 - 09:33
sveikos as jau beveik metai kaip nerukau, pries tai rukiau apie 6metus
ir ne kart nemeginau mesti, sakiau nenoriu daug nesekmingu bandymu jei mesiu tai visam laikui, ir laukiau kol ateis "ta" diena, na ir viena diena supratau kad nebenoriu rukyti, nuo tada sugriesijau porakart is pradziu ir norejosi siek tiek, bet sakyciau buvo labai lengva "lomkiu" nebuvo, nervu ir valgymo didesnio irgi nepastebejau, tik jauciau iprocio jega, kaip truksta rankom uzsiemimo ir laiko uzmusejo rankose. bet dabar jau tokiu minciu niekad nekyla kad uztraukt, vienas dalykas tai pastebi visus rukancius gatvej jei tenka prasilenkti tai kvepavima sulaikai net nes dvokas pasidare neistveriamas, sita girdejau is metusiu kad labai slykstu po kurio laiko pasidaro. dabar noreciau kad ne tik kavinese bet visose viesose vietose ir lauke butu nerukoma.
beje mano MB man metus po keliu menesiu irgi mete smile.gif
sekmes jums biggrin.gif
Papildyta:
ir dar pridesiu meciau priesingai gydytoju rekomendacijoms per pacia sesija ir magistrinio gynima, kai nervai nerealus buvo ir grupiokai visi dumijantis - stresui nuimti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringa30 @ 2008 02 01, 10:32)
Nu pavydžiu aš tau, kad gali nevalgyti. Aš tai pradėjau daugiau valgyti.Svoris lyg ir neauga, nes kartą per sav. darau iškrovos dieną, bet vakarais jau pradedu valgyti, nors buvau pripratusi taip, kad nuo pietų valgydavau nedaug, vaisius, daržoves. Lyg rūkyti ir nesinori, lyg ir nebėra to jausmo, kad kažko trūksta, bet niekaip negaliu sustoti kramtyti. O jei taip valgysiu, tai svoris tikrai pradės augti.
Ir dar.Tikiuosi šį savaitgalį kaip nors išsilaikyti. Tiesiog jokių progų nenusimato, jokių baliukų su rūkančiais.
P.S. labai gera mintis su tom arbatom.Reikės nuvažiuoti į arbatos parduotuvę ir prisipirkti kvepiančių arbatų.

Man irgi pirmas savaitgalis bus... blink.gif Tikiuosi:)
Siaip planuojam pas draugus, kurie abu nerukantys, vaziuoti, tai, manau, cia labai gerai man bus - toliau nuo pagundu.
Nors vyras, kaip minejau, vis dar ruko, bet jis labai supratingai stengiasi su cigarete man ,,i akis" nelysti - namie ruko retai, ir kai as arba tulike, arba prausiuosi, arba miegu, o siaip dienos metu ir taip nesimatom:)
Aisku, as suprantu, kad paskui reikes ismokti buti ir prie zmoniu, kurie ruko, bet bent jau pora pirmu savaiciu toks aplinkiniu ,,supratingumas" labai man i nauda...

AUGMA, ACIU TAU DIDELIAUSIAS UZ KNYGA aciuks.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif as tai pat noreciau jungtis prie jusu thumbup.gif nerukau jau 13 dienu ax.gif tongue.gif nuspredziau mest kai dvi geros drauges mete bet joms lengviau atsispirt o man sunku bet tikiu kad pavyks bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos atsiuskit man ta knygute ax.gif 4u.gif p.s as jau 2savaiteles nerukau:yahoo: bebe.gif irnesakyk.gif bis.gif
Atsakyti
QUOTE(agniukasssss @ 2008 02 03, 21:27)
sveikos atsiuskit man ta knygute  ax.gif  4u.gif  p.s as jau 2savaiteles nerukau:yahoo:  bebe.gif  irnesakyk.gif  bis.gif

sveika prisijungus 4u.gif parasyk savo adresiuka ir atsiusim smile.gif
Atsakyti
as noriu trumpai pasidalinti ispudziais perskaicius knyga.
Is esmes, tai autoriaus patirtis man pasirode visai neartima - jis pries mesdamas ruke tikrai nenormalius kiekius cigareciu 100 per diena, todel, manau, objektyviai kalbeti apie cigaretes skoni ir malonuma rukant jis jau seniai nebegalejo. Bent jau mano atveju, tokio ,,lygio" nebuvau pasiekusi, todel tikrai teko rimtai ,,pakovoti" su gerais prisiminimais apie rukyma... brunette.gif
Man sunkiausias momentas metant- neturejimas kur detis ir ka veikti, kai kiti ruko.savaitgali buvom pas draugus, tai ten visi kas pusvalandi atsistoja ir- i balkona rukyti. O as lieku (veliau prisijunge ir dar vienas toks ,,atstumtasis").Tas pats ir kavinese ir kitur (ypac aktualu, kai nebegalima viesose vietose rukyti hihihi.gif ). Ir darbe abu kartu su manim sedintys kolegos eina parukyti i puiku balkona su puikiu vaizdu - ir as, metusi rukyti, jauciausi labai daug ko netekusi... cry.gif Bet vakar sugalvojau, kad gi vis tiek visa gyvenima teks bendrauti su rukaliais, tai apsirengiau, ir isejau su tais bendradarbiais i balkona - galvoju, o ko as turiu dirbti, kai jie oru kvepuoja? Balkonas didelis, vakar oras geras buvo, man - irgi proga kojas pamankstinti, nuo stalo atsikelti. Siandien su jais nejau, nes salta.
Zodziu, isvada tokia pasidariau, kad galiu eiti su rukaliais kartu ir pastoviniuoti nerukydama.Aisku, gal dumu prisikvepuoji kazkiek, bet, kita vertus- rukydama ju prisikvepuoji tikrai daugiau:) Ir, svarbiausia netenka praleisti bendravimo ir pokalbiu, kurie- tokie svarbus ir nepakartojami- gimsta kazkodel butent su cigarete aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lipke: 05 vasario 2008 - 15:05
Labas vakaras...

Ateinu pas jus ax.gif Nuo vakar rimtai apsisprendziau mest rukyt.6 vakaro(vakar) surukiau paskutine savo cigarete... siandien -nei vienos . Bet sunku... doh.gif lipke berods tu rasei,kad arbatas vis geri,kai noras rukyt... tai,as ta pati darau smile.gif per siandien ir vakar kokius 5 litrus arbatu isgeriau doh.gif arba,kai tik noriu rukyt,varau obuoli koki pasimu...paskui arbatos...vel obuoli...kriause....arbatos...arbatos ...i tulika...ir vel arbatos doh.gif pasidariau truputi irzli mastau.gif vyras jau kencia... bet supranta mane smile.gif tad neatsikirtineja,kai del kokio nieko bambet pradedu... stengiasi po kojom man nesimaisyt biggrin.gif vargsas... Nu nieko,po savaites bus geriau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Eva... @ 2008 02 05, 20:23)
Labas vakaras...

Ateinu pas jus  ax.gif Nuo vakar rimtai apsisprendziau mest rukyt.6 vakaro(vakar) surukiau paskutine savo cigarete... siandien -nei vienos . Bet sunku...  doh.gif  lipke berods tu rasei,kad arbatas vis geri,kai noras rukyt... tai,as ta pati darau  smile.gif  per siandien ir vakar kokius 5 litrus arbatu isgeriau  doh.gif  arba,kai tik noriu rukyt,varau obuoli koki pasimu...paskui arbatos...vel obuoli...kriause....arbatos...arbatos ...i tulika...ir vel arbatos  doh.gif  pasidariau truputi irzli mastau.gif vyras jau kencia... bet supranta mane  smile.gif tad neatsikirtineja,kai del kokio nieko bambet pradedu... stengiasi po kojom man nesimaisyt  biggrin.gif vargsas... Nu nieko,po savaites bus geriau  cool.gif

aga, as arbatas liurlinu:) Siandien- jau gera savaite, kai nerukau.Nu ir nieko tragisko - kai anksciau bandydavau mesti, kazkaip sunkiau budavo. Man atrodo, cia svarbu psichologiskai nusiteikti, kad nenori rukyti - na, kad nieko tame ,,tokio" nera.Dabar reikia vyra priversti mesti. Bet nieko nesakau -noriu, kad pars uzsimanytu (kaip jis sako, tai nori mesti, bet dar nesusikaupia moraliskai).as kantri didis.gif
Atsakyti
QUOTE(lipke @ 2008 02 06, 14:02)
* Siandien- jau gera savaite, kai nerukau.
*Nu ir nieko tragisko - kai anksciau bandydavau mesti, kazkaip sunkiau budavo. Man atrodo, cia svarbu psichologiskai nusiteikti, kad nenori rukyti - na, kad nieko tame ,,tokio" nera.

*sveikinu 4u.gif jau daug istverei smile.gif (bent jau man,tai daug... jei iskentesiu iki kito pirmadienio,istversiu savaitgali-tai bus zygdarbis cool.gif )

*jop,man irgi atrodo,kad cia daugiau psichologiskai reik nusiteikt.Reik veiklos kokios susirast,nes pastebejau,kad kazkaip nebeturiu ka veikt mastau.gif anksciau budavo,pvz.kokia reklama per telika rodo-ainu parukyt... pavalgau-ainu parukyt...ir.t.t ir pan. o dabar? kaip reklama-tai sedziu,koja nerviskai kinkuoju doh.gif arba ainu 15 puoda arbatos darytis...arba pradedu trecia kilograma obuoliu skutinetis doh.gif (as pradejau obuolius skustus valgyt ir i keturias dalis susipaustau,taip laika uzmusineju doh.gif ir savo seimai savo paslaugas (skutejos obuoliu) siulau smile.gif vis veikla kazkokia...) dar dabar laukiu kol orai truputi atsils,tai begsiu krosiukus i lauka ax.gif dabar dar per salta ph34r.gif nezinau...sportuot pradet ar ka mastau.gif
siandien tai isvis,pradejau kuistis po spinteles,begau i masina ieskot cigarietu,mazu kur dar rasiu doh.gif ir gerai,kad neradau dry.gif reiskia-apseisiu.O pirkt,tai sau prizadejau,kad pinigu nebeleisiu ant to kako,geriau i taupykle kokia mesiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eva...: 06 vasario 2008 - 19:35
Sveikos,
aš jau prarandu viltį, kad mesiu rūkyt kada nors doh.gif laisvai galiu nerūkyt porą savaičių, būna, kad mėnesį nerūkau, bet paskui vėl pradedu..užburtas ratas kažkoks.
Atsakyti
QUOTE(Pirania @ 2008 02 06, 22:59)
Sveikos,
aš jau prarandu viltį, kad mesiu rūkyt kada nors doh.gif  laisvai galiu nerūkyt porą savaičių, būna, kad mėnesį nerūkau, bet paskui vėl pradedu..užburtas ratas kažkoks.

tik nekalk sau tokios nesamones i galva schmoll.gif zmonems del to ir yra taip sunku mesti, nes visi aplinkui rekte rekia, kad mesti rukyti yra labai sunku doh.gif tu pati sau esi nusistaciusi mintyse termina - pora savaiciu, ir pasamoneje esi uzfiksavus kad jam praejus tu vel pradesi rukyti. tam nera jokio loginio paaiskinimo, juk po tiek laiko nerukymo tavo organizme viso to brudo like labai nedaug, likes tik tas velniukas, kuris kuzda - jau praejo dvi savaites, kodel gi tau neuzsirukius. vyk ta velniuka lauk, galvok savo galva, nusisypsok smile.gif pagalvok, kiek tau malonumo teikia nerukymas, kokia tu esi laisva ir nepriklausoma, kai to nedarai, kaip gera ramiai valgyti ir megautis maisto skoniu, kai nereikia pastoviai galvoti apie tai, kad suvalgius porcija reiks begt kazkur paskubom ir uzsirukyt. kai gali susitikus kavineje su drauge ramiai sedet prie vyno taures galvot tik apie susitikima, o ne dar ir apie rukyma, kad tuoj reiks iseit i lauka, puciant saltam vejui, su suskirdusiom rankom laikyt smirdancia cigarete, maisytis praeinantiems po kojomis doh.gif grizus saves klausinet, ar labai nuo taves smirdi, ar visi aplinkiniai jaucia kad buvai parukyt (o patikek, jaucia smile.gif ) tu minusu yra begale, bet tu ir pati juos pati kuo puikiausiai supranti. sekmes 4u.gif
Atsakyti