QUOTE(buurbuulis @ 2012 03 20, 13:49)
buurbuulis, 20 Kov 2012 - 13:49, paraĆ„ā€ Äā‚¬Ā¦Ć„Ā¼Ä†Ā¦Ä€Ā½Ć„ā€ Äā‚¬Ė›Ć„ĀÄā€Ā¬Äā‚¬ĀÆ:
buurbuulis, 20 Kov 2012 - 13:49, paraĆ„ā€ Äā‚¬Ā¦Ć„Ā¼Ä†Ā¦Ä€Ā½Ć„ā€ Äā‚¬Ė›Ć„ĀÄā€Ā¬Äā‚¬ĀÆ:
Tie vaikai nėra jau tokie vaikai
tai tėvų draugų porai/vyro krikštotėvų vaikams jau 24-29 metai kokie, bet vistiek jie mums svetimi, dar sakyčiau patys tarpusavyje bendrautų, tai gal pagalvočiau.. jos pusbrolių `vaikai` intervale 16-30 metų.. bet neskaitau antros eilės `artimais` giminaičiais, kai tuo labiau nesieja bendravimas.. pavyzdžiui savo pusbrolio ir vyro pusbrolio vaikučius (po ~4 metukus kviesti norėtume), brangūs mums tie vaikučiai, o ir finansiškai juk tokie pypliai papildomai nekainuoja, tik galvoju apie jų tėvų galimybę `atsipalaiduoti`, vien todėl dar galvoju, nežinau ar pati kažkieno vestuvėse vistik norėčiau lakstyti paskui savo klecką, nuolat žiūrėti kur, ką daro ir galų gale greitai suirzsta, pavargsta.. 
Tie vaikai nėra jau tokie vaikai

tai tėvų draugų porai/vyro krikštotėvų vaikams jau 24-29 metai kokie, bet vistiek jie mums svetimi, dar sakyčiau patys tarpusavyje bendrautų, tai gal pagalvočiau.. jos pusbrolių `vaikai` intervale 16-30 metų.. bet neskaitau antros eilės `artimais` giminaičiais, kai tuo labiau nesieja bendravimas.. pavyzdžiui savo pusbrolio ir vyro pusbrolio vaikučius (po ~4 metukus kviesti norėtume), brangūs mums tie vaikučiai, o ir finansiškai juk tokie pypliai papildomai nekainuoja, tik galvoju apie jų tėvų galimybę `atsipalaiduoti`, vien todėl dar galvoju, nežinau ar pati kažkieno vestuvėse vistik norėčiau lakstyti paskui savo klecką, nuolat žiūrėti kur, ką daro ir galų gale greitai suirzsta, pavargsta..
O pas mus yra tokia situaciją (tuoj vėl būsiu pasmergta

), kad už vestuves moka tėvai. Taigi, dėl svečių mane labai supykdė du dalykai:
1. MB tėvai darė savo svečių sąrašą ir mane labai supykdė dėl to, kad visokius dėdes, tetas kviečia, o jų vaikus, su kuriais MB bendrauja nekviečia. Pvz. kviečia vieną pusseserę, su kuria MB išvis nesimato, bet vat jinai yra pirmos eilės todėl ją reikia kviesti, o pusbrolio, su kuriuo MB pastoviai susitinka (aišku ne kiekviena dieną, bet kiek galimybės leidžia) nekviečia, nes jis yra ne pirmos eilės

Ir jaukingiausia tai, kad to pusbrolio tėtis yra MB krikšto tėtis ir anyta vis zyzia, kad jis su žmona turi būt liudininkais - piršliais, bet jo sūnaus į vestuves nekviečia. Tai man pasirodė visiškas nemandagumas ir žauriai apgailėtina. Todėl kadangi tėvai moka už vestuves, mano tėvai tą MB pusbrolį priskaičiavo prie mano giminės. Ir tas pusbrolis toks ne vienas.
2. Buvo planuota, kad už draugus mokės abi pusės pusiau, bet MB tėvai pareiškė, kad draugus į vestuves kviesti yra nesąmonė

nes vestuvės šventė ne draugams, o giminėms

o jaunimas (jaunimui link trisdešimt jau

) tik prisigeria ir nesąmones daro

Taigi, draugai irgi pateko į mano giminių sąrašą
Ir man lb juokinga kai anyta aiškina, kad šeima ir giminės yra labai svarbu, o draugai yra nesąmonė

Dar tikėčiau jos nesąmonėm, jei matyčiau jos normalią šeimą, bet kad jos šeimoj vien pykčiai ir kažkokios nesąmonės. Kaip ir jos požiūriu mama yra svarbiau už žmoną
Mano šeimoje niekada nebuvo sakoma, kad šeima tai yra viskas, bet galiu teigti, kad mano tėvai sugeba gyventi idealiai ir normaliai išauklėti vaikus, ne taip kaip anyta.
Ir gal būt dėl tokio savo mąstymo MB tėvai neturi nei vienos draugės ar draugo ir bendrauja su giminėmis, nes taip reikia. O mano tėvai nuo jaunystės turi savo draugų ratą, su kuriais pastoviai bendrauja, ir tie tėvų draugai man yra artimensi už gimines. Tu draugų vaikai ir artimesni už pusbrolius ir pusseseres. Todėl niekaip nesuprantu, kodėl žmonės kurie nėra tau giminingi negali būti tau svarbūs.
Man asmeniškai ir MB draugai labai daug ką reiškia, o MB tėvai vis bando atitolint jį nuo draugų, kaip ir nuo manęs.