Įkraunama...
Įkraunama...

Santykiai su būsima anyta II

QUOTE(gurmans @ 2012 03 13, 16:29)
Cia neteisinga lyginti siuos ir anuos senus laikus,kai tuokesi seneliai,teveliai ir tt.Nes kaip suprantu anais laikas busto problemu aplamai nelabai buvo  g.gif,kol mokaisi buvo bendrabutis,o veliau kazkaip ta busta kazkas "paskirdavo",tik nezinau ar darbdaviai ar dar kas... ax.gif I darba ,kaip suprantu 'legaliai" priimdavo,tik po mokslu baigimo... ax.gif Ir tt.  rolleyes.gif

Dar ir kaip teisinga. Žinoma, anais laikais buvo viskas lengviau darbo, būsto prasme ir t.t. tačiau vistiek tėvai keldavo vestuves tongue.gif o dabar kai viskas šimtą kartų sudėtingiau ir brangiau, tai tuo labiau kokia čia gėda iš tėvų kažką priimti? tongue.gif tada ir be tėvų pagalbos viskas ganėtinai buvo pateikta ant lėkštutės (darbą gauni, būstą skiria), o tai dabar kaip patiems jauniems žmonėms įsitvirtinti? g.gif nors ten su tuo būstu ir darbu kažkaip kitaip, darbų gal apskritai faktas, kad daugiau būdavo, o va su būstu ten įdomiai irgi būdavo kažkaip, nors ir skirdavo, bet kažkiek ten sumokėti turėdavau kažkaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 03 13, 16:43)
Dar ir kaip teisinga. Žinoma, anais laikais buvo viskas lengviau darbo, būsto prasme ir t.t. tačiau vistiek tėvai keldavo vestuves  tongue.gif  o dabar kai viskas šimtą kartų sudėtingiau ir brangiau, tai tuo labiau kokia čia gėda iš tėvų kažką priimti?  tongue.gif  tada ir be tėvų pagalbos viskas ganėtinai buvo pateikta ant lėkštutės (darbą gauni, būstą skiria), o tai dabar kaip patiems jauniems žmonėms įsitvirtinti?  g.gif  nors ten su tuo būstu ir darbu kažkaip kitaip, darbų gal apskritai faktas, kad daugiau būdavo, o va su būstu ten įdomiai irgi būdavo kažkaip, nors ir skirdavo, bet kažkiek ten sumokėti turėdavau kažkaip  g.gif

As niekada nesakiau,kad is tevu imti kazka yra geda,gal Jus netaip supratote g.gif Rasiau,kad as esu tos nuomones,jog vestuves,krikstynas ir tt. jaunieji turetu darytis patys,is savo pinigeliu.
Nu man kazkaip ,net nezinau ar nesmagu ar gaila...nezinau kaip ta jausma apibudint,bet negaliu imti pinigu is teveliu,Kazkaip... unsure.gif taupo ,deda ta lituka prie lituko,o sau nieko neleidzia... unsure.gif Bet va obuoliu koses ir agurkeliu,tai"pajamu"... mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 03 13, 16:17)
O aš pagalvojau.. kažin neturėtų čia anot jų išlysti dar vienas gėdos jausmas, kad mano vyras uždirba kelis kart daugiau už mane ir visas taupymas vyksta vyro dėka?  lotuliukas.gif

Nu siaubas biggrin.gif bet baisiausia tai, kad aš šiuo metu apskritai nedirbu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(gurmans @ 2012 03 13, 17:08)
As niekada nesakiau,kad is tevu imti kazka yra geda,gal Jus netaip supratote  g.gif Rasiau,kad as esu tos nuomones,jog vestuves,krikstynas ir tt. jaunieji turetu darytis patys,is savo pinigeliu.
Nu man kazkaip ,net nezinau ar nesmagu ar gaila...nezinau kaip ta jausma apibudint,bet negaliu imti pinigu is teveliu,Kazkaip... unsure.gif taupo ,deda ta lituka prie lituko,o sau nieko neleidzia... unsure.gif Bet va obuoliu koses ir agurkeliu,tai"pajamu"... mirksiukas.gif  biggrin.gif

Tai nieks nekalba, kai tėvai deda litą prie lito, o kalbama apie tuos, kurie gali ir nori padėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesta1234 @ 2012 03 11, 20:58)
Yra toks pasakymas: ,,Užsiraukė kaip moteris"

Aiškinatės čia savo santykius tarpysavyje, viena kitai kažkokias savo tiesas įrodinėjat, juk vis tiek tai beprasmiška.

O grįžtant prie temos, apie anytas... tai gal nieko keisto, kad tiek daug Jūsų su jomis nesutariate, jei nelabai pavyksta (negebate, nenorite) surasti kompromisus, o kartais ir prisitaikyti.

O jums labiau patiktu, kad A4 formatais jas liaupsintume?????? doh.gif Jei ji tokia nuostabi ir verta tu liaupsiu butu, tikrai nepagaileciau ir prie A4 formato pasedeti! Deja, deja...kalbame apie tai, su kuo gyvename pasoneje. Tokia jau cia tema. Nepatinka, keliaukite i kitas temas wink.gif 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2012 03 13, 17:08)
Bet va obuoliu koses ir agurkeliu,tai"pajamu"... mirksiukas.gif  biggrin.gif

Ach, jūs begėde biggrin.gif aš pati tėvams nuo 18 metų kainavau tik tiek, kiek aš asmeniškai sunaudodavau vandens/elektros/dujų. Maisto prasme taip pat `atsiskaitydavau`. Ir nuo to jaučiuosi tikrai gerai.. o mano tėvai nuo pagalbos, nenubiednėjo. Jie tiesiog visą gyvenimą mokėjo leisti pinigus protingai ir taupyti, todėl visą gyvenimą turėjo visko.

Tikrai suprantu, kai tėvai galbūt tikrai tiesiogine prasme turi valgyti kruopas, kad padėtų vaikams, bet.. kai tėvams svarbiau prieš kažką pavaidinti, išsikelti, tada nesuprantu, kaip mamai gali būti svarbiau nusipirkti batus (ne pigesnius už 400Lt), vietoje to, kad padėtų pinigėliais vaikui mokslus pasibaigti ar visokius kitokius reikalingus kursus/kvalifikacija ar kažkaip kitaip padėtų. Ar tai, kad tie batai kainuotų 100Lt ji sau pakenktų? tongue.gif O ten taip ir yra.. ir tai liečia ne tik vestuves. Pavyzdžiui, konkrečiai minėtus mokslus, kursus.. gal jų prioritetai skiriasi.. jiems svarbiau suvalgyti pietums kokią keptą žąsį su ikrais, prisipirkti daug daug naujų ir svarbiausia brangių rūbų, batų, telefonų, kompų ir t.t., nei pasitaupyti juodai dienai, mokslams, galų gale patiems savo nuosavam būstui, remontui.. rolleyes.gif ji man yra didžiausias ne pavyzdys ir finansų modelis, todėl nervina, kad nori ir iš mūsų padaryti tokią pačią `elitinę` šeimą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 03 13, 17:47)
Ach, jūs begėde  biggrin.gif aš pati tėvams nuo 18 metų kainavau tik tiek, kiek aš asmeniškai sunaudodavau vandens/elektros/dujų. Maisto prasme taip pat `atsiskaitydavau`. Ir nuo to jaučiuosi tikrai gerai.. o mano tėvai nuo pagalbos, nenubiednėjo. Jie tiesiog visą gyvenimą mokėjo leisti pinigus protingai ir taupyti, todėl visą gyvenimą turėjo visko.

Tikrai suprantu, kai tėvai galbūt tikrai tiesiogine prasme turi valgyti kruopas, kad padėtų vaikams, bet.. kai tėvams svarbiau prieš kažką pavaidinti, išsikelti, tada nesuprantu, kaip mamai gali būti svarbiau nusipirkti batus (ne pigesnius už 400Lt), vietoje to, kad padėtų pinigėliais vaikui mokslus pasibaigti ar visokius kitokius reikalingus kursus/kvalifikacija ar kažkaip kitaip padėtų. Ar tai, kad tie batai kainuotų 100Lt ji sau pakenktų?  tongue.gif  O ten taip ir yra.. ir tai liečia ne tik vestuves. Pavyzdžiui, konkrečiai minėtus mokslus, kursus.. gal jų prioritetai skiriasi.. jiems svarbiau suvalgyti pietums kokią keptą žąsį su ikrais, prisipirkti daug daug naujų ir svarbiausia brangių rūbų, batų, telefonų, kompų ir t.t., nei pasitaupyti juodai dienai, mokslams, galų gale patiems savo nuosavam būstui, remontui..  rolleyes.gif ji man yra didžiausias ne pavyzdys ir finansų modelis, todėl nervina, kad nori ir iš mūsų padaryti tokią pačią `elitinę` šeimą  rolleyes.gif

O kam jai taupytis juodai dienai,juk turi martele,zino,kad pasirupins ja senatveje... nail.gif
Atsakyti
Dabar jau turi.. o visą gyvenimą lygiai taip pat gyveno su mintimi, kad kažkada turės martelę, kuri ja rūpinsis? lotuliukas.gif jeigu žmonės per savo `prabangą` nesugebėjo iki senatvės net savo kampelio įsigyti, nors pinigais tikrai aptekę.. biggrin.gif galvojate tokiems labai ir noras padėti yra? g.gif kai apskritai jie vien nori išnaudoti kitus.. dabar jų išnaudojimo objektas mano tėvai (tiek vestuvių, dėl būsto). ten dar viena ilga istorija, bet vienu žodžiu, jie `neturi, neturi, neturi` ir nusiteikę, kad viską išpešt iš mano tėvų. vėliau manau pereis prie mūsų, ims vaidinti, kad `neturim ką valgyti ir t.t.`, nu bet blyn tada imsiu ir pasakysiu, tai valgyk savo auksinius batelius didis.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 03 14, 19:54)
vėliau manau pereis prie mūsų, ims vaidinti, kad `neturim ką valgyti ir t.t.`, nu bet blyn tada imsiu ir pasakysiu, tai valgyk savo auksinius batelius  didis.gif

doh.gif thumbup.gif thumbup.gif nu prajuokinai thumbup.gif bet kaip man tai pazistama!!!! tos pacios dainos apie bada!!! doh.gif Ir graudu, ir juokinga.
O rupestis...nuo kada marcios privalo rupintis anytomis? Nebent butu uz ka ir tas rupestis butu mielas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2012 03 13, 16:29)
kol mokaisi buvo bendrabutis,o veliau kazkaip ta busta kazkas "paskirdavo",tik nezinau ar darbdaviai ar dar kas...

Na ir nesamone doh.gif paklausk tevu ir kitu panasaus amziaus zmoniu, po kiek metu jiems paskirdavo. Mano tevai gavo paskirtini buta is darbovietes, kai mano vyriausias brolis jau i mokykla ejo. O iki tol, kaip manot, neteko nuomotis??? Ir ne jie vieninteliai. Ne taip greitai tie butai is dangaus nukrisdavo. O apie atlyginimus teko girdeti? Tai va, gavus buta ji apstatyti baldais reikedavo, o santaupu jauni zmones su mazais vaikais ir besinuomoje kazkur kambarius nedaug beturedavo. Ir tame jiems paprastai tevai padedavo. O mano mama kai dar i mokykla ejo, kiekvienai ziemai jai seneliai miestelyje kambari nuomojo, nes nuo namu kaime iki mokyklos toli buvo ir bendrabucio ten nebuvo.
Arba ziauriai jauna(jaunas) esate arba nenorite praeities atsiminti (gal idealizuojat), bet ne viskas is dangaus krito.
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 03 14, 19:54)
Dabar jau turi.. o visą gyvenimą lygiai taip pat gyveno su mintimi, kad kažkada turės martelę, kuri ja rūpinsis?  lotuliukas.gif  jeigu žmonės per savo `prabangą` nesugebėjo iki senatvės net savo kampelio įsigyti, nors pinigais tikrai aptekę..  biggrin.gif  galvojate tokiems labai ir noras padėti yra?  g.gif  kai apskritai jie vien nori išnaudoti kitus.. dabar jų išnaudojimo objektas mano tėvai (tiek vestuvių, dėl būsto). ten dar viena ilga istorija, bet vienu žodžiu, jie `neturi, neturi, neturi` ir nusiteikę, kad viską išpešt iš mano tėvų. vėliau manau pereis prie mūsų, ims vaidinti, kad `neturim ką valgyti ir t.t.`, nu bet blyn tada imsiu ir pasakysiu, tai valgyk savo auksinius batelius  didis.gif

Labai viskas panašu į mūsų situacija biggrin.gif tik iki būsto dar nedaėjo, kolkas bando išnaudot mano tėvus vestuvių ir automobilio atžvilgiu biggrin.gif
Atsakyti
Smėlio dėžė kažkokia. Yra tema apie tai, kas moka už vestuves. Prašom ten reikštis ir kudakuot.

Jei į temą, man labai pasisekė su anyta. Matomės maždaug kartą per mėnesį, visada apkabina, pabučiuoja, pasirūpina, pasikalbam įvairiom temom ir panašiai. Labai protinga, maloni, draugiška ir rūpestinga moteris. Be to, juk ji užaugino MB smile.gif
Atsakyti
QUOTE(RedHair @ 2012 03 14, 22:44)
Smėlio dėžė kažkokia. Yra tema apie tai, kas moka už vestuves. Prašom ten reikštis ir kudakuot.

Jei į temą, man labai pasisekė su anyta. Matomės maždaug kartą per mėnesį, visada apkabina, pabučiuoja, pasirūpina, pasikalbam įvairiom temom ir panašiai.  Labai protinga, maloni, draugiška ir rūpestinga moteris. Be to, juk ji užaugino MB smile.gif

Dziaugiuosi uz jus thumbup.gif Juk mes ir nesakome, kad visos anytos nesugyvenamos raganos. Kiekviena kalba apie savo situacija, o tos situacijos liecia daug temu - ir vestuves, ir finansine pagalba, ir sedejima ant sprando, ir nuolatini zyzima, ir t.t. Tai ka, dabar kiekvienu klausimu keliaut i skirtingas forumo temas pasisakyti???? Galvokite, ka siulote wink.gif Kokia tema, toks ir kudakavimas. Visad turite pasirinkima neskaityti wink.gif thumbup.gif
Atsakyti