Įkraunama...
Įkraunama...

Auklių agentūros

QUOTE(gėruolė @ 2008 05 28, 16:09)
Tikrai nesiūlau naudotis agentūros paslaugomis. iš mano patirties galiu pasakyti, kad nieko gero nepasiūlys. Gavau 4 pasiūlymus : viena-chroniaus veidu, kita lyg ir patiko, bet ji labai mandra ir nežinojo kokio darbo aplamai nori, kita atėjo į pokalbį, tačiau kai paprašiau buvusių šeimininkų rekomendacijų, nes įtartinai trumpai dirbo (7 mėnesius ir visą tą laiką vaikas prasirgo), tai atsisakė pas mus dirbti, nes mes ja nepasitikim. Va tokia patirtis:) Ir dar ką sugeba padaryti, tai morališkai spausti dėl didesnio atlyginimo, nes atseit už 1500 lt. geros auklės nesusirasi doh.gif
Susiradom ir už tokį tik ne per auklių agentūras, negaiškit laiko, nes aš sugaišau gerą mėnesį, kol mane už nosies vedžiojo.

g.gif matot kaip
Atsakyti
QUOTE(vaidune @ 2008 06 04, 12:22)
Na mes taip pat naudojomes agenturos (neminesiu kokios)paslaugomis. Viskas su jomis gerai , kol is tikro viskas gerai. Turejom pirma aukle tikrai nuostabia mergina-ji isejo mokytis. Tada ir prasidejo problemos: pasiule "superine" auklyte kuri per ju agentura jau keliose izymiu zmoniu seimose dirbo. Patikejom verysad.gif  Visa laime kad vaikutis ne leliukas buvo o vyriukas dvieju metu. Kai vaikas pasake kad aukle negera ji musa per uzpakaliuka, tuoj puolem aiskintis. Tada is agenturos puses nuskambejo tokie zodziai: tiesiog ivyko abipusis konfliktas. As nustebau, pasirodo "superine" auklyte apskunde musu seima agenturai, ir jie nenorejo patiketi , kad aukle skriaudzia vaika, tiesiog mes issigalvojam.
Tad gerai kol gerai, o jei kokios problemos agenturos aukliu puseje (bent jau musu atveju taip buvo). Aisku po ilgu diskusiju pasiule kita aukle, kuria esame tikrai patenkinti biggrin.gif .
Mano nuomone agenturos paslaugomis gali naudotis tik is bedos, kai neturi jokiu pazistamu, kurie galetu priziureti vaikuti.

Ar tikrinot tu zymiu zmoniu rekomendacijas??? Toms, kurios ieskos per agenturas, siulau nepatingeti[SIZE=7] ir pasiskambinti ar susitikti su seima, kurioje aukle dirbo. mirksiukas.gif
Atsakyti
as vaikuciui rinkausi aukle agenturoje aukle ir mama, kadangi aukle buvo riekalinga skubiai tai rinkausi is dvieju kandidaciu abi isbandem abi atkrito, likau be nieko... man agentura sugebejo net priekaistauti uz tai, kad as neparasiau anketoje bet pasakiau susitikimo metu abiems auklem kad laukiuosi antro vaikelio.... tarp kitko, mokejimas vyksta dviem etapais pirma sumoki 270 ir pradeda siusti aukles, tada kai issirenki turi pervesti likusius 500. Pirma aukle atkrito, pradejo dirbti antra, as jauciau kad nieko gero nebus ir uzdelsiau moketi nes norejau paziureti kuo baigsis. Agentura mane labai spaude, tai galu gale susimokejau ir kai tik susimokejau iskart aukle pranese kad iseis, po poros menesiu, po to po menesio, o po to kai (neprasyta) isskalbe labai garzu drabuzeli kuri galima buvo iskart mesti i siuksliadeze, isejo. Ji turejo saziningumo manes neprasyti uz paskutines dvi savaites, atseit kompensuoti uz islaidas agenturai. Bet kazkaip nesaziningai gavosi zmogus dirbo ir uzsidirbo savo atlyginima, net jei ir iseina, o agentura kaip ir savo darbo iki galo nepadare nes nepasisiule pakeisti aukles kita.
Atsakyti
Ar yra Kaune daugiau auklių agentūrų? Nes randu tik vieną: "Mama ir auklė " (www.aukles.lt).
Užpildžiau anketą prie pora savaičių, laukiu skambučio :-) Iš pirmo pokalbio su agentūra supratau, kad per anksti ieškau auklės (reikes nuo naujų metų), tai ir pasiūlymus max nuo lapkričio mėnesio teiks. Nelabai smagu, kai nežinai kas vyksta, AR kas vyksta ir ar nepamirš tavęs tą lapkričio mėnesį. Aišku, galiu skambint ir pati, domėtis, bet tai AŠ dirbu agentūroje ar jie? Kuri pusė turi stengtis? Kolkas matosi, kad agentūros darbo procedūra šlubuoja, jei klientas jaučiasi neramus, nesaugus. Parašysiu kaip seksis toliau :-)
Atsakyti
sveikos,
mano patirtis tokia: agentura dirba letai. taip, jie suranda, taip, siulo kelis variantus, bet jie ne visada isiklauso i keliamus reikalavimus, siuncia zmones, kurie visiskai neatitinka pageidavimu. Kalbu ne apie charakteri, bet apie tai, kad pvz as ieskojau zmogaus ne pilnai darbo dienai, ne visai savaitei ir pan. Ateina ta siusta moteriske ir ziuri nustebusi- as tai ieskau visai darbo dienai.....Zodziu....Kainuoja siais sunkaisi ekonomines krizes laikais tokia paslauga irgi nemazai - 750 lt ir mano kisenei tai isties yra nemenki pinigai.
Kitas dalykas - ar aukliu agentura visuomet praso is moteriskiu rekomendaciju, kelia kokius nors ypatingus reikalivimus? Mano ziniomis - ne. Jeigu kas nors turite geru atsiliepimu, labai noreciau suzinoti, kokios agenturos palsaugomis naudojotes.
Atsakyti
Aš pati susiradau darbą pagal auklių agentūrą "Mama ir auklė".Nors pagal skelbimus turėjau nemažai pasiūlymų,jie man pasiūlė priimtiniausią variantą. Noriu pasakyti,kad mamos,kurios gali sau leisti sumokėti agentūrai,neturėtų vengti jos paslaugų.Šitaip tiesiog sutaupytų laiko. Jums atkristų bereikalingi pokalbiai ir susitikimai su auklėmis,kurios visiškai netinka tam darbui.Juk pagal skelbimus ateina visokių žmonių. Agentūra pati jau atsijoja visokius netinkamus kandidatus-paprasčiausiai ne kiekviena kandidatė sugeba atsakyti į begalę pateiktų klausimų,testų, pateikti dokumentus ,darbo knygeles,diplomus, gyvenamosios vietos deklaravimą ,pasidomėti sveikatos stoviu ir pan. Juk ne kiekviena mama turi tam laiko . Pati mačiau kaip šiuo metu daug auklių registruojasi agentūroje ir patikėkite ne su kiekviena jų , agentūra susitinka-jau iš balso telefonu ir iš patyrimo atsirenka su kuo bendrauti ir su kuo - ne . Taigi parašiau atsiliepimą iš auklių pozicijos.
Atsakyti
Nesąmonė tos agentūros. Kai reikėjo, ieškojau ir per agentūrą, ir per skelbimus. Deja agentūra nuvylė, pasiūlė kelias aukles. Viena buvo visiška nevala, kitos dvi super arogantiškos personos su "savo nuomone", dar kitos buvo tokios pat nepatikimos ir "iš gatvės". Rezultate - per skelbimus susiradau nuostabios dūšios ir gerumo moterį, 34 m., buvusi darželio auklėtoja, kuri pas mus dirba iki šiol kai reikia. Kai baigė pilną dieną dirbti pas mus, grįžo į darželį. Gal mums pasisekė, bet va su agentūros auklėm labai nepasisekė. Be to pastebėjau tokį reiškinį, kad jei auklė eina per agentūrą, tai ji labai nesukalbama dėl atlyginimo, ji reikalauja žymiai daugiau mokėti, nes tipo yra "aukštesnio lygio" ar iš kitos kastos. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Subjektyvi: 10 lapkričio 2008 - 10:08
As irgi negaliu apie aukliu agenturas parasyti nieko gero, kai ieskojom aukles, buvau susisiekusi su abiem agenturom, esanciom Vilniuje, taciau kiek skambinau, kiek laukiau, bet rezultate aukle susiradau per Supermama. Toks jausmas, kad agenturos visai neturi ka pasiulyti, o kai ka nors turi, nepaiso tinka ar ne, siuncia ir tiek. Tik viena kandidate turejom, kuri veliau atsisake. Jei vbel reiktu aukles, nesikreipciau i agenturas, is tiesu kai ieskai aukles, tai ir pats telefonu jau filtruoji netinkamas, o del rekomendaciju daznai aukles duoda ne savo seimininku telefona, o pazistamu, tad labai tiketi jomis neverta, lieka rizikuoti jei aukle patinka. Mums pasiseke, turim nuostabia auklyte be agenturos pagalbos 4u.gif
Atsakyti
Labai susidomėjusi perskaičiau šią temą, jau senokai buvau užsukusi. Už pagyrimus "Mamai ir auklei" ačiū, bet ačiū ir už kritiką.
Šiek tiek pabandysiu atsakyti. Auklėmis dirba labai įvairūs žmonės, ir agentūra negali pakeisti jų charakterio ar elgesio - mes galime daryti atranką, t.y. iš žmonių, ieškančių darbo, atrinkti tinkamiausius dirbti su vaikais. Porą metų bangomis kilę atlyginimai dėl auklių trūkumo lėmė ir įžūlesnį auklių elgesį, ir mažesnį skaitymąsi tiek su šeimomis, tiek su agentūra. Tarkim, persigalvoti, kad nori dirbti ne pusę dienos, o visą ar atvirkščiai, ir neinformuoti apie tai agentūros kai kurioms kandidatėms atrodė normalu.
Dėl "abipusio konflikto" paminėtoje situacijoje savo klaidos nematau - jei šeima skundėsi kelios auklės, o pasiūlytos auklės rekomendacija buvau tikra (kalbėjausi su buvusia auklės darbdave), tuomet kitaip įvardinti situacijos ir negalėjau. Agentūra atliko savo pareigą - pakeitė auklę.
Auklės, ieškančios darbo per agentūrą, žinoma, jaučiasi tvirčiau, nes mato iš kiek kandidačių jos buvo atsirinktos. Tačiau specialiai kainų niekuomet nekėlėme, o šiuo metu tenka ir dažniau paaiškinti rinkos situaciją menkiau susigaudančioms.
Atsakyti
Perskaičiau ir vis per petį spjaudžiau, kad neprisikalbėčiau biggrin.gif Mums mirtinai reikėjo moters namui tvarkyti. Tikra tragedija buvo. Pakeitėm kelias, kurios kažkodėl galvojo, kad jų pareiga periodiškai užsukti pasiimti pinigėlių, o tvarkymas tai šiaip, sutarties priedas mažom raidelėm parašytas lotuliukas.gif Puskė mano, pagranduką biggrin.gif numylėtą auklytei patikėjusi (giria neatsigiria) sugalvojo, kad auklių agentūra, kuri jai auklę parinko padėt gali lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai toji, visaip, ir gerai, ir blogai, linksniuojama ,,mama ir auklė'' man rado tą moterį. Vidutinio amžiaus (bijau jaunesnių lotuliukas.gif, senų irgi bijau lotuliukas.gif ) Tvarko kaip sau smile.gif ir džiaugiasi, nes aukle dirbdama laisvą dieną turi ir papildomai užsidirba. Apie auklėes galiu tik vieną pasakyt, jau nebesusiduriu, vaikų amžius ne tas, bet užsienyje niekas jų netikrina. Ir niekas nemoka kaip už rimtą darbą. Tik kaip už papildomą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ir Guste @ 2009 02 17, 17:44)
Labai susidomėjusi perskaičiau šią temą, jau senokai buvau užsukusi. Už pagyrimus "Mamai ir auklei" ačiū, bet ačiū ir už kritiką.
Šiek tiek pabandysiu atsakyti. Auklėmis dirba labai įvairūs žmonės, ir agentūra negali pakeisti jų charakterio ar elgesio - mes galime daryti atranką, t.y. iš žmonių, ieškančių darbo, atrinkti tinkamiausius dirbti su vaikais. Porą metų bangomis kilę atlyginimai dėl auklių trūkumo lėmė ir įžūlesnį auklių elgesį, ir mažesnį skaitymąsi tiek su šeimomis, tiek su agentūra. Tarkim, persigalvoti, kad nori dirbti ne pusę dienos, o visą ar atvirkščiai, ir neinformuoti apie tai agentūros kai kurioms kandidatėms atrodė normalu.
Dėl "abipusio konflikto" paminėtoje situacijoje savo klaidos nematau - jei šeima skundėsi kelios auklės, o pasiūlytos auklės rekomendacija buvau tikra (kalbėjausi su buvusia auklės darbdave), tuomet kitaip įvardinti situacijos ir negalėjau. Agentūra atliko savo pareigą - pakeitė auklę.
Auklės, ieškančios darbo per agentūrą, žinoma, jaučiasi tvirčiau, nes mato iš kiek kandidačių jos buvo atsirinktos. Tačiau specialiai kainų niekuomet nekėlėme, o šiuo metu tenka ir dažniau paaiškinti rinkos situaciją menkiau susigaudančioms.

Isduokit paslapti, kaip ieskot Jus aukliu smile.gif Man reikalingas vairuojantis zmogus, daugiau namu padejejos pareigoms, nei "aukles". Tai Jusu konkurentas, atsove, jei ne tos vairuotojo teises... Nesuprantu, tiek besiskelbianciu SM, kad vairuoja g.gif
Atsakyti
Vairuojančių auklių iš tiesų yra mažiau, o jei reikia, kad dar turėtų nuosavą automobilį, jų kiekis dar labiau sumažėja - tiesiog daugumai finansinė padėtis neleidžia jo išlaikyti.
Kadangi atranką (pas mus) praeina apie 15-20 procentų kandidačių iš norinčių dirbti, logiška, kad besiskelbiančių turi būti daugiau. Taip pat ir pykstančių, kad mūsų psichologės nuomone jos nėra tinkamos dirbti su mažais vaikais, ir dėl to sakančių, kad agentūros - tai nieko gero. smile.gif
Pastaruoju metu auklių pasirinkimas agentūroje padidėjo - dėl įstatymo, leidžiančio vaikus auginti iki dviejų metų, ir dėl krizės.
Atsakyti