Įkraunama...
Įkraunama...

Auklių agentūros

Labutis,

Klausimai IrGustei, buciau dekinga uz atsakyma biggrin.gif Visai netycia patys suradome auklyte, kuri jau uzsiregistravo cia minetoje firmoje Kaune. Tikrai nesame nusiteike pries agenturas thumbup.gif tik idomu, kaip tokiu atveju teks elgtis: ar reikes sumoketi mokesti agenturai (sumoketi uz paieskas tarsi ir butu nelogiska - agenturos pagalbos neprireike)? Ir dar viena svarbi detale: kaip mokamas atlygis auklyte? Jei ji "i rankas" nori gauti 800 lt, kiek teks moketi mums? Ar mes pinigus moketume tiesiai auklei (kas tokiu atveju rupinasi, kad jos vardu butu mokama Sodrai?) ar moketume agenturai? labai aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

jeigu Jūs nebuvote kreipęsi į agentūrą ir auklė pati ieškojosi darbo kitais būdais, tuomet agentūrai nesate skolingi, tik auklė turėtų moralinę skolą (už jos atranką buvo mokėta, nors ji pati agentūrai nemokėjo).
Tačiau auklės teiginys, kad ji užsiregistravusi agentūroje, nebūtinai reiškia, kad ji - praėjo atranka, tinkama dirbti su Jūsų vaiku (nėra psichologinių apribojimų dėl amžiaus, charakterio ar kitų momentų - galbūt jai būtų siūlomas tik namų šeimininkės darbas). Saugiausia būtų gauti auklės psichologinį aprašą, tai kainuotų 150 Lt.
Šeima, kuri samdo auklę, tampa jos darbdaviais. Taigi pagal įstatymus arba auklė turėtų pirktis verslo liudijimą ir mokėti už save Sodros mokesčius, arba jei taip nedaroma, šeima turėtų deklaruoti, kad samdo žmogų, sudaryti darbo sutartį ir mokėti mokesčius kaip darbdavys. Šie momentai - susitarimo reikalas. Dažniausiai šeimos su aukle aptaria "gryną" auklei skiriamą sumą, o ji sprendžia, kaip elgsis su mokesčiais.
Atsakyti
QUOTE(Geikutux @ 2007 09 16, 20:43)
Mamytes, ieskancios aukles per agenturas, nepatingekit pasitikrint info is rekomenduojanciu ar buvusiu seimu. Pati to nepadariau, tai teko sugaisti laiko ir t.t.

o tai už ką tada mokėti agentūrai? Aš suprantu, kad jei jau agentūra rekomenduoja tokį žmogų, tai su buvusiais šeimininkais buvo susisiekta, ir jų nuomonės bei rekomendacijos patikrintos. Priešingu atveju kam iš viso reikalinga agnetūra, jei as visą informaciją turiu pasitikrinti pati? Kad duotų telefoną? Testuką padarytų? Lygiai taip pat sėkmingai galiu duoti skelbimą į ALIO reklamą, ir tos auklės pačios mane susiras, jei aš vistiek visą informaciją turiu susirasti pati. Mano nuomone, jei jau rekomenduoji kažkokį žmogų, tai reikia rekomenduoti patikrinus, o ne tiesiog susirinkti telefonus ir po to juos perduoti už atitinkamą mokestį. Po mano aprašyto atvejo, kai agentūra rekomendavo auklę iš juodojo sąrašo, pasitikėjimas agentūros teikiamų paslaugų kokybe lygus nuliui.
Atsakyti
Sveiki, Skraiduole,

jei yra kokių nors priekaištų mūsų agentūrai, labai prašau informuoti, nes nieko panašaus nežinau. Jei pykstate ant visų agentūrų dėl vienos kaltės - deja, tikrai niekuo negaliu padėti...
Atsakyti
QUOTE(Skraiduole @ 2007 09 27, 15:34)
o tai už ką tada mokėti agentūrai? Aš suprantu, kad jei jau agentūra rekomenduoja tokį žmogų, tai su buvusiais šeimininkais buvo susisiekta, ir jų nuomonės bei rekomendacijos patikrintos. Priešingu atveju kam iš viso reikalinga agnetūra, jei as visą informaciją turiu pasitikrinti pati? Kad duotų telefoną? Testuką padarytų? Lygiai taip pat sėkmingai galiu duoti skelbimą į ALIO reklamą, ir tos auklės pačios mane susiras, jei aš vistiek visą informaciją turiu susirasti pati. Mano nuomone, jei jau rekomenduoji kažkokį žmogų, tai reikia rekomenduoti patikrinus, o ne tiesiog susirinkti telefonus ir po to juos perduoti už atitinkamą mokestį. Po mano aprašyto atvejo, kai agentūra rekomendavo auklę iš juodojo sąrašo, pasitikėjimas agentūros teikiamų paslaugų kokybe lygus nuliui.

Sutinku, kad tai turetu buti agenturos pareigos. Bet...patirtis rodo deja ka kita. Sekanti karta tikrai skirsiu laiko agenturos rekomendacijom patikrinti. Na del alio reklamos, tai nelyginciau... Tikiuosi, kad per agenturas bent psich. ligomis serganciu neatsiras namuose g.gif. Bet ka as zinau, kai ateini susitinkti su siuloma agenturos kandidate, o ji pasakoja, apie vaika kuri priziuri, kaip nenormalu, o kai paklausi - kodel jis nenormalus, tai atsako, kad labai ilgai verkia , kai mama dirbii iseina. Na tai kiek ilgai, - klausiu. Nu, kokias 2-i val, prie duru prastovi. Tai atsiprasant "aukle' nesugeba nuraminti vaiko, o testus visus praejus..
Papildyta:
Labai gailiuosi, kad nepaemiau tos seimos telefono ir nepaskambinau mamytei, ka jos aukle sneka. Beje, auksciau issakyta nuomone ne apie visas agenturas... Pasisakau, tam, kad mamytes negalvotu, kad ieskodamos per agentura aukles, atsikrato visu rupesciu.. kaip sakoma devynis kartus pamatuok, desimta kirpk..
Atsakyti
Ir Gustė čia taip gražiai apie viską rašo, kad net saldu burnoj pradeda darytis doh.gif
Kreipiausi ir aš į Mamą ir auklę. Prieš mėnesį maždaug. JOKIO atsako. Ne tik kad nebuvo pasiūlyta susitikti su kandidatėmis (vieną paminėjo, paskui net nebesiūlė susitikti, matyt kažkokiems "labiau VIPiniams" klientams pasiūlė), bet apskritai jokio grįžtamojo ryšio, nors specialiai to prašiau, kadangi man rūpi žinoti, kaip einasi paieška - aš gi turiu planuotis grįžimą į darbą. Tai ką man dabar daryti? g.gif Eiti į agentūrą ir maldauti, kad su manim kas nors pradėtų bendrauti?
O gal kreiptis į kitą agentūrą? Ar ten irgi bus tas pats? doh.gif Žodžiu, nusišaut vietoj mega_shok.gif
O aš taip kvailai tikėjausi, kad agentūra padės daug paprasčiau įveikti šį nemalonų auklės paieškos reikalą... fool.gif Tarsi už tai ir moki tuos pinigus. Kam juos mokėti, jei nerviniesi tiek pat, kiek pats ieškodamas auklės per visus įmanomus kanalus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpurėlis: 02 spalio 2007 - 11:07
Kitoj agenturoj tas pats verysad.gif Cia is patirties sakau.. Per agentura rinkausi del keliu priezasciu - pas nieka is pazystamu aukles neatsilaisvino; pazistamu/giminaiciu, kurios sutiktu auklem dirbti neturejau; gime mazius tai fiziskai negalejau skambinetis/susitikineti/tikrinti kandidaciu , kurios skelbiasi pacios; labai bijojau kokia "psichine" i namus isileisti del vaiko... Paieska aukles uztruko 6 men., ir tai gavau ne tokia, kokios norejau, tarkim neatitiko jos darbo laikas - pageidavau visa darbo savaite, galejo ne pilna. Aukliu agentura mano atveju siule tas kandidates, kurias turejo savo sarasuose, o ne ieskojo kandidato kurio mes prasem. Tai tiek. Sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 10 02, 11:05)
Ir Gustė čia taip gražiai apie viską rašo, kad net saldu burnoj pradeda darytis  doh.gif
Kreipiausi ir aš į Mamą ir auklę. Prieš mėnesį maždaug. JOKIO atsako. Ne tik kad nebuvo pasiūlyta susitikti su kandidatėmis (vieną paminėjo, paskui net nebesiūlė susitikti, matyt kažkokiems "labiau VIPiniams" klientams pasiūlė), bet apskritai jokio grįžtamojo ryšio, nors specialiai to prašiau, kadangi man rūpi žinoti, kaip einasi paieška - aš gi turiu planuotis grįžimą į darbą. Tai ką man dabar daryti?  g.gif Eiti į agentūrą ir maldauti, kad su manim kas nors pradėtų bendrauti?
O gal kreiptis į kitą agentūrą? Ar ten irgi bus tas pats?  doh.gif Žodžiu, nusišaut vietoj  mega_shok.gif
O aš taip kvailai tikėjausi, kad agentūra padės daug paprasčiau įveikti šį nemalonų auklės paieškos reikalą...  fool.gif Tarsi už tai ir moki tuos pinigus. Kam juos mokėti, jei nerviniesi tiek pat, kiek pats ieškodamas auklės per visus įmanomus kanalus...

Sveiki,

deja, anketos užpildymas negarantuoja, kad turėsime Jums tinkamą kandidatę. Organizuoti susitikimą, kai nėra jokio atsarginio varianto, o mes ir Jūs nesame tikri dėl kandidatūros tinkamumo, nenorėjome, nes Jums reiktų mokėti pirmąją mokesčio dalį per pirmą susitikimą.
VIP'iniai klientai? Taip, tie, su kuriais jau dirbame, kurie pasirašę "Konsultavimo sutartį", turi pirmenybę prieš naujus anketas atsiuntusius klientus.
Atsakyti
QUOTE(Ir Guste @ 2007 10 03, 11:08)
Sveiki,

deja, anketos užpildymas negarantuoja, kad turėsime Jums tinkamą kandidatę. Organizuoti susitikimą, kai nėra jokio atsarginio varianto, o mes ir Jūs nesame tikri dėl kandidatūros tinkamumo, nenorėjome, nes Jums reiktų mokėti pirmąją mokesčio dalį per pirmą susitikimą.
VIP'iniai klientai? Taip, tie, su kuriais jau dirbame, kurie pasirašę "Konsultavimo sutartį", turi pirmenybę prieš naujus anketas atsiuntusius klientus.

Visas tas disclaimer'is teisingas, kitaip ir būti negali - kol nieko nemokėjai, neturi ir jokių teisių doh.gif Beje, aš mielai susimokėčiau iš anksto tuos pinigus, ir dar pridėčiau, kad tik kažkas vyktų... Beje, kaip gi atsiranda tie nuolatiniai klientai? Ar tik kartais ne iš tų potencialių?..
Be to, jei anketoje yra klausimas apie pageidavimus, ir jei ten parašomas pageidavimas, kad būtų informuojama apie paiešką, tai irgi nieko nereiškia? Kam tada to klausti? Nes mums gyventi vakuume irgi sunku - aš galiu pradėti galvoti, kad mūsų reikalas visai pamirštas ir niekas apskritai nevyksta, tuo tarpu laikas tai eina, į darbą grįžimas artėja, o vaiko palikti vis nėra su kuo... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpurėlis: 03 spalio 2007 - 17:17
Pastabą supratau. Ačiū.
Atsakyti

sveiki. pati geriausia Vilniuje agentura "Aukle". Jokiu problemu neturejome ir neturime! bigsmile.gif Galbut del to, kad jau si agentura egzistuoja daugiau nei desimtmeti, jei neklystu! Mano nuomonje, tai patikimiausias aukliu saltinis! Pumpurelis, pabandykite ten!
Atsakyti
QUOTE(lygitusia @ 2007 10 03, 21:42)
sveiki. pati geriausia Vilniuje agentura "Aukle". Jokiu problemu neturejome ir neturime!  bigsmile.gif Galbut del to, kad jau si agentura egzistuoja daugiau nei desimtmeti, jei neklystu! Mano nuomonje, tai patikimiausias aukliu saltinis! Pumpurelis, pabandykite ten!

Na, gal jums pasisekė. Nes yra tekę girdėti įvairių atsiliepimų apie tą agentūrą, dėl to ir kreipėmės kitur.
Bet kokiu atveju, turbūt kaip beieškosi auklės, galiausiai tai yra sėkmės dalykas - vieniems pasiseka, kitiems ne unsure.gif
Atsakyti