[COLOR=blue]
Jei susergama kai nestumas 5 sav ir daugiau. Kaip paveikia neštuma? Ar tai pavojinga vaisiui?Pasidalinkit ziniomis...
Kiek teko girdėt, tai nieko gero. Gana pavojinga, gresia persileidimas arba apsigimimai
http://mama.takas.lt...gid=635&tipas=n
Čia rašo trumpai. Jei skaitai angliškai, yra daug straipsnių šia tema.
Čia rašo trumpai. Jei skaitai angliškai, yra daug straipsnių šia tema.
shalnele, o tu vaikystej nepersirgai sia liga?
o gal koki skiepa nuo raudonukes gavai, ar pameni?
o gal koki skiepa nuo raudonukes gavai, ar pameni?
QUOTE(Linka @ 2005 03 22, 14:07)
Kiek teko girdėt, tai nieko gero. Gana pavojinga, gresia persileidimas arba apsigimimai
Apsigimimai siuo atveju neisvengiami deja. Jei yra isimciu tai jos tik patvirtina taisykle.
Nebūtinai tie apsigimimai tokie baisūs būna, o paskutiniame trimestre gali praeiti išvis be pasekmių. Žinau vieną mokytoją, kuri apsikrėtė nuo vaikų, valymo nedarė ir pagimdė sveikiausią vaikiuką.
Mano draugei taip buvo, po ligos ja gydytoja nusiunte i genetikos centra, ten nustate vaisiaus 99% apsigimima....
Po puses metu ji vel pastojo ir laimingai pasigimde dukryte.
Net nezinau, manau reikia pasitarti su gydytojais.
Po puses metu ji vel pastojo ir laimingai pasigimde dukryte.
Net nezinau, manau reikia pasitarti su gydytojais.
QUOTE(Miglužė @ 2005 03 22, 15:38)
Nebūtinai tie apsigimimai tokie baisūs būna, o paskutiniame trimestre gali praeiti išvis be pasekmių. Žinau vieną mokytoją, kuri apsikrėtė nuo vaikų, valymo nedarė ir pagimdė sveikiausią vaikiuką.
Man įdomu, ar aplamai yra nebaisių apsigimimų
Sveikutes...As net mamos klausiau...ar persirgau ar ne, bet ji pasake, kad mano sesuo tikrai sirgo ...o ar as sirgau nepamena...o as pati ir nepamenu...Siandien susirgo mano virsininku vaikas o as su juo vienoje patalpoje visa diena esu...Ir jei nepersirgau tai galiu susirkt (Realu juk)
Ir kazko ne kaip jaustis pradejau...Gal temperatura kilt eme..
As dar tik itariu kad galiu lauktis...o klausiu nes noriu apsidraust ir zinoti ko galima laukt...
As dar tik itariu kad galiu lauktis...o klausiu nes noriu apsidraust ir zinoti ko galima laukt...
QUOTE(shalnele @ 2005 03 22, 18:16)
Sveikutes...As net mamos klausiau...ar persirgau ar ne, bet ji pasake, kad mano sesuo tikrai sirgo ...o ar as sirgau nepamena...o as pati ir nepamenu...Siandien susirgo mano virsininku vaikas o as su juo vienoje patalpoje visa diena esu...Ir jei nepersirgau tai galiu susirkt (Realu juk)
Shalnele,
Jeigu esi nėščia, butų geriau kad nesijaudintum, o padarytum kraujo tyrimą, kuris nustatytų sirgai ar ne raudoniuke. Imunitetas lieka visam gyvenimui, tyrimas parodys ar jį turi. Jeigu neturi, pasitarus su gydytoja, butų geriau kuo greiciau pasiskiepyti. Bet jeigu užsikrėtei - skiepitys per vėlu, vienintelė išeitis laukti...
Šiaip visi čia pateikti atsakymai į tai kas bus, yra išsamus. Kiek žinau įvairaus sunkumo vaisiaus apsigimumų rizika 99%.