Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

Ačiū visoms už atsakymus 4u.gif Nurimau bent kuriam laikui smile.gif
QUOTE(Raideles @ 2008 01 21, 21:23)
Papasakok dar ką ji valgo ir po kiek, parašyk, nes dabar nėra aišku kas yra "po truputį" smile.gif ir ko dar duodi be košės - baronkyčių, džiūvėsėlių ir pan.

Meniu kiekvieną dieną kiek skiriasi. Šiaip kieto maisto dažniausiai duodu tris kartus (neskaičiuojant užkandžių). Vakar, pvz., valgė taip:
1) morka ir brokolis (viriau pati) plius "mėsa" (t.y. Hipp jautienos tyrelė, nelabai gerai, reikėtų pačiai virti g.gif ). Nedaug, gal keletas šaukštelių unsure.gif
2) grikiai plius "mėsa" (grikius labai mėgsta). Gramų tiksliai nepasakysiu, na, gal apie 80 g.gif
3) virtas moliūgas (jo niekada nevalgo šaukšteliu, tik pirščiukais smile.gif ) Gal ir suvalgė apie 100.
Užkandžiams dažniausiai duodu obuolio (labai mėgsta) ir duoniukų (kartais suvalgo visą duoniuką). Bananą dažniausiai dedu į avižinę košę.
Beje, jei duodu Hipp tyrelės "moliūgas plius bulvė" ar "moliūgas plius obuolys", suvalgo dažniausiai visą indelį, t.y. net 125 g smile.gif O tai labai daug (nes, pvz., 180 g, kur minėjo ragnez - nepasiekiamos aukštumos smile.gif )
Žodžiu, guodžiuosi tuo, kad apetitą tam kitam maistui dukra iš principo turi, tik va kiekiai labai svyruoja... g.gif Be to, ji domisi mūsų maistu, sakyčiau, geras ženklas. Duočiau ir jai, bet kad per sūru ir per daug prieskonių - reikės ieškot kompromiso.
Dar galvoju, o gal suvalgomo maisto kiekiui turi ir tai, kad dukra prie mažesnių? (nes ir mes su vyru abu po 170 ir smulkoki) Gal jai ir reikia mažiau?

Dėl žindymų retinimo, tai gal dar vis dėlto palauksiu (bent iki metų). Kol kas tikrai negaila smile.gif Beje, prieš kelis mėn. bandžiau paretinti, bet nepasakyčiau, kad būtų suvalgius žymiai daugiau kieto maisto, be to, kelias naktis iš eilės pabudo. Gal ir ne dėl maisto, o gal tikrai norėjo atsiimti savo porciją g.gif Tai mikliai tą nuimtą MP atstačiau biggrin.gif
Dar kartais pagalvoju, kad gal tas mano MP labai kokybiškas, kad dukra jį taip vertina lotuliukas.gif Ko tik neprisigalvoji, kai vaikas nevalgo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lady king: 22 sausio 2008 - 16:27
QUOTE(lady king @ 2008 01 22, 16:25)
Dar kartais pagalvoju, kad gal tas mano MP labai kokybiškas, kad dukra jį taip vertina  lotuliukas.gif Ko tik neprisigalvoji, kai vaikas nevalgo  smile.gif

Skaniausias vaikučiui smile.gif Saldus, šiltas ir dar koks aptarnavimas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 01 22, 11:49)
tai zinok mano berniukas, kai jam buvo 9 men (ty pries 2 men) elgesi lygiai taip pat - mielai viska ragaudavo, bet suvalgydavo labai mazai. ciulpdavo tokius dalykus, kuriuos galejo  laikyti pats - duonyte, obuoli ir pan. didziaja dali susmilkines isspjaudavo. labai megiamas dalykas  buvo ir yra kandzioti vistos kaula  doh.gif
o dabar jau suvalgo gerokai daugiau maisto, ismoko gerai kramtyti - pvz., vakar valge vistienos krutinele. tiesiog daviau i rankyte pailga gabaliuka mesos ir pats valge  thumbup.gif pas mus maitinimas vyksta taip - pirmiausiai MP, antroj vietoj - jam specialiai paruostos kosytes, o galiausiai - ka pats nutveria palesioti is musu leksciu  lotuliukas.gif
taip kad nesijaudink, tuo labiau, kad svorio nemazai priauga  thumbup.gif maniskis 11 men gaaal kokius 9 kg ir traukia  doh.gif

Aciu uz palaikyma smile.gif tas didelis svorio augimas ir padeda apsiginti nuo tu, kurie mane ,vaika badu marinancia vadina smile.gif net daktare nieko nesako, kad mes nevalgom, sako tokio amziaus vaikai jau valgo ta ir ta, bet pasveria ir tyli smile.gif
as irgi galvoju, kad vaikis protingas, nes kitko gal dar nereikia.
Aciu su ideja apie vista, ryt keliausiu i turgeli, gal rasiu namines vistos, tada virsiu ir duosiu. Neisgalvoju ka duoti, tai nupirkau sasysku, duot ar neduot ,neapsisprendziu, isrinkau jau be jokiu E, bet ar yra ko gero sasyskoj.

Va paskaicius supratau, kaip ten pas mane to pieno tiek daug. Vaikis pirmais menesiais manes is lovos nepaleido, o as nesuprasdavau ar jis tik siaip speneli ciulpia ar pienuko gauna. Isguledavau po 4 valandas taip ir tik istraukdavau speneli jis tuoj i asaras, tai vel guliu ir laukiu. po to ismokau gyventi pagal vaiko ritma, kartu miegam, kol miegu jis uzkandziauja, nes speneli burnoj laiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gabby27 @ 2008 01 22, 23:28)
Aciu uz palaikyma smile.gif tas didelis svorio augimas ir padeda apsiginti nuo tu, kurie mane ,vaika badu marinancia vadina smile.gif net daktare nieko nesako, kad mes nevalgom, sako tokio amziaus vaikai jau valgo ta ir ta, bet pasveria ir tyli smile.gif
as irgi galvoju, kad vaikis protingas, nes kitko gal dar nereikia.
Aciu su ideja apie vista, ryt keliausiu i turgeli, gal rasiu namines vistos, tada virsiu ir duosiu.  Neisgalvoju ka duoti, tai nupirkau sasysku, duot ar neduot ,neapsisprendziu, isrinkau jau be jokiu E, bet ar yra ko gero sasyskoj.

Va paskaicius supratau, kaip ten pas mane to pieno tiek daug. Vaikis pirmais menesiais manes is lovos nepaleido, o as nesuprasdavau ar jis tik siaip speneli ciulpia ar pienuko gauna. Isguledavau po 4 valandas taip ir tik istraukdavau speneli jis tuoj i asaras, tai vel guliu ir laukiu. po to ismokau gyventi pagal vaiko ritma, kartu miegam, kol miegu jis uzkandziauja, nes speneli burnoj laiko smile.gif

Jei pirksi natūralią vištą, tai gali būti, kad reiks ilgai virti, nes raumenis gerus užsiaugina lakstydamos po laukus smile.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Žinot, vakar įvyko kažkoks stebuklas - dukra suvalgė tiek daug košės (gal net 150 smile.gif ), ir ją kuo normaliausiai užsigėrė sultim, kad po to išbuvo be MP apie 2,5 valandos, ir tai vos įsiūliau blink.gif Net pasimečiau smile.gif
Žodžiu, pati dukra vakar susimažino žindymų skaičių. Manau, tai tik patvirtina, kad tikrai nereikia nieko forsuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gabby27 @ 2008 01 23, 00:28)
  Neisgalvoju ka duoti, tai nupirkau sasysku, duot ar neduot ,neapsisprendziu, isrinkau jau be jokiu E, bet ar yra ko gero sasyskoj.

Aš tai neduočiau schmoll.gif Šlamštas tos "sasyskos", mėsos ten nė kvapo. Tikrai geriau jaunupirk vištos ir išvirk.
Atsakyti
[quote=gabby27,2008 01 23, 01:28]
Neisgalvoju ka duoti, tai nupirkau sasysku, duot ar neduot ,neapsisprendziu, isrinkau jau be jokiu E, bet ar yra ko gero sasyskoj.

As tai irgi neduociau sasysku, nes jose tikrai nieko gero nera schmoll.gif Jos tik yra prideta skonio stiprikliu, tai kai vaikas suvalgys pora kartu, poto gali nenoreti mesos normalios valgyti, nes ji jam bus neskani. As tai neduodu savo maziui. Bubvo jis karta is vyro lekstes nusvilpes galiuka ir dar rukytos desreles doh.gif paragavo ir sako niaaaaam taip pasigardziuodamas, bet kazka pamate televizoriuje, tai pakeitem i kazka kita, db nepamenu lotuliukas.gif

O seip suneli irgi dar maitinu MP. Jam dabar 1m ir 3men. Sveria 12.400kg, ugis 79cm. Valgo panasiai kaip ragnez vaikutis: ryte ir vakare kruopu kosytes (bet dar MILUPA, nezinau, gal jau reiketu keisti kitomis? Sako, jau reik virti, tas kruopas kur sau verdu??? g.gif ) Per pietus valgo darzoviene su mesyte. Uzkandziams, tai duoniuku, tai banana, tai obuoliuka. Valgo kaip kada. Kai dygsta dantukai ar seip kas negerai, tai visai buvo, kad nevalge tik MP, o seip tai valgo normaliai su apetitu. Ir labai domisi kas musu lekstese smile.gif Tiesa, kartais duodu jam musu maisto vietoj tos darzovienes, jis pavyzdziuj labai megsta burokeliu sriubyte thumbup.gif . Aisku tada jau zymiai maziau druskos dedu ir t.t... O vyras megsta astriai ir suriau, tai jis i savo lekste isiberia ko jam reik tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(saturno_sesely @ 2008 01 22, 14:23)

dabar jau jauciuosi atsigavusi po gimdymo ir nemigo naktu, nes pirmas tris savaites jis tiesiog kas valanda keldavosi...

Na mano vaikiukas irgi pirma menesi kas valanda valgydavo, bet kadangi dickis buvo tai skaiciau, kad tai normalu blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Del tu vistu tai zinau, pati valgau tik tas raumeningas smile.gif tos parduotuvines neraumeningos kiek zinau ant hormonu uzaugintos, nesinori tokios duoti.
Gausiu tas sasyskas suniui atiduot smile.gif as pati ju nevalgau, o isrinkau jau kazkokias labai geras be priedu jokiu, nesvarbu ant suniuko isbandysiu smile.gif smile.gif

pririsau borankeliu, tokiu be priedu ant is merles padarytos kasos, daviau zaist lai pratinas smile.gif ot linksmai jis jas uostom, kramto, laizo. Bus kur dantukus pagalast, nes vis dazniau jis man ikanda, oi kaip skauda, bet jis pats supranta, nes tuoj toki zvilgni padaro ir juokias tik man ne juokai. Pas mus 6 dantukai yra ir 4 istyne, tai kai auga dantukai jis mane ir pakandzioja.

as noreciau maitinti kol pienelio bus smile.gif tikiuosi aplinkiniu priespauda manes nepalenks smile.gif

Sekmes visoms! Aciu uz patarimus
Atsakyti
Laba vėl visoms bigsmile.gif ,

gi susitvarkė mano mažiausiosios kakojimo reikalai thumbup.gif Vis dažniau ta šventė ištinka - kas dvi dienos, o būna net ir kasdien thumbup.gif
Man tai džiaugsmas tongue.gif

Ir dar pasigirsiu - sausio pirmom dienom turėjau operaciją su komplikacijom verysad.gif , bet MP pavyko išsaugoti ir tik grįžusi iš ligoninės vėl sėkmingai maitinau pati.
Aišku, į mano idėjas pirmą parą gydytojai žiūrėjo tokiom akim blink.gif , bet paskui labai palaikė ir nuoširdžiai teikė info.
4u.gif
Atsakyti
J.E. Aistė&Julijonas, džiaugiuosi, kad viskas gerai baigėsi thumbup.gif Ir toliau galėsi maitinti MP wub.gif Sveikatos tau 4u.gif
Atsakyti
Kazkaip idomiai maniskis pradejo valgyti... g.gif Buvo kelios naktys kad ismiegojo 5-6val nepabudes, jau apsidziaugiau, kad biski ir as atsigausiu tongue.gif Na, bet paskui ir vel pradejo keltis kas 2-3val ir valgyti. Paskui viena nakti vel 5val ismiegojo, sianakt - vel kas 2-2,5val valge schmoll.gif Diena valgo kas 2-3val.
Kada jusu vaikuciai pradejo siek tiek ilgiau miegoti ?
Atsakyti