Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

QUOTE(lady king @ 2008 01 21, 20:15)
Sveikos, atėjau patarimo...  smile.gif
Dukrai 10 mėn., iki šiol maitinu pati. MP dar yra daug, vaikas noriai valgo; nujunkyti artimiausiu metu tikrai neketinu. Bet va to kito, papildomo maisto suvalgo nedaug. Galvoju, gal dėl to, kad MP gauna dažnai (paprastai 6 kartus). Esu skaičius, kad jei vaikas žindomas daugiau nei 3-4 kartus, nėra ko tikėtis didelio apetito kietam maistui; rekomenduojama mažinti žindymų skaičių. Bet esu girdėjus ir priešingų nuomonių - kad žindymų mažinti nereikia, kad papildomas maistas ir yra tik papildomas...
Jaučiuosi kiek pasimetus... Iš pažiūros viskas lyg ir neblogai - nors ir po truputį, bet dukters suvalgomo kieto maisto kiekis didėja (aišku, būna visokių dienų), jeigu jai skanu - valgo labai noriai, bet vis tiek  suvalgo palyginus nedaug (tas pats ir su gėrimu - geria vandenį, sultis, kartais arbatą - bet po nedaug). Svoris, ūgis didėja, vystosi puikiai (pvz., jau ne tik kad vaikšto pati, bet, galima sakyt, bėgioja  smile.gif ), energija per kraštus plūsta, nuotaika gera, mėgsta bendrauti, daug šūkauja, "šneka". Naktį nevalgo, nebent vadinčiau naktiniu valgymą apie 6:30, po kurio dar kokias 2 valandas miega.
Žodžiu, nežinau, ar pernelyg dramatizuoju, ar gal tikrai reikia imtis kažkokių priemonių padidinti to "tikro", "normalaus" maisto kiekį  g.gif Nes kai paskaitau kartais, kiek suvalgo kiti tokio amžiaus kūdikiai, tai galiu pagalvot, kad mano vaikas išvis nieko nevalgo  blink.gif O gal reikia pasitikėti vaiko savireguliacijos mechanizmu - gal jai užtenka tiek, kiek suvalgo  unsure.gif
Gal kam yra taip buvę ar dabar yra? Ačiū už atsakymus  4u.gif

Žinoma, kad pasitikėk savo kūdikiu, aš pati maitinau savo vaikelį iki 2 metukų, jis iš vis beveik nieko nevalgė, tik mano pienelį, jei kūdikis nereikalauja, gali sumažinti žindymų skaičių, bet, jeigu jis nori, tai negi gaila.
Atsakyti
QUOTE(lady king @ 2008 01 21, 18:15)
Dukrai 10 mėn., iki šiol maitinu pati. MP dar yra daug, vaikas noriai valgo; nujunkyti artimiausiu metu tikrai neketinu. Bet va to kito, papildomo maisto suvalgo nedaug. Galvoju, gal dėl to, kad MP gauna dažnai (paprastai 6 kartus). Esu skaičius, kad jei vaikas žindomas daugiau nei 3-4 kartus, nėra ko tikėtis didelio apetito kietam maistui; rekomenduojama mažinti žindymų skaičių. Bet esu girdėjus ir priešingų nuomonių - kad žindymų mažinti nereikia, kad papildomas maistas ir yra tik papildomas...
Jaučiuosi kiek pasimetus... Iš pažiūros viskas lyg ir neblogai - nors ir po truputį, bet dukters suvalgomo kieto maisto kiekis didėja (aišku, būna visokių dienų), jeigu jai skanu - valgo labai noriai, bet vis tiek  suvalgo palyginus nedaug (tas pats ir su gėrimu - geria vandenį, sultis, kartais arbatą - bet po nedaug). Svoris, ūgis didėja, vystosi puikiai (pvz., jau ne tik kad vaikšto pati, bet, galima sakyt, bėgioja  smile.gif ), energija per kraštus plūsta, nuotaika gera, mėgsta bendrauti, daug šūkauja, "šneka". Naktį nevalgo, nebent vadinčiau naktiniu valgymą apie 6:30, po kurio dar kokias 2 valandas miega.
Žodžiu, nežinau, ar pernelyg dramatizuoju, ar gal tikrai reikia imtis kažkokių priemonių padidinti to "tikro", "normalaus" maisto kiekį  g.gif Nes kai paskaitau kartais, kiek suvalgo kiti tokio amžiaus kūdikiai, tai galiu pagalvot, kad mano vaikas išvis nieko nevalgo  blink.gif O gal reikia pasitikėti vaiko savireguliacijos mechanizmu - gal jai užtenka tiek, kiek suvalgo  unsure.gif

Manau, kad labai gerai darai, kad duodi žįsti dukrytei tiek, kiek ji nori. Aišku, neramu, kai pasikausai kitų mamų pasakojimų apie valgančius kietą maistą vaikus. Ypač kai pačios nevalgiukas, tai visokių jausmų ir minčių gali kilti. Tik kiekvienas vaikas yra individualus, kiekvienos mamos pienas geriausias jos vaikui wub.gif
Papasakok dar ką ji valgo ir po kiek, parašyk, nes dabar nėra aišku kas yra "po truputį" smile.gif ir ko dar duodi be košės - baronkyčių, džiūvėsėlių ir pan.

Ragnez, tavo Mikutis valgo visai kaip iš PSO rekomendacijų biggrin.gif - triskart košę ir dar papildomai duonelės, vaisių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lady king @ 2008 01 21, 20:15)

sveika,
mums eina desimtas menuo, MP pagridinis maistas. jei per diena 40ml kokios tyreles sumaitinu tai JEGA! Kosiu nevalgo visai. Dakteres paliepta ryziu kose beveik menesi diena is dienos kysau, bet dar blogesni rezultatai prasidejo, nebevalge tyreliu darzoviu. Tada pradejau duoti visko po biski, ka pati valgau, zinoma be prieskoniu. Tai labiausiai pamego duona!!! prasidejo kai sumustini valgiau, griebe, tai daviau, dabar gal is duonos gabaliuko koki trecdali suvalgo, o kita sukramto ir ispjauna smile.gif Valgo BANANA, pradzioj sunkokai, bet pati valgydavau ir jam duodu, dabar beveik puse jau suvalgo banano. sausainiu MP. 11kg 9menesiu poga smile.gif
pastebejau jei ka gali i ranka pasiimt tai tada su malonumu valgo o is sauksto tai fuij. audziu minti sasyska duot, bet bijau, nes pati ju nevalgau.
Atsakyti
Sveikos smile.gif Pasidalinsiu ir as savo patirtimi. Mano dukrytei jau 1metai ir beveik 7 menesiai. Vis dar maitinu ja krutimi ir galiu pasakyti, kad kito maisto ji valgo labai mazai. Dabar ji sveria 10,5 kg., tai yra truputi per mazai tokio amziaus vaikui, bet kalbejau su daktare ir ji sutiko su manim, kad dukryte taip mazai valgo del to, kad dar daznai gauna pienuko. Is pradziu panikavau, galvojau, kad gal reikia nutraukti maitinima, kad dukryte daugiau valgytu kito maisto. Bet paskui nusiraminau, pagalvojau, kad jeigu ji butu alkana, tai valgyti, tikriausiai jai uztenka tiek kiek valgo. Dabar po truputi bandau nutraukti maitinima, jau savaite duodu pienuko tik vakare pries miega, na ir nakti (keliasi po 3-7 kartus sad.gif ), sunkiai labai mums sekas, kuo maziau duodu diena, nakti nori atsigriebti blush2.gif . Nors jau 4 menesius dirbu, dar galeciau matinti ir maitinti, bet labai norim dukrytei broliuko ar sesutes wub.gif na, ir pavargau labai, dar norisi issimiegot, nes po dukrytes gimimo dar nebuvau issimiegojus unsure.gif Beje, tikrai, kai pradejo gauti maziau pienuko, pradejo daugiau valgyti kito maisto ir net kartais pati papraso "niam niam" 4u.gif , nors anksciau visai maistu nesidomejo.
Atsakyti
QUOTE(gabby27 @ 2008 01 22, 00:43)
sveika,
mums eina desimtas menuo, MP pagridinis maistas. jei per diena 40ml kokios tyreles sumaitinu tai JEGA! Kosiu nevalgo visai. Dakteres paliepta ryziu kose beveik menesi diena is dienos kysau, bet dar blogesni rezultatai prasidejo, nebevalge tyreliu darzoviu. Tada pradejau duoti visko po biski, ka pati valgau, zinoma be prieskoniu. Tai labiausiai pamego duona!!! prasidejo kai sumustini valgiau, griebe, tai daviau, dabar gal is duonos gabaliuko koki trecdali suvalgo, o kita sukramto ir ispjauna smile.gif Valgo BANANA, pradzioj sunkokai, bet pati valgydavau ir jam duodu, dabar beveik puse jau suvalgo banano. sausainiu MP. 11kg 9menesiu poga smile.gif
pastebejau jei ka gali i ranka pasiimt tai tada su malonumu valgo o is sauksto tai fuij. audziu minti sasyska duot, bet bijau, nes pati ju nevalgau.

tai zinok mano berniukas, kai jam buvo 9 men (ty pries 2 men) elgesi lygiai taip pat - mielai viska ragaudavo, bet suvalgydavo labai mazai. ciulpdavo tokius dalykus, kuriuos galejo laikyti pats - duonyte, obuoli ir pan. didziaja dali susmilkines isspjaudavo. labai megiamas dalykas buvo ir yra kandzioti vistos kaula doh.gif
o dabar jau suvalgo gerokai daugiau maisto, ismoko gerai kramtyti - pvz., vakar valge vistienos krutinele. tiesiog daviau i rankyte pailga gabaliuka mesos ir pats valge thumbup.gif pas mus maitinimas vyksta taip - pirmiausiai MP, antroj vietoj - jam specialiai paruostos kosytes, o galiausiai - ka pats nutveria palesioti is musu leksciu lotuliukas.gif
taip kad nesijaudink, tuo labiau, kad svorio nemazai priauga thumbup.gif maniskis 11 men gaaal kokius 9 kg ir traukia doh.gif
Atsakyti
Bėda su nevalgiukais yra ta, kad pasitaiko tokių atvejų, kai nutraukus maitinimą vaikas nepradeda valgyti daugiau. Tada tai jau rimta sad.gif Kita vertus, vaikas gali būti kam nors alergiškas ir instinktyviai vengti kito maisto, kol subręs imuninė sistema ir išaugs alergijos riziką. Gali būti, kad jo žarnynas dar nepasiruošęs virškinti kitą maistą. Tikrai verta pasikliauti vaiko pasirinkimu, nes jis turi mums nesuvokiamą, bet aiškią motyvaciją taip elgtis, o papasakoti negali, nes kalbėti nemoka... smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
mano dukrytei beveik 4 men.Pradzioj labai sunkiai sekesi maitinti, daug ivairiausiu problemu su krutimi buvo verysad.gif , bet nepaluzau ir maitinu iki siol biggrin.gif . Beda ta, kad kasdien turiu primaitinti vakare, nes neuztenka MP maziukei verysad.gif Ir taip nuo pat gimimo. Maitinu ir nakti, ir kada ji tik nori, bet pienuko tebera mazai...Gydytoja dziaugiasi, kad primaitinu tik 250 gr. misinuko per diena, bet taip noreciau, kad ir jo nereiketu. Gal patartumet kaip man padidinti pieno kieki? Kmynus geriu, likusi piena po maitinimo bandau nutraukt, bet nenusitraukia, nes buna visas suvalgytas. Aciu , jei atsakysit 4u.gif
Atsakyti
pirmiausiai, esi saunuole, kad atsilaikei ir tebemaitini savo pienuku 4u.gif

as nuosekliai mazinciau misinuko kieki (tesiog kiekviena karta daryciau vis mazesne porcija, net jeigu visa isvalgo, neduociau "dabavkes", vietoj to - siulyciau kruti), ilginciau ir dazninciau buvima prie kruties, ypac vakare 4u.gif butinai pirma duociau kruti, jei viena isvalgo - tada duociau antra 4u.gif jei isvalgo antra, bet dar nori zysti - vel duociau pirma ir tt. cia ypac per vakarini maitinima, kai "per mazai pieno". visai neduociau ciulptuko - jei mazoji butu nerami, duociau ciulpt kruti 4u.gif
nenustebciau, ir tikeciausi, kad negavusi misinio vakare, dukryte dazniau kelsis nakti ir prasys maisto - duociau kruti kiekviena karta, kai prabunda.
nenustebciau ir tikeciausi mazesnio svorio prieaugio per penkta ir sesta menesi ir toliau - maitinant krutimi taip daznai buna 4u.gif zinoma, reikia stebeti, kaip ji jauciasi - ar atrodo sveika, guvi, gerai vystosi ir apskritai priauga svorio 4u.gif

ps., pieno kiekis padides tik tada, kai dukryte daugiau suvalgys is kruties, nes susireguliavus pieno gamybai krutys "rytoj" pagamins pieno tiek, kiek jo mazoji suvalge "siandien". vadinasi, kol duodi 250 gr misinio, tol krutys "nedagamina" tu paciu 250 gr.
Atsakyti
elfyte, o kam tu nori likusį pieną nusitraukti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2008 01 22, 12:51)
elfyte, o kam tu nori likusį pieną nusitraukti  ax.gif

Aciu labai, kad taip greitai atsiliepiat 4u.gif
Likusi pienuka dar ligoninej man liepe nutraukt ir duot mazylei, as to nedariau, bet veliau pradejau nutraukinet, nes ji labai mazai tepriaugo per pirma men.( su primaitinimu 300 gr.), dabar irgi ne kazin ka priauga - vidutiniskai po 700 gr.,
Be to viena krutis buvo guzuota - ko tik nedariau doh.gif , dabar mazesnis guzas, bet tebera, gydyt. sako, kad labai siauri latakeliai, uzsitrombavo... Maziuke laikau prie kruties kiek ji tik nori, tik kai nelieka pieno ji labai skaudziai kandzioja speneli doh.gif As bandau nutraukti pienuka, ta darau retai, nes vis viliuosi ka nors istraukti - per 10 - 15 min. istraukiu gal 5 gr., todel pastaruoju metu nenutrukineju. Bandysiu vakare duoti maziau misinelio, o nakti ji ir taip keliasi valgyt MP, tegu tik keliasi ir valgo.
Gaila, kad neatradau situ patarimu kai lelka tik buvo gimusi, ne internetas galvoj buvo verysad.gif , dabar noriu daryt viska, kad tik kuo ilgiau islaikyti pienuka ir padidintjo kieki. Aciu visoms, kad dalinates patirtimi 4u.gif
Beje, augam be ciulptuko wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfyte: 22 sausio 2008 - 12:17
sveikos 4u.gif

ir as pasidalinsiu savo nedidele patirtim 4u.gif suneliui greitai bus trys menesiai, maitinu pati ir pienuko sociai sociai. o is pradziu buvo mazokai, ilgai guledavau su vaikuciu, maitindavau labai ilgai... bet vis tiek verkdavo. ir as verkiau kartu su juo... wub.gif ypac kai po neramios dienos ir nesiliaujancio zirzimo suvalgydavo nemazai misinuko. bet po to pagalvojau, kad nieko cia blogo, buvau pradejus duoti misinuko 1-2kartus per diena. savaite gal pavalgem ta misinuka, kuo tolyn, tuo maziau jis jo suvalgydavo, koki 50-70 ml per para. taigi pagalvojau kad tai jo tikrai neisgelbes, pora dieneliu dazniau padaviau kruti ir pienuko prisigamino sociai thumbup.gif dabar jau jauciuosi atsigavusi po gimdymo ir nemigo naktu, nes pirmas tris savaites jis tiesiog kas valanda keldavosi... matyt jam buvo pogimimine depresija lotuliukas.gif lotuliukas.gif

mes taip pat augam be ciulptuko drinks_cheers.gif ir irgi pradejo skaudziai kandzioti speneli, tampyti tiesiog...

ir beje, cia supermamoj daznai raso apie speneliu prieziura, rekomenduoja visokius tepalus. man taip pat pradzioj labai nugrauze ir skaudejo, tepiau Garmastanu, bet toks vaizdas kad padejo tik laikas... tiesiog eme ir susitvarke viena diena viskas.

kai kur nors noriu iseit, tai lengvai nusitraukiu is vienos kruties 100 g thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lady king @ 2008 01 21, 18:15)

Sveikute, mums jau va du metai ir mėnesis, bet MP kaip ir pagrindinis maistas, nes kito maisto nelabai daug valgo. Kokios koses ar sriubos kelis šaukštus, mėsos ar kiaušinienės kelis kąsnius, kartais pusę virto kiaušinio suvalgo, kokį sausainį pakramto ar vaisių pagraužia ir viskas. Arbatos, sulčių ar vandens tai gal kokį puoduką išgeria. Kai valgyt nori tai jau pati paprašo. Net nežinau kaip jai įsiūlyt ką nors, nes panelė užsispyrus, jei nenori, tai ir neįkiši. biggrin.gif

QUOTE(Aivita @ 2008 01 21, 19:19)
Žinoma, kad pasitikėk savo kūdikiu, aš pati maitinau savo vaikelį iki 2 metukų, jis iš vis beveik nieko nevalgė, tik mano pienelį, jei kūdikis nereikalauja, gali sumažinti žindymų skaičių, bet, jeigu jis nori, tai negi gaila.

Pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti