Maniškis tai jau kurį laiką tuštinasik as antra para, bet užtat tiek prikrauna į kelnes, kad vos sugebu pampersą suvynioti , tačiau pradėjo daryti labai skystai, anksčiau buvo kaip varškyte, tai nežinau ar čia gerai
QUOTE(Joleks @ 2008 01 16, 17:34)
Na as mokaus neakivaizdiniam, bet kartais taip pat tenka rytais anksti iseit i egzus, tai as mama kvieciuos pas mus, nes man gaila maziuka tampyt. Tiesa maniskis jau didesnis. Vaikui savuose namuose geriau. As palieku ji mieganti, o rytini MP, mama pakeicia kose. Jei taviskis geria is buteliuko, gali palikt gi nutraukto MP. Maniskis is buteliuko negerdavo, tai kol buvo maziukas visai as parbegdavau per "langus" maitint, jis islaukdavo.Ir del to jokiu problemu.
Sekmes
Sekmes
QUOTE(ragnez @ 2008 01 16, 23:19)
na, del maitinimu, mano nuomone, svarbiausia, kad vaikas pavalgytu iprastu laiku, o ka valgyti - MP ar kose - maziau svarbu. galima paprasciausiai sukeisti maitinimus pagal tavo pertraukas. nemanau, kad verta mazinti zindymu skaiciu, nebent ketini nujunkyti.
izvelgiu kitu problemu:
1. kelimasis ryte ir vezimas pas mama. tai tikrai smarkiai ismus vaika is iprasto gyvenimo ritmo. gal mama galetu ateiti pas jus i namus?
2. ka tu darysi, jei praleidus maitinima, pritvinks krutys? ar turesi galimybe per kokia pertrauka nutraukti piena?
galimi "netiketumai":
1. gali padazneti naktiniu maitinimu
2. vaikelis gali atsisakyti valgyti, pasikeitus "maitintojai". nebent jis gerai pazysta mociute ir yra valges jos maitinamas.
galimas sprendimas: jei gyveni netoli universiteto, gal mociute su vaikeliu galetu "pasivaikscioti" iki taves ir tu galetum ji pazindyti per pertrauka.
sekmes ir kurybisku sprendimu
izvelgiu kitu problemu:
1. kelimasis ryte ir vezimas pas mama. tai tikrai smarkiai ismus vaika is iprasto gyvenimo ritmo. gal mama galetu ateiti pas jus i namus?
2. ka tu darysi, jei praleidus maitinima, pritvinks krutys? ar turesi galimybe per kokia pertrauka nutraukti piena?
galimi "netiketumai":
1. gali padazneti naktiniu maitinimu
2. vaikelis gali atsisakyti valgyti, pasikeitus "maitintojai". nebent jis gerai pazysta mociute ir yra valges jos maitinamas.
galimas sprendimas: jei gyveni netoli universiteto, gal mociute su vaikeliu galetu "pasivaikscioti" iki taves ir tu galetum ji pazindyti per pertrauka.
sekmes ir kurybisku sprendimu
Ačiū, kad atsiliepėte į mano problemą.
Dėl mamos pasikvietimo ir palikimo savo namuose miegančio tai tikrai nieko neišeis. Kartą jau taip pasielgiau - išėjau, kai miegojo, tai po to teko labai gailėtis. Nes kai prabudo ir suprato, kad manęs nėra, kilo isterija, kuri nurimo tik tada, kai grįžau ir daviau visagalę krūtį. Ir tai ne iškart - dar šniurkščiojo valgydamas. O po to savaitę naktimis klykdamas iš miegų šokinėjo Gal kitiems vaikams toks variantas ir tinka, bet tik ne tokiems jautruoliams, kaip maniškis. O kai išeidma pamyluoju, pabučiuoju, atsisveikinu ir pažadu grįšti, viskas būna priešingai - žaidžia likęs su močiute kuo ramiausiai ir jokių pretenzijų nereiškia. Nesinori jaukti vaiko ritmo, bet tai mūsų atveju bus mžesnė blogybė iš dviejų.
Pas senelius jis jaučiasi ne ką prasčiau nei namuose, nes ten jį visi labai myli ir lepina Ir svečiuojamės tikrai dažnai, nes juk šalia gyvename. Su močiute jie didžiausi "podruškės", labai gražiai sutaria. Maitino močiutė jį ir nutrauktu MP, ir koše, tad dėl to nė kiek nesibaiminu.
Ką gi, reikės man nusitraukinėti ir palikinėti pieno, kai neturėsiu progos pareiti pamaitinti.
Dar turiu vilties, kad didžioji dalis paskaitų bus antroj dienos pusėj ir savaitgaliais, kaip anksčiau, tada bus mažiau problemų. Gaila, kad tvarkaraščio dar nėra Pasiplanuočiau kaip žmogus.
heart, sekmes
beje, per tas dar likusias pora savaiciu meginciau "pastumti" jo gyvenimo grafika - kelti anksteliau, kad nebutu sokas, kai jau turesi iseiti i paskaitas
beje, per tas dar likusias pora savaiciu meginciau "pastumti" jo gyvenimo grafika - kelti anksteliau, kad nebutu sokas, kai jau turesi iseiti i paskaitas
mamytės, padėkit - reikia informacijos apie MP vertingumą ir sudėtį; noriu įrodyti, jog motinos pienas mažyliui metinukui yra vis dar vertingas, o ne bevertis
Čia kaip tik straipnis labai tinkantis mūsų skyreliui Vyresnio vaiko žindymas
QUOTE(Kulverstuke @ 2008 01 16, 21:42)
As maitinau vien tik MP iki 6 menesiu, o ir dabar vengiu produktu su cukrumi, bet, dantukai mano vaikio silpni Anksti isdygo, gal todel triju menesiu pirmasis. Bet daugiau manau paveldejimas, nes ir mano ir vyro dantys silpnoki.
Mano vaikis nesitustino viena karta, visa savaite Cia buvo apie 6 menesius, keitesi kakio konsistencija, iki tol kakodavom skystokai, o po pertraukos pradejo kakoti "kosele" Buvau issigandus bet viskas issiprende
Mums daznai taip budavo, ir vis dar dabar taip nutinka
Mano vaikis nesitustino viena karta, visa savaite Cia buvo apie 6 menesius, keitesi kakio konsistencija, iki tol kakodavom skystokai, o po pertraukos pradejo kakoti "kosele" Buvau issigandus bet viskas issiprende
Mums daznai taip budavo, ir vis dar dabar taip nutinka
Is ko tu sprendi, kad vaiko dantys silpni? Gi jis pas tave dar nedidelis Negi jau dantukai sugedo?
QUOTE(Mažulėlė @ 2008 01 17, 13:52)
mamytės, padėkit - reikia informacijos apie MP vertingumą ir sudėtį; noriu įrodyti, jog motinos pienas mažyliui metinukui yra vis dar vertingas, o ne bevertis
Antraisiais metais vaikas gauna apie 30-40 proc. dienos poreikio kalorijų ir baltymų, apie 45 proc vitamino A ir 95 proc. vit C. Jau nekalbant, kad jis ir toliau gauna imunoglobulinus ir kitas medžiagas, padedančias vystytis smegenims, imuninei sistemai, augti ir pan.
http://www.bflrc.com...ing/toddler.htm
QUOTE(Joleks @ 2008 01 17, 15:26)
Is ko tu sprendi, kad vaiko dantys silpni? Gi jis pas tave dar nedidelis Negi jau dantukai sugedo?
Nesugedo, bet vienas virsutinis dydysis nuskilo,kai duonyte grauze Is to ir sprendziu kad silpni, ir siaip virsutiniai, tokie lyg marmuriniai, su kazkokiom baltom demelem
QUOTE(maman8 @ 2008 01 17, 11:32)
Maniškis tai jau kurį laiką tuštinasik as antra para, bet užtat tiek prikrauna į kelnes, kad vos sugebu pampersą suvynioti , tačiau pradėjo daryti labai skystai, anksčiau buvo kaip varškyte, tai nežinau ar čia gerai
Jei pati maitini, gal kazko tokio uzvalgei kas viduriukus laisvina, o jei primaitini, tai gal nuo kazko siaip viduriukus paleido
Sveikos, atėjau patarimo...
Dukrai 10 mėn., iki šiol maitinu pati. MP dar yra daug, vaikas noriai valgo; nujunkyti artimiausiu metu tikrai neketinu. Bet va to kito, papildomo maisto suvalgo nedaug. Galvoju, gal dėl to, kad MP gauna dažnai (paprastai 6 kartus). Esu skaičius, kad jei vaikas žindomas daugiau nei 3-4 kartus, nėra ko tikėtis didelio apetito kietam maistui; rekomenduojama mažinti žindymų skaičių. Bet esu girdėjus ir priešingų nuomonių - kad žindymų mažinti nereikia, kad papildomas maistas ir yra tik papildomas...
Jaučiuosi kiek pasimetus... Iš pažiūros viskas lyg ir neblogai - nors ir po truputį, bet dukters suvalgomo kieto maisto kiekis didėja (aišku, būna visokių dienų), jeigu jai skanu - valgo labai noriai, bet vis tiek suvalgo palyginus nedaug (tas pats ir su gėrimu - geria vandenį, sultis, kartais arbatą - bet po nedaug). Svoris, ūgis didėja, vystosi puikiai (pvz., jau ne tik kad vaikšto pati, bet, galima sakyt, bėgioja ), energija per kraštus plūsta, nuotaika gera, mėgsta bendrauti, daug šūkauja, "šneka". Naktį nevalgo, nebent vadinčiau naktiniu valgymą apie 6:30, po kurio dar kokias 2 valandas miega.
Žodžiu, nežinau, ar pernelyg dramatizuoju, ar gal tikrai reikia imtis kažkokių priemonių padidinti to "tikro", "normalaus" maisto kiekį Nes kai paskaitau kartais, kiek suvalgo kiti tokio amžiaus kūdikiai, tai galiu pagalvot, kad mano vaikas išvis nieko nevalgo O gal reikia pasitikėti vaiko savireguliacijos mechanizmu - gal jai užtenka tiek, kiek suvalgo
Gal kam yra taip buvę ar dabar yra? Ačiū už atsakymus
Dukrai 10 mėn., iki šiol maitinu pati. MP dar yra daug, vaikas noriai valgo; nujunkyti artimiausiu metu tikrai neketinu. Bet va to kito, papildomo maisto suvalgo nedaug. Galvoju, gal dėl to, kad MP gauna dažnai (paprastai 6 kartus). Esu skaičius, kad jei vaikas žindomas daugiau nei 3-4 kartus, nėra ko tikėtis didelio apetito kietam maistui; rekomenduojama mažinti žindymų skaičių. Bet esu girdėjus ir priešingų nuomonių - kad žindymų mažinti nereikia, kad papildomas maistas ir yra tik papildomas...
Jaučiuosi kiek pasimetus... Iš pažiūros viskas lyg ir neblogai - nors ir po truputį, bet dukters suvalgomo kieto maisto kiekis didėja (aišku, būna visokių dienų), jeigu jai skanu - valgo labai noriai, bet vis tiek suvalgo palyginus nedaug (tas pats ir su gėrimu - geria vandenį, sultis, kartais arbatą - bet po nedaug). Svoris, ūgis didėja, vystosi puikiai (pvz., jau ne tik kad vaikšto pati, bet, galima sakyt, bėgioja ), energija per kraštus plūsta, nuotaika gera, mėgsta bendrauti, daug šūkauja, "šneka". Naktį nevalgo, nebent vadinčiau naktiniu valgymą apie 6:30, po kurio dar kokias 2 valandas miega.
Žodžiu, nežinau, ar pernelyg dramatizuoju, ar gal tikrai reikia imtis kažkokių priemonių padidinti to "tikro", "normalaus" maisto kiekį Nes kai paskaitau kartais, kiek suvalgo kiti tokio amžiaus kūdikiai, tai galiu pagalvot, kad mano vaikas išvis nieko nevalgo O gal reikia pasitikėti vaiko savireguliacijos mechanizmu - gal jai užtenka tiek, kiek suvalgo
Gal kam yra taip buvę ar dabar yra? Ačiū už atsakymus
man atrodo, kad viskas gerai
mano 11 men vaikinukas per diena suvalgo 1-2 kruopu koses (po 100-150 ml), 1 darzoviu kose su mesa (apie 150-180 ml) ir dar kaip kokiom dienom - tai puse riekeles juodos duonos, puse banano, puse obuoliuko ar pan. geria praktiskai tik MP ir kartais siulciu ar vandens (apie 40-50 ml).
mano 11 men vaikinukas per diena suvalgo 1-2 kruopu koses (po 100-150 ml), 1 darzoviu kose su mesa (apie 150-180 ml) ir dar kaip kokiom dienom - tai puse riekeles juodos duonos, puse banano, puse obuoliuko ar pan. geria praktiskai tik MP ir kartais siulciu ar vandens (apie 40-50 ml).
QUOTE(Klaipėda @ 2008 01 02, 00:59)
Žinoma, po kiekvieno maitinimo valyti dantenas būtų neaąmonė
Aš valydavau porą kartų į dieną arba kai prisimindavau
Bet kuriuo atveju, MP labai nepakenks dantukams... ko negaliu pasakyti apie mišinukus
Aš valydavau porą kartų į dieną arba kai prisimindavau
Bet kuriuo atveju, MP labai nepakenks dantukams... ko negaliu pasakyti apie mišinukus
o kaip jus valot dantenas vaikuciam?
as kazkaip to dar nedariau