Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

QUOTE(AusraR @ 2008 10 02, 17:22)
va va ir as galvoju kur cia apie ta papildoma maitinima paskaitinet...jau reiktu pradet dometis, kiek cia beliko, o su dvyniais tai ne bet kada ir paskaitinesi wink.gif o kur skaityt? vienintelis straipsni radau sveikapradzia, o daugiau? man tia idomu nuo ko pradet, kokiais kiekiais duot, kaip ten toliau viskas, o kaip tada MP duot, pries maitinima, po maitinimo ar kaip? o kiek kartu duot ta paildoma maista? Nu zodziu smile.gif

Va čia: http://www.mamosdien...dex.php?id=1279

O praeito ar užpraeito mėnesio "Tavo vaike" buvo toks priedas apie primaitinimą, man patiko. Nes irgi pamažu ruošiuosi šitam reikalui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2008 10 02, 17:38)
Va čia: http://www.mamosdien...dex.php?id=1279

O praeito ar užpraeito mėnesio "Tavo vaike" buvo toks priedas apie primaitinimą, man patiko. Nes irgi pamažu ruošiuosi šitam reikalui  4u.gif

tavo leliukas tik savaite uz maniskius jaunesnis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2008 10 02, 17:20)
Pabandysiu turmpai atsakyti.
1) Pieno kiekio tikrinimas nusitraukinėjant yra nepatikimas būdas, nes joks pientraukis neištraukia taip, kaip vaikiukas.
2) Kumščio čiulpimas - ne rodiklis, kad vaikas alkanas.
3) Kriterijai, rodantys, ar užtenka pienuko: svorio prieaugis, šlapinimosi dažnumas (min 6 kartus per parą, šlapimas turi būti ne tamsus, ne koncentruotas), ir leliuko nuotaika.
Jei nori maitinti pati, turi neduoti buteliuko iš viso ir duoti krūtį tiek, kiek norės ir kuo dažniau. Tuo labiau, kad vaikiukas juk ima krūtį  4u.gif

1. Tai kad as pientraukiu per 15 min piena nusitraukdavau ir krutine tokia tuscia palikdavo. O vaikas va ka tik apie pusvalandi kabejo ir vis tiek krutine neatrodo tokia tuscia. Nelabai girdziu ryjimo garsu, tik kartais pasigirsta kai pats pienas matyt teket pradeda. Gal jis tiesiog nebemoka zisti ir nebeistraukia... verysad.gif
2. O kumsti ciulpia tai tikrai inirtingai, lyg bandytu ka nors istraukt is jo
3. Rytoj eism pas gydytoja svertis. O slapinasi jis man tikrai maziau nei anksciau, bet slapimas skaidrus. Nuotaika jo kaip ir pusetina, vis pazirzena, bet neypatingai.
As labai noriu maitinti, bet kaip negera jausti, kad mazylis ciulpia tuscia kruti, arba negirdeti ryjimo garsu nors krutine nebuna tuscia.
Ir be to, "duoti kruti tiek kiek nores" mums negalioja. Nes jis beveik niekada nenori. Turiu vos ne per prievarta arba su apgaulem ikist. O dar dabar ir buteliuko pradejo nebeimt blink.gif . Va ka tik po daugiau nei pusvalandzio kabejimo ant kruties akivaizdziai matesi kad dar valgyt nori (vel gi ciulpe kumsti, verke). Tai vos ne vos buteliuka ikisau su nutrauktu MP. Godziai isgere apie 100 g.
oi nebezinau, pavargau as... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 10 02, 17:45)
tavo leliukas tik savaite uz maniskius jaunesnis smile.gif

Tai kad ne blink.gif Maniškis 04.30, o Tavieji - 05.23, tai 3 savaitės tongue.gif

QUOTE(MarryJane @ 2008 10 02, 18:01)
1. Tai kad as pientraukiu per 15 min piena nusitraukdavau ir krutine tokia tuscia palikdavo. O vaikas va ka tik apie pusvalandi kabejo ir vis tiek krutine neatrodo tokia tuscia. Nelabai girdziu ryjimo garsu, tik kartais pasigirsta kai pats pienas matyt teket pradeda. Gal jis tiesiog nebemoka zisti ir nebeistraukia...  verysad.gif
2. O kumsti ciulpia tai tikrai inirtingai, lyg bandytu ka nors istraukt is jo
3. Rytoj eism pas gydytoja svertis. O slapinasi jis man tikrai maziau nei anksciau, bet slapimas skaidrus. Nuotaika jo kaip ir pusetina, vis pazirzena, bet neypatingai.
As labai noriu maitinti, bet kaip negera jausti, kad mazylis ciulpia tuscia kruti, arba negirdeti ryjimo garsu nors krutine nebuna tuscia.
Ir be to, "duoti kruti tiek kiek nores" mums negalioja. Nes jis beveik niekada nenori. Turiu vos ne per prievarta arba su apgaulem ikist. O dar dabar ir buteliuko pradejo nebeimt  blink.gif  . Va ka tik po daugiau nei pusvalandzio kabejimo ant kruties akivaizdziai matesi kad dar valgyt nori (vel gi ciulpe kumsti, verke). Tai vos ne vos buteliuka ikisau su nutrauktu MP. Godziai isgere apie 100 g.
oi nebezinau, pavargau as... verysad.gif

Būtinai patikrink, ar gerai apžioja krūtį (kuo daugiau rudojo laukelio ir apatinė lūpa "išversta" turi būti).
Man yra buvę, kad atrodė, kad nieko jis ten neryja, netgi bandydavau "tikrinti", ar yra to pieno, nes krūtys atrodydavo tuščios, o ir nebėgdavo niekas. Tada kišdavau, kad valgytų daugiau. Ir ką - atsirūgdamas tokiais atvejais visada atpildavo, nes persivalgydavo. Taigi, buvo ten to pieno, pasirodo.
Na, maniškis irgi mėgėjas kumštį pačiulpti , lyg būtų savaitę nevalgęs, bet svorio priauga gerai.
Žinoma, turi būti sunku, kai vaikiukas yra pripratęs prie buteliuko, jam tiesiog taip patogiau valgyti, bet tikrai įmanoma jį "grąžinti" prie krūties, tik tam reikia daug kantrybės ir užsispyrimo 4u.gif Pirmiausia vis tiek reikia nustoti duoti buteliuką, alkanas gi nebus. Reikia bandyti, bandyti ir bandyti, kuo dažniau siūlyti krūtį, nors ir neima. Kažkada tikrai įvyks persilaužimas.
Va, ryt pasisversit - gal svoris įtikins, kad užtenka jam pienuko. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juna08: 02 spalio 2008 - 17:14
Sveikutės, užsukau į šį skyrelį ieškodama patarimo:visai neseniai maitinu savo mažylę krūtimi ir iškilo didelė bėda. Kairę krūtį žinda labai gerai, o su dešine labai kankinamės - labai man skauda tą krūtį duodant (nors ima teisingai, kaip ir kairę). Skauda ir spenelį ir apyspenelinį lauką, kai ji traukia pienelį, būtent toj vietoj, kur su liežuvėliu traukia. Su ašarom akyse bandau maitinti. Taip pat bandžiau su antspeniais, bet ir skausmas jaučiasi ir apžioja su tuo antspeniu neteisingai ir toliau alkana būna pavalgiusi iš tos krūties. Pastebėjau, kad jau ir pieno toje krūtyje mažai, pastoviai toliau valgyt nori iš tos krūties pažindusi, o pienuko joje jau nebebūna. Nežinau, ką toliau daryti ir ko paklausti verysad.gif Gal ką nors patarsit? Gal reikia pikti pientraukį ir nutraukinėti skaudamą krūtį?

Beje, tepu skaudamą spenelį ir Garmastanu ir kompresus Multimam dedu, bet skausmas žindant niekur nedingsta schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Frezija*: 03 spalio 2008 - 08:51
Frezija, gal kas patars protingiau, bet man taip buvo abi merginas pradėjus maitinti... Su pirmąja labai ilgai, su antrąja trumpiau... teko iškęsti, kelis kartus nusilupo speniukų oda, buvo ir iki kraujo.. bet užgijo... Po kiekvieno maitinimo tepiau germastanu ax.gif Siūlyčiau vis tiek kantriai duoti tą krūtį, gal netgi pirmą ją, o tik po to kitą pasiūlyti jei alkana g.gif
Atsakyti
QUOTE(doris @ 2008 10 02, 11:29)
jei čiulpia kumštį, tai dar nereiškia, kad nepavalgęs. gal pas vaiką tiesiog stiprus čiulpimo refleksas ir jis čiulpia kumštį.  mirksiukas.gif 
ar čiulpia kumštį tik po žindymo? ar jis ramus, kai pažinda? ar girdi kaip ryja pieną, kai žindo? ar pakankamai ilgai žindo?

na ir iš ko tu sprendi, kad pas tave jo ne per daugiausiai?  g.gif kiek min trauki su pientraukiu? vaikui valgant pienas gaminasi, tai pientraukiu tau reikia pakankamai ilgai stimuliuot krūtį, kad jis imtų gamintis.

Na tai kad jis ciulpia ciulpia ta kumsti ir susinervuoja, rekt pradeda, matyt del to, kad nieks nebega.
kai pazinda paledzia speneli ir rekt pradeda. Bandau kisti nebeima, tenka panesiot tada nesiojant siaip taip ikisu, dar paciulpia. Bet ryjimo garsus tai tikrai ne visada girdziu, toks vaizdas kad krutine tuscia, net skauda. O zindo kartais ilgai, kartais trumpai. buna vos 5 min ir rekt pradeda. Bet nuramini ir vel kuri laika ramus. O buna pusvalandi kabo. bet is emes jis pas mane irzlus.

o pientraukiu traukiant man tikrai stipriai pienas begdavo, ir greit nustraukdavau, per 15 min mazdaug.

Ir dar ciudas atsitiko - buteliuko nebeima blink.gif . Bet ir krutine neypatingai,nors tikrai labiau.
Nu vienu zodziu, siandien eisim pas gydytoja, ziuresim ka pasakys. Nors musu gydytoja tokia... doh.gif 3 sav. kudiki patare primaitint misinukas, pries tai nusitraukus ir paziurejus kiek pieno yra... doh.gif Nors vaikas buvo priauges 300 g. Nuo tada ir prasidejo musu problemos.
Atsakyti
mary jane, tai tu tik pasisverk ir neklausyk ka sakys ta gydytoja, p[asakysi mums kiek svorio priaugot ir mes tau pasakysim ar gerai lotuliukas.gif
ale zinok mano problemos irgi prasidejo po to kai gydytoja mazdaug 2 ar 3 sav Noju liepe primaitint, nes atseit plonas ir nesvarbu kad per savaite priaugo po 250 gr doh.gif tada ir as suabejojau ar pakanka pienelio....siaip gal buciau neabejojus....na paskui pasikeite gydytoja tai dabar lengviau su ja smile.gif ir tai uzmeta vis kokiu fraziu kaip "ar tikrai uztenka pienelio abiems" smile.gif maziau tu kreipk demesi, dauguma mediku siuo klausimu visiskai neturi kompetencijos deja....
Atsakyti
Nu va mesw jau gryzom is gydytojos. Vaikutis priaugo per 2 sav apie 250 g. Gydytoja sako mazokai, nors man tikrai taip neatrodo. Be to, kad pries savaite jis buvo skiepytas ir po skiepo kelias dienas isvis apetito neturejo. Na per praeita menesi jis 1,8 kg, bet valge misinuko ir tikrai apetitu nesiskunde.
O siandien jis man, beje, tiks is krutines valgo ir gan r5ramiai, be issidirbinejimu thumbup.gif . Nors man ir kyla pastoviai abejoniu, kad jis nepavalgo, nes irzlus ganetinai, bet stengiuosi jas vyt salin. Na pirmadieni vel eisim pasisvert, tada ziuresim pavalgo ar ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(Prula @ 2008 10 03, 09:59)
Frezija, gal kas patars protingiau, bet man taip buvo abi merginas pradėjus maitinti... Su pirmąja labai ilgai, su antrąja trumpiau... teko iškęsti, kelis kartus nusilupo speniukų oda, buvo ir iki kraujo.. bet užgijo... Po kiekvieno maitinimo tepiau germastanu  ax.gif Siūlyčiau vis tiek kantriai duoti tą krūtį, gal netgi pirmą ją, o tik po to kitą pasiūlyti jei alkana  g.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti