Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

QUOTE(Ode @ 2008 01 13, 21:33)
Pastojama per ovuliacija, o ovuliacija įvyksta prieš mėnesines. Taigi, galima pastoti prieš pirmasias mėnesines.
O testas iš tiesų nieko nepakeis. biggrin.gif

lotuliukas.gif mirksiukas.gif tongue.gif
vyras zadejo pasikart, jei per metus apnestesiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksanik: 14 sausio 2008 - 18:44
QUOTE(Oksanik @ 2008 01 14, 20:43)
lotuliukas.gif  mirksiukas.gif  tongue.gif

Kurgi nesikart biggrin.gif Tuo labiau, kad trečias vaikas pas tave parašyta, kad svajonėse dvynukai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2008 01 14, 19:43)

Oi tie vyrai lotuliukas.gif

Na, lauksime žinių ax.gif
Atsakyti
Merginos, gal kas žinot kas darosi mano 3 mėn. kūdikiui - paima krūtį, pačiulpia kartą ar du ir suka galvą kartu su visu speneliu į šoną, verkia, po to vėl ima ir vėl spjauna. Mojuoja rankomis, mina kojomis. Bandžiau duot kitą krūtį - tas pats.
Atsakyti
QUOTE(rava @ 2008 01 15, 17:57)
Merginos, gal kas žinot kas darosi mano 3 mėn. kūdikiui - paima krūtį, pačiulpia kartą ar du ir suka galvą kartu su visu speneliu į šoną, verkia, po to vėl ima ir vėl spjauna. Mojuoja rankomis, mina kojomis. Bandžiau duot kitą krūtį - tas pats.

Mano mažė irgi taip darė, bet tai truko kelias dienas ir kažkaip savaime praėjo. Bet gal jai skranduką raižo ar pilvuką suskausta, o gal pienukas didele srove bėga g.gif Bnadyk tada pasiūlyt truputi vėliau krūtį gal tuomet nenori žįsti. Suprantu, kad sunku kai nežinai kas tam vaikiukui yra, nu bet praeis, pamatysi, imk 4u.gif
O vat mano 8 mėn. panelė dabar tai ramiai negali žįsti, tai reklama per teliką, tai tėtis kažką pasakė, tai maitindama teliką pritildau ir MB sakau nešnekėk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rava @ 2008 01 15, 15:57)

Pagalvokit, kas galėjo pasikeisti (kaip supratau, anksčiau to nebuvo?): ar skauda spenelius, ar nesijaučia guziukų krūtyje, ar vaiko burnytėj nėra baltų dėmelių (pienligės), ar nevartojot naujų produktų ar medikamentų, ar krūtys neatrodo pilnesnės/tuštesnės nei anksčiau, ar nepradėjote duoti (jei anksčiau nedavėte) čiulptuko, buteliuko, ar nebuvo režimo pasikeitimų, stresų?
Ar pienas nebėga per stipriai? O gal atvirkščiai - užtrunka, kol pradeda bėgti? Ar neužsikimšusi nosytė? Ar dantenos nepabrinkusios (gal jau bando dygti dantukai?) Kai kuriais atvejais gali būti ir ausies uždegimo požymis.
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2008 01 14, 17:43)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir maniskis galva krato kai pradedu apie antra vaika kalbet. bet as noriu ir tikrai bus blush2.gif kai vyras aprims lotuliukas.gif busiu labai gera smileysex.gif hihihi.gif ir nestuke.gif
Atsakyti
Ateinu pasitarti ax.gif

Iškilo man tokia problema, kad nuo vasario teks po akademinių atostogų grįžti į mokslus (buvo planuota, kad naujas semestras prasidės vėliau, bet atėjo naujas prodekanas ir įvedė naują tvarką doh.gif ). Mažiui bus 8 mėn. Intensyvios paskaitos truks pusantro mėnesio. Kasdien nuo 8 ryto iki 22 vakaro doh.gif Aišku, bus ir "langų", per kuriuos grįšiu namo pamaitinti, nes gyvenu netoli nuo universiteto. Bet kaip man elgtis, kad nesujaukčiau mažiaus dienos ritmo unsure.gif

Dabar mūsų dienos meniu yra maždaug toks:
apie 10 val. MP
apie 12 val. avižų košė su vaisiais
apie 15 val. daržovės su mėsa
apie 18 val. MP
apie 21 val. vaisių tyrelė
apie 23 val. MP prieš nakties miegelį
Naktį valgo MP 2-3 kartus.

Iki paskaitų pradžios planuoju 18 val. maitinimą pakeisti kuo nors rimtesniu. Nemanau, kad dėl to kils didelių sunkumų. Problema - ką daryti su 10 val. maitinimu. Tas rytinis MP yra mūsų šaunios dienos pradžos ritualas unsure.gif O juk į paskaitas teks išeiti daug anksčiau. Ir apskritai - juk dažnai vaiką reikės kelti anksčiau, nei įprastai, tai dar nežinia, kokių gali kilti netikėtumų. Prieš eidama į paskaitas vaiką su visa "manta" kasdien nunešiu savo mamai, kuri gyvena kaimynystėje, o savaitgaliais paliksiu namie vyrui. Kažin, gal reikia nusiteikti kasdien nusitraukinėti pieno?

Būtų mažiau problemų, jeigu vaiko ritmas būtų kitoks, bet jis nuo gimimo yra "pelėdžiukas" ir visi bandymai bent truputį paankstinti jo ritmą mums baigiasi "šokiais iki ryto" doh.gif

Kaip manote, kaip man elgtis ir kokiems netikėtumams pasiruošti?
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2008 01 16, 15:45)
Ateinu pasitarti  ax.gif

Iškilo man tokia problema, kad nuo vasario teks po akademinių atostogų grįžti į mokslus (buvo planuota, kad naujas semestras prasidės vėliau, bet atėjo naujas prodekanas ir įvedė naują tvarką  doh.gif ). Mažiui bus 8 mėn. Intensyvios paskaitos truks pusantro mėnesio. Kasdien nuo 8 ryto iki 22 vakaro  doh.gif Aišku, bus ir "langų", per kuriuos grįšiu namo pamaitinti, nes gyvenu netoli nuo universiteto. Bet kaip man elgtis, kad nesujaukčiau mažiaus dienos ritmo  unsure.gif

Dabar mūsų dienos meniu yra maždaug toks:
apie 10 val. MP
apie 12 val. avižų košė su vaisiais
apie 15 val. daržovės su mėsa
apie 18 val. MP
apie 21 val. vaisių tyrelė
apie 23 val. MP prieš nakties miegelį
Naktį valgo MP 2-3 kartus.

Iki paskaitų pradžios planuoju 18 val. maitinimą pakeisti kuo nors rimtesniu. Nemanau, kad dėl to kils didelių sunkumų. Problema - ką daryti su 10 val. maitinimu. Tas rytinis MP yra mūsų šaunios dienos pradžos ritualas  unsure.gif O juk į paskaitas teks išeiti daug anksčiau. Ir apskritai - juk dažnai vaiką reikės kelti anksčiau, nei įprastai, tai dar nežinia, kokių gali kilti netikėtumų. Prieš eidama į paskaitas vaiką su visa "manta" kasdien nunešiu savo mamai, kuri gyvena kaimynystėje, o savaitgaliais paliksiu namie vyrui. Kažin, gal reikia nusiteikti kasdien nusitraukinėti pieno?

Būtų mažiau problemų, jeigu vaiko ritmas būtų kitoks, bet jis nuo gimimo yra "pelėdžiukas" ir visi bandymai bent truputį paankstinti jo ritmą mums baigiasi "šokiais iki ryto"  doh.gif

Kaip manote, kaip man elgtis ir kokiems netikėtumams pasiruošti?

Na as mokaus neakivaizdiniam, bet kartais taip pat tenka rytais anksti iseit i egzus, tai as mama kvieciuos pas mus, nes man gaila maziuka tampyt. Tiesa maniskis jau didesnis. Vaikui savuose namuose geriau. As palieku ji mieganti, o rytini MP, mama pakeicia kose. Jei taviskis geria is buteliuko, gali palikt gi nutraukto MP. Maniskis is buteliuko negerdavo, tai kol buvo maziukas visai as parbegdavau per "langus" maitint, jis islaukdavo.Ir del to jokiu problemu.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
o man kad nutiko juokinga istorija maitinant vaiką. maitinu aš vaiką, bet netikėtai jam išsprūdo spenelis iš burnos, ir kad pradėjo čiurkšti pienas fontanu, vos spėjau užsidengt, bet vaiko veidas buvo jau gerokai nupraustas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Klaipėda @ 2008 01 01, 21:22)
Kai užaugs, manau, dantys tikrai bus stipresni ir mažiau ges... Bet maitinant vistiek lieka apnašų ant dantenų, o vėliau ir ant dantukų, kurios gali kenkti. Bet kuriuo atveju, leliukams reikia valyti dantenas (dantukus) rolleyes.gif

As maitinau vien tik MP iki 6 menesiu, o ir dabar vengiu produktu su cukrumi, bet, dantukai mano vaikio silpni sad.gif Anksti isdygo, gal todel g.gif triju menesiu pirmasis. Bet daugiau manau paveldejimas, nes ir mano ir vyro dantys silpnoki.
QUOTE(maman8 @ 2008 01 02, 12:51)
gal galit padeti  4u.gif
ar tikrai vaikas maitinamas mamos pienu gali nesitustinti kelias dienas, nes maniskis jau antra diena nieko nesitustina, o vakar dar maista atpyle fontanu.
cia gal ne sitoj temoj reiktu klausti, bet ar jus gydot slogyte motinos pienu. as savajam lasinu gal truputi geriau, bet iki galo vistiek neisnyksta

Mano vaikis nesitustino viena karta, visa savaite rolleyes.gif Cia buvo apie 6 menesius, keitesi kakio konsistencija, iki tol kakodavom skystokai, o po pertraukos pradejo kakoti "kosele" lotuliukas.gif Buvau issigandus bet viskas issiprende biggrin.gif

QUOTE(maman8 @ 2008 01 16, 18:56)
o man kad nutiko juokinga istorija maitinant vaiką. maitinu aš vaiką, bet netikėtai jam išsprūdo spenelis iš burnos, ir kad pradėjo čiurkšti pienas fontanu, vos spėjau užsidengt, bet vaiko veidas buvo jau gerokai nupraustas  biggrin.gif

Mums daznai taip budavo, ir vis dar dabar taip nutinka lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Heart @ 2008 01 16, 15:45)
Ateinu pasitarti  ax.gif

na, del maitinimu, mano nuomone, svarbiausia, kad vaikas pavalgytu iprastu laiku, o ka valgyti - MP ar kose - maziau svarbu. galima paprasciausiai sukeisti maitinimus pagal tavo pertraukas. nemanau, kad verta mazinti zindymu skaiciu, nebent ketini nujunkyti.
izvelgiu kitu problemu:
1. kelimasis ryte ir vezimas pas mama. tai tikrai smarkiai ismus vaika is iprasto gyvenimo ritmo. gal mama galetu ateiti pas jus i namus?
2. ka tu darysi, jei praleidus maitinima, pritvinks krutys? ar turesi galimybe per kokia pertrauka nutraukti piena?

galimi "netiketumai":
1. gali padazneti naktiniu maitinimu
2. vaikelis gali atsisakyti valgyti, pasikeitus "maitintojai". nebent jis gerai pazysta mociute ir yra valges jos maitinamas.

galimas sprendimas: jei gyveni netoli universiteto, gal mociute su vaikeliu galetu "pasivaikscioti" iki taves ir tu galetum ji pazindyti per pertrauka.

sekmes ir kurybisku sprendimu 4u.gif
Atsakyti