Ateinu pasitarti
Iškilo man tokia problema, kad nuo vasario teks po akademinių atostogų grįžti į mokslus (buvo planuota, kad naujas semestras prasidės vėliau, bet atėjo naujas prodekanas ir įvedė naują tvarką
). Mažiui bus 8 mėn. Intensyvios paskaitos truks pusantro mėnesio. Kasdien nuo 8 ryto iki 22 vakaro
Aišku, bus ir "langų", per kuriuos grįšiu namo pamaitinti, nes gyvenu netoli nuo universiteto. Bet kaip man elgtis, kad nesujaukčiau mažiaus dienos ritmo
Dabar mūsų dienos meniu yra maždaug toks:
apie 10 val. MP
apie 12 val. avižų košė su vaisiais
apie 15 val. daržovės su mėsa
apie 18 val. MP
apie 21 val. vaisių tyrelė
apie 23 val. MP prieš nakties miegelį
Naktį valgo MP 2-3 kartus.
Iki paskaitų pradžios planuoju 18 val. maitinimą pakeisti kuo nors rimtesniu. Nemanau, kad dėl to kils didelių sunkumų. Problema - ką daryti su 10 val. maitinimu. Tas rytinis MP yra mūsų šaunios dienos pradžos ritualas
O juk į paskaitas teks išeiti daug anksčiau. Ir apskritai - juk dažnai vaiką reikės kelti anksčiau, nei įprastai, tai dar nežinia, kokių gali kilti netikėtumų. Prieš eidama į paskaitas vaiką su visa "manta" kasdien nunešiu savo mamai, kuri gyvena kaimynystėje, o savaitgaliais paliksiu namie vyrui. Kažin, gal reikia nusiteikti kasdien nusitraukinėti pieno?
Būtų mažiau problemų, jeigu vaiko ritmas būtų kitoks, bet jis nuo gimimo yra "pelėdžiukas" ir visi bandymai bent truputį paankstinti jo ritmą mums baigiasi "šokiais iki ryto"
Kaip manote, kaip man elgtis ir kokiems netikėtumams pasiruošti?