QUOTE(MarryJane @ 2008 10 02, 09:55)
Mano problema tokia. Labai norejau maitinti savo kudikiu ir labai pasitikejau savimi. Bet viskas sugriuvo po labai sunkaus gimdymo, artimuju ir mediku nepalaikymo, nusilpusios sveikatos ir skausmu. Taigi nuo 3 sav. primaitinu kudiki misinuku. Aisku pradejo nebeimt kruties. tai jau beveik 2 men kaip nusitraukineju ir duodu is buteliuko. Bet paskutiniu metu jis man vel pradejo imti kruti. Nakty tai isvis normaliai pavalgo, diena - kaip kada. Bet as turiu itarimu kad jis nelabai gerai man pieneli istraukia. Ir pazindes daznai iskart kumsti ciulpia, matyt vistiek alkanas. Pieno pas mane neperdaugiausiai, su pientraukiu nusitraukdavo gan lengvai, taciau apie 100-120 ml ir tai jei kas 5 val. jei dazniau tai vos 80 ml. Mano kudikeliui jau greit bus
3 men. Kaip manote ar yra sansu mums atsisakyti buteliuku ar per ilgai jau viskas uzsitempe??? Ir jei jis man nepakankamai istraukia piena ar nedings jis greiciau nei nusitraukinejant pientraukiu??
Labai noriu maitint savo vaikeli ir vis nepasiduodu, bet kad vis tenka nusivilt . Man rodos cia kova su vejo malunais....
Pabandysiu turmpai atsakyti.
1) Pieno kiekio tikrinimas nusitraukinėjant yra nepatikimas būdas, nes joks pientraukis neištraukia taip, kaip vaikiukas.
2) Kumščio čiulpimas - ne rodiklis, kad vaikas alkanas.
3) Kriterijai, rodantys, ar užtenka pienuko: svorio prieaugis, šlapinimosi dažnumas (min 6 kartus per parą, šlapimas turi būti ne tamsus, ne koncentruotas), ir leliuko nuotaika.
Jei nori maitinti pati, turi neduoti buteliuko iš viso ir duoti krūtį tiek, kiek norės ir kuo dažniau. Tuo labiau, kad vaikiukas juk ima krūtį
Papildyta:
QUOTE(ritukasx @ 2008 10 02, 11:04)
Va va, as irgi tai galvoju. Tai kai uzeinu i temas apie kudikiu primaitinima, tai ten beveik nera su kuo pasitarti
, nes jau dauguma nuo 4 ar net anksciau (jei svorio truksta) pradeje valgyti
0 sesiu menesiu jau mesytes valgo ir jau suka galva, ka cia dar vaikui duoti paragauti. Kraupu, kai mamos taip daro be jokio pagrindo, pvz. tik del to, kad misinukais maitina - cia ju toks pasiteisinimas tose temose
Reiks gal kurti tema "Zindomu kudikiu primaitinimas", gal tada atsiras daugiau bendraminciu
Ir kur tos mamos taip skuba??? Niekaip nesuprantu.