Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

QUOTE(NYLE MA @ 2008 10 01, 17:30)
Sveikutės ax.gif
Nors turiu didelę maitinimo patirtį, dabar susiduriu su tokiais nesklandumais: krūtys niekad nebūna kietos, mažė lyg mažokai priauga, bet pieno yra. Gal nepakanka? Vkar taip išsirėkė, aišku, dienotvarkę buvom pažeidę, bet ir pieną visą iš abiejų išvalgė. Tada viriau bulvę - po valgymo užmogo iškart. Kas tai? ar pieno krizė, ar taip turi būt?

Gal ką patartumėt? smile.gif

Mano niekada nebūna kietos, nebent tenka kur nors ilgesniam laikui išeiti. Manyčiau, kad gal čia tikrai kokia pieno krizė, kuri po kelių dienų turėtų praeiti. Tegu valgo tiek, kiek nori 4u.gif
Atsakyti
Ačiū merginos 4u.gif Nuraminot mirksiukas.gif Štai pasidariau pilną puodą lotuliukas.gif kmynų arbatos su pienu. Girdėjau gerina laktaciją.
Mažoji šiandien rami buvo, bet pridaviau dar bulvytės su morkyte. Noriai valgė. O ir pienuko gėrė. Tik kai krūtys minkštos - tai nžn kiek ji jo gavo. Šiandien net kelis kart jaučiau pritvinkimą. thumbup.gif
O kaip manot ne per anksti kitam maisteliui? Mažė keturių su puse. g.gif
Vidurinioji pradėjo kito maisto ragauti apie šeštą mėnesį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NYLE MA: 01 spalio 2008 - 21:57
QUOTE(NYLE MA @ 2008 10 01, 22:54)
Ačiū merginos 4u.gif Nuraminot mirksiukas.gif Štai pasidariau pilną puodą lotuliukas.gif kmynų arbatos su pienu. Girdėjau gerina laktaciją.
Mažoji šiandien rami buvo, bet pridaviau dar bulvytės su morkyte. Noriai valgė. O ir pienuko gėrė. Tik kai krūtys minkštos - tai nžn kiek ji jo gavo. Šiandien net kelis kart jaučiau pritvinkimą. thumbup.gif
Vidurinioji pradėjo kito maisto ragauti apie šeštą mėnesį.

Tikrai kai pienuko gamyba susireguliuoja tai krutys nebuna kietos, nebent po ilgesnes pertaukos. As maitinu jau 1metai ir vis neatsistebiu kaip tas pienas nedingsta nes diena tik 1x duodu o nakti 2-3x. Krutys buna minkstos bet paspaudus pienelis teka rolleyes.gif O del primaitinimo tai neskubeciau- jei pakanka tavo pienelio tai kam papildomai apkrauti- juk dar prisiragaus ji to maistelio. NA cia mano nuomone mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(NYLE MA @ 2008 10 01, 22:54)
Vidurinioji pradėjo kito maisto ragauti apie šeštą mėnesį. [/color]

Man irgi atrodo, kad jei užtenka MP, jei normaliai auga svoris, tai nereikia primaitinti. Ir rekomenduoja taip visur...
Atsakyti
o nuo 4 men jau galima duoti bulve?? blink.gif
Papildyta:
beje, nuo kmynu arbatos gali pust pilvuka. cia per zindymo kursus aiskino. AS pati tai nebuvau, man drauge sake smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 10 02, 08:28)
o nuo 4 men jau galima duoti bulve?? blink.gif

Galima jei vaikas maitinamas mišiniu.
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2008 10 02, 09:21)
Galima jei vaikas maitinamas mišiniu.

Ar mišinys, ar MP - jei vaikas gerai auga, be 6 pilnų mėnesių nereikėtų apkraut jo organizmo papildomu maistu. Kuo vėliau pradedama primaitinėti, tuo geriau virškinimo sistema susitvarko su naujovėm, iki minimumo sumažėja alergijų ir netoleravimo tikimybė.
Atsakyti
Mano problema tokia. Labai norejau maitinti savo kudikiu ir labai pasitikejau savimi. Bet viskas sugriuvo po labai sunkaus gimdymo, artimuju ir mediku nepalaikymo, nusilpusios sveikatos ir skausmu. Taigi nuo 3 sav. primaitinu kudiki misinuku. Aisku pradejo nebeimt kruties. tai jau beveik 2 men kaip nusitraukineju ir duodu is buteliuko. Bet paskutiniu metu jis man vel pradejo imti kruti. Nakty tai isvis normaliai pavalgo, diena - kaip kada. Bet as turiu itarimu kad jis nelabai gerai man pieneli istraukia. Ir pazindes daznai iskart kumsti ciulpia, matyt vistiek alkanas. Pieno pas mane neperdaugiausiai, su pientraukiu nusitraukdavo gan lengvai, taciau apie 100-120 ml ir tai jei kas 5 val. jei dazniau tai vos 80 ml. Mano kudikeliui jau greit bus 3 men. Kaip manote ar yra sansu mums atsisakyti buteliuku ar per ilgai jau viskas uzsitempe??? Ir jei jis man nepakankamai istraukia piena ar nedings jis greiciau nei nusitraukinejant pientraukiu??
Labai noriu maitint savo vaikeli ir vis nepasiduodu, bet kad vis tenka nusivilt . Man rodos cia kova su vejo malunais....

O gal kas zinot kur panevezyje kreiptis del palaikymo ir pagalbos tokioje situacijoje???
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 02, 09:55)
Ir pazindes daznai iskart kumsti ciulpia, matyt vistiek alkanas.

Pieno pas mane neperdaugiausiai, su pientraukiu nusitraukdavo gan lengvai, taciau apie 100-120 ml ir tai jei kas 5 val. jei dazniau tai vos 80 ml.

Mano kudikeliui jau greit bus 3 men. Kaip manote ar yra sansu mums atsisakyti buteliuku ar per ilgai jau viskas uzsitempe??? Ir jei jis man nepakankamai istraukia piena ar nedings jis greiciau nei nusitraukinejant pientraukiu??
Labai noriu maitint savo vaikeli ir vis nepasiduodu, bet kad vis tenka nusivilt  . Man rodos cia kova su vejo malunais....

jei čiulpia kumštį, tai dar nereiškia, kad nepavalgęs. gal pas vaiką tiesiog stiprus čiulpimo refleksas ir jis čiulpia kumštį. mirksiukas.gif
ar čiulpia kumštį tik po žindymo? ar jis ramus, kai pažinda? ar girdi kaip ryja pieną, kai žindo? ar pakankamai ilgai žindo?

na ir iš ko tu sprendi, kad pas tave jo ne per daugiausiai? g.gif kiek min trauki su pientraukiu? vaikui valgant pienas gaminasi, tai pientraukiu tau reikia pakankamai ilgai stimuliuot krūtį, kad jis imtų gamintis.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 10 02, 09:28)
Ar mišinys, ar MP - jei vaikas gerai auga, be 6 pilnų mėnesių nereikėtų apkraut jo organizmo papildomu maistu. Kuo vėliau pradedama primaitinėti, tuo geriau virškinimo sistema susitvarko su naujovėm, iki minimumo sumažėja alergijų ir netoleravimo tikimybė.

Va va, as irgi tai galvoju. Tai kai uzeinu i temas apie kudikiu primaitinima, tai ten beveik nera su kuo pasitarti doh.gif , nes jau dauguma nuo 4 ar net anksciau (jei svorio truksta) pradeje valgyti g.gif 0 sesiu menesiu jau mesytes valgo ir jau suka galva, ka cia dar vaikui duoti paragauti. Kraupu, kai mamos taip daro be jokio pagrindo, pvz. tik del to, kad misinukais maitina - cia ju toks pasiteisinimas tose temose doh.gif
Reiks gal kurti tema "Zindomu kudikiu primaitinimas", gal tada atsiras daugiau bendraminciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 10 02, 09:55)
Mano problema tokia. Labai norejau maitinti savo kudikiu ir labai pasitikejau savimi. Bet viskas sugriuvo po labai sunkaus gimdymo, artimuju ir mediku nepalaikymo, nusilpusios sveikatos ir skausmu. Taigi nuo 3 sav. primaitinu kudiki misinuku. Aisku pradejo nebeimt kruties. tai jau beveik 2 men kaip nusitraukineju ir duodu is buteliuko. Bet paskutiniu metu jis man vel pradejo imti kruti. Nakty tai isvis normaliai pavalgo, diena - kaip kada. Bet as turiu itarimu kad jis nelabai gerai man pieneli istraukia. Ir pazindes daznai iskart kumsti ciulpia, matyt vistiek alkanas. Pieno pas mane neperdaugiausiai, su pientraukiu nusitraukdavo gan lengvai, taciau apie 100-120 ml ir tai jei kas 5 val. jei dazniau tai vos 80 ml. Mano kudikeliui jau greit bus 3 men. Kaip manote ar yra sansu mums atsisakyti buteliuku ar per ilgai jau viskas uzsitempe??? Ir jei jis man nepakankamai istraukia piena ar nedings jis greiciau nei nusitraukinejant pientraukiu??
Labai noriu maitint savo vaikeli ir vis nepasiduodu, bet kad vis tenka nusivilt  . Man rodos cia kova su vejo malunais....

Pabandysiu turmpai atsakyti.
1) Pieno kiekio tikrinimas nusitraukinėjant yra nepatikimas būdas, nes joks pientraukis neištraukia taip, kaip vaikiukas.
2) Kumščio čiulpimas - ne rodiklis, kad vaikas alkanas.
3) Kriterijai, rodantys, ar užtenka pienuko: svorio prieaugis, šlapinimosi dažnumas (min 6 kartus per parą, šlapimas turi būti ne tamsus, ne koncentruotas), ir leliuko nuotaika.
Jei nori maitinti pati, turi neduoti buteliuko iš viso ir duoti krūtį tiek, kiek norės ir kuo dažniau. Tuo labiau, kad vaikiukas juk ima krūtį 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ritukasx @ 2008 10 02, 11:04)
Va va, as irgi tai galvoju. Tai kai uzeinu i temas apie kudikiu primaitinima, tai ten beveik nera su kuo pasitarti  doh.gif , nes jau dauguma nuo 4 ar net anksciau (jei svorio truksta) pradeje valgyti  g.gif  0 sesiu menesiu jau mesytes valgo ir jau suka galva, ka cia dar vaikui duoti paragauti. Kraupu, kai mamos taip daro be jokio pagrindo, pvz. tik del to, kad misinukais maitina - cia ju toks pasiteisinimas tose temose  doh.gif
Reiks gal kurti tema "Zindomu kudikiu primaitinimas", gal tada atsiras daugiau bendraminciu  ax.gif

drinks_cheers.gif Ir kur tos mamos taip skuba??? Niekaip nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(ritukasx @ 2008 10 02, 11:04)
Va va, as irgi tai galvoju. Tai kai uzeinu i temas apie kudikiu primaitinima, tai ten beveik nera su kuo pasitarti  doh.gif , nes jau dauguma nuo 4 ar net anksciau (jei svorio truksta) pradeje valgyti  g.gif  0 sesiu menesiu jau mesytes valgo ir jau suka galva, ka cia dar vaikui duoti paragauti. Kraupu, kai mamos taip daro be jokio pagrindo, pvz. tik del to, kad misinukais maitina - cia ju toks pasiteisinimas tose temose  doh.gif
Reiks gal kurti tema "Zindomu kudikiu primaitinimas", gal tada atsiras daugiau bendraminciu  ax.gif

va va ir as galvoju kur cia apie ta papildoma maitinima paskaitinet...jau reiktu pradet dometis, kiek cia beliko, o su dvyniais tai ne bet kada ir paskaitinesi wink.gif o kur skaityt? vienintelis straipsni radau sveikapradzia, o daugiau? man tia idomu nuo ko pradet, kokiais kiekiais duot, kaip ten toliau viskas, o kaip tada MP duot, pries maitinima, po maitinimo ar kaip? o kiek kartu duot ta paildoma maista? Nu zodziu smile.gif
Papildyta:
as tai galvoju kad MaryJanne gali gal but pieno krize 3 men, bet tai iseitis irgi tokia pat - zindytzindytzindyt smile.gif Laikykis!
Atsakyti