Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

QUOTE(Mergiona @ 2008 09 22, 10:36)
Ai, žinai kažkaip vis bijai ką ne taip padaryt  unsure.gif Išgirsti, " o mano vaikas jau tą ir aną daro", "mes tą ir tą lankom", na ir nučiuožia stogas: o kaip gi mano vaikas? Kodėl nedaro? Gal prastai mokau? Gal ne taip darau? Ir taip be galo  doh.gif  verysad.gif

Šiuo konkrečiu atveju pasakė, kad atseit skrandžiui kenkia, ne virškinimo sistema bent 7-8 val ilsėtis turi...

Jei duotum misini, gal ir kenktu, be to jei naujagimiui nekenkia, kodel tokiam dideliam turetu kenkti, juk tai MP ir jis lengvai virskinamas, yra vaikuciu - kurie suvirskina taip gerai, kad kakuciui belieka tik kas kelinta diena, Jei klausysi visu pavyzdziu - tai yra kieno 6 men sasiskas grauzia ir piena is pardes geria net nevirinta blush2.gif ir ka, nutyli, sirdyje pasibaisedama. Manau kiekviena mama zino, ar mano zinanti kas jos kleckui geriausia, juk jauti kad jis ilgai ir stropiai zinda, o ne tik kruti laiko burnyteje, reiskias dar ne laikas, dar teks pakentet, ateis laikas ir ismiegosit visa nakti thumbup.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif ,

norėjau paklausti ar įmanoma, ką nors daryti jau nėštumo metu, kad būtų pakankamai pienelio.... Nes mano krūtys nesikeičia, priešpienio nėra....
Atsakyti
Sveikos, gal zinot ka galima nuo galvos skausmo vartot maitinancioms? Nestumo metu tai citramona gerdavau, idomu kaip dabar? Dar man padeda migranel toks tepaliukas (ankstesne "zvaigzdute " primena) idomu ji galima naudot...
Atsakyti
QUOTE(Rola @ 2008 09 22, 13:51)
Laba  4u.gif ,

norėjau paklausti ar įmanoma, ką nors daryti jau nėštumo metu, kad būtų pakankamai pienelio.... Nes mano krūtys nesikeičia, priešpienio nėra....

nebutinai jis turi but, ir pas mane nebuvo, o pieno iki siol pakanka mirksiukas.gif
Su pirmu man buvo didele beda pradzioje - nugrauzti speneliai, to bijojau ir kai mazes laukiaus, bet kazkur buvau skaicius, kad krutis reikia grudint - silto - salto vandens kontrastu, sluostyt siurkstesniu ranksluosciu ir pan, tai taip ir dariau, nors nebuvo labai malonu blush2.gif , bet problemu del to nugrauzimo nesulaukiau thumbup.gif .
Dar, pas mane MP pradejo gamintis veliau, tik 3 para, iki tol vaikui daviuatiek, kad pati nejausciau diskomforto, paprasiau pas seseles kad misinuko duotu (uzteko tik viena karta, paskui atsirado pacios), tiesiog nenorejau traumuot speneliu ir neskubinau ivykiu, is patirties su pirmu zinojau, kad man veliau pienukas gaminas ir dariau taip, kaip atrode teisinga, nors personalas kreivai ziurejo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 09 22, 13:59)
Sveikos, gal zinot ka galima nuo galvos skausmo vartot maitinancioms? Nestumo metu tai citramona gerdavau, idomu kaip dabar? Dar man padeda migranel toks tepaliukas (ankstesne "zvaigzdute " primena) idomu ji galima naudot...

Paracetamolis-saugus vaistas kaip nesciom, taip ir zindyvem.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 09 22, 17:42)
Paracetamolis-saugus vaistas kaip nesciom, taip ir zindyvem.

taigi kad man nelabai padeda...
Atsakyti
Nu ryte ilgą ilgą postą supyliau... ir ryšys lūžo doh.gif drinks_cheers.gif
QUOTE(Mergiona @ 2008 09 22, 10:36)
Šiuo konkrečiu atveju pasakė, kad atseit skrandžiui kenkia, ne virškinimo sistema bent 7-8 val ilsėtis turi...

Nereikia.
Kūdikiams negalioja, jų medžiagų apykaita yra labai greita, energijos poreikis didelis, skrandukas mažas, tad jie ir turi valgyti po nedaug ir dažnai.
Normalu, akd naktį būna ir alkani, reiškia reikia maitinti.

Beje, mano mažoji irgi tokia pati. Jai jau beveik metukai, bet labai tikiu, akd ateis ir nakties miego laiką į mūsų keimą tongue.gif

ax.gif
gali tik rinktis informaciją ir nusiteikti, jog turėsi daug MP ir galėsi sėkmingai žindyti savo mažylį/-ę.
Priešpienio gali ir visiškai nebūt iki pat gimdymo. Gali nebūt ir pirmą parą po jo. Ir tai normalu. Ir tokios mamos laabai sėkmingai žindo.

O gryniausia tiesa, jog MP pirmiausiai gaminas smegenyse.
Tad nesijaudink, viskas bus gerai mirksiukas.gif

g.gif nelabai galiu patart dėl vaistų.

Bet manyčiau, akd jei naudoji vietiškai veikiantį vaistą - tai tikimybė, jog jo pateks į Mp, ir dar poveikį turinčiom dozėm - labai mažai tikėtina.
O dėl geriamų g.gif jei paracetamolis neveikia...
Atsakyti

Aš irgi neturėjau priešpienio nėštumo metu ir krūtys buvo tik šiek tiek padidėjusios, bet juk pienuko gamyba užsiveda tik tada, kai vaikiukas žinda. Priešpienio nebuvimas nėštumo metu - ne kriterijus 4u.gif

Daug vaistų esu išbandžiusi nuo galvos skausmo ir, kas keisčiausia, padeda tik pats paprasčiausias (neo)askofenas. Daktarė leido jį gerti ir nėštumo, ir maitinimo metu, žinoma, nepiktnaudžiaujant.
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 09 22, 21:11)
Nereikia.
Kūdikiams negalioja, jų medžiagų apykaita yra labai greita, energijos poreikis didelis, skrandukas mažas, tad jie ir turi valgyti po nedaug ir dažnai.
Normalu, akd naktį būna ir alkani, reiškia reikia maitinti.

Beje, mano mažoji irgi tokia pati. Jai jau beveik metukai, bet labai tikiu, akd ateis ir nakties miego laiką į mūsų keimą  tongue.gif

O iki kokio amžiaus tu planuoji maitint?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2008 09 22, 23:01)
O iki kokio amžiaus tu planuoji maitint?

Ilgai.
Kol pati atsisakys (jei klausi apie naktinius kilojimusis, tai mano dvynukės nustojo keltis naktį apie 15-17mėn. O jei apie žindymą apskritai , tai kol pačios atsisakys).
Atsakyti
nu zinokit susinervinau...buvom siandine pas neurologe, eilini karta pralaukem VALANDA uz duru. Vaiaki aisku uzsinorejo miegot ir valgyt..ir pradejo rekt kai pradejo apziurinet daktare....nu ir ka -prirase "padidintas jautrumas, padidejes raumanu tonusas" na ka as zinau....jei vaikas rekia visa gerkle tai aisku kad pas ji isitempe visos kojos rankos ir dar velniai zino kas....Sakykit o kaip jusu vaikai elgiasi panasiose situacijose ir panasaus amziaus kai buvo? sedi kantriai ir laukia? gal ciamano vienos tokie "jautruoliai"...ir dar sakaiu jau reks ir man sakyt kad maitinu misineliu...nes kai istraukiau papuli vaikui nuramint tai toks pasaipus tonas buvo " o jus ka, dar maitinat pati?? ir uztenka pieno???"
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 09 24, 16:56)
nu zinokit susinervinau...buvom siandine pas neurologe, eilini karta pralaukem VALANDA uz duru. Vaiaki aisku uzsinorejo miegot ir valgyt..ir pradejo rekt kai pradejo apziurinet daktare....nu ir ka -prirase "padidintas jautrumas, padidejes raumanu tonusas" na ka as zinau....jei vaikas rekia visa gerkle tai aisku kad pas ji isitempe visos kojos rankos ir dar velniai zino kas....Sakykit o kaip jusu vaikai elgiasi panasiose situacijose ir panasaus amziaus kai buvo? sedi kantriai ir laukia? gal ciamano vienos tokie "jautruoliai"...ir dar sakaiu jau reks ir man sakyt kad maitinu misineliu...nes kai istraukiau papuli vaikui nuramint tai toks pasaipus tonas buvo " o jus ka, dar maitinat pati?? ir uztenka pieno???"

Siaubas kažkoks blink.gif Gi tam ir yra visokie talonai ir išankstinis laikas, o jei ne, tai negi sunku tokius mažiukus į priekį praleisti? Ne, nu pas mus tolerancijos - nulis. Manau, pats ramiausias kūdikis verktų tokioj situacijoj. O jei prirašė "padidėjusį tonusą", tai turėjo skirti ir "gydymą", t.y., masažus bash.gif
Ir nekreipk dėmesio į visokias ten pastabas ir pašaipius tonus, nugi turbūt pavydas bambą griaužia dėl to pieno 4u.gif Šaunuolė, kad pati du leliukus maitini, turi tam stiprybės ir kantrybės 4u.gif Nepasiduk provokacijoms visokioms tongue.gif
Atsakyti