QUOTE(venzliukas @ 2008 09 15, 23:28)
niu va, mano puseserė irgi aiškina - močiutė nemaitino, mama nemaitino tai ir aš neturiu pieno...
nepagalvoja, o gal nežino, kad tais laikais buvo "nemadoj" maitint krūtimi, nes buvo madingi "turbo" mišinukai, kuriuose visi "vitaminai"...be to į darbą po trijų mėn. tekdavo eiti...
... ir ne tik. Juk vaikus po gimdymo išnešdavo ir laikydavo atskirai (savaitę), girdydami mišiniais ir gliukozėm. Niekas nieko nepaaiškindavo, ką ir kaip daryt. Kai kas intuityviai, kitos - žinodamos iš mamų, pienuką aktyviai nutraukinėdavo, tad vėliau ir maitindavo.
Beje, mano bobutė (gim. 1919) maitino pati ir, sakė, tuo metu dar buvo natūralu maitint, o va sovietmetis savo 'tradicijas' įnešė...
QUOTE(Prula @ 2008 09 16, 09:31)
Dėl maitinimo krūtimi... čia man vakar nėjo užmigti ir toks klausimas iškilo
visur teigiama, kad pienas gaminasi žindymo metu... išeitų kai vaikas valgo, tada pienas gaminasi... tai realiai turėtų būti, kad to pieno pritrūkti negali iš vienos krūties vieno valgymo metu, jei žindant jis gaminasi
Kai vaikas išvalgo rezervuaruose susikaupusį pienuką, jis pradeda gerti tuo metu besigaminantį, bet jis bėga lėčiau (nes gi tuo metu gaminasi
), tad kartais vaikai ir pyksta.