Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

QUOTE(AusraR @ 2008 09 15, 17:15)
cia aisku ne i tema, bet vistiek noriu patarimo jusu -mano viakas pradejo sestis, na ta prasme nebebuna gulom ar pusiau gulom, rieciasi ir sedasi....nu ir ka daryt su juo? neiskryps stuburiukas? o nuo kada jau galima juos sodint?

Jei turi tokia kedute specialia kudikiams (kaip Babybjorn bouncy chair), sodink i ja, jiems patiks, o ten vis tiek pusiau gulom, nekenkia stuburui.

Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2008 09 15, 19:51)
Jei turi tokia kedute specialia kudikiams (kaip Babybjorn bouncy chair), sodink i ja, jiems patiks, o ten vis tiek pusiau gulom, nekenkia stuburui.

Mes turim panašų bouncerį, bet kad ir jame būdamas dar labiau sėdasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2008 09 15, 19:46)
Maniškis irgi sėdasi, tai kiek sėdasi, tiek ir leidžiu, vis tiek ilgai 90 laipsnių ar panašiu kampu neišsėdi, kelias sekundes tik. Nelaikysiu gi vaiko pririšus gulsčio smile.gif Specialiai sodinti nereikėtų, ramstyti pagalvėmis irgi. Visur akcentuojama, kad jeigu pats ką daro, tai tegul daro, slopinti arba stabdyti nereikia  4u.gif

ojojoj bus smagumelio kai abu prades taip daryt smile.gif sedet dar negali, o nori baisiai ir pyksta kad nesigauna smile.gif vakar dar tiko autokedute, siandine jau nebeidomu jam, reik ir is jos keltis doh.gif
Papildyta:
tai mes irgi galvojom gal tas kedutes nupirkt, bet tai autokedute panasu gi - nepatinka, per daug gulsciai jam schmoll.gif ir siaip vaizdas nesikeicia, o jam gi reik visur dalyvaut viska matyt, jau dabar matyt nebeuztenka panasu, reik paciupinet, t.y. pagrauzt doh.gif o dar ne 4 men nesulaukem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 09 15, 19:15)
cia aisku ne i tema, bet vistiek noriu patarimo jusu -mano viakas pradejo sestis, na ta prasme nebebuna gulom ar pusiau gulom, rieciasi ir sedasi....nu ir ka daryt su juo? neiskryps stuburiukas? o nuo kada jau galima juos sodint?

Mane labai gąsdino, kad per anksti vaiką sodinam - panašaus amžiaus tada buvo. Specialiai 90 laipsniais nesodindavom, bet pati riesdavos, tad pasisodindavom ant kelių pusiau gulsčiom (jos nugarytė gulėdavo ant mūsų pilvo). Po tų gąsdinimų paklausiau pediatro (tada JAV gyvenom), tai jis užtikrino, kad nieko blogo. Kaip tik raumenukai tik tvirtėja. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 09 15, 21:27)
Mane labai gąsdino, kad per anksti vaiką sodinam - panašaus amžiaus tada buvo. Specialiai 90 laipsniais nesodindavom, bet pati riesdavos, tad pasisodindavom ant kelių pusiau gulsčiom (jos nugarytė gulėdavo ant mūsų pilvo). Po tų gąsdinimų paklausiau pediatro (tada JAV gyvenom), tai jis užtikrino, kad nieko blogo. Kaip tik raumenukai tik tvirtėja. smile.gif

tai as irgi sodinu ant pilvo sau, rieciasi smile.gif aisku pavargsta greit tada pyksta ir vistiek rieciasi smile.gif uoj kaip smagu wub.gif bet viskas tiap greit, dar praeita savaite jis man galvos neatkeldavo uz rankyciu paimtas o dabar doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 09 15, 21:30)
tai as irgi sodinu ant pilvo sau, rieciasi smile.gif aisku pavargsta greit tada pyksta ir vistiek rieciasi smile.gif uoj kaip smagu wub.gif  bet viskas tiap greit, dar praeita savaite jis man galvos neatkeldavo uz rankyciu paimtas o dabar  doh.gif

Taip, taip, pykčiai baisūs, kai nepavyksta atsisėsti arba kai pavargsta. Bet garantuoju, kad kai galės sėdėti visai stačiai, tai norės stotis ir eiti doh.gif Ir labai pyks, kai nieko neišeis smile.gif
O tie bounceriai tai šiek tiek kitokie nei autokėdutės, nes spyruokliuoja ir pats kleckas sėdėdamas jame gali pasisupt, ir vaizdas keičiasi. Tik tiek, kad jums jau gal nebeapsimoka jo, nes ten iki 9 kg arba iki tol, kai jau vaikas pats sėdėti išmoksta smile.gif
Atsakyti
bus tų pykčių ir dar kokių
ne visada reikia gi pagal vaiko dūdelę šokinėt mirksiukas.gif
maniškė irgi pyksta, tada stengiuosi su ja kalbėt, parodyt sudomint kuo nors kitu
Atsakyti
QUOTE(venzliukas @ 2008 09 15, 14:31)
o pačios savo vaikus maitino, ar čia tik teoriškai diskutuoja?

Anyta nemaitino, nes 'nebuvo pieno'. O dėl senelės nežinau - paklausiu (pačiai įdomu pasidarė). smile.gif
Jei ką, tai abi labai už, labai manim didžiavosi ir vadino 'gera mama' (mat kita marti teišmaitino 3 mėn.), bet tie stereotipiniai nusistatymai dėl pieno nebuvimo, pieno dauginimo ir pan. tai man nori nenori iššaukia poreikį diskutuot. doh.gif
Atsakyti
Maniskis ismoko sedeti, tai dabar nori stoveti, dar sunkiau, nes pastoviai reikia laikyti uz ranku doh.gif
Tiesa Ausra, gali pabandyti toki pripuciama rata, maniskiui labai patiko, ir jame jis ismoko sedeti. Ten galima ir ant pilvuko ir ant nugaros atsiremus buti.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 09 15, 21:14)
Anyta nemaitino, nes 'nebuvo pieno'. O dėl senelės nežinau - paklausiu (pačiai įdomu pasidarė). smile.gif
Jei ką, tai abi labai už, labai manim didžiavosi ir vadino 'gera mama' (mat kita marti teišmaitino 3 mėn.), bet tie stereotipiniai nusistatymai dėl pieno nebuvimo, pieno dauginimo ir pan. tai man nori nenori iššaukia poreikį diskutuot.  doh.gif

niu va, mano puseserė irgi aiškina - močiutė nemaitino, mama nemaitino tai ir aš neturiu pieno... doh.gif nepagalvoja, o gal nežino, kad tais laikais buvo "nemadoj" maitint krūtimi, nes buvo madingi "turbo" mišinukai, kuriuose visi "vitaminai"...be to į darbą po trijų mėn. tekdavo eiti...
manęs mama irgi nemaitino, o aš daugiau kaip metus maitinau ir dar maitinsiu - bet tai neargumentas
tiki tuo kuo nori tikėt mirksiukas.gif
bet sau nuotaikos jau nebegadinu - nenori nemaitink
svarbiausia man proto neknistų, kad vaikui reikia "ko nors stipriau"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo venzliukas: 15 rugsėjo 2008 - 22:30
Dėl maitinimo krūtimi... čia man vakar nėjo užmigti ir toks klausimas iškilo hihihi.gif visur teigiama, kad pienas gaminasi žindymo metu... išeitų kai vaikas valgo, tada pienas gaminasi... tai realiai turėtų būti, kad to pieno pritrūkti negali iš vienos krūties vieno valgymo metu, jei žindant jis gaminasi g.gif ar po kažkurio laiko nebesigamina g.gif todėl reikia duoti ir iš kitos krūties to paties valgymo metu, jei nepasisotina... nes aš sumasčiau, kad vakarais kai dažniau mano mažoji valgyt paprašo, valgydama kažkaip nervinasi, tampo tą krūtį, paleidžia vėl griebia... tada pasiūlau antrą.. kurį laiko žindo, o po to vėl tas pats... sumasčiau kad ji nori tik lengvo užkandžio... gi vos pradėjus žįst krūtį lengvai pienas bėga (tas tipo priešpienukas, kuris saldesnis už vėliau pasigaminusį...)... nežinau ar supratot ką norėjau paklaust doh.gif lotuliukas.gif

dėl sėdimosi, dar manoji nesisėda... Bet turim tą pripučiamą ratą, kaip Sicily nuorodoj įdėjo... net rašo nuo 0 mėn. bet bandžiau dėti, kažkaip gaunasi tarpas tarp galvos ir viršutinės nugaros dalies, ta vieta nepasideda, atrodo labai susikuprinęs vaikas, tai dar nenaudojam... arba aš nemoku kaip vaiką padėt... na bet dedu taip kaip toj foto g.gif
Atsakyti
QUOTE(venzliukas @ 2008 09 15, 23:28)
niu va, mano puseserė irgi aiškina - močiutė nemaitino, mama nemaitino tai ir aš neturiu pieno... doh.gif nepagalvoja, o gal nežino, kad tais laikais buvo "nemadoj" maitint krūtimi, nes buvo madingi "turbo" mišinukai, kuriuose visi "vitaminai"...be to į darbą po trijų mėn. tekdavo eiti...

... ir ne tik. Juk vaikus po gimdymo išnešdavo ir laikydavo atskirai (savaitę), girdydami mišiniais ir gliukozėm. Niekas nieko nepaaiškindavo, ką ir kaip daryt. Kai kas intuityviai, kitos - žinodamos iš mamų, pienuką aktyviai nutraukinėdavo, tad vėliau ir maitindavo.
Beje, mano bobutė (gim. 1919) maitino pati ir, sakė, tuo metu dar buvo natūralu maitint, o va sovietmetis savo 'tradicijas' įnešė...

QUOTE(Prula @ 2008 09 16, 09:31)
Dėl maitinimo krūtimi... čia man vakar nėjo užmigti ir toks klausimas iškilo  hihihi.gif visur teigiama, kad pienas gaminasi žindymo metu... išeitų kai vaikas valgo, tada pienas gaminasi... tai realiai turėtų būti, kad to pieno pritrūkti negali iš vienos krūties vieno valgymo metu, jei žindant jis gaminasi  g.gif

Kai vaikas išvalgo rezervuaruose susikaupusį pienuką, jis pradeda gerti tuo metu besigaminantį, bet jis bėga lėčiau (nes gi tuo metu gaminasi smile.gif ), tad kartais vaikai ir pyksta. smile.gif
Atsakyti