Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

QUOTE(AusraR @ 2008 09 14, 19:56)
as irgi turiu klausimuka - mano vaikai labai ciulpia pirstus. Siandien vedziau i lauka, taip jau vesoka, tai pagalvojau ner gerai kad jie grauzia tuos pirstukus..barzdyte visa slapia....na kol kas ner labai salta, bet paskui bus salciau...gal reiktu kazkaip soskiukus ipratint ciulpt...tik kaip ta padaryt? Nojus lyg ir ima, bet nemoka, cepsi cepsi, seiles tryksta i visas puses...ir soskiukas nesilaiko, reik laikyt smile.gif
kaip galvojat?

As ta pacia problema turiu saltu oru, bet jis ne pirstus ciulpia, o purskia seiles sakydamas "brrrrrrrrr" doh.gif
Visas slapias buvo, o oras Vilniuje ne siltas... Galvojau reiks gal kokiu riebiu kremu patepti odyte aplink burna, kad neslaptu taip, nes soskes mano vyrukas jau tikrai negaus biggrin.gif
O liemeneles nakti as nedeviu, kazkaip nepatogu man su ja maitinti nakti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sicily: 14 rugsėjo 2008 - 22:17
QUOTE(Sicily @ 2008 09 14, 23:17)
O liemeneles nakti as nedeviu, kazkaip nepatogu man su ja maitinti nakti...

As vat apie toki kalbejau daikta-patogu tikrai.

user posted image
Atsakyti
as savo mergytei pradejau duot nuo 5 men. (nuo gruodzio vidurio), nes tikrai atsalo ir jau nepatiko, kad rekdama prisitraukia salto oro. vargau su mokymu "kas yra ciulptukas" pora sav. vis spjaudavo, nes nesuprato, ka daryt - tai kas kelis zingsnius tekdavo paduot iskritusi....paskui ismoko ir per ziema buvo ramu. nuo 9 men (balandzio) lauke jau buvo silta ir nebedaviau vel (o ir neprase). taigi, perziemojo su ciulptuku, ir priprast nespejo. nemanau, kad pakenke kaip nors (pienuka sekmingai valgo iki siol).

QUOTE(AusraR @ 2008 09 14, 20:56)
as irgi turiu klausimuka - mano vaikai labai ciulpia pirstus. Siandien vedziau i lauka, taip jau vesoka, tai pagalvojau ner gerai kad jie grauzia tuos pirstukus..barzdyte visa slapia....na kol kas ner labai salta, bet paskui bus salciau...gal reiktu kazkaip soskiukus ipratint ciulpt...tik kaip ta padaryt? Nojus lyg ir ima, bet nemoka, cepsi cepsi, seiles tryksta i visas puses...ir soskiukas nesilaiko, reik laikyt smile.gif
kaip galvojat?

Atsakyti
QUOTE(Sicily @ 2008 09 14, 23:17)
As ta pacia problema turiu saltu oru, bet jis ne pirstus ciulpia, o purskia seiles sakydamas "brrrrrrrrr" doh.gif
Visas slapias buvo, o oras Vilniuje ne siltas... Galvojau reiks gal kokiu riebiu kremu patepti odyte aplink burna, kad neslaptu taip, nes soskes mano vyrukas jau tikrai negaus biggrin.gif

ax.gif ir ne tik brrr sako, dar ir lupa ciulpia, ir pries veja papusti bando.... ir isvis ko tik nepridaro doh.gif as sakiau pabandysiu zuvu taukais patepti, nes taip tai ju nelabai isiulysi, o kremo tai prisivalgys ir kad nuo jo blogai nebutu verysad.gif ziuresiu kaip man gausis nes jau oda baigia nusilupti aplink burna...
Atsakyti
QUOTE(Meina @ 2008 09 14, 00:08)
o dėl diskutavimo su kitais apie žindymą... neseniai vienai pažįstamai (kuri turi du vaikus, antrą, kuriam dabar 2 mėnesiai, primaitina mišinuku, nes neužtenka MP) bandžiau paaiškinti, kodėl jos mažiukui jau neužtenka pienuko... tai likau gražiai sakant nesuprasta, žodžiu nusišneku, net į kalbas nesileidžia... gal dar neišmokau įtikinamai kalbėti lotuliukas.gif

irnesakyk.gif Aš jau praradau viltį kam nors ką nors išaiškinti. Vienintelis argumentas: "aš gi neturiu pieno" biggrin.gif

QUOTE(AusraR @ 2008 09 14, 21:56)
as irgi turiu klausimuka - mano vaikai labai ciulpia pirstus.

Maniškis irgi susikišęs kiek įmanoma daugiau pirštų, o geriausia, kai visas kumštis telpa doh.gif Kai nenori, tai ir soskiuko neima, čia, žinote, pagal nuotaiką.
Tiesą sakant, kartais neturiu kantrybės laikyti burnytėj tą soskiuką, geriau jau pirštukus ir veiduką sausai pavalau 4u.gif
Tikiuosi, kad kai apmausiu pirštines, tai nebus kaip čiulpti pirštukus ir kažkaip atpras gal...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juna08: 15 rugsėjo 2008 - 12:15
QUOTE(Kriste2 @ 2008 09 12, 20:19)
va va, paskui bus metukai, ir aisku visiems, o daugiausiai mociutems atrodys, kad saldainiai pats geriausias dalikatesas doh.gif , nuolat aiskinu, bet pasislepusios vis vien savo politika varo verysad.gif

oi kokia pažįstama situacija ax.gif o kad nuo šokolado vaikas išbertas, nusikasęs, neišsimiegojęs, geria vaistus..tai čia nieko tokio irnesakyk.gif
dabar maniškis išmokintas - ne ačiū, mane nuo saldainių beria, nes žino kad labai tada niežti

QUOTE(Ode @ 2008 09 13, 22:20)
Tuo tarpu mano anyta (medikė) ir uošvio mama (med. sesuo) turi savas žindymo versijas ir man karts nuo karto tenka padiskutuoti apie žindymo subtilybes. hihihi.gif
o pačios savo vaikus maitino, ar čia tik teoriškai diskutuoja?

QUOTE(AusraR @ 2008 09 14, 08:20)
ai nesigavo vakar bajeris su vynu...tada vel reik keltis ir padet jam issibezdet...gal kas turit minciu ka su tuodaryt...nes jau taip isvargino..

man pačiai nuo vyno pilvą pučia.. ax.gif

o espumizano duodi? mankštas pilvuko darot? .... g.gif

maniškė irgi labai pirduliuoja, pagerėja kai ant pilvoko paguldau - miega ramiai thumbup.gif tik baisoka visai nakčiai palikt..

QUOTE(Sajumi @ 2008 09 14, 19:28)
Sveikutes as cia naujoke bet man neduoda ramubes viena problemele mano mazuciui dabar menuo gime 4280 nakti maitinu kas 3-4 val bandziau kelti bet jis tik spjaude pienuka ir nesimaitino o diena maitinasi kas 1-2 val isciulpia abi krutis ir po to nebezindo verkia nervuojasi tenka duoti misinuko nes nespeja pienas gamintis nakti problemu nera nezinau ka daryti  verysad.gif patarkit kas

tik krūtį duok - kuo dažniau - ir per porą dienų padaugės pieno gamyba
jei duosi mišinuką, to nebus, pienuko tik mažės
svorį turit nemažą, jei pora dienelių pabus ant dietos, tai nieko gi neatsitiks
kantrybės tiktai 4u.gif
QUOTE(AusraR @ 2008 09 14, 21:11)
ir dar vienas klausimas - ar devit liemenele nakti?

taip
rasakilos thumbup.gif

QUOTE(Juna08 @ 2008 09 15, 12:14)
irnesakyk.gif Aš jau praradau viltį kam nors ką nors išaiškinti. Vienintelis argumentas: "aš gi neturiu pieno"  biggrin.gif

Tikiuosi, kad kai apmausiu pirštines, tai nebus kaip čiulpti pirštukus ir kažkaip atpras gal...

aš irgi jau nebeaiškinu, nes jei žmogus įsitikinęs, kad pieno nėra, tai jo tikrai jau nebus...

su pirštukais pas mus irgi ta pati istorija drinks_cheers.gif nusipirkom pelynų arbatos, sakiau išepsim rankytes, bet kol kas to dar nedariau, gaila vaiko blush2.gif
o kai į lauką einam, tai sulendam į megztą miegmaišį, ten rankytės pasislepia ir nėra ką čiulpt - nėra ir nereikia mirksiukas.gif papyksta truputį, ir užmiega
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 09 14, 21:45)
Neduok misinuko, nes taip tik mazinsi pieno gamyba.Duok daznai kruti ir atsipalaiduok.

Gerai butu kad ciulptu nes kai krutine istusteja jo nepriversi ciulpti nervuojasi spjauna kruti ir nori nenori turi duoti misinio negi marinsi badu verysad.gif jei gerai bega is krutines tai ciulpia o kai eina i pabaiga nebenori ciulpti net nezinau ka daryti gal kuri turi tokia pat problema? ir gali patarti? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sajumi @ 2008 09 15, 14:47)
Gerai butu kad ciulptu nes kai krutine istusteja jo nepriversi ciulpti nervuojasi spjauna kruti ir nori nenori turi duoti misinio negi marinsi badu verysad.gif jei gerai bega is krutines tai ciulpia o kai eina i pabaiga nebenori ciulpti net nezinau ka daryti gal kuri turi tokia pat problema? ir gali patarti?  verysad.gif

Manau taip yra todel, kad is pradziu pienukas lengvai bega, ji lengva istraukt, o paskui jau reikia smarkiau pasistengt ir taviskis pritingi, o jei jau yra buteliuka gaves - ten paprasciau dar - tai kam vargintis g.gif . As tai stengciaus daugiau pailset, grynam ore su vezimuku pasistumdyt, geriau pasimaitint ir arbatos skatinancios laktacija pagert rolleyes.gif , o mazius, noredamas pasisotint - turi pasistengt daugiau, nes pienuko yra, tik reikia pasiimti (jis gi gaminasi zindant), o jei pyksta, neduot, po pusvalandzio vel bandyt mirksiukas.gif . Rimtai isalks - ir trauks kaip didelis. Aisku reik kantrybes blush2.gif
Atsakyti
Gerai butu kad ciulptu nes kai krutine istusteja jo nepriversi ciulpti nervuojasi spjauna kruti ir nori nenori turi duoti misinio negi marinsi badu verysad.gif jei gerai bega is krutines tai ciulpia o kai eina i pabaiga nebenori ciulpti net nezinau ka daryti gal kuri turi tokia pat problema? ir gali patarti?  verysad.gif

Vat butent todel ir neduok misinio, nes is buteliuko vaikui lengva valgyt ir jis traukti is papo tingi, bet kuo dazniau duosi buteliuka, tuo tau maziau gaminsis pieno.Duok tik kruti, jokiu misinuku.Tau Kriste ta pati jau patare.
Atsakyti
QUOTE(Sajumi @ 2008 09 15, 13:47)

pritariu kitų patarimams, kad duot krūtį kuo dažniau
po maitinimo nusitrauk, gaminsis daugiau
galų gale jei atrodo kad alkanas ir t.t. duok savo nutrauktą MP iš puodelio, be soskiuko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo venzliukas: 15 rugsėjo 2008 - 14:08
cia aisku ne i tema, bet vistiek noriu patarimo jusu -mano viakas pradejo sestis, na ta prasme nebebuna gulom ar pusiau gulom, rieciasi ir sedasi....nu ir ka daryt su juo? neiskryps stuburiukas? o nuo kada jau galima juos sodint?
Atsakyti

Visos labai gerai patarė, nieko čia neprikursi daugiau: nustok duoti mišinį, jei nori maitinti pati. Panašu, kad tavo kleckas priprasti pradeda pire lengvo maitinimosi būdo, t.y. buteliuko, todėl kuo daugiau duosi jį, tuo labiau nervinsis, kai reikės valgyt iš krūties. Čia reikia kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės. Alkanas tikrai nebus, todėl vis siūlyk krūtį.

QUOTE(AusraR @ 2008 09 15, 19:15)
cia aisku ne i tema, bet vistiek noriu patarimo jusu -mano viakas pradejo sestis, na ta prasme nebebuna gulom ar pusiau gulom, rieciasi ir sedasi....nu ir ka daryt su juo? neiskryps stuburiukas? o nuo kada jau galima juos sodint?

Maniškis irgi sėdasi, tai kiek sėdasi, tiek ir leidžiu, vis tiek ilgai 90 laipsnių ar panašiu kampu neišsėdi, kelias sekundes tik. Nelaikysiu gi vaiko pririšus gulsčio smile.gif Specialiai sodinti nereikėtų, ramstyti pagalvėmis irgi. Visur akcentuojama, kad jeigu pats ką daro, tai tegul daro, slopinti arba stabdyti nereikia 4u.gif
Atsakyti