QUOTE(AusraR @ 2008 09 13, 21:23)
nu vsio, kalu puse taures vyno ir einu miegot. Nebegaliu!! vaiaki visa diena siandien man ant ranku..tai vienas tai kitas...pas vyra beveik visai nebuna....nusikaliau kaip reikaint...atprato matyt ....juk ji i darba iseina...nes su aukle tai buna normaliai...
Še balioną ir susidaužiam taurėm. Ir nerealu, ir be galo smagu girdėti apie sėkmingai žindomus dvynukus.
Kas dėl šeimos palaikymo, tai mano tėvai irgi labai už ir net jaučiau savotišką pasididžiavimą, kad išmaitinau abu ilgiau metų. Atėjo kartą tėčio draugas į svečius, o mano beveik pusantrų mazgiui atėjo pienelio valanda, tad mudu tyliai pasišalinom. Girdžiu, kad po tam tikro laiko 'dėdei' 'dašuto', kur mes išėjom ir nuskambėjo garsus klausimas: Jis dar žinda?! O mano tėtis oriai: Taip, ji dar pati maitina! Paglostė man širdelę...
O kuomet pirmąją dėl keistų priežasčių buvau nusprendusi maitinti iki metų, o tiems metams priartėjus suvokiau, kad nelabai suprantu, kaip čia dabar imt ir nutraukt, tai mano mama paprotino: jei abiems gerai, tai ko čia nutraukinėt? Ji pati mane išmaitino rankomis nutrauktu pienu iki 6 mėn., nes aš 'neėmiau krūties'. Pripažįsta, kad tuometinėje sistemoje buvo daroma daug klaidų, ir dėl to taip gavosi.
Tuo tarpu mano anyta (medikė) ir uošvio mama (med. sesuo) turi savas žindymo versijas ir man karts nuo karto tenka padiskutuoti apie žindymo subtilybes.
man pasisekė tuo, kad niekas iš artimųjų nesikiša su savo patarimais, mama nesako maitink-nutrauk, džiaugiasi, kai mato, kad anūkas net pralinksmėja po pienuko o anyta labai jau kukli moteriškė, tai tik nusišypso, kai mato maniškį prašantį papuko nors velnias žino, ką ji galvoja
o dėl diskutavimo su kitais apie žindymą... neseniai vienai pažįstamai (kuri turi du vaikus, antrą, kuriam dabar 2 mėnesiai, primaitina mišinuku, nes neužtenka MP) bandžiau paaiškinti, kodėl jos mažiukui jau neužtenka pienuko... tai likau gražiai sakant nesuprasta, žodžiu nusišneku, net į kalbas nesileidžia... gal dar neišmokau įtikinamai kalbėti
o dėl diskutavimo su kitais apie žindymą... neseniai vienai pažįstamai (kuri turi du vaikus, antrą, kuriam dabar 2 mėnesiai, primaitina mišinuku, nes neužtenka MP) bandžiau paaiškinti, kodėl jos mažiukui jau neužtenka pienuko... tai likau gražiai sakant nesuprasta, žodžiu nusišneku, net į kalbas nesileidžia... gal dar neišmokau įtikinamai kalbėti
Sveikutes norejau prasyti pagalbos, bet visgi radau tinkamesne tema tam
QUOTE(Ode @ 2008 09 13, 23:20)
Še balioną ir susidaužiam taurėm. Ir nerealu, ir be galo smagu girdėti apie sėkmingai žindomus dvynukus.
ai nesigavo vakar bajeris su vynu...kazkada isgeriau puse taures martinio, tai vaikai tikrai ramiau miegojo...o sianakt ne pro kur...nezinau kas su tuo mano Nojum darosi..kazkas cia man zadejo kad kai bus 3 men pilvukai praeis, apgavot!! jam kokiu 2.5 pradejo geret, paskui jau buvo visai nieko, o dabar jau kokios dvi sav kaip iki 3val miega gerai, o paskui vartaliojasi sukiojasi, tada kokia 4-5 tenka keltis ir padet jam issibezet. Tada uzmiega, bet tik kokiai valandai, tada vel reik keltis ir padet jam issibezdet...gal kas turit minciu ka su tuodaryt...nes jau taip isvargino..
reiks jauciu kai pcia kazkas rase kokio konjakiuko inpilt pries miega nu gal dar parukyt duot...nors kol kas tai is zalingu iprociu mano vakai tik telika labai megsta ziuret. Buvom pas ortopeda, tai tas pasakojo kaip viena mama dziaugesi koks protingas jos 3 men vaikas kaipjis ziuri teletabius. Na galvoju, tada maniskiai isvis genijai, jiems tik leisk tai jie ir zinias ziuri ir politines diskusijas aisku filmus su nuogom mergom irgi turbut ziuretu
Sveikutes as cia naujoke bet man neduoda ramubes viena problemele mano mazuciui dabar menuo gime 4280 nakti maitinu kas 3-4 val bandziau kelti bet jis tik spjaude pienuka ir nesimaitino o diena maitinasi kas 1-2 val isciulpia abi krutis ir po to nebezindo verkia nervuojasi tenka duoti misinuko nes nespeja pienas gamintis nakti problemu nera nezinau ka daryti patarkit kas
QUOTE(Sajumi @ 2008 09 14, 20:28)
Sveikutes as cia naujoke bet man neduoda ramubes viena problemele mano mazuciui dabar menuo gime 4280 nakti maitinu kas 3-4 val bandziau kelti bet jis tik spjaude pienuka ir nesimaitino o diena maitinasi kas 1-2 val isciulpia abi krutis ir po to nebezindo verkia nervuojasi tenka duoti misinuko nes nespeja pienas gamintis nakti problemu nera nezinau ka daryti patarkit kas
na as tik galiu pasakyt kad vaiko nervavimasis dar nereiskai kad truksta pienuko. Gali but daug kitu priezasciu. Gal pilvuka skauda, gal slapias, gal dar kas. O kam nakti kelti??? kas 3-4 val sakyciau labai normalu valgyt o ar truksta peinuko galinuspresti ziuredama i sisiukus -turi sysinti ne maziau 6 kartu per para ir sisiukas turi but sviesus. Mergytes pridekit dar kokiu patarimu.
QUOTE(Sajumi @ 2008 09 14, 20:28)
Neduok misinuko, nes taip tik mazinsi pieno gamyba.Duok daznai kruti ir atsipalaiduok.
as irgi turiu klausimuka - mano vaikai labai ciulpia pirstus. Siandien vedziau i lauka, taip jau vesoka, tai pagalvojau ner gerai kad jie grauzia tuos pirstukus..barzdyte visa slapia....na kol kas ner labai salta, bet paskui bus salciau...gal reiktu kazkaip soskiukus ipratint ciulpt...tik kaip ta padaryt? Nojus lyg ir ima, bet nemoka, cepsi cepsi, seiles tryksta i visas puses...ir soskiukas nesilaiko, reik laikyt
kaip galvojat?
kaip galvojat?
aš dėviu su įklotais. jeigu pabunda tik ryte, tai prieš maitinimą dar pieno surinkėją įsidedu
QUOTE(AusraR @ 2008 09 14, 22:11)
ir dar vienas klausimas - ar devit liemenele nakti?
Del pirstu tai nezinau, o liemenele devejau, nes pienas bego upem, kitaip baloje guleciau.Tik nakciai as turejau tokia liemenele-maikute, trikotazine.