Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

QUOTE(Ode @ 2008 09 03, 11:23)
Pirmiausia tai - nusiraminkit. O antrą - taip, dėkit prie krūties. Jei nenoriai ima kartais, tuomet maitinkit apsnūdusią, maitinkit, kol dar ne visai išalkusi, išrenkit plikutę, kad būtų odos kontaktas. Apskritai daugiau laiko praleiskit kartu: pasivartaliokit lovoj, panešiokit nešynėj. Eikit pasivaikščiot į lauką.
Ta vadinama 'krizė' tai iš tiesų vaiko augimo šuolis, o ne kažkoks baubas. Jei apart to vaikutis sveikas, gerai šlapinasi ir tuštinasi, tuomet pažvelkit į tai, kaip į eilinį vystymosį etapą ir pamatysit, kaip viskas nepastebimai praeis.'
O tuo tarpu nepamirškit gerti daug skysčių, kiek įmanoma pasiilsėti ir nesinervuoti.  4u.gif

Jo, svarbu atsipalaiduoti.Kai sunui uzeidavo pieno krizes-tesiog kokia savaite atsiguldavau salia jo ir taip ir gulinedavom, daznai siuliau kruti, zaidem, as eilerastukus skaiciau-buvo toks smagus abiems patinginiavimas.Ir viskas susitvarke-gal del tokio glaudaus kontakto, gal kas as ilsejausi..
Atsakyti
ačiū, kad atsiliepėt 4u.gif
stengsiuosi nusiraminti, nors labai sunku, kai matau tokį nervingą dukriuką. ir tas jos zyzimas toks nervingas. dainelės, žaidimai ir eilėraštukai padeda labai trumpam. bet mes stengiamės. iškęsti. išgyventi. išaugti rolleyes.gif
o kiek tai gali užsitęsti? na tokios "krizės' kaip aš sakau?
Atsakyti
QUOTE(jurgalu @ 2008 09 03, 14:14)
ačiū, kad atsiliepėt  4u.gif
stengsiuosi nusiraminti, nors labai sunku, kai matau tokį nervingą dukriuką. ir tas jos zyzimas toks nervingas. dainelės, žaidimai ir eilėraštukai padeda labai trumpam. bet mes stengiamės. iškęsti. išgyventi. išaugti  rolleyes.gif
o kiek tai gali užsitęsti? na tokios "krizės' kaip aš sakau?

Savaite, kai kada maziau, kai kada ilgiau.
Atsakyti
mano vaikai ciulpia pirstus be perstojo. Aplinkiniai (mama) jau uzkniso mane su klausimais -ar tikrai uztenka vaikams maisto..dabar kisa soske vaikui per prievarta, aiskina kad vaiaki bus ramesni....nebegaliuuuuuuuuu nu patarkit man ka daryt? kodle tie vaikai pirstus ciulpia? ar gali bt kad jie valgyt nori?
Atsakyti
gal jie paprasčiausiai atrado pirštukus ir čiulpia. juk kai kojos pirštą susikiša į burną, tai irgi ne iš bado, o dėl to, kad kažką nauja rado biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 09 03, 18:44)
mano vaikai ciulpia pirstus be perstojo. Aplinkiniai (mama) jau uzkniso mane su klausimais -ar tikrai uztenka vaikams maisto..dabar kisa soske vaikui per prievarta, aiskina kad vaiaki bus ramesni....nebegaliuuuuuuuuu nu patarkit man ka daryt? kodle tie vaikai pirstus ciulpia? ar gali bt kad jie valgyt nori?

Čia iš serijos: kai nėra problemų, tai jų prisigalvojam? biggrin.gif Aš čia geranoriškai, tiesiog šiaip susijuokiau. 4u.gif Žinokit, po kelių mėnesių, jie šliaužiot pradės ir viską, ką ras pakeliui, grūs į burnytę. Tai juk jų pasaulio pažinimas. Rankytes dar gali čiulpti, nes 1. tiesiog nori čiulpti; 2. (gal) formuojasi dantukai.
O mamai nuraminti paruoškit įtikinamą pasisakymą, kad tai yra jūsų vaikai ir jūs sprendžiat, kada jiems užtenka maisto, kada ne ir apskritai, kaip juos auginti. Aišku, padėkokit už rūpestį ir pasiūlykit - jei jai atrodo, kad vaikai neramūs - juos nuraminti nešiojant, žaidžiant, išeinant į lauką. Juk maistu rūpinatės jūs - mama. wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 09 03, 21:38)
Čia iš serijos: kai nėra problemų, tai jų prisigalvojam? biggrin.gif Aš čia geranoriškai, tiesiog šiaip susijuokiau.  4u.gif  Žinokit, po kelių mėnesių, jie šliaužiot pradės ir viską, ką ras pakeliui, grūs į burnytę. Tai juk jų pasaulio pažinimas. Rankytes dar gali čiulpti, nes 1. tiesiog nori čiulpti; 2. (gal) formuojasi dantukai.
O mamai nuraminti paruoškit įtikinamą pasisakymą, kad tai yra jūsų vaikai ir jūs sprendžiat, kada jiems užtenka maisto, kada ne ir apskritai, kaip juos auginti. Aišku, padėkokit už rūpestį ir pasiūlykit - jei jai atrodo, kad vaikai neramūs - juos nuraminti nešiojant, žaidžiant, išeinant į lauką. Juk maistu rūpinatės jūs - mama. wink.gif  4u.gif

nu vat butent, bet uzknisa tas nuolatinis klausinejimas....as tai jai daviau velniu siandien, sakau o kodel gi tu man nieko nedavei puse metu isskyrus pienuka,a? lotuliukas.gif nu tai ji sako bet gi tu viena buvai, sakau o tu irgi sakei du vaikus maitinai (mane ir dar kaimynes dukryte pilnai iki puses metuku) o as mat jau negaliu! ai tos mamos schmoll.gif
beje i lauka mano NOjus neina....tik pamato kad lauke ir viskas - dudos..ir ka daryt...tai kazkaip bandom, bet max 30-40 min isbuna...vezime tai jei nemiega isvis nebuna, ant ranku dar dar pazirsdamas pabuna....gal kas turit minciu ka daryt? nes man jau stogas vaizuoja nuo sedejimo namie....cia aisku ne apie zindyma, na bet gal vistiek padesit...
Papildyta:
o dar sakykit - jus soskiukus duodat vaikams? As tai neduodavau, bet atsibodo paciai but soskiuku :)bandziau duot, bet jie neima. As kazkaip galvoju kad gal ir gerai, labai ir nekisu..suprantu kad butu paprasciau gal jei jie zistu ir soskiuka, ne tik mane,bet gal be soskiuko sveikiau...kaip jus manot?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 09 03, 22:11)
nu vat butent, bet uzknisa tas nuolatinis klausinejimas....as tai jai daviau velniu siandien, sakau o kodel gi tu man nieko nedavei puse metu isskyrus pienuka,a?  lotuliukas.gif nu tai ji sako bet gi tu viena buvai, sakau o tu irgi sakei du vaikus maitinai (mane ir dar kaimynes dukryte pilnai iki puses metuku) o as mat jau negaliu! ai tos mamos  schmoll.gif
beje i lauka mano NOjus neina....tik pamato kad lauke ir viskas - dudos..ir ka daryt...tai kazkaip bandom, bet max 30-40 min isbuna...vezime tai jei nemiega isvis nebuna, ant ranku dar dar pazirsdamas pabuna....gal kas turit minciu ka daryt? nes man jau stogas vaizuoja nuo sedejimo namie....cia aisku ne apie zindyma, na bet gal vistiek padesit...
Papildyta:
o dar sakykit - jus soskiukus duodat vaikams? As tai neduodavau, bet atsibodo paciai but soskiuku :)bandziau duot,  bet jie neima. As kazkaip galvoju kad gal ir gerai, labai ir nekisu..suprantu kad butu paprasciau gal jei jie zistu ir soskiuka, ne tik mane,bet gal be soskiuko sveikiau...kaip jus manot?

Aga, tos mamos... anytos... draugės.. tetos... doh.gif Ne veltui mums gimdymo kursuose prisakė: vaikas - jūsų, ir niekas kitas negali nurodynėti, kaip jį auginti.
Pirmiausia, tai stenkis pati nusiraminti ir pažiūrėti į situaciją kitomis akimis. Juk tikrai nieko blogo nevyksta, ar ne? Vaikai sveiki, valgo, žaidžia, verkia, miega, nemiega.. smile.gif Suprantu, kad esi pavargusi, tad gal nuo to ir pradėk... Gal gali mama ar vyras ar dar kas pabūti su Nojumi namie, kol tu su kitu išeisi į lauką? (ar turi nešioklę?)
Dabar kažkokia galva tuščia, tai net nežinau, ką daugiau patart, bet tiesiog paieškokit įvairių išeičių, variantų. Bet trumpam, bent pusvalandžiui, kad galėtum pabūti ramiai, tyliai, viena arba nelabai viena, bet kad pailsėtum.
Mano vaikai tūtes vartojo. Sūnus pradžioj ne, bet vėliau nebeatlaikiau. Taip, jos palengvina gyvenimą mamai, tad jei taviškiai imtų, tai tau turėtų palengvėt. Bet jei neima, tai ką daryt? Džiaukis, kad vėliau nereiks galvot, kaip nuo jo atpratint. biggrin.gif Taip, be jo sveikiau.
Niu, laikykis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 09 03, 18:44)

Pirštų čiulpimas nėra įrodymas, kad vaikai valgyti nori. Na, bent jau ne visada. Tai yra pasaulio pažinimas arba "dantukų ieškojimas" 4u.gif

O dėl lauko... Gal jam vaizdų per mažai? Tada reikėtų kur po medžiais nuvežti, arba įsidėjus į slingą ar nešynę daugiau vaikščioti. Gal jam taip patiktų labiau? Nes kiek supratau, kitas broliukas visai gerai lauke jaučiasi? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2008 09 04, 12:20)
Pirštų čiulpimas nėra įrodymas, kad vaikai valgyti nori. Na, bent jau ne visada. Tai yra pasaulio pažinimas arba "dantukų ieškojimas"  4u.gif

O dėl lauko... Gal jam vaizdų per mažai? Tada reikėtų kur po medžiais nuvežti, arba įsidėjus į slingą ar nešynę daugiau vaikščioti. Gal jam taip patiktų labiau? Nes kiek supratau, kitas broliukas visai gerai lauke jaučiasi? tongue.gif

medziai jam patinka, bet tik kokiai 20 minuciu ir tik ne vezime smile.gif va del slingo dar reik bandyt. Bet namie kai isidedu labai jau jis nenoriai jame buna....kazkaip reiktu pripratinti....bet - as nebeturiu jegu....jis labai blogai miega nakti...o tai reiskia kad as neissimiegu...tai jau taip silpna atsistojus buna...kur cia dar i lauka...o dar jei vaika nest....vakar isejom su mama, tai vos parejau...
na guodizu save tik tuo kad taip nebus visada...juk pilvukai turi baigtis kada nors...sako su reciu menesiu..bet mano Nojukui toks jausmas kad dar pablogejo paskutinem dienom...man tai siandine isvis atrodo kad jis viduriuoja...o kaip zinot...
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 09 04, 12:50)
medziai jam patinka, bet tik kokiai 20 minuciu ir tik ne vezime smile.gif va del slingo dar reik bandyt. Bet namie kai isidedu labai jau jis nenoriai jame buna....kazkaip reiktu pripratinti....bet - as nebeturiu jegu....jis labai blogai miega nakti...o tai reiskia kad as neissimiegu...tai jau taip silpna atsistojus buna...kur cia dar i lauka...o dar jei vaika nest....vakar isejom su mama, tai vos parejau...
na guodizu save tik tuo kad taip nebus visada...juk pilvukai turi baigtis kada nors...sako su reciu menesiu..bet mano Nojukui toks jausmas kad dar pablogejo paskutinem dienom...man tai siandine isvis atrodo kad jis viduriuoja...o kaip zinot...

Jei viduriuoja, tai dažniausiai pakinta išmatų konsistencija, spalva ir kvapas, gali atsiskirti vandeningoji dalis nuo kietosios. Gal kažką suvalgei naujo ar per daug ko?
Gal lauke slinge jis visai noriai bus, nes dėmesį atkreips vaizdai, tai neturės laiko galvoti, kad nepatinka jam slingas smile.gif O diegliai tikrai baigsis, pailsėsi ir kitaip viskas atrodys. Laikykis ir nepersitempk, nes vaikams reikia sveikos mamos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2008 09 04, 13:59)
Jei viduriuoja, tai dažniausiai pakinta išmatų konsistencija, spalva ir kvapas, gali atsiskirti vandeningoji dalis nuo kietosios. Gal kažką suvalgei naujo ar per daug ko?
Gal lauke slinge jis visai noriai bus, nes dėmesį atkreips vaizdai, tai neturės laiko galvoti, kad nepatinka jam slingas smile.gif O diegliai tikrai baigsis, pailsėsi ir kitaip viskas atrodys. Laikykis ir nepersitempk, nes vaikams reikia sveikos mamos 4u.gif

hm...nu kad lyg ir nieko naujo..per daug...gal per daug ledu valgau...nes pora kartu i diena...man labai skanu smile.gif
o kaip manai, cia reik kazka daryt ar savaime praeis? Na jei viduriuoja?
Atsakyti