Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

Seniai seniai, kai buvau dar paauglė, pamenu viena moteris sakė, kad MP galima lašinti, kai skauda vaikams ausytes ax.gif Gal kas žinote 4u.gif
Atsakyti
Na man vėluoja jau 10 dienų ir jei esu nėščia tai tikrai labai negerai verysad.gif Mat man po cezario dar tik 6 mėnesiai tepraėjo, kai patariama 3 metus daryti tarpą. bijau kad galiu neišnešioti, ar kas man pačiai gali blogo atsitikti, o dar ir nepasirengusi esu antram vaikeliui - mano pirmagymis dar visai mažytis.
Atsakyti
QUOTE(novila @ 2008 01 05, 19:57)
Na man vėluoja jau 10 dienų ir jei esu nėščia tai tikrai labai negerai  verysad.gif  Mat man po cezario dar tik 6 mėnesiai tepraėjo, kai patariama 3 metus daryti tarpą. bijau kad galiu neišnešioti, ar kas man pačiai gali blogo atsitikti, o dar ir nepasirengusi esu antram vaikeliui - mano pirmagymis dar visai mažytis.

Na ko nukabinai nosį. Žiūrėk pozityviai. Taip, gali būti sunkoka auginti du mažylius, bet ne tu pirma, ne paskutinė. Aišku, tai, kad pirmasis gimė Cezario pagalba, nėra lengvinanti aplinkybė, bet TIKRAI nieko blogo neatsitiks. T.y. dėl to, kad buvo operacija ir pusmetis tepraėjo. Laukti po Cezario rekomenduoja ilgiau tam, kad moteris fiziškai ir psichologiškai sustiprėtų, bet pats pjūvis jau būna užgijęs, tad su išnešiojimų neturėtų kilti problemų. Aš pati po Cezario pastojau po septynių mėnesių, nors planuoti pradėjom po penkių. Tik mano atveju nebuvo vaikelio, tad teoriškai fiziškai stiprėti turėjau greičiau, nei rūpindamasi kūdikiu. Vienas daktaras leido pradėti planuoti po 2-3 normalių ciklų. Kita daktarė - po pusmečio.
Taip kad iš techninės pusės gal tik bus sunkiau tau, nes - kad ir kaip jaustumeis atsistačiusi ir pailsėjusi po pirmos operacijos - organizmui būtų reikėję šiek tiek daugiau laiko. Be to, reikia gi rūpintis pirmagimiu, tad pailsėti ir palepinti save nelabai bus kada (organizuokis pagalbą iš šalies wink.gif ).
O iš psichologinės - jei visgi pasirodys, kad nėščia, tai ką jau bepadarysi. Praėjus pirmam 'šokui', po to bus viskas atrodys, lyg taip ir turėjo būti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 01 05, 21:57)
Na ko nukabinai nosį. Žiūrėk pozityviai. Taip, gali būti sunkoka auginti du mažylius, bet ne tu pirma, ne paskutinė. Aišku, tai, kad pirmasis gimė Cezario pagalba, nėra lengvinanti aplinkybė, bet TIKRAI nieko blogo neatsitiks. T.y. dėl to, kad buvo operacija ir pusmetis tepraėjo. Laukti po Cezario rekomenduoja ilgiau tam, kad moteris fiziškai ir psichologiškai sustiprėtų, bet pats pjūvis jau būna užgijęs, tad su išnešiojimų neturėtų kilti problemų. Aš pati po Cezario pastojau po septynių mėnesių, nors planuoti pradėjom po penkių. Tik mano atveju nebuvo vaikelio, tad teoriškai fiziškai stiprėti turėjau greičiau, nei rūpindamasi kūdikiu. Vienas daktaras leido pradėti planuoti po 2-3 normalių ciklų. Kita daktarė - po pusmečio.
Taip kad iš techninės pusės gal tik bus sunkiau tau, nes - kad ir kaip jaustumeis atsistačiusi ir pailsėjusi po pirmos operacijos - organizmui būtų reikėję šiek tiek daugiau laiko. Be to, reikia gi rūpintis pirmagimiu, tad pailsėti ir palepinti save nelabai bus kada (organizuokis pagalbą iš šalies wink.gif ).
O iš psichologinės - jei visgi pasirodys, kad nėščia, tai ką jau bepadarysi. Praėjus pirmam 'šokui', po to bus viskas atrodys, lyg taip ir turėjo būti.  4u.gif

daug išgyvenai verysad.gif
4u.gif

o man va dukra nepalieka šansų braliukui paorganizuot... Jai 11 mėn., bet papą čiulpa pastoviai... lyg žinodama kad norim antro vaiko... taip dažnai reikalauja to papo, nors ir dviems gurkšniams, bet vistiek tas turbūt savo duoda - nei mmm aplanko, nei kiaušialastės bręsta. jau buvo mintis į darbą pusdieniui grįžt, kad maitinimų skaičių apmažint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xena @ 2008 01 11, 14:13)
daug išgyvenai  verysad.gif
4u.gif

o man va dukra nepalieka šansų braliukui paorganizuot... Jai 11 mėn., bet papą čiulpa pastoviai... lyg žinodama kad norim antro vaiko... taip dažnai reikalauja to papo, nors ir dviems gurkšniams, bet vistiek tas turbūt savo duoda - nei mmm aplanko, nei kiaušialastės bręsta. jau buvo mintis į darbą pusdieniui grįžt, kad  maitinimų skaičių apmažint smile.gif

Viskas jau praeity. smile.gif
Su tuo planavimu, mmm ir kitais susijusiais dalykais taip individualu... Aš irgi vėlai sulaukiau mmm, o va viena draugė jau antrą ar trečią mėn, nors irgi tik MP maitino. Tik aš džiaugiaus - mažiau problemų. biggrin.gif Aišku, jei norisi pametinukų, gal ir apmaudu. Bet vėlgi - reikia ieškoti teigiamų dalykų: geriau pati atsigausi, pirmajai daugiau laiko skirsi. Svarbiausia, kad visi sveiki ir nieko nenormalaus nevyksta. smile.gif
Atsakyti
norejau jusu mergaites paklaust, ar pas jusu mazius liezuviai visiskai raudoni, ar gali nuo mamos pieno but siektiek balksvas?
Atsakyti
QUOTE(maman8 @ 2008 01 12, 18:36)
norejau jusu mergaites paklaust, ar pas jusu mazius liezuviai visiskai raudoni, ar gali nuo mamos pieno but siektiek balksvas?

Maniesiems būdavo balkšvas
Atsakyti
QUOTE(maman8 @ 2008 01 12, 18:36)

Kol baksvas tik liezuviukas, tai nieko. Stebekit, ar neatsiranda baltu taskeliu ant gomurio, dantenu - tai jau butu pienliges pozymis.
Atsakyti
nu kad dantenos ir gomurys lg ne taskuoti, gydytoja kaip pasake nuo 2 sav tepti daktarinu taip ir tepu iki siol, o per apziuras poliklinikoj tai beveik net neziurejo i jo burnyte, taip atsainiai pasake kad galiu toliau tepti, kazkaip jau gaila vaika tiek vaistais serti. tai gal cia visai normalu kad liezuviukas siektiek balksvas
Atsakyti
QUOTE(maman8 @ 2008 01 12, 20:28)
nu kad dantenos ir gomurys lg ne taskuoti, gydytoja kaip pasake nuo 2 sav tepti daktarinu taip ir tepu iki siol, o per apziuras poliklinikoj tai beveik net neziurejo i jo burnyte, taip atsainiai pasake kad galiu toliau tepti, kazkaip jau gaila vaika tiek vaistais serti. tai gal cia visai normalu kad liezuviukas siektiek balksvas

Mano abiejų vaikų vaikų buvo balti liežuviai, bet pediatrai (tuo metu gyvenom JAV) sakė, kad tai dar ne pienligė ir nieko daryti nereikia. Esam turėję ir tikrą pienligę - tikrai yra skirtumas: žandukų vidinėj pusėj baltos dėmelės ypač pastebimos. O jas patrynus net žaizdelės pasidaro.
Anksčiau tas apnašas valydavo sodos tirpalu: šiek tiek sodos ištirpini vandenyje ir tuo tirpalu sudrėkinta medžiagėle pavalai liežuviuką. Ar tai padeda - negarantuoju (dėl savo mamos šventos ramybės kurį laiką bandžiau valyt, bet niekas nepasikeitė). Bet, turbūt, ir nekenkia. Tai galit pabandyt, jei norit.
Atsakyti
4u.gif
sveikos mamos, o ar imanoma po menesio nuo gimdymo pastot, menesiniu nebuvo, maitinu pati daugmaz kas valanda doh.gif
Atsakyti
Įmanoma, pas mano pusseserę tarp vaikų 11 mėn. skirtumas 4u.gif
Papildyta:
Nors Raideles geriau parašytų, ji daug žino thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 12 sausio 2008 - 21:55