QUOTE(brashke77 @ 2008 08 21, 18:00)
noriu paklausti, ar kam taip yra buve, kad vienoje krutyje yra pieno, o kitoje - ne?
Taip.
Tos pačios moters krūtys skiriasi - ir skirtingai gamina pienuko. Beveik visos turi 1 'geresnę' krūtį, iš kurios lengviau ir daugiau bėga.
Bet visiškai įmanoma žindyti ir viena krūtimi. Pažįstu tokių, kurios žindė tik iš vienos ir išmaitino vaikelį iki kokių metukų.
gali būt įvairių priežasčių - pvz. man nuo pat gimdymo buvo patogiau maitinti iš kairės krūties, ir gan greit pastebėjau, jog iš jos lengviau, daugiau bėga.
Kitoms - būna, akd vaikelis ima tik vieną krūtį; arba dėl kokių nors priežasčių vienoje krūtyje (mastitas, operacija ir pan. ar tiesiog šiaip mamytė labai retai žindoiš jos) - ir dingsta arba iki minimumo sumažėja pienelio.
labutės
turiu klausimėlį: nusipirkau šiandien pieno surinkėjus. dukriukas beveik visą naktį išmiega, tai ryte atsikeliu baloj. jeigu kuri naudojat juos, kaip užšaldot?
turiu klausimėlį: nusipirkau šiandien pieno surinkėjus. dukriukas beveik visą naktį išmiega, tai ryte atsikeliu baloj. jeigu kuri naudojat juos, kaip užšaldot?
QUOTE(brashke77 @ 2008 08 21, 18:00)
noriu paklausti, ar kam taip yra buve, kad vienoje krutyje yra pieno, o kitoje - ne? Na, viena kruts pastoviai atrodo kaip tuscia, paspaudus - vos lasiukas pasirodo, ji niekada nepritvinksta. Kita gi, jei ilgiau nemaitinu, pasidaro kietesne ir pienukas net lasa (jei labai ilgai nematinu).
Isviso per diena maitinu 2 kartys, nakti visai nebe, nes vaikas traukia traukia valanda kokia, ir po to dar visa norma misinuko istustina Tai ryte vienoj kruty matosi, kad yra pienelio, o kitoj, kaip minejau, ne
Galvoju isvis nebemaitinti
Isviso per diena maitinu 2 kartys, nakti visai nebe, nes vaikas traukia traukia valanda kokia, ir po to dar visa norma misinuko istustina Tai ryte vienoj kruty matosi, kad yra pienelio, o kitoj, kaip minejau, ne
Galvoju isvis nebemaitinti
Man nuo 1 men kazkur paidare nemalonu maitint is vienos, ja skaudejo kazkaip - matyt truko pienuko ten, kazkaip automatiskai daviau is kitos dazniau ir rezultate nuo 3 men maitinu tik is vienios , ir ka, jau merginai 2.3 ir mes uztenkam MP, kai serga - vien tik juo ir dabar mintam
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 08 21, 17:51)
Viskas laaabai normalu
Vaikutis priauga pakankamai - norma yra jei per 10-14d pasiekia savo gimimo svorį. Taviškės mažylės svoris jau auga į viršų
Valgymas kas valandą - NĖRA DAŽNAI. Patikėk, čia yra standartinis valgymo tempas žindomam naujagimiui. Su laiku tas laikas ilgės, po kokių 3mėn jau bus kelios valandos
Beveik kiekviena mamytė Tau pasakys, akd pirmą 1-1,5mėn neveikė praktiškai nieko kito, tik žindė. na, dar galėdavo į WC nueit ar pavalgyti. Taip yra normalu, ir dažnai maitinant užtikrinama gamyba ateičiai.
verkimas nėra alkanumo požymis. Alkanas vaikas yra tada, kai -neauga jo svoris; - šlapinasi mažiau nei 6k per parą; - retai tuštinasi.
Tavo atveju NEI VEINAS požymis neatitinka.
O kūdikis verkia dėl įvairių priežasčių - nori mamytės artumo, nori krūties prisiglausti, pakeisti vystyklą; karsta, salta; vienam liūdna, baisu; nepatogu gulėti; nori miegoti;..... ir dar begalė priežasčių. Kelių savaičių mažyliams, sakoma, prasideda pilvuko diegliukai. Kelių mėn - dantukai.... ir tas verkimo priežasčių sąrašas yra ilgokas
Taip kad sėkmės Jums - viskas puiku
Vaikutis priauga pakankamai - norma yra jei per 10-14d pasiekia savo gimimo svorį. Taviškės mažylės svoris jau auga į viršų
Valgymas kas valandą - NĖRA DAŽNAI. Patikėk, čia yra standartinis valgymo tempas žindomam naujagimiui. Su laiku tas laikas ilgės, po kokių 3mėn jau bus kelios valandos
Beveik kiekviena mamytė Tau pasakys, akd pirmą 1-1,5mėn neveikė praktiškai nieko kito, tik žindė. na, dar galėdavo į WC nueit ar pavalgyti. Taip yra normalu, ir dažnai maitinant užtikrinama gamyba ateičiai.
verkimas nėra alkanumo požymis. Alkanas vaikas yra tada, kai -neauga jo svoris; - šlapinasi mažiau nei 6k per parą; - retai tuštinasi.
Tavo atveju NEI VEINAS požymis neatitinka.
O kūdikis verkia dėl įvairių priežasčių - nori mamytės artumo, nori krūties prisiglausti, pakeisti vystyklą; karsta, salta; vienam liūdna, baisu; nepatogu gulėti; nori miegoti;..... ir dar begalė priežasčių. Kelių savaičių mažyliams, sakoma, prasideda pilvuko diegliukai. Kelių mėn - dantukai.... ir tas verkimo priežasčių sąrašas yra ilgokas
Taip kad sėkmės Jums - viskas puiku
Aciu labai Nusiraminau
sveikos
Kažkaip nesuprantu, pas mane jaučiu ima mažėti pienelio , nors vaikas jo valgo kada nori, bet jau trečia para iš ryto košei gaunasi nusitraukt tik 20ml, gal dėlto kad naktį pradėjo kėlinėtis po 5 kartus, na o vakare košei pagardinti be problemų nusitraukiu 70ml. Kadangi šiandien ryte su tuo pieneliu nelabai kas gavos, ištraukiau iš kameros šaldyto, košei gaminti, tai dabar kažkaip labai blogai jaučiuosi. Negi teks baigti maitinti, o žadėjau iki 1,5 metų
Kažkaip nesuprantu, pas mane jaučiu ima mažėti pienelio , nors vaikas jo valgo kada nori, bet jau trečia para iš ryto košei gaunasi nusitraukt tik 20ml, gal dėlto kad naktį pradėjo kėlinėtis po 5 kartus, na o vakare košei pagardinti be problemų nusitraukiu 70ml. Kadangi šiandien ryte su tuo pieneliu nelabai kas gavos, ištraukiau iš kameros šaldyto, košei gaminti, tai dabar kažkaip labai blogai jaučiuosi. Negi teks baigti maitinti, o žadėjau iki 1,5 metų
pastarosiomis dienomis man irgi iskilo klausimas- ar gali tik vienoj kruty bagtis pienas. kazkaip taip gavos kad kelis kart maitinau is tos pacios,ir dabar ta kita jauciu kad visai tuscia ir tokia subliuskus.man ji kelis kart buvo guzais nuejus-gal tas paspartino sumazejima.dabar vis duodu is jos bet vaikas tik siunta nes matyt nelabai kas yra.o as irgi taip norejau iki metu bent maitint,nors tikiu kad ir maitinsiu.
bet dar man vienas klausimas- sakykit kjei jauti kad pienuko mazai ar duoti misinelio (kazkada bandem tai negere)tai jauciu ir dabar bus tas pats.nes kai paskaitau kad kitu isgeria misinuko 200ml tai pieno tikrai tiek nera
bet dar man vienas klausimas- sakykit kjei jauti kad pienuko mazai ar duoti misinelio (kazkada bandem tai negere)tai jauciu ir dabar bus tas pats.nes kai paskaitau kad kitu isgeria misinuko 200ml tai pieno tikrai tiek nera
QUOTE(krisvos @ 2008 08 22, 12:15)
pastarosiomis dienomis man irgi iskilo klausimas- ar gali tik vienoj kruty bagtis pienas. kazkaip taip gavos kad kelis kart maitinau is tos pacios,ir dabar ta kita jauciu kad visai tuscia ir tokia subliuskus.man ji kelis kart buvo guzais nuejus-gal tas paspartino sumazejima.dabar vis duodu is jos bet vaikas tik siunta nes matyt nelabai kas yra.o as irgi taip norejau iki metu bent maitint,nors tikiu kad ir maitinsiu.
man irgi panašiai buvo - aš dariau taip - pradėdavau maitint iš tos mažosios, o užbaigdavau kita, po to dar nusitraukdavau
jei manai kad trūksta pienelio - dažniau maitink, po maitinimo nusitrauk dar - kantrybės ir po poros dienelių užsives pienukas
QUOTE(maman8 @ 2008 08 22, 11:43)
sveikos
as nuo 6 men irgi balindavau koses MP, bet apie 9 - kosems jo nebeuztekdavo , nors zindau dar ir dabar
QUOTE(maman8 @ 2008 08 22, 11:43)
sveikos
nepamiršk, kad su pientraukiu niekada neištrauksi tiek pieno, kiek jo ištraukia vaikelis aš mečiau tuos reikalus su nusitrauinėjimu ir košę gaminu su vandeniu
Man niekada neisejo normaliai nusitraukti daugiausiai nusitraukdavau iki 20 ml, kelis kartus pabandziau, uzsisaldziau, sugedo saldytuvas atsilo visas pienas ir viskas, nebezaidziau suprantu, kad gerai uzsaldytas, kai jau nebezinda, o jei yra pienuko, tai nieko blogo ir su vandeniu, gal tik skaniau su pienuku