QUOTE(AusraR @ 2008 08 13, 12:32)
uoj tai cia labai dar normaliai maniskai buna kad ir po 15 min uzsimano, bet kai taip karsta jie gal ir gert nori, nes patraukia kelis kartus ir spjauna, toliau guguoja, po to vel uz 20 min pradeda zysti, tada vel kruti pasiulau, vel ima.
Maniske galetu nonstopu zist, tik va pienas baigiasi ir kandzioja spenelius
Pastarom dienom bandom daugintis piena, zindau gal po dvidesimt kelis kartus per para, bet kazkaip pieno tai nedaugeja Siandien dukra diena miegojo gal keliskart po 20 min, daznai zindo, tai nespejo pienas gamintis O vakare numigo ilgiau, tai nors atsigere
QUOTE(Kriste2 @ 2008 08 14, 15:11)
Nu bet priaugo to svorio, mazokai, bet priaugo. Aisku galit bandyt visais imanomais budais pratint prie buteliuko su misinuku, bet gal ji truputi tinginiuke ir nutraukia pirma pieneli, kuris liesas yra ir sedi sau alkana, o po kiek laiko vel nori ir vel tik truputi patraukia. As gal bandyciau pirma nusitraukt pradzia, o tada jau maitinti - jai riebesnis begs ir sotesne bus, svorio daugiau augs. Aisku reikia stebet kiek kartu tustinasi ir kaip, kiek sysioja. Bet aisku vaikiukas jusu ir jus nuolat su ja bunat - geriau zinot kas ir kaip
O kaip zinot kas yra norma? Maniske treciaji menesi valge tik MP, tikrai buvau rami, kad pavalgo. Tustinosi karta per 4-5 dienas, bet...priaugo tik 500 g (pirmais menesiais augo po 1-1.5 kg). Ketvirta menesi pradejo dazniau tustintis -pradzioj kasdien, po to 2-3 kartus, o dabar puspenkto menesio ir daro kaskart po maitinimo. Bet butent dabar labai daznai praso zisti,labai sutrumpejo pertraukos tarp zindymu, matau, kad nepaisotina, bet priaugo beveik 1 kd. Su sysium lyg ir gerai-daro tikrai daugiau nei 8 k per para. Tai klausimas-kaip zinot kada to pieno truksta?!
QUOTE(AusraR @ 2008 08 14, 16:10)
Sveikos, uzkniso mane amzini daktaru klausimai ar uztenka maziukams pieno. Siandien sugalvojau pasverti kiek jie issysina ir iskaksina, taigi paros rezultatai - 860 gr ir 855 gr, cia jau atmetus tusciu pampersu svori. Nu kaip - uztenka mano leliams pieno, ka manot? (as tai manau kad uztenka, bet dar jusu noriu paklaust)
siaip idomu...kiek jiems "lieka" pienuko augimui, spardymuisi, kvepavimu, virskinimui ir kitai veiklai? ar suvalgo jie po 1 kg per diena? kaip galvojat?
siaip idomu...kiek jiems "lieka" pienuko augimui, spardymuisi, kvepavimu, virskinimui ir kitai veiklai? ar suvalgo jie po 1 kg per diena? kaip galvojat?
O nemanai, kad ta sugerianti ir brinkstanti medziaga sauskelnese gali iskraipyti svorio rezultatus??? Gal pries tai verta atlikti bandyma-paaukoti 1 sauskelnes ir supylus i jas pamatuota kieki vandens pasverti ar tikrai atitinka?
QUOTE(Kriste2 @ 2008 08 14, 17:19)
tas sverimas poliklinikose toks neobjektyvus
Vat butent. Kudikiams kiekvienas simtgramis svarbus. Geriausia butu sverti kelis kartus ta pacia diena skirtingu paros metu ir isvesti vidurki. Bet mane pazistamas neonatologas labai nuramino-sako jei matai, kad tavo vaikas auga, stambeja, yra linksmas ir zvalus, tai nera reikalo parintis del gramu.