Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

QUOTE(AusraR @ 2008 08 13, 12:32)
uoj tai cia labai dar normaliai smile.gif maniskai buna kad ir po 15 min uzsimano, bet kai taip karsta jie gal ir gert nori, nes patraukia kelis kartus ir spjauna, toliau guguoja, po to vel uz 20 min pradeda zysti, tada vel kruti pasiulau, vel ima.

Maniske galetu nonstopu zist, tik va pienas baigiasi ir kandzioja spenelius doh.gif
Pastarom dienom bandom daugintis piena, zindau gal po dvidesimt kelis kartus per para, bet kazkaip pieno tai nedaugeja doh.gif Siandien dukra diena miegojo gal keliskart po 20 min, daznai zindo, tai nespejo pienas gamintis doh.gif O vakare numigo ilgiau, tai nors atsigere mirksiukas.gif

QUOTE(Kriste2 @ 2008 08 14, 15:11)
Nu bet priaugo to svorio, mazokai, bet priaugo. Aisku galit bandyt visais imanomais budais pratint prie buteliuko su misinuku, bet gal ji truputi tinginiuke ir nutraukia pirma pieneli, kuris liesas yra ir sedi sau alkana, o po kiek laiko vel nori ir vel tik truputi patraukia. As gal bandyciau pirma nusitraukt pradzia, o tada jau maitinti - jai riebesnis begs ir sotesne bus, svorio daugiau augs. Aisku reikia stebet kiek kartu tustinasi ir kaip, kiek sysioja. Bet aisku vaikiukas jusu ir jus nuolat su ja bunat - geriau zinot kas ir kaip mirksiukas.gif

O kaip zinot kas yra norma? Maniske treciaji menesi valge tik MP, tikrai buvau rami, kad pavalgo. Tustinosi karta per 4-5 dienas, bet...priaugo tik 500 g (pirmais menesiais augo po 1-1.5 kg). Ketvirta menesi pradejo dazniau tustintis -pradzioj kasdien, po to 2-3 kartus, o dabar puspenkto menesio ir daro kaskart po maitinimo. Bet butent dabar labai daznai praso zisti,labai sutrumpejo pertraukos tarp zindymu, matau, kad nepaisotina, bet priaugo beveik 1 kd. Su sysium lyg ir gerai-daro tikrai daugiau nei 8 k per para. Tai klausimas-kaip zinot kada to pieno truksta?!

QUOTE(AusraR @ 2008 08 14, 16:10)
Sveikos, uzkniso mane amzini daktaru klausimai ar uztenka maziukams pieno. Siandien sugalvojau pasverti kiek jie issysina ir iskaksina, taigi paros rezultatai - 860 gr ir 855 gr, cia jau atmetus tusciu pampersu svori. Nu kaip - uztenka mano leliams pieno, ka manot? (as tai manau kad uztenka, bet dar jusu noriu paklaust)
siaip idomu...kiek jiems "lieka" pienuko augimui, spardymuisi, kvepavimu, virskinimui ir kitai veiklai? ar suvalgo jie po 1 kg per diena? kaip galvojat?

O nemanai, kad ta sugerianti ir brinkstanti medziaga sauskelnese gali iskraipyti svorio rezultatus??? Gal pries tai verta atlikti bandyma-paaukoti 1 sauskelnes ir supylus i jas pamatuota kieki vandens pasverti ar tikrai atitinka?

QUOTE(Kriste2 @ 2008 08 14, 17:19)
tas sverimas poliklinikose toks neobjektyvus

Vat butent. Kudikiams kiekvienas simtgramis svarbus. Geriausia butu sverti kelis kartus ta pacia diena skirtingu paros metu ir isvesti vidurki. Bet mane pazistamas neonatologas labai nuramino-sako jei matai, kad tavo vaikas auga, stambeja, yra linksmas ir zvalus, tai nera reikalo parintis del gramu.
Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2008 08 15, 00:57)
O kaip zinot kas yra norma? Maniske treciaji menesi valge tik MP, tikrai buvau rami, kad pavalgo. Tustinosi karta per 4-5 dienas, bet...priaugo tik 500 g (pirmais menesiais augo po 1-1.5 kg). Ketvirta menesi pradejo dazniau tustintis -pradzioj kasdien, po to 2-3 kartus, o dabar puspenkto menesio ir daro kaskart po maitinimo. Bet butent dabar labai daznai praso zisti,labai sutrumpejo pertraukos tarp zindymu, matau, kad nepaisotina, bet priaugo beveik 1 kd. Su sysium lyg ir gerai-daro tikrai daugiau nei 8 k per para. Tai klausimas-kaip zinot kada to pieno truksta?!
Vat butent. Kudikiams kiekvienas simtgramis svarbus. Geriausia butu sverti kelis kartus ta pacia diena skirtingu paros metu ir isvesti vidurki. Bet mane pazistamas neonatologas labai nuramino-sako jei matai, kad tavo vaikas auga, stambeja, yra linksmas ir zvalus, tai nera reikalo parintis del gramu.

kai maniske sirgo - veme ir viduriavo - per visa diena pasiusiojo tik 3 kartus - tai ir kvailam aisku kad mazai ir truksta skysciu. O siaip manau kaip ir tu - jei vaikas zvalus, linksmas - jis ir sotus, nesvarbu kad prasio dazniau. Kazkaip niekad neitarinejau kad truksta to pienuko - kartais dazniau, kartais reciau zysdavo - bet viska nurasydavau - kad pats reguliuojasi pienuko gamyba blush2.gif Juk ir mums kartais nesinori valgyt, o kartais sedim visa diena prie saldytuvo doh.gif
Atsakyti
Prieš savaitę rašiau:

QUOTE(-ciute- @ 2008 08 14, 17:01)
Noriu prisijungti prie jusų ir paklausti patarimo, nes turiu problemėlę schmoll.gif
Mano dukrytė nuo pat gimimo nelabai rami ir valgo dažnai, kas 1-2 valandos. Pirmą ir antrą mėnesiais priauago po 800 g, na o trečią mėnesį priaugo  tik 300 g. Šeimos gydytoja liepė po matinimo pasiūlyti mišinuko. Pirkau Similaką hipoalerginį, nes ji tokia paberta, bet neįsiūliau nei už ką. Tada nupirkau paparastą, nes juk tas hipoalerginis nelabai skanus ir bandžiau tą duoti - irgi neima nei už ką. Dar bandžiau Tutteli iš tetra pako duoti - irgi neima. Nusprendžiau, kad nieko čia jai netrūksta ir 2 savaites laukiau. Šiandien nuėjau pasverti, ogi per 2 savaites tik 160 g priaugo, nors šiaip yra judri (jau apsiverčia ant pilvuko, puikiai laiko galvą), linksma kai neverkia.
Tai ką daryti doh.gif ? Aš jau nebesuprantu ar jai trūksta to pieno ar ne. Kartais, kai verkia atrodo, kad tikrai trūksta - bet man taip ir pirmais dviem mėnesiais atrodydavo - nors pagal svorį netrūko. Kaip jai įsiūlyti to mišinuko, jei nei alkana nei pavalgius nenori. Pačiai nusitraukti neišeina, kiek išėjo su pientraukiu tai vos sumaitinau iš buteliuko. Žinduką ji ima, mėgsta. Gal čia buteliuko nenori, bet kaip tada po velniais man ją maitinti? Ar dar laukti?

Ir ką jūs galvojat, vakar buvom pas gydytoją, tai per savaitę tik 60 g tepriaugo verysad.gif . Gydytoja liepė milupa aptamil HA pirkti ir su šaukšteliu girdyti. Taip ir padariau, bet ji vis vien negeria nei iš šaukštelio, nei iš puodelio nei iš švikšto verysad.gif Sugirdžiau per prievartą rėkiančiai kelis kartus po kokia 50 g, bet beveik viską atpylė. Pražliumbiau vakar visą dieną, jei dar ir buvo nors kiek to MP pas mane - tai jaučiu nuo to streso visai nebeliks. Tai kaip po paraliais man ją damaitinti, jei ji rėkia? Rėkiančią? Ir kiek duoti? Kada žinoti kad gana? O ką paskui daryt jei beveik viską atpila? verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -ciute-: 21 rugpjūčio 2008 - 09:54
Bandyk kuo mažiau stresuoti.Leisk dieneles su maže lovelėj ir krūtį duok kada tik nori,pienelis gaminasi kai yra skatinama jo gamyba.Ilsėkis ir nurimk.Namų ruoša lai pasirūpina vyras mirksiukas.gif Vaikelis ir tu šiuo metu turit būt tausojamos ir lepinamos. Sunku,bet turi nurimt ir nekalk sau į galvą,kad pieno mažai.Tu jo turi,tu gali... wub.gif Stiprybės,kantrybės ir jėgų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Terija:) @ 2008 08 21, 12:04)
Bandyk kuo mažiau stresuoti.Leisk dieneles su maže lovelėj ir krūtį duok kada tik nori,pienelis gaminasi kai yra skatinama jo gamyba.Ilsėkis ir nurimk.Namų ruoša lai pasirūpina vyras  mirksiukas.gif  Vaikelis ir tu šiuo metu turit būt tausojamos ir lepinamos. Sunku,bet turi nurimt ir nekalk sau į galvą,kad pieno mažai.Tu jo turi,tu gali... wub.gif  Stiprybės,kantrybės ir jėgų 4u.gif

Labai ačiū 4u.gif , bet kad atrodo taip jau 3 savaites ir darau, kartais net kai siūlau mažei krūtį - neima- suprask, nenori, bet vis vien, situacija ta pati. Gal aš esu iš to 1% , kurioms jokie būdai pieno gamintis daugiau nepaskatina ir viskas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -ciute-: 21 rugpjūčio 2008 - 10:11
QUOTE(-ciute- @ 2008 08 21, 11:11)
Labai ačiū 4u.gif , bet kad atrodo taip jau 3 savaites ir darau, kartais net kai siūlau mažei krūtį - neima- suprask, nenori, bet vis vien, situacija ta pati. Gal aš esu iš to 1% , kurioms jokie būdai pieno gamintis daugiau nepaskatina ir viskas  g.gif

nu bet jei ji butu alkana - tai buteliuka tikrai imtu - nebeziuretu kas ir kaip schmoll.gif . O gydytoja nesiulo kokiu tyrimuku atlikt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 08 21, 12:31)
nu bet jei ji butu alkana - tai buteliuka tikrai imtu - nebeziuretu kas ir kaip schmoll.gif . O gydytoja nesiulo  kokiu tyrimuku atlikt blush2.gif

Gydytoja liepė primaitinti ir ateiti po savaitės, jei vėl bus mažai priaugus, sakė siųs į Kauno klinikas, bet jaučiu aš jai skambinsiu šiandien iš klausiu "ar man per prievartą girdyti rėkiančią mažę?"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -ciute-: 21 rugpjūčio 2008 - 10:37
QUOTE(-ciute- @ 2008 08 21, 10:52)
Prieš savaitę rašiau:
Ir ką jūs galvojat, vakar buvom pas gydytoją, tai per savaitę tik 60 g tepriaugo  verysad.gif . Gydytoja liepė milupa aptamil HA pirkti ir su šaukšteliu girdyti. Taip ir padariau, bet ji vis vien negeria nei iš šaukštelio, nei iš puodelio nei iš švikšto verysad.gif Sugirdžiau per prievartą rėkiančiai kelis kartus po kokia 50 g, bet beveik viską atpylė. Pražliumbiau vakar visą dieną, jei dar ir buvo nors kiek to MP pas mane - tai jaučiu nuo to streso visai nebeliks. Tai kaip po paraliais man ją damaitinti, jei ji rėkia? Rėkiančią? Ir kiek duoti? Kada žinoti kad gana? O ką paskui daryt jei beveik viską atpila? verysad.gif

n su maitinimu misinukais pas mane buvo lygiai tas pats wink.gif jei siaip taip sukisdavau tai ispildavo viska. Nusprendziau kad vaikui nereikia jei jis nenori, na r tada maitindavau maitindavau maitindavau...buvo dineu kai tik pavalgyt ir tulika nueidavau, o visa kita laika istisasi arba abu arba kuris vienas ant papulio kabiedavo. O valgyt pirmus du menesius tai prasydavosi kas 20-30 min, na ir duodavau. Dabar diena irgi valgo mazdaug kas valanda, na kartais kas dvi. Tai jokiu misinuku as jiems neduodu, o daznas glaudimas prie kruties pristimuliavo pienuko tiek kiek reikia.
Tavo atveju skirtumas tik tas kad mes svorio priaugdavom...vat idomu kaip atsitiko kad pirmus men priaugo o paskui nebe...
na as tai turbut tavo vietoj mesciau misinukus ir laikyciau prie kruties nors ir visa diena. Dar bandyciau pasikviest zindymo konsultante (sumokesi koki 50 lt , bet tai nors gal naudingu patarimu duos del zindymo, nuramins, padrasins)
dar nueik va i sita skyreli http://www.supermama...;#entry19258997
uzduok savo klausimus, gal mergytes ka gudraus patars. Nenusimink ir nezliumbk, jei vaikas nevalgo vadinasi nereikia jam smile.gif o rekia del daugielio priezasciu vaikai, maniskiai dazniausiai rekia kai pilvukus skauda, tada darom manksteles, dedam pasildyta vystykliuka prie pilvuko, nesiojames pilvuku zemyn ant rankos pasigulde, ciuciuojames supuojames visokiais budais, papuli siulau ir tt ir pan. dar buna rekia kai miegiuko nori, zodziu priezasciu begales gali but, o valgio trukumas tik viena is ju, deja visi gydytojai pirmiausia pasako kad truksta pieno jei vaikas rekia....

Papildyta:
QUOTE(-ciute- @ 2008 08 21, 11:36)
Gydytoja liepė primaitinti ir ateiti po savaitės, jei vėl bus mažai priaugus, sakė siųs į Kauno klinikas, bet jaučiu aš jai skambinsiu šiandien iš klausiu "ar  man per prievartą girdyti rėkiančią mažę?"

zinok gydytoja ne dievas, Tu ir tik TU geriausiai zinai ir jauti ko reikai tavo vaikui, jei dar nejauti tai po menesiuko kito tikrai jausi is maziausio kniurktelejimo. Sakau, as tai pasikviesciau zindymo konsultante, kad padetu teisingai zindyt, nuramintu. As irgi neklausiau gydytojos del damaitinimo. Tuoj nusiusiu tau telefona i az.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 08 21, 10:13)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
noriu paklausti, ar kam taip yra buve, kad vienoje krutyje yra pieno, o kitoje - ne? blink.gif Na, viena kruts pastoviai atrodo kaip tuscia, paspaudus - vos lasiukas pasirodo, ji niekada nepritvinksta. Kita gi, jei ilgiau nemaitinu, pasidaro kietesne ir pienukas net lasa (jei labai ilgai nematinu).
Isviso per diena maitinu 2 kartys, nakti visai nebe, nes vaikas traukia traukia valanda kokia, ir po to dar visa norma misinuko istustina doh.gif Tai ryte vienoj kruty matosi, kad yra pienelio, o kitoj, kaip minejau, ne unsure.gif
Galvoju isvis nebemaitinti verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes, mergaiciukes 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Gal galetumete man padeti? blush2.gif Musu dukriukui 21 dienele. Valgom MP. Kruti ima normaliai smile.gif Tik va neramina mane tai, jog ji valgo daznai. Kas valanda ir tokia alkana buna g.gif ciumpa ir i burnyte kemsa savo pirsciukus, rankytes, inirtingai iesko kruties kai priglaudi prie saves g.gif Ir verkia, labai verkia. Pienuko atrodo lyg ir turiu,nors paskutinemis dienomis krutys minkstos unsure.gif bet paspaudus kruti pienelis bega. Bijau, jog pienelis nedingtu blink.gif ir nerimauju ar maziukei uztenka MP... Beveik kiekvienose sauskelnese buna pakakinta.
Ir dar per 18 dienu nuo gimimo priaugo 170 gr. Ar tai normalu? Man atrodo jog per mazai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice_Touch @ 2008 08 21, 18:55)
Gal galetumete man padeti? blush2.gif  Musu dukriukui 21 dienele. Valgom MP. Kruti ima normaliai smile.gif Tik va neramina mane tai, jog ji valgo daznai. Kas valanda ir tokia alkana buna g.gif ciumpa ir i burnyte kemsa savo pirsciukus, rankytes, inirtingai iesko kruties kai priglaudi prie saves g.gif
Ir verkia, labai verkia.
Ir dar per 18 dienu nuo gimimo priaugo 170 gr. Ar tai normalu? Man atrodo jog per mazai unsure.gif

Viskas laaabai normalu thumbup.gif

Vaikutis priauga pakankamai - norma yra jei per 10-14d pasiekia savo gimimo svorį. Taviškės mažylės svoris jau auga į viršų thumbup.gif

Valgymas kas valandą - NĖRA DAŽNAI. Patikėk, čia yra standartinis valgymo tempas žindomam naujagimiui. Su laiku tas laikas ilgės, po kokių 3mėn jau bus kelios valandos 4u.gif
Beveik kiekviena mamytė Tau pasakys, akd pirmą 1-1,5mėn neveikė praktiškai nieko kito, tik žindė. na, dar galėdavo į WC nueit ar pavalgyti. Taip yra normalu, ir dažnai maitinant užtikrinama gamyba ateičiai. wub.gif
verkimas nėra alkanumo požymis. Alkanas vaikas yra tada, kai -neauga jo svoris; - šlapinasi mažiau nei 6k per parą; - retai tuštinasi.
Tavo atveju NEI VEINAS požymis neatitinka.
O kūdikis verkia dėl įvairių priežasčių - nori mamytės artumo, nori krūties prisiglausti, pakeisti vystyklą; karsta, salta; vienam liūdna, baisu; nepatogu gulėti; nori miegoti;..... ir dar begalė priežasčių. Kelių savaičių mažyliams, sakoma, prasideda pilvuko diegliukai. Kelių mėn - dantukai.... ir tas verkimo priežasčių sąrašas yra ilgokas 4u.gif

Taip kad sėkmės Jums - viskas puiku 4u.gif
Atsakyti