Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

QUOTE(mamucis @ 2008 08 13, 12:50)
"netrukus praso valgyt" tai mazdaug apie valanda.
.

uoj tai cia labai dar normaliai smile.gif maniskai buna kad ir po 15 min uzsimano, bet kai taip karsta jie gal ir gert nori, nes patraukia kelis kartus ir spjauna, toliau guguoja, po to vel uz 20 min pradeda zysti, tada vel kruti pasiulau, vel ima.
Atsakyti
Sveikutės, gal galit pasakyti per kiek laiko susinormalizuoja pieno gamyba krūtinėje? Maniškė visą laiką nenulipa nuo krūtinės, tik kai miega mane paleidžia.
Atsakyti
QUOTE(larisa @ 2008 08 13, 19:14)
Sveikutės, gal galit pasakyti per kiek laiko susinormalizuoja pieno gamyba krūtinėje? Maniškė visą laiką nenulipa nuo krūtinės, tik kai miega mane paleidžia.

Tai kad ji nenulipa - dar nereiskia kad valgyt nori mirksiukas.gif , dar labai mazute, gal jai nesaugu atrodo, gal tiesiog nori kartu but ir ta buvima taip supranta, jai taip gera - tai ir nori. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(larisa @ 2008 08 13, 19:14)

Vidutiniškai 4-6 sav. 'pagal vadovėlius'. O jei 'pagal gyvenimą' tai bent tiek reikėtų duoti sau ir vaikeliui, kad būtų ramybė visiems, o po to žiūrėt pagal situaciją. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Atigiliux @ 2008 08 13, 08:36)
Prisimasto tos mamytes visko, del to ir dingsta paskui pienelis schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Noriu prisijungti prie jusų ir paklausti patarimo, nes turiu problemėlę schmoll.gif
Mano dukrytė nuo pat gimimo nelabai rami ir valgo dažnai, kas 1-2 valandos. Pirmą ir antrą mėnesiais priauago po 800 g, na o trečią mėnesį priaugo tik 300 g. Šeimos gydytoja liepė po matinimo pasiūlyti mišinuko. Pirkau Similaką hipoalerginį, nes ji tokia paberta, bet neįsiūliau nei už ką. Tada nupirkau paparastą, nes juk tas hipoalerginis nelabai skanus ir bandžiau tą duoti - irgi neima nei už ką. Dar bandžiau Tutteli iš tetra pako duoti - irgi neima. Nusprendžiau, kad nieko čia jai netrūksta ir 2 savaites laukiau. Šiandien nuėjau pasverti, ogi per 2 savaites tik 160 g priaugo, nors šiaip yra judri (jau apsiverčia ant pilvuko, puikiai laiko galvą), linksma kai neverkia.
Tai ką daryti doh.gif ? Aš jau nebesuprantu ar jai trūksta to pieno ar ne. Kartais, kai verkia atrodo, kad tikrai trūksta - bet man taip ir pirmais dviem mėnesiais atrodydavo - nors pagal svorį netrūko. Kaip jai įsiūlyti to mišinuko, jei nei alkana nei pavalgius nenori. Pačiai nusitraukti neišeina, kiek išėjo su pientraukiu tai vos sumaitinau iš buteliuko. Žinduką ji ima, mėgsta. Gal čia buteliuko nenori, bet kaip tada po velniais man ją maitinti? Ar dar laukti?
Atsakyti
Nu bet priaugo to svorio, mazokai, bet priaugo. Aisku galit bandyt visais imanomais budais pratint prie buteliuko su misinuku, bet gal ji truputi tinginiuke ir nutraukia pirma pieneli, kuris liesas yra ir sedi sau alkana, o po kiek laiko vel nori ir vel tik truputi patraukia. As gal bandyciau pirma nusitraukt pradzia, o tada jau maitinti - jai riebesnis begs ir sotesne bus, svorio daugiau augs. Aisku reikia stebet kiek kartu tustinasi ir kaip, kiek sysioja. Bet aisku vaikiukas jusu ir jus nuolat su ja bunat - geriau zinot kas ir kaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriste2 @ 2008 08 14, 17:11)
Nu bet priaugo to svorio, mazokai, bet priaugo. Aisku galit bandyt visais imanomais budais pratint prie buteliuko su misinuku, bet gal ji truputi tinginiuke ir nutraukia pirma pieneli, kuris liesas yra ir sedi sau alkana, o po kiek laiko vel nori ir vel tik truputi patraukia. As gal bandyciau pirma nusitraukt pradzia, o tada jau maitinti - jai riebesnis begs ir sotesne bus, svorio daugiau augs. Aisku reikia stebet kiek kartu tustinasi ir kaip, kiek sysioja. Bet aisku vaikiukas jusu ir jus nuolat su ja bunat - geriau zinot kas ir kaip mirksiukas.gif

Kas dėl šlapinimosi ir tuštinimosi, tai viskas kaip ir anksčiau, sauskelnės visada pilnos kai keičiu - jau 8 kartai sisiuko per parą tai tikrai bus, dar ir daugiau, o tuštinasi kas ketvirta diena (na nedaro nedaro kokias 3 dienas, o tada ketvirtą padaro daug ir kartais net kelis kartus), bet taip jau nuo pat antro mėnesio.
Bet ar gali būti taip, kad kūdikis verčiau badaus nei buteliuką paims g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -ciute-: 14 rugpjūčio 2008 - 15:20
QUOTE(-ciute- @ 2008 08 14, 16:17)
Kas dėl šlapinimosi ir tuštinimosi, tai viskas kaip ir anksčiau, sauskelnės visada pilnos kai keičiu - jau 8 kartai sisiuko per parą tai tikrai bus, dar ir daugiau, o tuštinasi kas ketvirta diena (na nedaro nedaro kokias 3 dienas, o tada ketvirtą padaro daug ir kartais net kelis kartus), bet taip jau nuo pat antro mėnesio.
Bet ar gali būti taip, kad kūdikis verčiau badaus nei buteliuką paims g.gif ?

Tai i normas telpat mirksiukas.gif . be to jau tuoj jums 4 menesiukai, jei jau pergyvenat labai - po poros savaiciu galit bandyt kokiu darzoviu viena maitinima ivest, bet per dvi savaites 160 - per menesi jau 320, riba valdiska tokia, bet buna ir blogiau, juk didesni vaikuciai maziau ir priauga, be to jus ir pirmus menesiu nepriaugot po kelis kg (maniske dejo po 1.5 blush2.gif ). Tai gal jusu vaikuciui tai visai normalu unsure.gif
del buteliuko irgi manau kad ji nebadauja, visgi laikaus tos nuomones kad ji tik pirma pienuka nutraukia ir kaloriju mazoka, todel svoris nenori augti mirksiukas.gif . Paprastai mamytems atvirkstine problemyte - po buteliuko kruties nebesinori - sunkiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriste2: 14 rugpjūčio 2008 - 15:25
Sveikos, uzkniso mane amzini daktaru klausimai ar uztenka maziukams pieno. Siandien sugalvojau pasverti kiek jie issysina ir iskaksina, taigi paros rezultatai - 860 gr ir 855 gr, cia jau atmetus tusciu pampersu svori. Nu kaip - uztenka mano leliams pieno, ka manot? (as tai manau kad uztenka, bet dar jusu noriu paklaust)
siaip idomu...kiek jiems "lieka" pienuko augimui, spardymuisi, kvepavimu, virskinimui ir kitai veiklai? ar suvalgo jie po 1 kg per diena? kaip galvojat?
Atsakyti
Oho kiek daug, siaip niekad nesveriau, bet kai pamatai rezultata kazkaip keista, jei kilograma suvalgo, o issisina 850 - tai is ko augt jiems ir dar nori kad per menesi po kg doh.gif
Siaip kazkur skaiciau, kad jei mama isigyja svarstykles vaikiuko sverimui kad patikrinti ar uztenka MP - ji jo tikrai ilgai nemaitins, nes nepasitiki savim. Sverti atseit nereikia, o pakanka ziuret kaip vaikutis jauciasi, ar zvalus unsure.gif , be to tas sverimas poliklinikose toks neobjektyvus - kazkada kai maziuke buvo - nuveziau, bet eiluteje teko laukti, o si valgyt uzsireikalavo - tad pamaitinau ir sveremes iskart - dziaugiausi kad si daug svorio priaugo, o po menesio - talonas buvo anksti ryte, o ji tik po nakties miego ir nevalgius (praeina valanda ir net kita kol uzsimano) - tai vos 300 gr isspaude blink.gif - sako mazai, liepe po 2 sav pakartotinai ateit, be to uzmaciau kad pries iseinant pampi nauja uzdejau o ten jai isisintas buvo (sveremes be jo). Sakiau tai gydytojai, kad keli simtai gramu gali ir ant to nueit kad nevalgius ir pasiusiojus, o ana karta buvo privalgius ir dar sausa kuri laika - bet ji teatsake kad konstatuoja fakta g.gif
Atsakyti
ne nu tai as nezinau kiek jie suvalgo tiksliai, kad po 860 tai tikrai, nes tiek issysina, bet gi jiems reik ir svori augint ir rankom kojom makaluot energijos. Tai kiek jie tada suvalgo blink.gif o priaugo tai per pirmus du menesiukus po kilograma abu mazdaug.
beje, svarsykliu tai as nepirkau, turejau tokais virtuvines tai galvoju as tai daktarei pasversiu sysius, kad nelistu i akis man su savo klausimais, pasakysiu kiek issysina tada pati tegu ir sprendzia ar uztenka vaikams maisto smile.gif
Atsakyti