Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

QUOTE(mamucis @ 2008 07 16, 10:59)
Sveikos  4u.gif Nezinau i kuria cia temaparasyt ieskant paguodosir patarimo.

Na, dėl svorio ir tuštinimosi dar kol kas nepergyvenčiau. Svorio prieaugis augant vis mažės. O tuštinimas yra problema tada, kai vaikas negali prakakoti, kakoja labai kietai.
Ar pieno produktus naudojat? Jei taip, išimkite juos iš savo mitybos savaitei, dviems ir stebėkite, ar kas pasikeitė.
Maitinkite vaiką kuo statesnį. Prieš maitinimą paguldykite ant pilvuko. Stebėkite, ar tikrai gerai apžioja krūtį - gal per kažkur pritraukia oro. Dažniau atrauginkite.
Atsakyti
QUOTE(mamucis @ 2008 07 16, 10:59)
Sveikos  4u.gif Nezinau i kuria cia temaparasyt ieskant paguodosir patarimo.

Zodziu situacija pas mus tokia: valgom MP, esam jau 3.5men. Praktiskai nuo pat gimimo kankinames del atpylinejimo. Nesukau sau galvos, nes  iki  menesio priaugdavome  1200 ir 1500 g, ova 3 menesi tik 500 g  blink.gif Kaiptik butent ta menesi padaznejo ir pagausejo atpylimas,o pastarosiom dienom vaikas kencia skausmus-t.y. verkia, rieciasi kol neatpila, tada apsiramina. Aplamai pavalgius kruties vaikas buna neramus, matosi, kad jai skauda pilvuka  unsure.gif  Darkatre pasiule vaikui pasiulyti misinio. Taikaiatpiladaugiau, pasiulau, ir ka-isgeria po 100-160 ml ir nei atpila, nei pilvo skauda...

Esupasimetusi, nezinauka daryt toliau.  Skaudu matyt kaip vaikui negerai, bet vien ant misinio pereit irgi nenoriu-pieno dar pakankamai daug...

Beje, kaku darom karta i 3-5 dienas, o sysiu-pampersu per 10 sunaudojam dienoj. Del tustinimosi zinau, kad valgant MP gali vaikas daryti karta per svaite, bet armano atveju nereiskia, kad jam tiesiog truksta pieno?

tai jau tikrai keisti tavo gydytojos nurodymai...beje, mano vaikas elgiasi taip pat, atpulineja tai daugiau tai maziau, tai gydytoja liepe grieztai pries kiekviena maitinima guldyt ant pilvuko kol pavargs, tada masaziukas pilvuko ir tik tada niam. Na kiekvienakart mums nepavyksta taip padaryt, bet kai pavyksta tai lyg ir ramesnis buna pavalges...o siulyt misinuko...na pirma menesiuka turejom tokia jauna daktaryte tai irgi liepe misinuko duot, mazdaug gal vaikas nedavalgo, juk ismaitint du savo pienu nerealu smile.gif cia jai taip atrode smile.gif paskui pasikeite daktaryte, atejo tokia bobylyte senulyte, ji viska is gyvenimo zino, ne is vadoveliu,t ai sake kiek galiu maitint tik MP. Sake taip " kol vaikas maitinasi pienuku ir mama ramiir pediatras ramus" man tokspoziuris laaaabai tiko wink.gif
Papildyta:
Norejau dar paklaust, mano vaikuciai tustinasi viena-penkis kartus per para, ar cia normalu? nes vis raso kad maininant MP gali tustintis karta i savaite, o manieji daznai po kiekvieno maitinimo...gal cia reiskia kad viduriuoja? bet kad jie nuo pat gimimo taip...o kaip zinot ar viduriuoja?
Atsakyti
na kad jau atradau temele tai dabar klausinesiu ir klausinesiu, gal galit pasidalint savo patirtim del maitinimosi? man visi zysia kad jei vaiakms pilvus skauda tai reikai savo maitinima derint labai. Kokius vaisius /darzoves valgot? man kazkaip nesinori atsisakyt vaisiu darzoviu...nes tada gi reiks vitaminus gert....
Atsakyti
QUOTE(Ausra.z @ 2008 07 17, 16:19)
na kad jau atradau temele tai dabar klausinesiu ir klausinesiu, gal galit pasidalint savo patirtim del maitinimosi? man visi zysia kad jei vaiakms pilvus skauda tai reikai savo maitinima derint labai. Kokius vaisius /darzoves valgot? man kazkaip nesinori atsisakyt vaisiu darzoviu...nes tada gi reiks vitaminus gert....

Labiau reikia riboti, t.y. neperdozuojant ir ypac tuos, kurie sukelia viduriuku putima (kopustai, pupos...)
Atsakyti
QUOTE(Ausra.z @ 2008 07 17, 16:59)
Norejau dar paklaust, mano vaikuciai tustinasi viena-penkis kartus per para, ar cia normalu? nes vis raso kad maininant MP gali tustintis karta i savaite, o manieji daznai po kiekvieno maitinimo...gal cia reiskia kad viduriuoja? bet kad jie nuo pat gimimo taip...o kaip zinot ar viduriuoja?

Tikrai normalu. Maitinant MP norma ir 1 kartas per savaitę, ir 5 kartai per dieną wink.gif O viduriavimas skiriasi tuo, kad vaikas tada beveik vandeniu tuštinasi, gali būti gleivių ir pan.
QUOTE(Ausra.z @ 2008 07 17, 17:19)

Yra tikimybė, kad gali nuo mamytės valgiaraščio vaikučiui pilvuką raižyt. Bet iki 3 mėn greičiausiai pūs pilvuką net ir tuo atveju, jei tu iš vis nieko nevalgysi. Jei nori įsitikint, pabandyk kokią savaitę susireguliuot mitybą be tokių pavojingų produktų kaip pieno produktai, kopūstai,pupos, žirniai, kriaušės, obuoliai, arbūzai, melionai, visi patiekalai su stipreniais prieskoniais, visi gazuoti gėrimai, gėrimai su kofeinu (juoda ir žalia arbatos irgi turi nemažai kofeino), na ir panašūs produktai. Tada pati įsitikinsi ar nuo tavo maitinimosi skauda pilvuką. Šiaip tai gan retas reiškinys. Čia labiau alergiškiems vaikučiams būna, kad alergija nuo mamos suvalgyto maisto pasireiškia. O dėl pilvuko pūtimo retai turi įtakos mamos maistas.
Aš pati pirmą mėnesį truputį prisižiūrėjau mitybą, paskui valgiau jau viską, tik su saiku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anikute: 17 liepos 2008 - 17:03
QUOTE(Ausra.z @ 2008 07 17, 15:59)
Norejau dar paklaust, mano vaikuciai tustinasi viena-penkis kartus per para, ar cia normalu? a reiskia kad viduriuoja? bet kad jie nuo pat gimimo taip...o kaip zinot ar viduriuoja?

Visiskai normalu!! (jei ismatos gelsvos spalvos)
Atsakyti
QUOTE(Ausra.z @ 2008 07 17, 15:59)

Maniske kai buvo tokio amziaus irgi ta pati dainele buvo. Net uzpakaliukas issuto nuo pastovaus salycio su kakais, iki zaizdu verysad.gif . Prevencijai ir gydymui labai rekomenduoju Dermilon pasta. Ji labai riebi, apsaugos odele tokiu periodu.
O tustinimasis normalizavosi apie 2.5 menesi. Patapo 1-2 kartai i diena, kol po 3 menpraretejo iki karto per 3-5 dienas cool.gif

Mamos, gal zinot kokio mazdaug turio kudikio skrandelis apie 3.5-4 menesi? Turiu tarima, kad gal maniske truputi ir persivalgo, todel atpila ax.gif Kruti zinda kada bepasiulyciau. O jei po ilgesnio tarpo (3-4 valandos tarp valgymu), "suvalgo" abi krutis. pas mane vienoj kruty nusitraukiant yra apie 80-120 ml pieno. tai galvoju jei is abieju valgant gal ir daugoka? Kruties jinai pati nespjauna, tik jau kai matau, kad pradeda atpilt arba uzmiega, tai ir baigiasi valgymas...

Beje, per para valgome 7-10 kartu. Jei sveriam 6300 g,paros norma butu apie 1100 g, ane?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamucis: 18 liepos 2008 - 00:38
QUOTE(mamucis @ 2008 07 18, 01:31)
Mamos, gal zinot kokio mazdaug turio kudikio skrandelis apie 3.5-4 menesi? Turiu tarima, kad gal maniske truputi ir persivalgo, todel atpila  ax.gif  Kruti zinda kada bepasiulyciau. O jei po ilgesnio tarpo (3-4 valandos tarp valgymu), "suvalgo" abi krutis. pas mane vienoj kruty nusitraukiant yra apie 80-120 ml pieno. tai galvoju jei is abieju valgant gal ir daugoka? Kruties jinai pati nespjauna, tik jau kai matau, kad pradeda atpilt arba uzmiega, tai ir baigiasi valgymas...

Beje, per para valgome 7-10 kartu. Jei sveriam 6300 g,paros norma butu apie 1100 g, ane?

Kuomet kūdikis žinda iš krūties, jokios normos neegzistuoja. Jei vaikas normaliai priauginėja, tuštinasi ir yra maitinamas tada, kuomet pareiškia poreikį, yra sveikas - jis ištraukia tiek pienuko, kiek jam reikia.
Normalu, jei toks - sveikas - vaikas atpylinėja. Atpylinėjimai pasiekia piką apie 4 mėn, po to pradeda mažėti (nebet jų priežastis yra fiziologija).
Teisingai mąstot, kad maitint geriausia iš vienos krūties. Dažnai kaitaliojant krūtis, vaikelis gauna tik liesą pirminį pienelį, todėl nepasisotina, o tik perpildo skranduką.
Atsakant į jūsų klausimą dėl skranduko dydžio - neradau 4 mėn. dydžio. 10 dieną jis būna apie 50-60 ml. Metų - apie puodelį (200g). Bet prisiminkit, kad MP sudėtis, kiekis, vaiko poreikis keičiasi paros metu, tad neįmanoma pasakyti, kiek jis turi suvalgyti dabar ir čia. Vaikelis turi parodyti, kad yra alkanas ir pažindęs, kiek jam reikia, arba paleisti krūtį, arba užmigti.
Galite bandyti sumažinti atpylinėjimus, prieš maitinimą pagulint ant pilvuko, jį pamasažuojant, dažnai atrauginant, statesnėje padėtyje maitinant. Bet, kartoju, jei veikas sveikas, gerai auga ir tuštinasi, nėra fiziologinių problemų, atpylinėjimas yra veikiau skalbimo, nei rimta problema. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2008 07 11, 07:57)
drinks_cheers.gif  Būtent taip elgiausi ir aš pradėdama primaitinti savo mažių. Pačios pirmos buvo daržovės, bet po to lyg vaisiai, o paskui kruopos ir tik tada mėsa. Kuo daugiau straipsnių ksaitai, tuo daugiau nuomonių randi. Praktiškai visi autoriai skirtingai rašo. Taigi šiuo atveju, manau geriausia susisteminti visus straipsnius galvoj ir pasidaryt sau tinkančias bendras išvadas, rasti dėl ko dauguma autorių sutaria.

kiek žinau - tai jei vaikas gerai auga, didelio svorio, tai pradėt reiktų nuo daržovių, vaisių, o jei mažesnio svorio - nuo kruopų košių
jei žemas hemoglobinas, jei mama nėštumo metu turėjo anemija - po pirmos košės reiktų kuo greičiau įvesti mėsą..
..žodžiu nėra tų normų, nėra..reikia pagal vaiką žiūrėt
Atsakyti
Achiu mergaites, kad esat 4u.gif

Kiekviena syki jei tik ishkyla kokie klausimai ar kokios bedos, paskaitau jusu skyreli ir ish karto ramu pasidaro.

Mano zuikai 16 menesiuku ir valgo kada nori ir kiek nori. Neriboju. Ir smagu kai grizhus ish darbo mane pasitinka ir vedasi su savim wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 07 18, 09:51)
Kuomet kūdikis žinda iš krūties, jokios normos neegzistuoja. Jei vaikas normaliai priauginėja, tuštinasi ir yra maitinamas tada, kuomet pareiškia poreikį, yra sveikas - jis ištraukia tiek pienuko, kiek jam reikia.
Normalu, jei toks - sveikas - vaikas atpylinėja. Atpylinėjimai pasiekia piką apie 4 mėn, po to pradeda mažėti (nebet jų priežastis yra fiziologija).
Teisingai mąstot, kad maitint geriausia iš vienos krūties. Dažnai kaitaliojant krūtis, vaikelis gauna tik liesą pirminį pienelį, todėl nepasisotina, o tik perpildo skranduką.
Atsakant į jūsų klausimą dėl skranduko dydžio - neradau 4 mėn. dydžio. 10 dieną jis būna apie 50-60 ml. Metų - apie puodelį (200g). Bet prisiminkit, kad MP sudėtis, kiekis, vaiko poreikis keičiasi paros metu, tad neįmanoma pasakyti, kiek jis turi suvalgyti dabar ir čia. Vaikelis turi parodyti, kad yra alkanas ir pažindęs, kiek jam reikia, arba paleisti krūtį, arba užmigti.
Galite bandyti sumažinti atpylinėjimus, prieš maitinimą pagulint ant pilvuko, jį pamasažuojant, dažnai atrauginant, statesnėje padėtyje maitinant. Bet, kartoju, jei veikas sveikas, gerai auga ir tuštinasi, nėra fiziologinių problemų, atpylinėjimas yra veikiau skalbimo, nei rimta problema.  4u.gif

Auga i ugi gerai, va su svoriu skirtingos nuomones. Dabar pataikome pagal viska i normu pati viduriuka-61 cm, 6300 g, mums 3 men ir 19 dienu. Pirmus du men priaugo po 1200 ir 1500 g (gime 3300 g), taciau trecia menesi-tik 500 g, butent kai padaznejo ir pagausejo atpylimai. Del tokio svorio priaugio skirtingos daktaru nuomones. Musu pediatre sako-pati normos riba, neurologe sake-mazoka. Kiek pati domejausi, virsur raso, kad svorio prieugis ilgainiui mazeja. Bet ar musu atveju ne perradikaliai?

Na, as del skalbimo nesuku galvos, bet va tas atpylimas buna su verksmais, neramumu ir rietumusi, tada atpila ir nurimsta....

Nezinau kaip elgtis...Esu draskoma labai priestaringu minciu. Misini vaikas valgo noriai, VISAI neatpila ir pavalgiusi buna rami, jokiu pilvo skausmu. Kai tik pavalgo MP, iskart po maitinimo didziausi verksmai, atpylimai (buna issauna srove per 30 cm), ziaurius pilvo putimai. Beje, pastarosiom dienom laikausi ziaurios dietos (virta mesa, kruopos, jokio pieno, rupi juoda duona), bet situacija nesikeicia. Lyg ir atsisakyciau maitinimo savo pienu, bet vis ta mintis, kad skriausiu savo vaika. Be to tai taip patogu-isvykoj, nebunant namie, nakti ir t.t....Va taip ir lauzausi ka daryt ax.gif
Atsakyti
Ai, beje ir tustinames mes karta i 4-5 dienas. Siaip nesukciau sau galvos, bet pries kiekviena karta didziausi verksmai, kad issigastuka vaikui darosi. Opo kurio laiko drioksteli. Konsistencija tikrai normali, neuzkieteje. Bet vat kodel kaskart tie verkimai buna?!
Atsakyti