Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

Atleiskit, bet ir aš negaliu taip... žiauriai man skamba... maniškė nuo pat gimimo nakčiai užmiega gal tik kokį gerą pusvalandį (o naksčiau ir valandą) pačiulpnojusi krūtį... ir taip pat maitinsiu kiek norės ir kada norės...

QUOTE(RaGana Esu @ 2008 07 06, 10:32)
skaitau ir net sirdi sopa..... as taip negaleciau... pati maitinsiu tol,kol bus pienelio ir kol maziuke nores,kad ir iki  mokyklos .

Atsakyti
Laba,

mano mažoji apsirgo, dabar jau sveiksta, bet visiškai nieko nebevalgo. Net ir MP tik naktimis įsiūlau verysad.gif , dieną tik bandau pasiguldyt - žviegia kaip skerdžiama blink.gif ant viso rajono.

Neramu, nes ką tik karščiavo 3dienas (ketvirtadienį 38,5 C; penktadienį 39C, šeštadienį 38. paskui jau nebepakilo), o jokių skysčių nebegaliu įsiūlyt - nuo šaukšto ginasi kaip pašėlus ir žviegia nesavu balsu.
Kol gėrė MP normaliai, sisiojo ir kakojo normaliai - nesijaudinau. Nes serga, neturi apetito, gaunamo MP užteks.

Dabar nebežinda (tik naktimis, ir kokius 15sekundžių 3-4k dieną.)
8,5mėn vaikui gal mažoka???

Nekakoja jau 1,5paros (bet ir nevalgė beveik nieko), ir šlapinasi labai retai - visą naktį išbuvo sausutėlė, o per dieną 2k , negausiai, bet šviesios spalvos.

Įtariu, 6k per parą nesigaus g.gif Ar tokio amžiaus vaikams jau galima sisioti ir rečiau????????
nerimauju, kad nepritruktų skysčių ir kad per mažai MP gauna.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
labutis,,norejau patarimu tu, kurioms kaip ir man maitinimas is vienos kruties yra tikrais kosmaras, is vienos viskas ok, o is kitos dega - duria, net nezn kodel ka daryt?///// bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ikeja @ 2008 07 07, 19:28)
labutis,,norejau patarimu tu, kurioms kaip ir man maitinimas is vienos kruties yra tikrais kosmaras, is vienos viskas ok, o is kitos dega - duria, net nezn kodel ka daryt?///// bigsmile.gif

Labas,

O kada skauda - tik pradėjus žindyti, kol apžioja, visą laiką kol žindai. Skausmas stiprėja/silpnėja? ar pažeisti speneliai?
Kokio amžiaus vaikutis? papasakok, kaip sekės žindyti nuo pirmosios dienos.
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 07 07, 17:47)
Laba,

mano mažoji apsirgo, dabar jau sveiksta, bet visiškai nieko nebevalgo. Net ir MP tik naktimis įsiūlau  verysad.gif , dieną tik bandau pasiguldyt - žviegia kaip skerdžiama  blink.gif ant viso rajono.

Neramu, nes ką tik karščiavo 3dienas (ketvirtadienį 38,5 C; penktadienį 39C, šeštadienį 38. paskui jau nebepakilo), o jokių skysčių nebegaliu įsiūlyt - nuo šaukšto ginasi kaip pašėlus ir žviegia nesavu balsu.
Kol gėrė MP normaliai, sisiojo ir kakojo normaliai - nesijaudinau. Nes serga, neturi apetito, gaunamo MP užteks.

Dabar nebežinda (tik naktimis, ir kokius 15sekundžių 3-4k dieną.)
8,5mėn vaikui gal mažoka???

Nekakoja jau 1,5paros (bet ir nevalgė beveik nieko), ir šlapinasi labai retai - visą naktį išbuvo sausutėlė, o per dieną 2k , negausiai, bet šviesios spalvos.

Įtariu, 6k per parą nesigaus  g.gif Ar tokio amžiaus vaikams jau galima sisioti ir rečiau????????
nerimauju, kad nepritruktų skysčių ir kad per mažai MP gauna.

Ačiū  4u.gif

Man taip pat būtų neramu sad.gif

O iš puoduko ji geria? Ar dar nebandėt? Kaip aplamai ji jaučiasi? ar vangi yra? Kaip ilgai nakį žinda?
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 07 07, 23:18)
Man taip pat būtų neramu sad.gif

O iš puoduko ji geria? Ar dar nebandėt? Kaip aplamai ji jaučiasi? ar vangi yra? Kaip ilgai nakį žinda?

taigi, lyg ir iš pažiūros neblogai, o vat neramu ir psio doh.gif

Iš puoduko negeria, gerdavo iš mažyčio mineralinio buteliuko, dabar nenoriai. Įsiūliau kelis šaukštukus vandens.
Naktį ji prakbo ištisai, bet kiek iš to laiko žinda, nepasakysiu. nors atsikeliu tai su apytuščiais pienbariais.

Jaučiasi gerai - irzlesnė, bet žaidžia, vartosi, šliaužioja ir net juokiasi (kai niekas nemaitina ir nemigdo). tik dujos kaupiasi, sunkiai išeina ir matau, akd reikia padėti. šiandien per dieną 5k pasisiojo ir 2 mažus kakučius padarė.

ai, net nežinau, net kuo sirgo neaišku - tik temperatūra porra dienų laikės aukšta, o daugiau jokių požymių ir nėra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 07 07, 23:35)
taigi, lyg ir iš pažiūros neblogai, o vat neramu ir psio  doh.gif

Iš puoduko negeria, gerdavo iš mažyčio mineralinio buteliuko, dabar nenoriai. Įsiūliau kelis šaukštukus vandens.
Naktį ji prakbo ištisai, bet kiek iš to laiko žinda, nepasakysiu. nors atsikeliu tai su apytuščiais pienbariais.

Jaučiasi gerai - irzlesnė, bet žaidžia, vartosi, šliaužioja ir net juokiasi (kai niekas nemaitina ir nemigdo). tik dujos kaupiasi, sunkiai išeina ir matau, akd reikia padėti. šiandien per dieną 5k pasisiojo ir 2 mažus kakučius padarė.

ai, net nežinau, net kuo sirgo neaišku - tik temperatūra porra dienų laikės aukšta, o daugiau jokių požymių ir nėra  doh.gif

Iš to, kad tris dienas temperatūra laikėsi, panašu, kad tridienė karštinė buvo (nebėrė po to?). Apetito sumažėjimas ir irzlumas - normalu, bet gerti duoti reikėtų... Gerai, kad naktį kabo - gal ir pasipildo, kiek reikia. smile.gif O šlapimas šviesus buvo?
Sveikit. 4u.gif
Atsakyti
aciu sito skyrelio mamoms smile.gif daug naudingos info. ir gera, kad yra tiek ilgai zindanciu mamyciu. kazkaip gera ant dusios paliko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 07 07, 17:47)
Laba,

mano mažoji apsirgo, dabar jau sveiksta, bet visiškai nieko nebevalgo. Net ir MP tik naktimis įsiūlau  verysad.gif , dieną tik bandau pasiguldyt - žviegia kaip skerdžiama  blink.gif ant viso rajono.

Jeigu leisit, tai ir aš trigrašį įkišiu. Kiek paskaičiau, tai tavo vietoj tikrai sunerimčiau. Nes skysčiai labai svarbu. Jeigu nežinda, gali būti, kad skauda ausytes. Ar ėjot pas terapeutę?
Jeigu geria tik po gurkšnelį, tai kaišiok kuo dažniau, nors ir kas 10 min. Pažiūrėk ar liežuvėlis nebalkšvas. Ar nesausa burnytė, odelė. Ar netapo odelė ant pilvuko tokia tąsi. (Na, nemoku paaiškint, bet kai suimi pilvo odą, ji būna kaip senutės).
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 07 07, 22:35)
ai, net nežinau, net kuo sirgo neaišku - tik temperatūra porra dienų laikės aukšta, o daugiau jokių požymių ir nėra  doh.gif

Ir manoji mergiotė nuo šeštadienio iki 39 karščiuoja. Bet jau pradėjo po truputį valgyti. Irgi ieškau bėrimo, ale nesimato g.gif Bet žįst nori nerealiai - sekm., pirm. vos neištisai doh.gif

Mano kai mažiukai sirgdavo ir gert nenorėdavo, tai bandydavau su šiaudeliais ar iš sportinių gėrimų buteliukų skysčius girdyt-jiems įdomiau ir net vaistines arbatas išgeria. Na tik gal 8 mėn. tokiems dalykams dar per maža. Tada kad nenudžiūtų mažos gėlytės, bent su švirkštuku be adatos po truputį įlašint vandens.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2008 07 08, 20:30)
Ir manoji mergiotė nuo šeštadienio iki 39 karščiuoja. Bet jau pradėjo po truputį valgyti. Irgi ieškau bėrimo, ale nesimato g.gif Bet žįst nori nerealiai - sekm., pirm. vos neištisai doh.gif

Gal visgi tridiene karstine...isberimas atsiranda ketvirta para, temperaturai nukritus, bet kartais jis buna vos keleta valandu, tad gali taip ir likti nepastebetas... g.gif

Sveikatytes ligoniukams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ikeja @ 2008 07 07, 19:28)

Man taip buvo blush2.gif , kazkaip pradejau vengti maitinti is tos "skausmingosios", zinojau kad negerai, bet vis viena maitinima praleisdavau, paskui jau du, galu gale is jos duodavau tik karta per para, veliau jau per savaite, kol galu gale pastebejau - kad ten tuscia verysad.gif . Maitinu iki siol likusia viena mirksiukas.gif
Atsakyti