Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

Kuo tiki - tas ir padeda ax.gif

Gal kai jau tiršta sloga, tai jau ir nepagelbės MP, bet blogiau nebus ax.gif
Atsakyti
Man taip pat teko girdėti, kad MP padeda nuo slogos smile.gif Taip pat jis padeda gyti žaizdoms (tepant spenelius) ir dar daug visokios naudos teikia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(maman8 @ 2008 01 02, 13:51)
gal galit padeti  4u.gif
ar tikrai vaikas maitinamas mamos pienu gali nesitustinti kelias dienas, nes maniskis jau antra diena nieko nesitustina, o vakar dar maista atpyle fontanu.
cia gal ne sitoj temoj reiktu klausti, bet ar jus gydot slogyte motinos pienu. as savajam lasinu gal truputi geriau, bet iki galo vistiek neisnyksta

QUOTE(maman8 @ 2008 01 02, 13:51)
gal galit padeti  4u.gif
ar tikrai vaikas maitinamas mamos pienu gali nesitustinti kelias dienas, nes maniskis jau antra diena nieko nesitustina, o vakar dar maista atpyle fontanu.
cia gal ne sitoj temoj reiktu klausti, bet ar jus gydot slogyte motinos pienu. as savajam lasinu gal truputi geriau, bet iki galo vistiek neisnyksta

Sveikute smile.gif

As slogute irgi gydau MP biggrin.gif
Bet nereikia tiketis, kad nuo MP iskart praeis slogute, juk tai naturalus produktas, todel ir gydo ilgiau, bet uztat nekenksminga bigsmile.gif
Aisku, kai jau stipri slogute tai ir juros vandenuku isplaunu, poto istraukiu viska ir poto ilasinu vaistuku arba MP.

O kai maitinau maziuka iki 6men tik MP, tai irgi buvo, kad (bet cia jau apie 5men), kad nesitustindavo ir 2dienas, bet trecia diena, tai jau visad padarydavo, bet as irgi skaiciau ir viena gydytoja man parase, kad vaikelis maitinamas MP gali nesitustinti net iki 5-7paru arba per diena tustintis apie 6 kartus. Tai pirmaisiais menesiais taip ir buvo, kiekvienas pampersas budavo pridarytas blink.gif

Dabar maziukas jau valgo daug visko, bet dar vis gauna ir MP tongue.gif Tustinasi viena k. per diena. Bet irgi buna, kad kartais ir kas trecia, bet paskutiniu metu neperdaugiausiai valgo, mat dantukai dygsta ir dabar slogute unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(maman8 @ 2008 01 02, 11:51)
gal galit padeti  4u.gif

QUOTE(maman8 @ 2008 01 02, 12:12)
bet ar padedavo tas lasinimas, nes as cia prisiskaiciau visokiu nuomoniu, neva nuo jo dar blogiau, uzkemsa nosi

Mes nuo slogos tik MP naudodavom ir padėdavo 4u.gif Kai didesnė buvo, tai pati valgydama rodydavo kad į nosytę reik pienuko įlašinti biggrin.gif Taip gražiai priglausdavo prie nosytės wub.gif
Atsakyti
aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
Mano dukrytė taip pat valgo MP. Norėčiau jūsų patarimo, kai primaitindavot savo mažylius jau košytėm, vaisiais, kiek kartų duodavot MP dienos metu (kalbu apie vaikutį 7-8 mėn). Naktim aišku, maitinu pagal jos poreikius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2008 01 01, 16:48)
Lyg tai kažkur skaičiau, kad maitinimas MP nekenkia vaikų dantims, gal kas padės man  4u.gif  4u.gif Nes nerandu pati  blush2.gif

Aš rašiau SM vienoje temoje... Skaičiau "Mothering Your Nursing Toddler", kad mamos pienas veikia dantukus kaip vanduo. BET jei vaikas valgo kitą maistą ir maišosi pienas su cukrumi - tada labai blogai. Todėl būtina išvalyti dantis po paskutinio maitinimo kitu maistu. O tada jau galima migdytis nakčiai su pienuku. Ryte irgi rekomenduojama išsivalyti.

QUOTE(Asveja @ 2008 01 03, 17:42)
Mano dukrytė taip pat valgo MP. Norėčiau jūsų patarimo, kai primaitindavot savo mažylius jau košytėm, vaisiais,  kiek kartų duodavot MP dienos metu (kalbu apie vaikutį 7-8 mėn). Naktim aišku, maitinu pagal jos poreikius smile.gif

Kadangi iki 2 metų kitas maistas yra papildymas to, ko jau nebeužtenka iš mamos pieno, vaikutis turėtų žįsti krūtį tiek dažnai, kiek nori. Na, bent jau iki metų tai tikrai be apribojimų smile.gif Po maitinimo MP pasiūloma košė, jeigu kartais jam neužteko MP.
Atsakyti
QUOTE(Asveja @ 2008 01 03, 18:42)
Mano dukrytė taip pat valgo MP. Norėčiau jūsų patarimo, kai primaitindavot savo mažylius jau košytėm, vaisiais,  kiek kartų duodavot MP dienos metu (kalbu apie vaikutį 7-8 mėn). Naktim aišku, maitinu pagal jos poreikius smile.gif

Aš maitindavau MP tiek, kiek prašydavo, visai neribojau 4u.gif
QUOTE(Raideles @ 2008 01 03, 19:38)
Aš rašiau SM vienoje temoje... Skaičiau "Mothering Your Nursing Toddler", kad mamos pienas veikia dantukus kaip vanduo. BET jei vaikas valgo kitą maistą ir maišosi pienas su cukrumi - tada labai blogai. Todėl būtina išvalyti dantis po paskutinio maitinimo kitu maistu. O tada jau galima migdytis nakčiai su pienuku. Ryte irgi rekomenduojama išsivalyti.

Ačiū mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano sunui metai ir du men., MP valgo kada ir kiek nori. Jei nenori po koses, tai nebegeria, jei nori, tai pats ateina ir pasipraso savais budais tongue.gif
Sloga taip pat gydomes MP. Beje, ja daznai pasigauna, tikriausiai nuo sesutes, kuri parnesa bacilu is mokyklos. Isvalom, issiurbiam nosyte, tada sulasinam MP. Lasinam ne maziau 4 kartu per diena. Nes tai kaip ir ''homeopatinis'' gydymo budas - daznas kuo mazesniu doziu vartojmas yra efektyviausias. Kaip tik siandien buvom pas pediatre pasisverti (paskutini karta buvom pries 4 men.). Ji visuomet vyresnelei prirasydavo cheminiu vaistu, todel mazaji bandziau apsaugoti ir net nebuvau sakiusi, kad sloga gydom MP. Siandien prisipazinau ir pati nustebau, kad sulaukiau gydytojos pritarimo bigsmile.gif Pasake, kad MP daug antikunu ir jei sloga nesikomplikuoja, tai taip gydytis ir toliau bigsmile.gif
O vakar dar skaitinejau zindyviu temas ir siandien i poliklinika ejau karinga nuotaika. Maniau, kad ir musu konservatyvioji gydytoja suzinojusi, kad vis dar maitinu, ispus akis, o slogos gydyma MP isdes i suns dienas. Aciu Dievui nieko panasaus neivyko thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif

labai reikia pagalbos, gal kuri žinote, ar veikia maitinančioms mamoms tie nėštumo testai??? Mano sūneliui jau 6 mėn. prie košyčių dar ir MP pavalgom, bet pradėjo vėluoti mėnesinės (kurios nuo 3 mėn. jau yra). dariausi 3 nėštumo testus: pirmas parodė neigiamą, antras - vaiduokliška antra juostelė, trečias vėl neigiamas. Nors ir saugojomės, bet pradėjau bijoti, kad gal vistik prasprūdo biški ir bijau kad esu nėščia unsure.gif O gal vistik tie maitinančios mamos hormonai veikia tuose testus????
Atsakyti
QUOTE(novila @ 2008 01 05, 13:45)
Sveikos mamytės  4u.gif

labai reikia pagalbos, gal kuri žinote, ar veikia maitinančioms mamoms tie nėštumo testai??? Mano sūneliui jau 6 mėn. prie košyčių dar ir MP pavalgom, bet pradėjo vėluoti mėnesinės (kurios nuo 3 mėn. jau yra). dariausi 3 nėštumo testus: pirmas parodė neigiamą, antras - vaiduokliška antra juostelė, trečias vėl neigiamas.  Nors ir saugojomės, bet pradėjau bijoti, kad gal vistik prasprūdo biški ir bijau kad esu nėščia  unsure.gif  O gal vistik tie maitinančios mamos hormonai veikia tuose testus????

manau, kad maitinimas nestumo testo tikrai neitakoja. schmoll.gif Maitinimo metu horminas prolaktinas issiskiria, o nestumo hormonas - progesteronas, ir butent sitam hormonui jautrus nestumo testai.

Man neryske antraja juostele rode esant labai mazam nestumui ir kaip testa dariausi ne su rytiniu slapimu. O kiek dienu pas tave veluoja menesines? Siaip tai is savo patirties galiu pasakyti, bent man tokie neaiskus testo rezultatai (tai rodo tai nerodo) pasibaige tikru tikriausiais nestumais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(novila @ 2008 01 05, 13:45)
Sveikos mamytės  4u.gif

labai reikia pagalbos, gal kuri žinote, ar veikia maitinančioms mamoms tie nėštumo testai??? Mano sūneliui jau 6 mėn. prie košyčių dar ir MP pavalgom, bet pradėjo vėluoti mėnesinės (kurios nuo 3 mėn. jau yra). dariausi 3 nėštumo testus: pirmas parodė neigiamą, antras - vaiduokliška antra juostelė, trečias vėl neigiamas.  Nors ir saugojomės, bet pradėjau bijoti, kad gal vistik prasprūdo biški ir bijau kad esu nėščia  unsure.gif  O gal vistik tie maitinančios mamos hormonai veikia tuose testus????

Man gerai parodė, kaip ir yra. tongue.gif
Atsakyti