Sveikutės, laiks nuo laiko apsilankau jūsų skyrelyje. Dukrytę tebemaitinu. Jai 1 metukai, ir 3 mėnesiukai.
Kietą maistą pamažu pradėjom ragauti nuo 4 mėnesių. Nuo 3 mėnesių duodavau "ant galiuko" šaukštelio tai banano, tai obuoliuko. O nuo 4 mėnesių jau ir po kelis šaukštelius, ir mėsytę pradėjo ragauti
. Nuo 6 mėnesių pakeitėm vieną maitinimą kietu maistu- didelio streso nebuvo ir vėliau pridėjom vaisių . Kaip priėjom prie normalaus valgiaraščio- nepamenu...
paprasčiausiai palaipsniui. Dabar 3 normalūs valgymai (čia ir pusryčiai) ir 2 kaip aš vadinu- desertiniai: tai yra priešpiečiams saldi varškytė, pavakariams vaisius+ 3 kartai valgo MP.
Dėl maisto ruošimo- aš vis dar ruošiu atskirai, tačiau jei verdu sriubą- tai paprasčiausiai įpilu ir jai. tik dėl sūrumo- dažnai palieku atskirai nuoviro ir dukrelei praskiedžiu. Valgo maniškė viską. Esu iš tų mamų kurios neaugina vaiko šiltnamio sąlygomis. Yra ragavusi maniškė ir dešrelės griežinėlį, ir kumpio virto- Maximinio. Tiesa daug ką perku ekologiško- pvz: duoną, kruopytes, jogurtą, man pasisekė, kad daug ką gaunu iš kaimo- iš anytos- tai bulves, burokėlius, morkas, pupas (kurių dar neviriau saviškei- labai viduriukus pūs) Mėsą perku tiek turguje tiek parduotuvėse- tačiau susidariau griežtą nuomonę, kad turguje mėsa yra geresnė ir kokybiškesnė- deja- ne pigesnė...
Dėl maitinimo krūtimi- iki 1 metukų buvo viskas puiku- niekas per daug dėmesio nekreipė- nusistebėdavo ir tiek... Dabar kai 1 metukai ir 3 mėnesiai- pajutau spaudimą- tačiau esu toks žmogus- kaip man atrodo geriau taip ir darysiu. Mažiukės kraujas super- retai toks geras būna (pediatrės žodžiai) dantukų turi jau 12 jaučiam kad greitai išdigs ir iltys. Vaikas keletą tik kartų sirgo- ir visi sirgimai sutapo su dantukų dygimu.
Manau kad didžiąja dalimi dėl to "kaltas" mano ilgas maitinimas
, ir aišku prisideda mano mažosios "visko" valgymas: ji dievina bulves, morkas, brokolius, cukinijas, mėsytė jai tiesiog sapnuojasi- jei būtų jos valia ištisai ją valgytų, vaisiai- pati graužia... Tiesa išliko pas mus problema su košėmis- deja, deja- į savaitę galiu tik 1 kartą jai išvirti pusryčiams košės- jei dar kartą verdu- viską verčiu lauk- nevalgo ir taškas. O ragavusi- yra visko- taip peikiamo šašlyko- irgi- gavo apipjaustytą gabaliuką- sučiulpė ir išspjovė- ir nieko- nenumirėm
Daug kas ir vėlgi kreivai į mane žiūri, kad vis dar ruošiu atskirai savo fėjai- bet man taip ramiau- mažiau druskos, mažiau prieskonių, buljonų, vigorų (šių stengiuosi privengti- bet kai ji įsiprašo kąsnelio- negi neduosi kad ir makarono iš savo lėkštės, kai vaikas jau ir sotus- bet nor paragaut ką mama valgo.
Ką norite sakykite- tačiau aš iš tų mamų kurios prieš vaiko vien maitinimą krūtimi iki metų. Tai yra ir mamos ir vaiko alinimas. Jei vaikas nevalgo kitokio maisto tik mamos pieną manau kad buvo pražiopsotas tinkamas laikas įvedinėti kietą maistą ir nėra čia kuo didžiuotis
. Vaikas tikrai nebegauna visų jam reikiamų medžiagų- nebent pati mama ten ypatingai maitinasi. Arba geria vitaminus- bet tokiu atveju ar tas pienas iš tiesų sveikas? Aš pabandžiau gerti vitaminus- kad sustiprinti organizmą... mano fėją pradėjo berti. Pabandžiau pakeisti- teko išmesti 2 praimtas vitaminų pakuotes- maniškei netiko- nors jau buvo vaikui 1 metukai.
Taigi jei pediatrai "nepaglosto" dėl visko davimo, abejoju ar "paglosto" dėl beveik nieko nedavimo. Maniškė pediatrė kai pasakiau kad viską duodu- nusišypsojo ir tiek- vaikas sveikas žvalus, visko nori- nematau prasmės jam neduoti. Na- saldainio per gyvenimą ragavo 2 kartus (be šokolado- paukščių pieno gabaliuką sulig pupa) ir visokių chemikalų pasislėpusių po "sulčių" pavadinimu, bei "hipp" arbatėlių pavadinimu maniškė negauna, tačiau paprastą arbatą va šį mėnesį pradėjau duot- ir net cukraus įdedu į 05 litro 1 arbatinį šakštelį.
Na prirašiau daug- bus tikriausiai eilinį kartą daug diskusijų ir ne tik. BEt aš esu prieš vaikų įkišimą į šiltnamį. Tegul pratinasi prie visokio maisto- kam kišti nereikalingus vitaminus, visokią chemiją- papildus, nors ir homeopatinius vaistus- kai visko galima išvengti maitinant krūtimi nors iki 1,5 metų ir įvairiai valgydinant vaiką.