Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

Na nežinau dėl tų ekologiškų dažų. Bandžiau žaisti su chna ir basma - nieko neišėjo man, tik plaukai žole kvepė savaitę blush2.gif Taip ir vaikštu pusiau žila pusiau dažyta, kadangi į "žmones" dabar išeinu retai, o mano dažai yra maždaug mano plaukų spalvos, tai nelabai matosi. Ne bent koks nors aukštas pažįstamas pastebi, kad turiu daug žilų plaukų.

O žindymo metų aš dažiausi, aš manau labai mažai tų dažų tikrai gali patekti į pieną. O kadangi mano gyvenimas paskutines penkerius metus sukėsi aplink vaikus - buvau neščia ir maitinau, tokį ilgą tarpą nesinorėjo išbraukt iš gyvenimo ir nesirupinti savim.

Jeigu kas žino, ar būna tų ekologiškų dažų pasaulyje, rašykit wink.gif
Atsakyti
sveikos mamytes! ...kaip manot, ar nieko nenutiks su pieneliu, jei nueisiu i soliariuma?..ateina vasara..o as net melynai balta verysad.gif ..o tu svaiminio idegio kremu negaliu pakest-niekaip nesigauna tolygiai issitept verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(isdykusi mamyte @ 2008 05 08, 13:46)
sveikos mamytes! ...kaip manot, ar nieko nenutiks su pieneliu, jei nueisiu i soliariuma?..ateina vasara..o as net melynai balta  verysad.gif ..o tu svaiminio idegio kremu negaliu pakest-niekaip nesigauna tolygiai issitept verysad.gif

As tai vaikstau i soliariuma, nieko nenutiko, toliau zindau ir viskas OK smile.gif 4u.gif
Tik netepu tais kremais, kurie skatina idegi, speneliu ax.gif
Dar kai mano vaikiukui buvo 6men. domejausi ir skaiciau, cia kazkur yra tokia tema apie soliariumus, dar pas gydytoja pasiklausiau ir si pavasari vel einu, nes as irgi buvau net melynai balta... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Diana L-B @ 2008 05 07, 23:42)
Labas mamytes,
pasiskaiciau cia visokiu protingu patarimu, tai ir as paklausiu (klausiau gydytojos, tai paziurejo kaip i kvaile... verysad.gif ):
ar dazot plaukus, jei maitinat?
As prazilau gana anksti, ir norint atrodyti kaip jaunai mamytei, tenka dazyti kone kas menesi. O dabar dar prisiskaiciau apie ta kenksminga melynaji pigmenta, kuris yra praktiskai visuose tamsiuose dazuose doh.gif  Kaip gi su jo patekimu i piena?

aš dažau, šviesinu, nes kadangi turiu labai ilgus plaukus iki juosmens, tai jei nedažyčiau, atrodyčiau žiauriai biggrin.gif
QUOTE(Diana L-B @ 2008 05 08, 00:45)
Kiek prisimenu, tas mėlynasis pigmentas (jo yra ir šviesiuose dažuose, bet daugiausiai mėlynų ir rudų atspalvių - kuo tamsesni dažai - tuo jo daugiau) ant galvos odos nuo šilumos skyla į paracetamolą (ar kažką panašaus, žodžiu, muša kūno temperatūrą) ir maždaug tai įvardijama kaip viena iš galvos auglių ateityje priežasčių.... Na, tiesiog nenoriu gąsdinti, reiktų atknisti tą straipsnį.
Jame buvo patariama dažyti sruogelėmis, kad mažiau dažai liestųsi prie odos.
Na, aš pati dėl savęs tai nesijaudinu - nuo visko neapsisaugosi (reiktų iš viso nekvėpuoti bigsmile.gif ), bet štai - vaikelis, jei jis jau su mamos pienu chemijos gaus g.gif

oho blink.gif net baisu pasidarė g.gif
Papildyta:
QUOTE(Natuke @ 2008 05 08, 03:54)
Jeigu kas žino, ar būna tų ekologiškų dažų pasaulyje, rašykit wink.gif

tikrai būna ekologiškų dažų. tik dabar nebeatsimenu pavadinimų. skyrelyje "pomėgiai ir pramogos" yra tema "Eko(b)logas...", ten mamytės rašė apie tuos dažus, ir pavadinimus minėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingalp: 08 gegužės 2008 - 15:09
QUOTE(mamyte 29 @ 2008 05 08, 14:06)
As tai vaikstau i soliariuma, nieko nenutiko, toliau zindau ir viskas OK  smile.gif  4u.gif
Tik netepu tais kremais, kurie skatina idegi, speneliu  ax.gif
Dar kai mano vaikiukui buvo 6men. domejausi ir skaiciau, cia kazkur yra tokia tema apie soliariumus, dar pas gydytoja pasiklausiau ir si pavasari vel einu, nes as irgi buvau net melynai balta...  blush2.gif

O as kazkaip nedristu i soliariuma eiti, kol dar pati maitinu. Nors orai dabar atsilo ir noretusi siek tiek pasirudinti, kad graziau atrodyt blush2.gif
Bet gal vis tik geriau pasinaudosiu idegio kremukais unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aiste_888 @ 2008 05 08, 15:32)
O as kazkaip nedristu i soliariuma eiti, kol dar pati maitinu. Nors orai dabar atsilo ir noretusi siek tiek pasirudinti, kad graziau atrodyt  blush2.gif
Bet gal vis tik geriau pasinaudosiu idegio kremukais  unsure.gif

Mano nuomone soliariumas (juk tai ultravioletas, kurio gaunam ir iš saulės) yra mažesnis blogis nei kremas, kurio sudėtis neaiški, kuris patenka į organizmą per odą ir nežinia kaip ten su patekimu į pieną g.gif O ištepam tai nemažą plotą... Dėl tos pačios priežasties aš atsisakiau depiliacinių kremų.

Ekologiškų dažų plaukams galima įsigyti BioBoutique
Atsakyti
Aciu uz nuorodas! biggrin.gif
Is tiesu, niekada neesu dalyvavusi tokiuose pokalbiuose (manydavau, kad nerimta, beprasmis laiko gaisimas), ale ziuriu - kiek naudos ir informacijos atnesa thumbup.gif
Atsakyti
...kazkaip ir as skeptiskai i tuos kremus ziuriu...galas zino, ko ten prideda... lekiu i soliariuma smile.gif
Atsakyti
Sveikutes..
po visa foruma ieskau atsakymo.. gal greiciau patarsite.
Mano lelkai jau 8.5 men. Iki 6men maitinau tik MP. Nebego upeliais, bet valgydavo kada norejo, kiek norejo, ir augome rekordiskai ( 3 men jau sverem 8 kg, paskui sustojom.... pagaliau..)
Tik niekaip nesuprantu, kada jau MP vaikui per mazai. Duodu nakti 1 - 3 k. ( bet jauciu tik del silumos reikia), pries miega ( patraukia ir uzmiega), ryte (del snauduliuko cepsi), kartais diena.. bet ne visada.
Ir nedaug jo tikrai yra... Kas kart tik po koki 30 - 50 ml.
Stengiuosi maitinti iki 1 metu, bet krutys tokios.... minkstos.
Reikia paieskoti kur kokios normos parasytos. Gal kas zinote kur?
Gal jau ne misini o karves piena bandyti? Zinau, kad nuo metu, bet daug kas duoda anskciau.
Atsakyti
QUOTE(TJolke @ 2008 05 09, 15:32)
Tik niekaip nesuprantu, kada jau MP vaikui per mazai. Duodu nakti 1 - 3 k. ( bet jauciu tik del silumos reikia), pries miega ( patraukia ir uzmiega), ryte (del snauduliuko cepsi), kartais diena.. bet ne visada.
Ir nedaug jo tikrai yra... Kas kart tik po koki 30 - 50 ml.

sveika bigsmile.gif ,

O valgot ką nors papildomai? kaip valgo?

Manau, akd jokios problemos nėra 4u.gif - tiesiog tokio amžiaus jau pienuko gamyba yra susireguliavusi ir gaminasi tik vaikučiui žindant, tiek kiek jam reikia.
Jei duodi tiek, kiek nori mažylis ir tada, kai nori - jo ir nepritruks.

Tas nedaug, kaip rašai, tai tik viršūnėlės - pienukas gaminasi tol, kol vaikutis žinda, kai jau pasisotina ir nebereikia - paleidžia ir vėl ramu iki kito karto.

Gal Tau dar kas nors kelia nerimą? ar tik tai, ką jau rašei - kad krūtys neprisipildo, atrodo jog pienuko tik 30ml būna ir akd dažnokai žinda.......

Tikrai sakau - viskas puiku. ir tu šaunuolė - tokį stipruolį augini thumbup.gif (3mėn ir 8 kg bigsmile.gif oho tongue.gif )
Atsakyti
TJolkei

As girdejau, kad iki 1 metu yra butina arba MP (geriausia, zinoma), arba misinukas - kad vaiko organizmui mineralu, vitaminu ar dar kazko nepritruktu, ko nera karves piene. O jau tik nuo metuku karves pienas.
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2008 05 09, 16:41)
sveika  bigsmile.gif ,

O valgot ką nors papildomai? kaip valgo?

Valgom visko, ka rekomenduoja pagal menesius, neskubam. Kol kas grudines koses su tyrelemis ryte, paskui darzovienes vienas ir su mesa, vakarienei kosytes su pieno misiniu sudetyje ( Labos nakties Hipp ar panasios).
Dar nevalgem jogurto ir varskes ( nuo 10 men), zuvies ( nuo 11 men ir tai gal), kiausinio ir t.t. Skanaujam tik tyreles.
Griauziam baronkyte del dantuku, obuolio naminio pagramdau, dar retai banano.
Valgo gerai. Daznai nuspeju, kas jai patinka.
Geriam vandenuka ar skiestas sultytes ( po mesytes ar kai temp turedavom, kartais siaip po truputi), arbatos - tik kai sirgo kelis kartus ( kaip vaista)...

Mane l. supainiojo 9 men valgiarastis cia forume ir pan. mamyciu pokalbiai, kad pieno turi mazai ir t.t. - beveik visos jau duoda ir MP ir misini. Beveik nerandu, kad vien MP.

Aciu uz grazias mintis... smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Diana L-B @ 2008 05 09, 23:22)
TJolkei

As girdejau, kad iki 1 metu yra butina arba MP (geriausia, zinoma), arba misinukas - kad vaiko organizmui mineralu, vitaminu ar dar kazko nepritruktu, ko nera karves piene. O jau tik nuo metuku karves pienas.

tai va.. del to ir sunerimau. Daug mamu duoda karves pieno, daznai skiedzia, o man irgi nelabai dar norisi mirksiukas.gif Daugiau del galimo alergizavimo ir baltymu kiekio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TJolke: 09 gegužės 2008 - 23:05