Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

QUOTE(nep @ 2008 03 07, 23:36)
Tikrai ne, sake viskas gerai. turetu buti 120. tai tik 1 skiriasi. 119 tikrai jau aukstas. dabar tik neaisku koks...Man tikrai nusibodo ta maisto tema. Va siandien nuo 18 val vakaro iki dabar lakstau paskui su tuo paciu maisto bliudu  blink.gif  blink.gif

Maniškis irgi kaip kuriais periodais - kartais suvalgydavo tik po kelis šaukštelius. Kaip hematologė sakė, jei nevalgus, svarbu, kad nors truputį gautų, nors šaukštuką - du, nes tada vis vien tų elementų gauna. Pabandyk iš kitų šaltinių geležies pasiūlyti - gal kitos mėsos, gal brokolių, grikių, džiovintų abrikosų, špinatų į sriubą įdėk. Mėsą gerai sutrink su daržovėmis. Maniškis tai dar dabar daug pieno valgo, bet jau ir maisto po bliūduką suvalgo, nors prieš kelis mėn neįsivaizdavau, kad taip galėtų būti. Manau, kad dažniau pamaitink pienuku, jei tau priimtina, nes ten irgi yra lengva įsisavinamos geležies ir šiek tiek atsipalaiduok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2008 03 10, 00:20)
Maniškis irgi kaip kuriais periodais - kartais suvalgydavo tik po kelis šaukštelius. Kaip hematologė sakė, jei nevalgus, svarbu, kad nors truputį gautų, nors šaukštuką - du, nes tada vis vien tų elementų gauna. Pabandyk iš kitų šaltinių geležies pasiūlyti - gal kitos mėsos, gal brokolių, grikių, džiovintų abrikosų, špinatų į sriubą įdėk. Mėsą gerai sutrink su daržovėmis. Maniškis tai dar dabar daug pieno valgo, bet jau ir maisto po bliūduką suvalgo, nors prieš kelis mėn neįsivaizdavau, kad taip galėtų būti. Manau, kad dažniau pamaitink pienuku, jei tau priimtina, nes ten irgi yra lengva įsisavinamos geležies ir šiek tiek atsipalaiduok smile.gif

4u.gif 4u.gif tai viska is eiles siulau. beje idomu, kartais ir pilna puoda suvalgo o kartais visai nieko nenori, spjauna. pienuka siulyt tai aisku priimtina, tik manau, jau nuo metu turetu pratintis sotintis kuo nors kitu, pienukas karta - du per diena. g.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 03 10, 12:11)
4u.gif  4u.gif tai viska is eiles siulau. beje idomu, kartais ir pilna puoda suvalgo o kartais visai nieko nenori, spjauna. pienuka siulyt tai aisku priimtina, tik manau, jau nuo metu turetu pratintis sotintis kuo nors kitu, pienukas karta - du per diena.  g.gif

na mums taip neišėjo 4u.gif
Atsakyti
Na maniškė pvz pusę dienos beveik oru soti... na bet vakarais... duok, kuo daugiau ir būtinai su mėsa... Pvz:
rytas- 4 arbatiniai šaukšteliai ryžių+ žiedinio kopūsto košės su sviestu.
priešpiečiai- juodos duonos trečdalis gabaliuko.
Pietūs- miegas
po pietinio miegelio- 1 šaukštelis arbatinis varškytės ir pusę kriaušės.
pavakariai- apie 180ml košės: mėsa+ bulvė+ morka+ cukinija+ brokolis
vakarienė apie 150ml tos pačios košės...
ryte, priešpietinį miegelį ir vakare, bei naktį MP.
Štai mūsų valgymo ypatumai...
Atsakyti
Labutis visoms
Del HB, yra skirtingos aparaturos, kuriu normatyvai skiriasi, bent jau pas mus poliklinikoje, taip gydytoja sake, nes dabar prie tyrymu atsakymu buna ir normos atskirai parasytos, mano maziukei dabar 104 - ir sake aukstas pakankamai lotuliukas.gif
Del nevalgiuku - tai mes etatines nevalgytojos - nezinojau kuom ji gyva, tik MP, o juk nebe tokia ir maza, vargau ziauriai, gydytoje rekomendavo vitaminus KIDDY, jie turi lizino, kuris zadina apetita, pagerem jau dvi savaites juos - nuo saldytuvo vaiko neatplesiu - niam niam ir viskas doh.gif , dabar kol isverdu pietus - nebebijau ir sausaini paduoti kad sulauktu thumbup.gif , o anksciau tokiu produktu pas mus net nebudavo doh.gif (tipo prisismaguriaus ir nevalgys kas priklauso)
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2008 03 11, 22:04)
Na maniškė pvz pusę dienos beveik oru soti... na bet vakarais... duok, kuo daugiau ir būtinai su mėsa... Pvz:
rytas- 4 arbatiniai šaukšteliai ryžių+ žiedinio kopūsto košės su sviestu.
priešpiečiai- juodos duonos trečdalis gabaliuko.
Pietūs- miegas
po pietinio miegelio- 1 šaukštelis arbatinis varškytės ir pusę kriaušės.
pavakariai- apie 180ml košės: mėsa+ bulvė+ morka+ cukinija+ brokolis
vakarienė apie 150ml tos pačios košės...
ryte, priešpietinį miegelį ir vakare, bei naktį MP.
Štai mūsų valgymo ypatumai...

Sakyk, tai cia dabar? Kaip supratau, tavo mergaitei jau virs metu g.gif Tai gal maniskis ir normaliai tada, tai sio tai ano pagrauzia, tai makarona tai kotleta. Gal be reikalo pergyvenu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 12 kovo 2008 - 10:21
labadiena mamytes.Aš gal ne šitoje temoje rašau ,bet vis tiktai ,noriu patarimo.
Jau daugel metų turiu migreną,atsinaujinus menesinems ji vel sugrįžo pas mane.Kas ją turi,tai žino koks skausmas,ir kaip sunku skausmą numalšinti.Tie priepuoliai būna,kartą ar du per menesį, tenka gerti stiprius vaistus.Ir kelias dienas po to maudžia galvą,be vaistų negaliu apsieiti.Laliausiai bijau pakenkti savo lialiui.Jam 1,3meta ir prašo krūties, kada jam norisi.
Negaliu apsispręsti, ar nutraukti žindymą ar žindyti toliau ?
Atsakyti
QUOTE(veronika1 @ 2008 03 12, 14:43)
labadiena mamytes.Aš gal ne šitoje temoje rašau ,bet vis tiktai ,noriu patarimo.
  Jau daugel metų turiu migreną,atsinaujinus menesinems ji vel sugrįžo pas mane.Kas ją turi,tai žino koks skausmas,ir kaip sunku skausmą numalšinti.Tie priepuoliai būna,kartą ar du per menesį, tenka gerti stiprius vaistus.Ir kelias dienas po to maudžia galvą,be vaistų negaliu apsieiti.Laliausiai bijau pakenkti savo lialiui.Jam 1,3meta ir prašo krūties, kada jam norisi.
    Negaliu apsispręsti, ar nutraukti žindymą ar žindyti toliau ?

Veronika, parašyk kokius vaistus naudoji, aš pažiūrėsiu ką rašo žinynas.
Atsakyti
Vartoju Ibuprofen400 vienos tabletes nepakanka,tai dar išgeriu vieną,po priepolio
kai galvą maudžia 1,2 tabletes paracetamolio.
Ačiū tau Raideles.
Atsakyti
QUOTE(veronika1 @ 2008 03 12, 16:48)
Vartoju Ibuprofen400 vienos tabletes nepakanka,tai dar išgeriu vieną,po priepolio
kai galvą maudžia 1,2 tabletes paracetamolio.
  Ačiū tau Raideles.

Tiek ibufeno, tiek paracetamolio patekimas į pieną yra labai mažas, jis vartojamas ir vaikams gydyti, ir mamoms skiriamas kai žindo net naujagimius, taip kad gali ramiai maitinti savo vaikutį ir išgėrusi šių vaistukų.
Atsakyti
oi net ramiau pasidare,gales mano pupulis ir toliau džiaugtis mano pienu clap.gif
Atsakyti
Gal zinote ar zindancioms galima naudoti sampuna su kofeinu Apecin C1, skirta plauku augimui. Jis teoriskai skirtas vyras, kad plike nesidarytu. Bet moterys juo kasas auginasi.
Atsakyti