Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai - 3 tema

QUOTE(VikioMa @ 2008 03 02, 15:30)
mamytes, ieskau patarimo ir labai tikiuosi cia rast smile.gif
mano mazylis MP is kruties valgo tik savaite (nuo gimimo buvo silpnutis, nemokejo zisti, o as nemokejau paduoti, tai maitinomes nutrauktu pienuku ir kartais misinukais is buteliuko), ir per stebukla budamas 2 sav. pradejo pats zisti kruti!
pradzioj duodavau tik po 30 min ir tik is vienos kruties, ir ne dazniau kaip kas 3 val. bet savaites vidury pradejo kilt itarimu, kad jam per mazai (daznai verke, o labiausiai issigandau, kai pamperso turini tamsiai zalia radau), tai dabar antra diena, kaip valgom is abieju, po pusvalandi, o paskutinis maitinimasis truko 4 val....
tai vat vienas dalykas, ko as visai nesuprantu - kada mazyliui gana, kada ji galima atitraukti, nors ir pradeda verkti ir atrodo vis dar ieskantis. nes buvau radus info, kad nereiktu vienos kruties duot ilgiau 20-30 min, kad nenugrauztu (o as jau esu "apgrauzta"). tiesa, is manes pienukas fontanais netryksta, maziui tenka pasidarbuot, todel ir musu zindimo ypatumai tokie - 5-8 min zindo intensyviai, garsiai rydamas, o po to prisnusta ir tolesnis zindymas vyksta su "pailsejimais". bet pabandzius atitraukt - verkia ir atrodo ieskantis.. tai ka man daryt??!!
labai laukiu patarimu smile.gif

na labai paprasta-m išmokė mane sesutė atėjusi iš poliklinikos. Mažiukas užsnūsta- užspaudi nosį- jis tada iš karto pabunda ir jei alkanas- godžiai valgo toliau. O šiaip- gal taviškiui ramu prie papuko? Maniškė tai apsimesdavo valganti kad kuo ilgiau pabūtų prie krūties. dar jei mažiukui ką nors skauda jis tasip pat nori krūties...

O dėl kakučio: paskambink gydytojai. Kakutis žalias būna dėl keleto priežasčių, tačiau aš ne gydytoja- kreipkis geriau į savo pediatrę.
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2008 03 02, 21:12)
na labai paprasta-m išmokė mane sesutė atėjusi iš poliklinikos. Mažiukas užsnūsta- užspaudi nosį- jis tada iš karto pabunda ir jei alkanas- godžiai valgo toliau. O šiaip- gal taviškiui ramu prie papuko? Maniškė tai apsimesdavo valganti kad kuo ilgiau pabūtų prie krūties. dar jei mažiukui ką nors skauda jis tasip pat nori krūties...

Siaip vaikelis neturetu taip ilgai valgyti- mano kartais ir pritingi traukti pienuka, uzsnusta- tai as atsargiai (su maziu pirstuku) istraukiau papuka ir jei dar nori valgyti tai pribunda ir toliau valgo, jei nenori toliau miega. Ir ypac pirmais menesiais maziukas isbuna ilgai prie kruties- jis jauciasi saugesnis glausdamasis prie mamos, o skrandukas dar mazas tai valgo daznai bet po nedaug smile.gif Sekmes smile.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus smile.gif visaip bandom tikrintis, ar cia jau miegam, ar vis dar valgom, bet vis tiek maziau valandos uztrukt neiseina smile.gif O nakti 6 valandas ismiegojom! Stebuklas! Tik ar ne per anksti 20-ies dienu kudikeliui taip ilgai miegot?
Tiesa, isgasdino nauja bedele - siandien karta atpyle ruzavai.. sesute sako, kad gali buti nuo kraujo (speneliai nugrauzti), bet paciai toks nerimas, kad nebutu ko rimciau. Gal buvo kam nors taip? Esme, kad ne kokie kraujo taskeliai ar gysleles, o grynai ruzavas pienukas isbego is burnytes..
Atsakyti
Labuka mamytes, esu ka tik iskepta mamyte tai ir man kyla visokiausiu klausimuku smile.gif . O kaip zinoti ar vaikas privalgo ? Mergaitei savaite tai ji valgo kazkur po pusvalandi is vienos ir kitos kruties. Bet man toks vaizdas kad ji galetu praleisti visa para isikandusi papuka smile.gif
Atsakyti
Sveikutės, ar priimsite mane į savo tarpą? wink.gif
Skaičiau jūsų temutę ir truputį sunerimau, nes mano mažė pradėjo norėti čiulptuko. Ryte, kai dar daug pienelio, ji privalgiusi nebenori užsimigdyti prie krūties, nes bėga pienukas, ji pradeda verkti... nepadeda net sūpavimai, tik čiulptukas. Lauko miegelis apseina be čiulptuko, o į vakarą vėl tas pats. Tik naktiniam miegeliui pavyksta užlaušti krūtimi. Bet bandau neduodi jai ilgai čiulpnoti, kai tik užmiega - ištaukiu...

Oi čia geras klausimas lotuliukas.gif Man dar kitas iškilęs - kaip žinoti, kada mažė nori valgyti???? wink.gif Kartais aiškiai jai duodu per anksti, tai ji imai ir spjauna, ima ir spjauna smile.gif))
Žinai, kadangi aš pati visai nesenai perėjau tokį beveik visos paros kabojimą ant krūties, tai ir tau patariu (kaip kad man patrė) - leisk jai būti tiek, kiek ji norisi - taip ir pienuko daugiau gaminsis, ir jai bus ramiau.

QUOTE(veiva @ 2008 03 03, 20:38)
Labuka mamytes, esu ka tik iskepta mamyte tai ir man kyla visokiausiu klausimuku smile.gif . O kaip zinoti ar vaikas privalgo ? Mergaitei savaite tai ji valgo kazkur po  pusvalandi is vienos ir kitos kruties. Bet man toks vaizdas kad ji galetu praleisti visa para isikandusi papuka smile.gif

Atsakyti
QUOTE(veiva @ 2008 03 03, 19:38)
Labuka mamytes, esu ka tik iskepta mamyte tai ir man kyla visokiausiu klausimuku smile.gif . O kaip zinoti ar vaikas privalgo ? Mergaitei savaite tai ji valgo kazkur po  pusvalandi is vienos ir kitos kruties. Bet man toks vaizdas kad ji galetu praleisti visa para isikandusi papuka smile.gif

oi, maniskis pirmas kokias 6sav zinde po 1val. Visus maitinimus, ir nakti bigsmile.gif Tai as graziai nuluzdavau bemaitindama, o maitinu sedom biggrin.gif (man taip patogiau). ir tik kazkur suejus 2men, pradejo trumpeti musu maitnimaisi. Tad as siulyciau nesukti galvos dabar, o leisti zisti tiek, kiek nori. As duodavau viena kruti, koki pusvalandi, o paskui ziuredavau kaipmazius elgiasi, t.y. ar pradeda zirsti ir ieskoti, kartais dar duodavau savo mazaji pirstuka , tai jeigu griebdavo kaip kruti, tai toliau duodavau kita kruti. Uztat filmus galedavom ramiai ziureti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(VikioMa @ 2008 03 03, 13:52)
Aciu uz patarimus smile.gif visaip bandom tikrintis, ar cia jau miegam, ar vis dar valgom, bet vis tiek maziau valandos uztrukt neiseina smile.gif O nakti 6 valandas ismiegojom! Stebuklas! Tik ar ne per anksti 20-ies dienu kudikeliui taip ilgai miegot?
Tiesa, isgasdino nauja bedele - siandien karta atpyle ruzavai.. sesute sako, kad gali buti nuo kraujo (speneliai nugrauzti), bet paciai toks nerimas, kad nebutu ko rimciau. Gal buvo kam nors taip? Esme, kad ne kokie kraujo taskeliai ar gysleles, o grynai ruzavas pienukas isbego is burnytes..

Jie ir miegodami moka, pradžioje išvalgo pieną, kuris pasigaminęs, o paskui jau besigaminantį pienuką valgo, dėl to ir su pailsėjimais, - ilsisi ne vaikas, o 'papukas', gamina pieną. Stenkis, kad kuo daugiau apžiotų, ir tegu sau valgo ilgai ilgai, tikrai jei nebenorės, tai arba išvis nebežįs pvz. kokias penkias minutes, arba paleis, o iki tol, tuo labiau, kad dar mažiukas ir pienuko pradžioj kitaip gaudavo, dabar tai dauginasi pagal savo poreikį. Naktį miegoti per ilgai irgi nėr labai gerai, geriau tegu miega bevalgydamas. Naktį stipriausias signalas į smegenis eina, kad kitai dienai daugiau pieno pasigamintų, taip pat naktį riebiausias pienukas (o vakare liesiausias, todėl dažniau valgo). Jei miega ilgiau nei 3-4 val., gali būti krūtų problemų, tai geriau pažadinti ir pamaitinti, arba bent truputį pajudinti ir paduoti, kad valgytų. O dėl ružavumo - nelabai žinau... Beje, dar pasek šlapimą, ar daugiau sisioja nei šešis kartus, nes jei mažiau, reiktų dar dažniau, ilgiau žindyti, reikštų, kad nepakanka tuo metu pienuko, reikia dėti pastangas, kad jo daugiau būtų.
Papildyta:
QUOTE(veiva @ 2008 03 03, 20:38)

Tegu valgo kiek nori, jei ziurzia, o pridėta prie krūties ima, tai ir duok, čia pradžioj toks metas vaikučiams, kad susireguliuotų pienukas, reikia daug padirbėti. O pati įsitaisyk patogiai, pasnausk, ar knygą paskaityk, kad laikas greičiau eitų. smile.gif) o dėl privalgymo - kiek sisioja, ar yra šeši kartai per parą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo letuciux: 07 kovo 2008 - 00:48
Sveikos,
as labai atsiprasau, gal ne i tema, nezinau ka daryti g.gif Metu vaikas nelabai kaip pastebejau domisi maistu. Reikia nuolat ir ikyriai siulyti, ypac virtas darzoves su mesyte. Imu jau ir pykt garsiai ant jo, nes isverdu skaniai, o jis tarsi specialiai - duodu, isspjauna, istasko doh.gif O man nervai nelaiko. MP geria du kart dienoj,beto ir nakti ir vakare. Pusrycius, koses tarsi dar valgo, o va mesos su darzovem ne. Gal neduoti jam MP? Ir laukti kol uzsimanys ir ims rekt is alkio? Kai 7 - 8 men tiek pat ir rodos dar daugiau valge....Zodziu kiek jam uztenka tu keliu kasneliu karta - du per diena. Gal dantys auga g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 07 kovo 2008 - 19:55
QUOTE(nep @ 2008 03 07, 20:52)
Sveikos,
as labai atsiprasau, gal ne i tema, nezinau ka daryti  g.gif Metu vaikas nelabai kaip pastebejau domisi maistu. Reikia nuolat ir ikyriai siulyti, ypac virtas darzoves su mesyte. Imu jau ir pykt garsiai ant jo, nes isverdu skaniai, o jis tarsi specialiai - duodu, isspjauna, istasko  doh.gif O man nervai nelaiko. MP geria du kart dienoj,beto ir nakti ir vakare. Pusrycius, koses tarsi dar valgo, o va mesos su darzovem ne. Gal neduoti jam MP? Ir laukti kol uzsimanys ir ims rekt is alkio? Kai 7 - 8 men tiek pat ir rodos dar daugiau valge....Zodziu kiek jam uztenka tu keliu kasneliu karta - du per diena. Gal dantys auga  g.gif

O kaip su hemoglobinu? Ar darėt kada nors tyrimukus?
Šiaip aš nesijaudinčiau. Žinai, čia gali būti įvairių nuomonių, bet jau metukai, galima nebegaminti atskirai. Išviri VISIEMS skaniai ir sveikai ir negaila, jeigu vaikas atsisako mirksiukas.gif Na galima gi t.t. laikui pvz pereiti į švelnesnį maistą - nekeptą ir neaštrų - būtų ramiau manau blush2.gif Ir kitiems šeimos nariams sveikas maistas nepakenks mirksiukas.gif Gal jam būtų įdomiau valgyt kartu su tavim, ant kelių g.gif

Manyškis taip pat metukų laiko streikavo - dabar valgo viską. Man buvo problemų jį priversti valgyt mesą - jis ją sukramdidavo ir išspjaudavo lauk unsure.gif o iš lekštės su daržovėm nelabai mego valgyt - valgė su visais kotletukus - ir tai nedaug. Mums buvo h žemokas - apie 110, gydytoja apšaukė, kad vaikas gali protiškai atsilikti blink.gif blink.gif blink.gif o jis mėsos nelabai norėjo valgyt... pagaliau dėl šventos ramybės vis gi nusirpirkau siuloma sirupelį, o dabar jau nebeaktualu...

Dar dėl hb - na prsisikalbėjau šian doh.gif tiesiog man pasirodė, kad mūsų nevalgiukam tai būna būdinga unsure.gif Bet ar tai ne gali būti paveldima ir ne labai daug susije su maistu (mano teorija...) nes dukrą valgė gerai viską, o jai jau nuo 7men buvo žemas hb, pakilo su amžium - nuo metukų iki dvieju visą laiką buvo 114. Dabar jau geras. O aš ką bevalgyčiau turiu aukštą - pagal Bangą mano hb yra kaip kaip pas didelį vyrą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 03 07, 20:16)
O kaip su hemoglobinu? Ar darėt kada nors tyrimukus?
Šiaip aš nesijaudinčiau. Žinai, čia gali būti įvairių nuomonių, bet jau metukai, galima nebegaminti atskirai. Išviri VISIEMS skaniai ir sveikai ir negaila, jeigu vaikas atsisako  mirksiukas.gif Na galima gi t.t. laikui pvz pereiti į švelnesnį maistą - nekeptą ir neaštrų - būtų ramiau manau  blush2.gif Ir kitiems šeimos nariams sveikas maistas nepakenks mirksiukas.gif Gal jam būtų įdomiau valgyt kartu su tavim, ant kelių  g.gif

Manyškis taip pat metukų laiko streikavo - dabar valgo viską. Man buvo problemų jį priversti valgyt mesą - jis ją sukramdidavo ir išspjaudavo lauk unsure.gif o iš lekštės su daržovėm nelabai mego valgyt - valgė su visais kotletukus - ir tai nedaug. Mums buvo h žemokas - apie 110, gydytoja apšaukė, kad vaikas gali protiškai atsilikti blink.gif  blink.gif  blink.gif o jis mėsos nelabai norėjo valgyt... pagaliau dėl šventos ramybės vis gi nusirpirkau siuloma sirupelį, o dabar jau nebeaktualu...

Dar dėl hb - na prsisikalbėjau šian  doh.gif tiesiog man pasirodė, kad mūsų nevalgiukam tai būna būdinga unsure.gif Bet ar tai ne gali būti paveldima ir ne labai daug susije su maistu (mano teorija...) nes dukrą valgė gerai viską, o jai jau nuo 7men buvo žemas hb, pakilo su amžium - nuo metukų iki dvieju visą laiką buvo 114. Dabar jau geras. O  aš ką bevalgyčiau turiu aukštą - pagal Bangą mano hb yra kaip kaip pas didelį vyrą doh.gif

aciu 4u.gif jis pas mus daznai kartu su mumis ir valgo, nes valgom mes sveikai. darem tyrima kazkada, buvo 119 hb. gal cia tik toks periodas...valgydinu ji visaip ir ant keliu ir ant puoduko ir kai zaidzia lotuliukas.gif tiesiog idomu kada tai praeis g.gif gal tai susije kad per nakti jis daug mp isgeria, o diena tada ir nelabai valgo...
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 03 07, 21:25)
aciu 4u.gif jis pas mus daznai kartu su mumis ir valgo, nes valgom mes sveikai. darem tyrima kazkada, buvo 119 hb. gal cia tik toks periodas...valgydinu ji visaip ir ant keliu ir ant puoduko ir kai zaidzia  lotuliukas.gif tiesiog idomu kada tai praeis  g.gif gal tai susije kad per nakti jis daug mp isgeria, o diena tada ir nelabai valgo...

nep, o kai nustate Hb 119, ar gydytoja neliepe pagert gelezies? Nes kai istyre mano vaiko krauja (kai buvo 11 men), irgi Hb buvo 119, ir gydytoja sake duot Feroglobino. Telefonu kazkaip greit susake, sako, Hb ant ribos, pagerkit... Paskui paziurejau internete, radau, kad norma lygtai nuo 115... Nupirkau to Feroglobino, bet vis neprisiruosiu duoti, galvoju, o gal dar naturaliai bandyt Hb padidint. Mesos daugiau duoti... (siaip maniske dabar visai neblogai valgo, su apetitu).
o ka kitos mano - ar skubet duot vaikui to sirupo?
Atsakyti
QUOTE(lady king @ 2008 03 07, 21:41)
nep, o kai nustate Hb 119, ar gydytoja neliepe pagert gelezies? Nes kai istyre mano vaiko krauja (kai buvo 11 men), irgi Hb buvo 119, ir gydytoja sake duot Feroglobino. Telefonu kazkaip greit susake, sako, Hb ant ribos, pagerkit... Paskui paziurejau internete, radau, kad norma lygtai nuo 115... Nupirkau to Feroglobino, bet vis neprisiruosiu duoti, galvoju, o gal dar naturaliai bandyt Hb padidint. Mesos daugiau duoti... (siaip maniske dabar visai neblogai valgo, su apetitu).
o ka kitos mano - ar skubet duot vaikui to sirupo?

Tikrai ne, sake viskas gerai. turetu buti 120. tai tik 1 skiriasi. 119 tikrai jau aukstas. dabar tik neaisku koks...Man tikrai nusibodo ta maisto tema. Va siandien nuo 18 val vakaro iki dabar lakstau paskui su tuo paciu maisto bliudu blink.gif blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 07 kovo 2008 - 22:41