Gal rasiu patarimu cia..Mano atvejis toks: Mp maitinu nuo gimimo iki dabar (5men), papildomo maistelio neduodu, nenoriai geria ir arbatas- na zodziu tik mp ji tenkina. Buvom susirge ir gulejom ligonineje, vaikas tada neturejo apetito ir mazai valge tai as piena nusitraukdavau su pientraukiu. Grizom namucio, vaikas jau kaip ir sveikas ir dabar valgo labai daznai na vos ne visa diena kabo ant papuko, pazinda neilgai ir po valandos vel praso. Pastoviai zinda ir man atrodo pieno pas mane neuztenka, nes vaikas vis reikalauja ir zirzia, lab neramus, nakti ir daznai keliasi valgyti. Be to dar sugeba skaudziai ikasti papuka ( turi jau 2dantukus). Gydytoja siulo duoti misinuko, bet as suprantu kad tada mano pienelio tik sumazes tad kol kas susilaikau ir maitinu vien mp. Gal kam buvo panasiai?
Labuka
Gal dėl to, kad mažylis mažiau ligos metų valgė sumažėjo pienuko, o gal jis dabar bando atsigriebti po ligos ir tiesiog valgo daugiau Po kelių dienų - savaitės viskas turi susireguliot ir pienuko padaugės
Gal dėl to, kad mažylis mažiau ligos metų valgė sumažėjo pienuko, o gal jis dabar bando atsigriebti po ligos ir tiesiog valgo daugiau Po kelių dienų - savaitės viskas turi susireguliot ir pienuko padaugės
QUOTE(rence25 @ 2008 02 22, 21:46)
Gal rasiu patarimu cia..Mano atvejis toks: Mp maitinu nuo gimimo iki dabar (5men), papildomo maistelio neduodu, nenoriai geria ir arbatas- na zodziu tik mp ji tenkina. Buvom susirge ir gulejom ligonineje, vaikas tada neturejo apetito ir mazai valge tai as piena nusitraukdavau su pientraukiu. Grizom namucio, vaikas jau kaip ir sveikas ir dabar valgo labai daznai na vos ne visa diena kabo ant papuko, pazinda neilgai ir po valandos vel praso. Pastoviai zinda ir man atrodo pieno pas mane neuztenka, nes vaikas vis reikalauja ir zirzia, lab neramus, nakti ir daznai keliasi valgyti. Be to dar sugeba skaudziai ikasti papuka ( turi jau 2dantukus). Gydytoja siulo duoti misinuko, bet as suprantu kad tada mano pienelio tik sumazes tad kol kas susilaikau ir maitinu vien mp. Gal kam buvo panasiai?
Pientraukis neištraukia tiek pienuko, kiek kūdikis, todėl greičiausiai truputį sumažėjo laktacija. Be to, kaip sakė Natuke, vaikutis bando "atsigriebti" už tą laiką, kai sirgo ir mažai valgė.
Kantrybės kantrybės ir dar kartą kantrybės. Tegul "kabo" prie krūties, pamažu viskas susitvarkys
Aš irgi manau, kad vaikas atsigriebia po ligos. Prisiminkit save, kai sergat ir nesinori ar negalit valgyti. Juk kai pasveikstat, visko norisi, ir visko daug. Taigi vaikeliui taip pat. Mėgaukitės sveikata ir artumu.
Aciu jums uz nuomones. As taip pat manau kad vaikelis nori atsigriebti ir pati matau kad jis nori daznai zysti ir daro tai su pasimegavimu, net murkia..Tik sunervino ligonines pediatru patarimai kad pas mane pieno mazai ir butina duoti misinuko, negi jie nesupranta kad taip pienelio nepadauges..Gerai kad nepasidaviau, buvo sunkiu naktu ( reikejo miegoti kartu su vaiku nes nakti valge n kartu) o diena ir turiu lab daznai duoti kruti- bet svarbiausia kad pienelio padaugetu ir abu butume patenkinti. Gerai kad ir vyras palaiko, nespaudzia duoti misinio nors vaikelis suirzes, neramus- matomai dar biski truksta to pienelio bet situacija gereja, tarpai tarp maitinimu ilgeja. Aciu ir jums uz palaikyma
Mano krūtys staiga tapo nusėtos mėlynėmis Nesupratau, kas čia atsitiko. Ar galėjo taip atsitikti dėl staigaus persipildymo, kurio jau senokai nebuvo? Mat sūnutis jau senokai pienauja tik vakarais ir naktimis, o savaitės pradžioj susidarė tokia situacija, kad teko vienai dienai grįžti prie maitinimo tik MP (mažiui netikėtai teko daryti operaciją su pilna narkoze, po kurios kategoriškai atsisakė bet kokio kito maisto ). Kitą dieną grįžom prie įprasto maisto, bet krūtys svėrė turbūt po toną kiekviena
gal nuo pertempimo atsirado striju?
Kad ne. Grynai mėlynės.
QUOTE(rence25 @ 2008 02 22, 22:46)
Aš turiu patarimuką... nors čia mane gal ir užmėtys akmenimis... pabandyk pradėt įvedinėt kietą maistą. Aš maždaug tokiu metu saviškei jau duodavau 1 kartą į dieną porą šaukštelių tyrelių ji labai godžiai sukapodavo. O kai sukako princesei 6 mėnesiukai jau 1 kartą valgydavo kieto maisto. Mums nebuvo jokių problemų prisipratinti prie kieto maistuko. O pienuko turiu ir dabar: mažylei greitai 12 mėnesiukų. ir kalasi jai dabar krūminiai ir visi 4 tai šiuo metu irgi be 5 kartų normalaus maisto valgo kokius 6 kartus MP... žandai pasidarė jau kaip pas balioną.... net galvoju gal mažint- tačiau juk nekišu- pati valgo kiek nori, kada nori...Užtat pieno- fontanais atsiminiau senus gerus laikus- kaip pradžioje būdavo- iš vienos geria- iš kitos teka.... siaubas. Bet kartu ir džiaugiuosi. Mano noras išmaitinti iki 1,5 metukų gali būti ir išsipildys. (jei nebus nenumatytų atvejų)
mamytes, ieskau patarimo ir labai tikiuosi cia rast
mano mazylis MP is kruties valgo tik savaite (nuo gimimo buvo silpnutis, nemokejo zisti, o as nemokejau paduoti, tai maitinomes nutrauktu pienuku ir kartais misinukais is buteliuko), ir per stebukla budamas 2 sav. pradejo pats zisti kruti!
pradzioj duodavau tik po 30 min ir tik is vienos kruties, ir ne dazniau kaip kas 3 val. bet savaites vidury pradejo kilt itarimu, kad jam per mazai (daznai verke, o labiausiai issigandau, kai pamperso turini tamsiai zalia radau), tai dabar antra diena, kaip valgom is abieju, po pusvalandi, o paskutinis maitinimasis truko 4 val....
tai vat vienas dalykas, ko as visai nesuprantu - kada mazyliui gana, kada ji galima atitraukti, nors ir pradeda verkti ir atrodo vis dar ieskantis. nes buvau radus info, kad nereiktu vienos kruties duot ilgiau 20-30 min, kad nenugrauztu (o as jau esu "apgrauzta"). tiesa, is manes pienukas fontanais netryksta, maziui tenka pasidarbuot, todel ir musu zindimo ypatumai tokie - 5-8 min zindo intensyviai, garsiai rydamas, o po to prisnusta ir tolesnis zindymas vyksta su "pailsejimais". bet pabandzius atitraukt - verkia ir atrodo ieskantis.. tai ka man daryt??!!
labai laukiu patarimu
mano mazylis MP is kruties valgo tik savaite (nuo gimimo buvo silpnutis, nemokejo zisti, o as nemokejau paduoti, tai maitinomes nutrauktu pienuku ir kartais misinukais is buteliuko), ir per stebukla budamas 2 sav. pradejo pats zisti kruti!
pradzioj duodavau tik po 30 min ir tik is vienos kruties, ir ne dazniau kaip kas 3 val. bet savaites vidury pradejo kilt itarimu, kad jam per mazai (daznai verke, o labiausiai issigandau, kai pamperso turini tamsiai zalia radau), tai dabar antra diena, kaip valgom is abieju, po pusvalandi, o paskutinis maitinimasis truko 4 val....
tai vat vienas dalykas, ko as visai nesuprantu - kada mazyliui gana, kada ji galima atitraukti, nors ir pradeda verkti ir atrodo vis dar ieskantis. nes buvau radus info, kad nereiktu vienos kruties duot ilgiau 20-30 min, kad nenugrauztu (o as jau esu "apgrauzta"). tiesa, is manes pienukas fontanais netryksta, maziui tenka pasidarbuot, todel ir musu zindimo ypatumai tokie - 5-8 min zindo intensyviai, garsiai rydamas, o po to prisnusta ir tolesnis zindymas vyksta su "pailsejimais". bet pabandzius atitraukt - verkia ir atrodo ieskantis.. tai ka man daryt??!!
labai laukiu patarimu
QUOTE(VikioMa @ 2008 03 02, 14:30)
mamytes, ieskau patarimo ir labai tikiuosi cia rast
labai laukiu patarimu
labai laukiu patarimu
tai reiškia, kad jis dar nepavalgęs. Duok ir toliau, kol pats paleis. Mano irgi pusę laiko pramiega, bet kai atitrauki ieško, tai taip ir maitinamės po kelias h. Gal dar pabandyk maitint atsigulus, tada greičiau užmiega. Ir daug skysčių! Sėkmės
O dėl to žalio reikėtų gydytojai paskambint, kad nerimo nebūtų