Vasara verdu labai paprastai,keista ir vaikams patiko patroskinu pomidorus be zieveliu gilioje keptuveja,truputi pomidoru padazo,zalumynu,ir idedu i puoda kuriame siek tiek bulvyciu ar ryziu isvirtu,ir sultinys is kubelio,lengva sriubyte gaunas ir visai skani ir greita
Siandien viriau, mmmmmm labai skanu,tai va mano receptelis.
2 kubeliai
kepta sutarkuota morka,svogunas,cesnako 3skilt. cia kartu pakepinu
ryziu is akies
ir pomidorai savo sultyse be odeles,sutrinti blenderiu
galima dadeti tomato
baziliko prieskoniu(arba optimos salotu prieskoniai l.tinka)dar druskos pagal skoni
mum l.skanu
2 kubeliai
kepta sutarkuota morka,svogunas,cesnako 3skilt. cia kartu pakepinu
ryziu is akies
ir pomidorai savo sultyse be odeles,sutrinti blenderiu
galima dadeti tomato
baziliko prieskoniu(arba optimos salotu prieskoniai l.tinka)dar druskos pagal skoni
mum l.skanu
QUOTE(twins2 @ 2009 03 09, 19:30)
Siandien viriau, mmmmmm labai skanu,tai va mano receptelis.
2 kubeliai
kepta sutarkuota morka,svogunas,cesnako 3skilt. cia kartu pakepinu
ryziu is akies
ir pomidorai savo sultyse be odeles,sutrinti blenderiu
galima dadeti tomato
baziliko prieskoniu(arba optimos salotu prieskoniai l.tinka)dar druskos pagal skoni
mum l.skanu
2 kubeliai
kepta sutarkuota morka,svogunas,cesnako 3skilt. cia kartu pakepinu
ryziu is akies
ir pomidorai savo sultyse be odeles,sutrinti blenderiu
galima dadeti tomato
baziliko prieskoniu(arba optimos salotu prieskoniai l.tinka)dar druskos pagal skoni
mum l.skanu
O as tokia sriuba charcio vadinu (kokia as neisprusus ) ir labai daznai ja gaminu
Kiek fainų receptukų Galas mano dietai
O gaila...
Bet bala jos nematė - einu sriubytės virt
O gaila...
Bet bala jos nematė - einu sriubytės virt
man rodos sios sriubos visai be koloriju
QUOTE(pašnekutė @ 2009 08 21, 16:35)
Kiek fainų receptukų Galas mano dietai
O gaila...
Bet bala jos nematė - einu sriubytės virt
O gaila...
Bet bala jos nematė - einu sriubytės virt
as siandien irgi bandysiu pirma karta virti, pasidalinsiu paskui ispudziais, nes darysiu biski pagal receptus, biski pagal save
QUOTE(aistuliaa @ 2009 09 06, 12:47)
darysiu biski pagal receptus, biski pagal save
as tai taip visada gaminu
gal kas žinot šaltsriubės iš šviežių pomidorų receptuką? Kažkada buvau skaičius, bet neberandu. Žinau tik kad pašalina sėklytes ir žieveles, paskiau sutrina į vientisą masę. Tačiau neatsimenu kokius priedus naudoti. Lyg tai iš Ispanojos atkeliavęs tas patiekalas.
Aš darau taip:
Prieš pradedant ruošti sriubą uždedu virti ilgagrūdžius plikytus ryžius maišeliuose (1 pak.)
Puode (ar troškintuve) truputyje aliejaus (alyvuogių) pakepinu pjaustytus svogūną, česnaką, aitriąją papriką (smulkiai pjaustytą, kas mėgsta aštriau ), petražoles. Jiems apkepus dedu tarkuotą morką ir įpilu vandens (nes priešingai reiks daug aliejaus, kas mėgsta gali kepinti vien aliejuje ).
Kai morkos suminkštėja įdedu pomidorų pastos indelį ir išmaišau. Minkštus pomidorus nulupu, smulkiai supjaustau ir sudedu į puodą. Dar dedu luptų konservuotų pomidorų. Juos supjaustau ir sudedu į puodą, taip pat supilu skystį, kuriame jie buvo (santykiu: 50% žalių ir 50% luptų konservuotų pomidorų).
Na ir verdu. Dedu grūstų pipirų, druskos, baziliko pagal skonį. Jei reikia, pilu virinto vandens.
Išvirusius ryžius perpilu šaltu vandeniu ir skrudinu nepridegančioje keptuvėje su trupučiu aliejaus, ryžių prieskoniais (kariu - kas mėgsta), druska, pipirais (nedaug). Kai apskrunda galima valgyti kaip garnyrą prie sriubos arba supilti į sriubą ir dar šiek tiek pavirti.
Visko dedu ''iš akies'', nemoku tiksliai aprašyti
Valgom karštą, galima užtarkuoti šiek tiek sūrio.
Prieš pradedant ruošti sriubą uždedu virti ilgagrūdžius plikytus ryžius maišeliuose (1 pak.)
Puode (ar troškintuve) truputyje aliejaus (alyvuogių) pakepinu pjaustytus svogūną, česnaką, aitriąją papriką (smulkiai pjaustytą, kas mėgsta aštriau ), petražoles. Jiems apkepus dedu tarkuotą morką ir įpilu vandens (nes priešingai reiks daug aliejaus, kas mėgsta gali kepinti vien aliejuje ).
Kai morkos suminkštėja įdedu pomidorų pastos indelį ir išmaišau. Minkštus pomidorus nulupu, smulkiai supjaustau ir sudedu į puodą. Dar dedu luptų konservuotų pomidorų. Juos supjaustau ir sudedu į puodą, taip pat supilu skystį, kuriame jie buvo (santykiu: 50% žalių ir 50% luptų konservuotų pomidorų).
Na ir verdu. Dedu grūstų pipirų, druskos, baziliko pagal skonį. Jei reikia, pilu virinto vandens.
Išvirusius ryžius perpilu šaltu vandeniu ir skrudinu nepridegančioje keptuvėje su trupučiu aliejaus, ryžių prieskoniais (kariu - kas mėgsta), druska, pipirais (nedaug). Kai apskrunda galima valgyti kaip garnyrą prie sriubos arba supilti į sriubą ir dar šiek tiek pavirti.
Visko dedu ''iš akies'', nemoku tiksliai aprašyti
Valgom karštą, galima užtarkuoti šiek tiek sūrio.
Aš,pomidorų sriubą verdu savaip.I
Išverdu turimas daržoves{pvz bulvę,morką,cukiniją}Įdedu sviesto ar įpilu aliejaus.Paimu sumiksuoju pomidorus.
Išimu sumiksuoju daržoves .
Supilu atgalį puodą ,supilu pomidorus,pagardinu česnaku,petražolėmis,paverdu.
Valgau su grietinėleir duonos skrudukais
Man skanu,kol yra pomidorų šviežių.
Išverdu turimas daržoves{pvz bulvę,morką,cukiniją}Įdedu sviesto ar įpilu aliejaus.Paimu sumiksuoju pomidorus.
Išimu sumiksuoju daržoves .
Supilu atgalį puodą ,supilu pomidorus,pagardinu česnaku,petražolėmis,paverdu.
Valgau su grietinėleir duonos skrudukais
Man skanu,kol yra pomidorų šviežių.
mano pomidoru sriuba
5 pomidorai
koks 100 gr moliugo
1 morka
kokis 100 gr cukinijos
1 bulve
cili pipiru
druskos
aliejaus pora saukstu
is pradziu verdamos morkos, kai truputi suminksteja dedami moliugai ir cukinijos, cili pipirai, bulves ir nulupti bei supjaustyti pomidorai. Vandens visa laika turi buti tiek, kad darzoves butu nepilnai apsemtos.
Kai viskas suverda, idedama druskos, aliejaus ir sutrinama su trintuvu.
5 pomidorai
koks 100 gr moliugo
1 morka
kokis 100 gr cukinijos
1 bulve
cili pipiru
druskos
aliejaus pora saukstu
is pradziu verdamos morkos, kai truputi suminksteja dedami moliugai ir cukinijos, cili pipirai, bulves ir nulupti bei supjaustyti pomidorai. Vandens visa laika turi buti tiek, kad darzoves butu nepilnai apsemtos.
Kai viskas suverda, idedama druskos, aliejaus ir sutrinama su trintuvu.
Mano receptėlis megstantiems truputėlį aštriau.
Sriubytė labai tinka ryte po gero pasisedėjimo prie vyno taurės...
Taigi, jums reikės:
4 vidutinio dydžio pomidorų,
1 geltoną ir 1 raudoną paprika,
ryžių,
300 g pievagrybių,
400 g faršo,
svogūno galvos,
pomidorų pasta arba ketčupas,
pipirų ir druskos pagal skonį.
keli šaukšteliai alyvuogių aliejaus.
Pradėti reikėtų nuo ryžių. Užkaiskite puodą su ryžiais, ir pasiimkite keptuvę ar troškintuvą, kol ryžiai verda reikėtų pakepinti faršą aliejuje, bekepant jį reikia išskirstyti į mažus gabalėlius. Pakepinus įmesti į puodą, kuriame dar vis verda ryžiai, tada supjaustyti pievagrybius ir svogūno galvą, taip pat patroškinti keptuvėje arba troškintuve, vėl metame į puodą su ryžiais. Sekantis etapas būsų su paprikomis, jas reikėtų supjaustyti ilgomis juostelėmis, nulupti pomidorus ir taip pat supjaustyti juostelėmis, vėl viską troškinti arba kepinti. Visą tą masę pagardinti pipiriukais ir druskele, tada vėl supilti į puodą su ryžiais. Kol visą tai atlikote ir ryžiai bus išvirę ir iš faršo bus neblogas sultinukas gavęsis. Paskutinis ingridientas tai pomidorų pasta arba tiesiog ketčupas, pilame ir dar paverdame kelias minutes.
Sriubytė ir šiaip pakankamai tiršta gaunasi todėl nerekomenduoju jos tirštinti miltais ar kitomis priemonėmis.
SKANAUS!
Sriubytė labai tinka ryte po gero pasisedėjimo prie vyno taurės...
Taigi, jums reikės:
4 vidutinio dydžio pomidorų,
1 geltoną ir 1 raudoną paprika,
ryžių,
300 g pievagrybių,
400 g faršo,
svogūno galvos,
pomidorų pasta arba ketčupas,
pipirų ir druskos pagal skonį.
keli šaukšteliai alyvuogių aliejaus.
Pradėti reikėtų nuo ryžių. Užkaiskite puodą su ryžiais, ir pasiimkite keptuvę ar troškintuvą, kol ryžiai verda reikėtų pakepinti faršą aliejuje, bekepant jį reikia išskirstyti į mažus gabalėlius. Pakepinus įmesti į puodą, kuriame dar vis verda ryžiai, tada supjaustyti pievagrybius ir svogūno galvą, taip pat patroškinti keptuvėje arba troškintuve, vėl metame į puodą su ryžiais. Sekantis etapas būsų su paprikomis, jas reikėtų supjaustyti ilgomis juostelėmis, nulupti pomidorus ir taip pat supjaustyti juostelėmis, vėl viską troškinti arba kepinti. Visą tą masę pagardinti pipiriukais ir druskele, tada vėl supilti į puodą su ryžiais. Kol visą tai atlikote ir ryžiai bus išvirę ir iš faršo bus neblogas sultinukas gavęsis. Paskutinis ingridientas tai pomidorų pasta arba tiesiog ketčupas, pilame ir dar paverdame kelias minutes.
Sriubytė ir šiaip pakankamai tiršta gaunasi todėl nerekomenduoju jos tirštinti miltais ar kitomis priemonėmis.
SKANAUS!