Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų sriuba

As nebloga receptuka atradau knygoje "Sriubu enciklopedija" tai pagal ji dabar visada ir verdu pomidoru sriubyte essen.gif Tiksliai receptuko dabar nepamenu, bet kai grysiu namo parasysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eliga @ 2007 08 31, 10:33)
Sveikos 4u.gif
Neperseniausiai atradau pomidorų sriubą. Tai bene vienintelė sriubą,kurią moku daryti  tongue.gif
O darau taip..
Paimu kokius 4-6 prinokusius pomidorius, iš jų padarau tyrę kokteilinėje.
Tada kombaine sukapojame apie 4 nedidelias mokrytes, česnako galvutę ir kokios 6 svogūno galvutes.
Morkas su svogūnais ir česnaku apkepiname ant keptuvės. Aš dar įdedu čili pastos.

Iki čia tas pats. Tik kiekiai svogunų ir morkyčių mažesni pas mane.
Čili pastos nededu - dedu tik čili pipirus. Ir galiausiai svieste pakepintų miltų ( 1-2 šaukštus, priklausomai nuo sriubos kiekio) - priduoda tikros trintos sriubos vaizdelį.
P.s. Tik pomidorus reikia blanširuoti ( tipo nuplikyti verdančiu vandeniu ar garais) ir nulupti odeles.
Prieš valgant į sriubą dedu atskirai išvirtus ryžius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lady_Hatora: 27 birželio 2008 - 19:21
greitai pomidoru sriuba padarau is kedainiu paruosto konservo, tik papildomai isverdu ir paskui idedu dar viena ryziu maiseli, kad butu tirstesne bei prieskoniu smile.gif
Atsakyti
As siandien bandziau virt pomidoru sriuba, pridejau visko, ko turejau smile.gif paziuresim ar vyras valgys blush2.gif Isviriau ryzius su vistienos gabaleliu (del skonio vistiena), ant keptuves pakepinau morku, svogunu, pomidoru be luobeliu, supyliau viska i skysti su ryziais, idejau kubeli sultinio, prieskoniu, druskos, pipiru, pomidoru padazo. Dar paviriau. Dar krapu norejau idet, bet neturejau ax.gif
Atsakyti
Darau labai paprastai: apkepu keptuveje supjaustytus obuoli, morka, svoguna, saliera, (labai mazai) aitriosios paprikos. Kai jie siek tiek suminksteja dedu i blenderi kartu su konservuotais pomidorais (1 skardine nuluptu savo sultyse) ir viska isplaku iki tyres konsistencijos. Plakini supilu i puoda, kur yra arba kokio nors sultinio, arba, jei neturiu sultinio tai, tiesiog, i vandeni imetu kubeli kokio sultinio. Pasidarau dar toki dalyka: kiausini isplaku su trupuciu miltu, priklausomai kokio tirstumo noriu sriubos) ir letai supilu i pomidorini skanuma vis maisydama. Dedu prieskoniu- sriubos prieskoniai be druskos, cukraus. Sriuba neturetu uzvirti, nes sutraukia kiausini. Reikia ja stebet, isjungt pries pat uzvirima. Taip pat pries isjungiant reikia prideti daug smulkiai smulkintu ar per cesnakspaude isspaustu cesnaku. Toliau variacijos ivairios, kaip kam patinka: grietine arba- as pvz. pridedu sojos grietineles. Tai labai pikantiskas dalykas ir man labai skanus. thumbup.gif
Atsakyti
laba diena,
gal kuri žinote gaspačio recepą (trinta ispaniška sriubytė)?? unsure.gif
Atsakyti
vienoje senoje receptų knygoje radau pomidorienės receptuką, bet jį šiek tiek pakoregavau ax.gif
Reikia mėsos arba kaulų, 1-2 svogūnai, 6 pomidorai, ryžiai, šaukštas miltų, 2 šaukštai grietinės, druskos, pipirų ir prieskonių pagal skonį.
Sriubai dažniausiai imu kaulus arba šonkauliukus, ir pastatau virti. Kai jie užverda, dažniausiai nugraibau putas, galima nupilti pirmą vandenį ir per naujo užkaisti (sako jei nori, kad sriuba būtu gardesnė - vandens nenupilinėk, jei nori, kad būtu skaidresnė - tuomet nupilk). Kol verda kaulai, supjaustytus smulkiai svogūnus, supjaustau nuplykitus pomudorus (odelę nulupu) ir troškinu ant aliejaus keptuvėje. Kol troškinasi pomidorai su svogūnais, sudedu kelias saujas ryžių į puodą, kur verdą kaulai. Likus kokiom 10 min iki kol išvirs ryžiai, sudedu patroškintus pomidorus su svogūnais. Tada į grietinę dedu miltus, biški pakaitinu ir į sriubą. Dedu prieskonius, po 5 min išjungiu, dar šiek tiek pastovi ir gero apetito.

Toje knygoje pomidorus su svogūnais reikia pertrinti per sėtį, bet kartą bandžiau, daug laiko užtrunka, tai prieš dėdama pomidorus į keptuvę juos nuplikau. O ryžrius toje knygoje rašo, kad reikia atskirai išvirti, o prieš patiekiant atskirai įdėti į lėkštę, bet kai dažniausiai neturiu kada žaisti, tai viską dedu į vieną puodą.
Atsakyti
as tai verdu daznai pomidorine su mazai mesos kukuliukais, nuplikau pomidorus smulkiai supjaustau, pakepu markas su svogunais ir tomatu, viska paverdu ir pries gala ryziu sauja ( aisku dar prieskoniu , labai tinka bazilikas ) , kai viskas suverda ji tokia tirstoka gaunasi- labai skani thumbup.gif
Atsakyti
Pomidoru ir kalendros sriuba

reikia apie 500g.pomidoru ,
aliejaus ,lauro lapo, svoguno laisku,druskos cesnako sutrinto ,juoduju pipiru.
2-ju saukstu svieziu sukapotu kalendru,
750ml.vandens,
1 sauksto kukuruzu miltu,
4 saukstu skystos grietines papuost.
pomidorus blansiruojame.
Suojaustome pomidorus stambiais gabaleliais.
Puode ikitinkite alieju,imeskite lauro lapa ir svoguno laiskus,paskui imaisykite pomidorus.
Maisydami patroskinkite kelias minutes,kol pomidorai suminkstes.
Pasdykite,pagardinkite cesnaku,kalendra,pipirais.Supilkite vandeni, uzvirinkite ir pavirkite 15min. ant silpnos ugnies.
Nedidialiame vandens kiekyje ismaisykite kukuruzu miltus.
Nukaiskite sriuba nuo ugnies ir pertrinkite per sieteli.
Supilkite sriuba atgali puoda ir ipilkite kukuruzu miltu tyre.Maisydami kaitinkite ant silpnos ugnies kol uzvirs,sutirstes.
Patiekdami,idekite po sauksta grietines. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 09 07, 16:55)
Patiekdami,idekite  po sauksta grietines. schmoll.gif

g.gif kaip cia suprasti... nedeti, neskanu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 09 08, 13:30)
g.gif kaip cia suprasti... nedeti, neskanu g.gif

lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
jaigu megstate sriuba su grietine idekite.jaigu nemegstate jos nedekite. schmoll.gif
Atsakyti