Pomidorų sriuba su pupelėmis
400 ml konservuotų pupelių
500 g pomidorų
svogūno
ryšelio čiobrelių
2 šaukštų alyvų aliejaus
4 šaukštų pomidorų tyrės
750 ml mėsos sultinio iš kubelių
druskos
maltų juodųjų pipirų
uoginių paprikų
4 šaukštų grietinės
Svogūną supjaustyti. Pupeles nuplauti ir nuvarvinti. Čiobrelius nuplauti, nupurtyti ir šiek tiek jų atsidėti, o nuo likusių nuskabyti lapelius. Pomidorus pjaustyti ketvirčiais, nuplikyti, nulupti ir išimti sėklas. Dideliame puode įkaitinti aliejų ir apkepti svogūną. Sudėti pupeles, pomidorus, supilti jų tyrę bei mėsos sultinį ir 20 min. virti ant mažos ugnies. Suberti čiobrelius, sriubą nukelti nuo ugnies, sutrinti, pasūdyti, įberti juodųjų pipirų ir uoginių paprikų. Pateikti su grietine, papuošti likusiais čiobreliais.
Pomidoru papriku sriubyte
Konservuotu pomidoru savo sultyse indeli,
kelias paprikas,
morka,
baziliko,
sultinio ir aliejaus
Sutarkuojame morkyte ir supjaustome paprikas kubeliais imetame i ikaitinta puoda su aliejumi ir apkepame, po to idedame konservuotus pomidorus, ikaitiname ir sutriname, kad nebutu cieli. Ir uzpilame 0,5lrt naturaliai virto arba is kubeliu pagamintu sultiniu, uzviriname ir idedame baziliko, paverdame apie 5min. Skanaus !
Konservuotu pomidoru savo sultyse indeli,
kelias paprikas,
morka,
baziliko,
sultinio ir aliejaus
Sutarkuojame morkyte ir supjaustome paprikas kubeliais imetame i ikaitinta puoda su aliejumi ir apkepame, po to idedame konservuotus pomidorus, ikaitiname ir sutriname, kad nebutu cieli. Ir uzpilame 0,5lrt naturaliai virto arba is kubeliu pagamintu sultiniu, uzviriname ir idedame baziliko, paverdame apie 5min. Skanaus !
nusiziurejom vietos picerijoj ir istyrinejom, labai prigijo:) greita ir man labai skanu
astri pomidoru sriuba
farsa pakepinti su svoguniukais
puode po to dar su trupuciu vandens patroskinti
supilt pomidoru sultis (kokiu geresniu)
druskos, pipiriuku, astriu prieskoniu (chili, taip pat paprika tinka, nepamenu tiksliai kokie pas mane)
ziupsnelis cukraus
keleta min pavirt
baigiant virt idet krakmolo vandeny ismakaluoto
ir konservuoti kukuruzai
valgom paskanine grietine
skanaus!
astri pomidoru sriuba
farsa pakepinti su svoguniukais
puode po to dar su trupuciu vandens patroskinti
supilt pomidoru sultis (kokiu geresniu)
druskos, pipiriuku, astriu prieskoniu (chili, taip pat paprika tinka, nepamenu tiksliai kokie pas mane)
ziupsnelis cukraus
keleta min pavirt
baigiant virt idet krakmolo vandeny ismakaluoto
ir konservuoti kukuruzai
valgom paskanine grietine
skanaus!
QUOTE(Nea @ 2006 06 27, 22:36)
Isbandziau labai skanu! visiems kas valge patiko:) tik as netrymiau ir taip skanu buvo.. rekomenduoju visiems
Pmidorai zali ar marinuoti??????Su kuo valgoma duona ar skrebuciais
Viriau šiandie pomidorų sriubą, nes draugas sugalvojo, kad galima gi ir patiems išsivirt, kam čia valgyt iš pakelio..
Tai va: Išviriau sultinį iš šonkauliukų. Keptuvėj pakepiau smulkintą česnaką, svogūną, tarkuotą morką (viską ant sviestuko - skaniau ). Tuomet supyliau pomidorus savo sultyse be luobelių (apie 500g.). Tuomet lauro lapus kelis, pipirų juodųjų ir bazilikų dėjau. Viską apie 15-20 kepinau. Sultinį užviriau, subėriau vermišelius, paviriau kol beveik išvirė makaronai. Tada supyliau viską iš keptuvės ir dar apie 20 min viriau ant silpnos ugnies.
Gavosi
p.s. būtina valgyti karštą
Pamiršau pridėti, jog prie sriubos labai tiko taip paruošta keturkampė duona: sutarkavau surį, tada į jį dėjau smulkinto česnako ir juodųjų pipirų. Viską sudėti ant duonos riekelių (geriausia kuo mažesnės) ir gerai orkaitėje apkepti kol apskrunda.
Tai va: Išviriau sultinį iš šonkauliukų. Keptuvėj pakepiau smulkintą česnaką, svogūną, tarkuotą morką (viską ant sviestuko - skaniau ). Tuomet supyliau pomidorus savo sultyse be luobelių (apie 500g.). Tuomet lauro lapus kelis, pipirų juodųjų ir bazilikų dėjau. Viską apie 15-20 kepinau. Sultinį užviriau, subėriau vermišelius, paviriau kol beveik išvirė makaronai. Tada supyliau viską iš keptuvės ir dar apie 20 min viriau ant silpnos ugnies.
Gavosi
p.s. būtina valgyti karštą
Pamiršau pridėti, jog prie sriubos labai tiko taip paruošta keturkampė duona: sutarkavau surį, tada į jį dėjau smulkinto česnako ir juodųjų pipirų. Viską sudėti ant duonos riekelių (geriausia kuo mažesnės) ir gerai orkaitėje apkepti kol apskrunda.
QUOTE(SeSe @ 2007 04 01, 23:17)
Viriau šiandie pomidorų sriubą, nes draugas sugalvojo, kad galima gi ir patiems išsivirt, kam čia valgyt iš pakelio..
Tai va: Išviriau sultinį iš šonkauliukų. Keptuvėj pakepiau smulkintą česnaką, svogūną, tarkuotą morką (viską ant sviestuko - skaniau ). Tuomet supyliau pomidorus savo sultyse be luobelių (apie 500g.). Tuomet lauro lapus kelis, pipirų juodųjų ir bazilikų dėjau. Viską apie 15-20 kepinau. Sultinį užviriau, subėriau vermišelius, paviriau kol beveik išvirė makaronai. Tada supyliau viską iš keptuvės ir dar apie 20 min viriau ant silpnos ugnies.
Gavosi
p.s. būtina valgyti karštą
Pamiršau pridėti, jog prie sriubos labai tiko taip paruošta keturkampė duona: sutarkavau surį, tada į jį dėjau smulkinto česnako ir juodųjų pipirų. Viską sudėti ant duonos riekelių (geriausia kuo mažesnės) ir gerai orkaitėje apkepti kol apskrunda.
Šis receptas labai įdomus, būtinai išbandysiu artimiausiu metu, jau dabar renkasi seilės
Tai va: Išviriau sultinį iš šonkauliukų. Keptuvėj pakepiau smulkintą česnaką, svogūną, tarkuotą morką (viską ant sviestuko - skaniau ). Tuomet supyliau pomidorus savo sultyse be luobelių (apie 500g.). Tuomet lauro lapus kelis, pipirų juodųjų ir bazilikų dėjau. Viską apie 15-20 kepinau. Sultinį užviriau, subėriau vermišelius, paviriau kol beveik išvirė makaronai. Tada supyliau viską iš keptuvės ir dar apie 20 min viriau ant silpnos ugnies.
Gavosi
p.s. būtina valgyti karštą
Pamiršau pridėti, jog prie sriubos labai tiko taip paruošta keturkampė duona: sutarkavau surį, tada į jį dėjau smulkinto česnako ir juodųjų pipirų. Viską sudėti ant duonos riekelių (geriausia kuo mažesnės) ir gerai orkaitėje apkepti kol apskrunda.
Šis receptas labai įdomus, būtinai išbandysiu artimiausiu metu, jau dabar renkasi seilės
QUOTE
Šis receptas labai įdomus, būtinai išbandysiu artimiausiu metu, jau dabar renkasi seilės
Skanaus Parašyk ar patiko
Aš paskaičiau visus čia siūlomus variantus ir padariusi savo išvadas dariau taip :
Reikės:
Mažos morkos, nedidelės raudonos paprikos, svogūno ir keletos skiltelių česnako
6 pomidorų, gabalėlio vištienos, 50 g virtų ryžių
Gabalėlio sviesto, sūrio, pipirų, kečiupo, pusės citrinos sulčių, prieskonių sriubai, petražolių, druskos, lauro lapų, aitriosios paprikos (čili).
Iš pradžių pasiruošiau vištienos sultinį. Į verdantį vandenį įdėjau vištienos gabalėlį (aš dėjau kulšelę), druskos ir pora lauro lapelių. Ir paviriau, kol mėsa išvirė.
Tada reikia sutarkuot morką. Svogūną, česnaką ir papriką supjaustyt. Susmulkintas daržoves sudėt į keptuvę ir pakept ant sviestuko. Apkepus jas susmulkint su blenderiu. Pomidorus trumpam panardint į verdantį vandenį, po to perliet šaltu ir nulupt uodelę. Nuluptus pomidorus supjaustyt ir susmulkint su blenderiu.
Į puodą sudėt sutrintus pomidorus ir daržoves, užpilt sultinio ir kaitint ant nedidelės ugnies. Kai užverda sudėt smulkiai supjaustyta vištieną ir išvirtus ryžius. Supilt kečiupą ir citrinos sultis arba galima įbert citrinos rūgštelės,tada pagal skonį įbert pipirų, aitriosios paprikos (jei kečiupas nėra aštrus) ir prieskonius sriubai (aš naudojau "Santa Marijos" priskonių mišinį, kuris vadinasi "R.Banzinės prieskonių mišinys padažams ir sriuboms"). Gerai išmaišyt ir pavirt dar minutę. Tada susmulkint petražoles ir subert į sriubą. Išjungt viryklę, uždengt dangtį ir palikt kokiom 2 minutėm. Supylus į lėkštę galima užbarstyt tarkuotu sūriu. Aš naudojau "Žemaitijos pieno" "Dziugą". Jei nemėgstat sūrio tai skaniai ir be jo
Skanaus!!!
Reikės:
Mažos morkos, nedidelės raudonos paprikos, svogūno ir keletos skiltelių česnako
6 pomidorų, gabalėlio vištienos, 50 g virtų ryžių
Gabalėlio sviesto, sūrio, pipirų, kečiupo, pusės citrinos sulčių, prieskonių sriubai, petražolių, druskos, lauro lapų, aitriosios paprikos (čili).
Iš pradžių pasiruošiau vištienos sultinį. Į verdantį vandenį įdėjau vištienos gabalėlį (aš dėjau kulšelę), druskos ir pora lauro lapelių. Ir paviriau, kol mėsa išvirė.
Tada reikia sutarkuot morką. Svogūną, česnaką ir papriką supjaustyt. Susmulkintas daržoves sudėt į keptuvę ir pakept ant sviestuko. Apkepus jas susmulkint su blenderiu. Pomidorus trumpam panardint į verdantį vandenį, po to perliet šaltu ir nulupt uodelę. Nuluptus pomidorus supjaustyt ir susmulkint su blenderiu.
Į puodą sudėt sutrintus pomidorus ir daržoves, užpilt sultinio ir kaitint ant nedidelės ugnies. Kai užverda sudėt smulkiai supjaustyta vištieną ir išvirtus ryžius. Supilt kečiupą ir citrinos sultis arba galima įbert citrinos rūgštelės,tada pagal skonį įbert pipirų, aitriosios paprikos (jei kečiupas nėra aštrus) ir prieskonius sriubai (aš naudojau "Santa Marijos" priskonių mišinį, kuris vadinasi "R.Banzinės prieskonių mišinys padažams ir sriuboms"). Gerai išmaišyt ir pavirt dar minutę. Tada susmulkint petražoles ir subert į sriubą. Išjungt viryklę, uždengt dangtį ir palikt kokiom 2 minutėm. Supylus į lėkštę galima užbarstyt tarkuotu sūriu. Aš naudojau "Žemaitijos pieno" "Dziugą". Jei nemėgstat sūrio tai skaniai ir be jo
Skanaus!!!
Siūlau paragaut ČILI SRIUBOS
2 svogunai
0,5 kg jautienos farso
didele skardine pomidoru savo sultyse be odeles
2-ju skardiniu pupeliu (galima viena astriame padaze)
adzikos ugnines (Valdorfo)
Svogunus susmulkinti, pakepinti, sudeti farsa ir dar pakepti. Pomidorus supilti i puoda ir susmulkint su blenderiu. Pupeles nuvarvinti per kiaura samti. Viska supilti ir virti 30 min. Ispingus ideti arbatini sauksteli adzikos. Dar galima ideti tarkuoto surio i kiekviena lekste.
Skanaus.
2 svogunai
0,5 kg jautienos farso
didele skardine pomidoru savo sultyse be odeles
2-ju skardiniu pupeliu (galima viena astriame padaze)
adzikos ugnines (Valdorfo)
Svogunus susmulkinti, pakepinti, sudeti farsa ir dar pakepti. Pomidorus supilti i puoda ir susmulkint su blenderiu. Pupeles nuvarvinti per kiaura samti. Viska supilti ir virti 30 min. Ispingus ideti arbatini sauksteli adzikos. Dar galima ideti tarkuoto surio i kiekviena lekste.
Skanaus.
šiandien viriau pomidorų sriubą.tiesą sakant gavosi kažkokia rūgšti..gal žinot ko neįdėjau ar ką padariau,kad taip gavosi?
Štai mano sriuba(dėjau ryžių):
http://s224.photobuc...d182/aikstinga/
Štai mano sriuba(dėjau ryžių):
http://s224.photobuc...d182/aikstinga/
QUOTE(mamyte Diana @ 2007 08 17, 16:15)
Siūlau paragaut ČILI SRIUBOS
2 svogunai
0,5 kg jautienos farso
didele skardine pomidoru savo sultyse be odeles
2-ju skardiniu pupeliu (galima viena astriame padaze)
adzikos ugnines (Valdorfo)
Svogunus susmulkinti, pakepinti, sudeti farsa ir dar pakepti. Pomidorus supilti i puoda ir susmulkint su blenderiu. Pupeles nuvarvinti per kiaura samti. Viska supilti ir virti 30 min. Ispingus ideti arbatini sauksteli adzikos. Dar galima ideti tarkuoto surio i kiekviena lekste.
Skanaus.
2 svogunai
0,5 kg jautienos farso
didele skardine pomidoru savo sultyse be odeles
2-ju skardiniu pupeliu (galima viena astriame padaze)
adzikos ugnines (Valdorfo)
Svogunus susmulkinti, pakepinti, sudeti farsa ir dar pakepti. Pomidorus supilti i puoda ir susmulkint su blenderiu. Pupeles nuvarvinti per kiaura samti. Viska supilti ir virti 30 min. Ispingus ideti arbatini sauksteli adzikos. Dar galima ideti tarkuoto surio i kiekviena lekste.
Skanaus.
skaniai atrodo
QUOTE(mamyte Diana @ 2007 08 17, 16:15)
Siūlau paragaut ČILI SRIUBOS
2 svogunai
0,5 kg jautienos farso
didele skardine pomidoru savo sultyse be odeles
2-ju skardiniu pupeliu (galima viena astriame padaze)
adzikos ugnines (Valdorfo)
Svogunus susmulkinti, pakepinti, sudeti farsa ir dar pakepti. Pomidorus supilti i puoda ir susmulkint su blenderiu. Pupeles nuvarvinti per kiaura samti. Viska supilti ir virti 30 min. Ispingus ideti arbatini sauksteli adzikos. Dar galima ideti tarkuoto surio i kiekviena lekste.
Skanaus.
2 svogunai
0,5 kg jautienos farso
didele skardine pomidoru savo sultyse be odeles
2-ju skardiniu pupeliu (galima viena astriame padaze)
adzikos ugnines (Valdorfo)
Svogunus susmulkinti, pakepinti, sudeti farsa ir dar pakepti. Pomidorus supilti i puoda ir susmulkint su blenderiu. Pupeles nuvarvinti per kiaura samti. Viska supilti ir virti 30 min. Ispingus ideti arbatini sauksteli adzikos. Dar galima ideti tarkuoto surio i kiekviena lekste.
Skanaus.
Reiks pabandyt