Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų sriuba

Pomidorų sriuba su pupelėmis

400 ml konservuotų pupelių
500 g pomidorų
svogūno
ryšelio čiobrelių
2 šaukštų alyvų aliejaus
4 šaukštų pomidorų tyrės
750 ml mėsos sultinio iš kubelių
druskos
maltų juodųjų pipirų
uoginių paprikų
4 šaukštų grietinės

Svogūną supjaustyti. Pupeles nuplauti ir nuvarvinti. Čiobrelius nuplauti, nupurtyti ir šiek tiek jų atsidėti, o nuo likusių nuskabyti lapelius. Pomidorus pjaustyti ketvirčiais, nuplikyti, nulupti ir išimti sėklas. Dideliame puode įkaitinti aliejų ir apkepti svogūną. Sudėti pupeles, pomidorus, supilti jų tyrę bei mėsos sultinį ir 20 min. virti ant mažos ugnies. Suberti čiobrelius, sriubą nukelti nuo ugnies, sutrinti, pasūdyti, įberti juodųjų pipirų ir uoginių paprikų. Pateikti su grietine, papuošti likusiais čiobreliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktipele: 23 rugpjūčio 2006 - 14:22
Pomidoru papriku sriubyte
Konservuotu pomidoru savo sultyse indeli,
kelias paprikas,
morka,
baziliko,
sultinio ir aliejaus
Sutarkuojame morkyte ir supjaustome paprikas kubeliais imetame i ikaitinta puoda su aliejumi ir apkepame, po to idedame konservuotus pomidorus, ikaitiname ir sutriname, kad nebutu cieli. Ir uzpilame 0,5lrt naturaliai virto arba is kubeliu pagamintu sultiniu, uzviriname ir idedame baziliko, paverdame apie 5min. Skanaus thumbup.gif !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgita-spurgyta: 01 rugsėjo 2006 - 18:26
nusiziurejom vietos picerijoj ir istyrinejom, labai prigijo:) greita ir man labai skanu

astri pomidoru sriuba

farsa pakepinti su svoguniukais
puode po to dar su trupuciu vandens patroskinti
supilt pomidoru sultis (kokiu geresniu)
druskos, pipiriuku, astriu prieskoniu (chili, taip pat paprika tinka, nepamenu tiksliai kokie pas mane)
ziupsnelis cukraus
keleta min pavirt
baigiant virt idet krakmolo vandeny ismakaluoto
ir konservuoti kukuruzai

valgom paskanine grietine

skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Nea @ 2006 06 27, 22:36)
Isbandziau labai skanu! visiems kas valge patiko:) thumbup.gif  tik as netrymiau ir taip skanu buvo.. rekomenduoju visiems  smile.gif

Pmidorai zali ar marinuoti??????Su kuo valgoma duona ar skrebuciais essen.gif
Atsakyti
Viriau šiandie pomidorų sriubą, nes draugas sugalvojo, kad galima gi ir patiems išsivirt, kam čia valgyt iš pakelio.. bigsmile.gif

Tai va: Išviriau sultinį iš šonkauliukų. Keptuvėj pakepiau smulkintą česnaką, svogūną, tarkuotą morką (viską ant sviestuko - skaniau ax.gif ). Tuomet supyliau pomidorus savo sultyse be luobelių (apie 500g.). Tuomet lauro lapus kelis, pipirų juodųjų ir bazilikų dėjau. Viską apie 15-20 kepinau. Sultinį užviriau, subėriau vermišelius, paviriau kol beveik išvirė makaronai. Tada supyliau viską iš keptuvės ir dar apie 20 min viriau ant silpnos ugnies.

Gavosi essen.gif essen.gif essen.gif

p.s. būtina valgyti karštą tongue.gif

Pamiršau pridėti, jog prie sriubos labai tiko taip paruošta keturkampė duona: sutarkavau surį, tada į jį dėjau smulkinto česnako ir juodųjų pipirų. Viską sudėti ant duonos riekelių (geriausia kuo mažesnės) ir gerai orkaitėje apkepti kol apskrunda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SeSe: 01 balandžio 2007 - 22:20
QUOTE(SeSe @ 2007 04 01, 23:17)
Viriau šiandie pomidorų sriubą, nes draugas sugalvojo, kad galima gi ir patiems išsivirt, kam čia valgyt iš pakelio.. bigsmile.gif 

Tai va: Išviriau sultinį iš šonkauliukų. Keptuvėj pakepiau smulkintą česnaką, svogūną, tarkuotą morką (viską ant sviestuko - skaniau  ax.gif ). Tuomet supyliau pomidorus savo sultyse be luobelių (apie 500g.). Tuomet lauro lapus kelis, pipirų juodųjų ir bazilikų dėjau. Viską apie 15-20 kepinau. Sultinį užviriau, subėriau vermišelius, paviriau kol beveik išvirė makaronai. Tada supyliau viską iš keptuvės ir dar apie 20 min viriau ant silpnos ugnies.

Gavosi  essen.gif  essen.gif  essen.gif

p.s. būtina valgyti karštą  tongue.gif

Pamiršau pridėti, jog prie sriubos labai tiko taip paruošta keturkampė duona: sutarkavau surį, tada į jį dėjau smulkinto česnako ir juodųjų pipirų. Viską sudėti ant duonos riekelių (geriausia kuo mažesnės) ir gerai orkaitėje apkepti kol apskrunda.

Šis receptas labai įdomus, būtinai išbandysiu artimiausiu metu, jau dabar renkasi seilės  blush2.gif 

Atsakyti
QUOTE
Šis receptas labai įdomus, būtinai išbandysiu artimiausiu metu, jau dabar renkasi seilės 

Skanaus 4u.gif Parašyk ar patiko ax.gif
Atsakyti
Aš paskaičiau visus čia siūlomus variantus ir padariusi savo išvadas dariau taip smile.gif :

Reikės:
Mažos morkos, nedidelės raudonos paprikos, svogūno ir keletos skiltelių česnako
6 pomidorų, gabalėlio vištienos, 50 g virtų ryžių
Gabalėlio sviesto, sūrio, pipirų, kečiupo, pusės citrinos sulčių, prieskonių sriubai, petražolių, druskos, lauro lapų, aitriosios paprikos (čili).

Iš pradžių pasiruošiau vištienos sultinį. Į verdantį vandenį įdėjau vištienos gabalėlį (aš dėjau kulšelę), druskos ir pora lauro lapelių. Ir paviriau, kol mėsa išvirė.
Tada reikia sutarkuot morką. Svogūną, česnaką ir papriką supjaustyt. Susmulkintas daržoves sudėt į keptuvę ir pakept ant sviestuko. Apkepus jas susmulkint su blenderiu. Pomidorus trumpam panardint į verdantį vandenį, po to perliet šaltu ir nulupt uodelę. Nuluptus pomidorus supjaustyt ir susmulkint su blenderiu.
Į puodą sudėt sutrintus pomidorus ir daržoves, užpilt sultinio ir kaitint ant nedidelės ugnies. Kai užverda sudėt smulkiai supjaustyta vištieną ir išvirtus ryžius. Supilt kečiupą ir citrinos sultis arba galima įbert citrinos rūgštelės,tada pagal skonį įbert pipirų, aitriosios paprikos (jei kečiupas nėra aštrus) ir prieskonius sriubai (aš naudojau "Santa Marijos" priskonių mišinį, kuris vadinasi "R.Banzinės prieskonių mišinys padažams ir sriuboms"). Gerai išmaišyt ir pavirt dar minutę. Tada susmulkint petražoles ir subert į sriubą. Išjungt viryklę, uždengt dangtį ir palikt kokiom 2 minutėm. Supylus į lėkštę galima užbarstyt tarkuotu sūriu. Aš naudojau "Žemaitijos pieno" "Dziugą". Jei nemėgstat sūrio tai skaniai ir be jo smile.gif

Skanaus!!! ax.gif
Atsakyti
Siūlau paragaut ČILI SRIUBOS thumbup.gif

2 svogunai
0,5 kg jautienos farso
didele skardine pomidoru savo sultyse be odeles
2-ju skardiniu pupeliu (galima viena astriame padaze)
adzikos ugnines (Valdorfo)
Svogunus susmulkinti, pakepinti, sudeti farsa ir dar pakepti. Pomidorus supilti i puoda ir susmulkint su blenderiu. Pupeles nuvarvinti per kiaura samti. Viska supilti ir virti 30 min. Ispingus ideti arbatini sauksteli adzikos. Dar galima ideti tarkuoto surio i kiekviena lekste.

Skanaus.
Atsakyti
šiandien viriau pomidorų sriubą.tiesą sakant gavosi kažkokia rūgšti..gal žinot ko neįdėjau ar ką padariau,kad taip gavosi?

Štai mano sriuba(dėjau ryžių):
http://s224.photobuc...d182/aikstinga/
Atsakyti
QUOTE(mamyte Diana @ 2007 08 17, 16:15)
Siūlau paragaut ČILI SRIUBOS  thumbup.gif

2 svogunai
0,5 kg jautienos farso
didele skardine pomidoru savo sultyse be odeles
2-ju skardiniu pupeliu (galima viena astriame padaze)
adzikos ugnines (Valdorfo)
  Svogunus susmulkinti, pakepinti, sudeti farsa ir dar pakepti. Pomidorus supilti i puoda ir susmulkint su blenderiu. Pupeles nuvarvinti per kiaura samti. Viska supilti ir virti 30 min. Ispingus ideti arbatini sauksteli adzikos. Dar galima ideti tarkuoto surio i kiekviena lekste.

Skanaus.

skaniai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte Diana @ 2007 08 17, 16:15)
Siūlau paragaut ČILI SRIUBOS  thumbup.gif

2 svogunai
0,5 kg jautienos farso
didele skardine pomidoru savo sultyse be odeles
2-ju skardiniu pupeliu (galima viena astriame padaze)
adzikos ugnines (Valdorfo)
  Svogunus susmulkinti, pakepinti, sudeti farsa ir dar pakepti. Pomidorus supilti i puoda ir susmulkint su blenderiu. Pupeles nuvarvinti per kiaura samti. Viska supilti ir virti 30 min. Ispingus ideti arbatini sauksteli adzikos. Dar galima ideti tarkuoto surio i kiekviena lekste.

Skanaus.

Reiks pabandyt g.gif
Atsakyti