Aš tai namie turiu tokią storą papkę su receptais. Mes verdame sriubą kuri skaitosi charčio .
Apie 200 gr faršo pakepinu keptuvėje su svogunais. 500 ml pomidorų konservuotų be odelės (savo gamybos) sutrinu su mikseriu ir viską supilu į sultinį, įberiu virtų ryžių jei turiu, jei ne - sultinyje prieš tai išverdu, į pabaigą česnako porą skiltelių supjaustyti smulkiai ir pagal receptą 50 gr Bajorų degtinės (kas vyrui labiausia patinka iš šio recepto). Galima grietinės į lėkštę ar sūrio pasitarkuoti, čia kaip kas mėgsta. Man labai skanu, aš dar ir užsišaldau, jei labai didelis katilas gaunasi.
QUOTE(sinutė @ 2005 11 29, 09:09)
Man labai skanu, aš dar ir užsišaldau, jei labai didelis katilas gaunasi.
kaip užsišaldai sriubą? O tai paskum atšildžius, ten ji normali būna?
Užšaldau labai paprastai: supilu į 0,5L stiklainiukus ir pastatau į šaldiklį, tik aišku, ne karštą, o atvėsusią. Atšildau: iš vakaro ištraukiu iš šaldiklio ir pastatau į šaldytuvo vidų ir iki pietų aįšyla. Šaldau visas, tik skaniau, kai bulviu nėra, nes bulvės kai atšyla kažkokios netokios pasidaro. Šaldžiau ir raugintų kopūstų sriubą, po to buvių su lupynom išverdi ir vsio
O as verdu tokia dietiska.I puoda ipilu siek tiek aliejaus pakepinu,smulkiai pjaustyta cesnaka,ipilu sultinio ir prieskoniu,tada dedu daug pjaustyty morku,kai isverda,sutrinu viska blenderiu ir dedu pomidoru tyres,cia pagal skoni.Vyras visada galvoja,kad ten tik pomidorai
O kita verdu su malta jautiena.Mesyte pakepinu puode su pjautytais porais,ipilu sultinio,imetu kelias pjaustytas bulves ir verdu kol bulves isverda,tada dedu pomidoru tyres. Dar galima ipjaustyti cili arba ipilri cili padazo
O kita verdu su malta jautiena.Mesyte pakepinu puode su pjautytais porais,ipilu sultinio,imetu kelias pjaustytas bulves ir verdu kol bulves isverda,tada dedu pomidoru tyres. Dar galima ipjaustyti cili arba ipilri cili padazo
Pomidorų sriubą visada verdu, kai jau atsiranda soduose pomidorai-vasarą, rudenį.Tada jie tikresni būna.Nuverdu kiaulienos kauliukus.Pomidorus nulupu, skaniau valgyti kai nesivelia tos luobelės, tada juos išleidžiu ant sviesto keptuvėje.Į sultinį pridedu morkų, svogūnų (galima daržoves pakepinti, bet tada riebiau bus).Dedu virti ryžius paprastus, kad labiau suvirtų, bet čia kaip kas nori.Pipirus, lapelius, "Vegeta".Pabaigoje supilu pomidorus.Prieš valgant įsiedu grietinės ir skanaus!!!
Kad dabar nelabai suprasi tas pomidorų sultis. Man tai geriausios ČIUMAK bet ir į jas, atrodo, pradėjo druskos dėti
as irgi labai megstu sia sriubyte,tai turiu visai nebloga receptuka
POmidoru sriuba
500g pomidoru
3 vid.dydzio svogunai
skiltele cesnako
4 dideles bulves
ketvirt.lauro lapelio
druskos,pipiru,petrazoliu
saukstas aliejaus arba 20g svieto.
Svogunai ir cesnakas supjaustomi ir pakepinami.Kai jie pagelsta,dedami gabaliukais supjaustyti pomidorai ir bulves. Uzpilama 1,5 litro vandens,sudedami prieskoniai,pasudoma. Verdama 20 min. Paskui darzoves pertrinamos per sieta. Pries patiekiant sriuba iberiama susumulkintu petrazoliu.
Skanaus
POmidoru sriuba
500g pomidoru
3 vid.dydzio svogunai
skiltele cesnako
4 dideles bulves
ketvirt.lauro lapelio
druskos,pipiru,petrazoliu
saukstas aliejaus arba 20g svieto.
Svogunai ir cesnakas supjaustomi ir pakepinami.Kai jie pagelsta,dedami gabaliukais supjaustyti pomidorai ir bulves. Uzpilama 1,5 litro vandens,sudedami prieskoniai,pasudoma. Verdama 20 min. Paskui darzoves pertrinamos per sieta. Pries patiekiant sriuba iberiama susumulkintu petrazoliu.
Skanaus
QUOTE(Kosmeja @ 2006 06 23, 19:40)
as irgi labai megstu sia sriubyte,tai turiu visai nebloga receptuka
POmidoru sriuba
500g pomidoru
3 vid.dydzio svogunai
skiltele cesnako
4 dideles bulves
ketvirt.lauro lapelio
druskos,pipiru,petrazoliu
saukstas aliejaus arba 20g svieto.
Svogunai ir cesnakas supjaustomi ir pakepinami.Kai jie pagelsta,dedami gabaliukais supjaustyti pomidorai ir bulves. Uzpilama 1,5 litro vandens,sudedami prieskoniai,pasudoma. Verdama 20 min. Paskui darzoves pertrinamos per sieta. Pries patiekiant sriuba iberiama susumulkintu petrazoliu.
Skanaus
POmidoru sriuba
500g pomidoru
3 vid.dydzio svogunai
skiltele cesnako
4 dideles bulves
ketvirt.lauro lapelio
druskos,pipiru,petrazoliu
saukstas aliejaus arba 20g svieto.
Svogunai ir cesnakas supjaustomi ir pakepinami.Kai jie pagelsta,dedami gabaliukais supjaustyti pomidorai ir bulves. Uzpilama 1,5 litro vandens,sudedami prieskoniai,pasudoma. Verdama 20 min. Paskui darzoves pertrinamos per sieta. Pries patiekiant sriuba iberiama susumulkintu petrazoliu.
Skanaus
Isbandziau labai skanu! visiems kas valge patiko:) tik as netrymiau ir taip skanu buvo.. rekomenduoju visiems
O aš verdu taip:
2 didelius svogūnus pakepinu
1/2 stiklinės plautų ryžių
luptų pomidorų skardinė
buliono kubelis
Reikia maišyti, kad ryžiai neprikeptų. Į virimo pabaigą įdėti kelis žirnelius pipirų, porą lauro lapų, 4 skilteles sukapotų česnako, žiupsnelįįįįį druskos.
2 didelius svogūnus pakepinu
1/2 stiklinės plautų ryžių
luptų pomidorų skardinė
buliono kubelis
Reikia maišyti, kad ryžiai neprikeptų. Į virimo pabaigą įdėti kelis žirnelius pipirų, porą lauro lapų, 4 skilteles sukapotų česnako, žiupsnelįįįįį druskos.
mano pomidorine:
4 nulupti pernoke pomidorai
pomidoru sulciu 1l
astrumo - cili pipras arba imbieras, tobasco padazo keletas slakeliu, kiti pipirai
salieru lapu
cesnako
pievagrbiu
svoguno 2 galvos
ryziu (gali ir nebuti) arba bulves
keptuvej pakepinu smulkiai supjaustytus cesnakus, svogunus, saliero lapus, pomidorus ir grybus.
uzverdu sultis (dedu sultinio kubeli, nes nemegstu nuvirtu nuo mesos sultiniu)
viska supilu is keptuves, jei noriu, dar sudedu virtus ryzius, ir troskinu apie 15-20 min, pagardinu astrumu.
atskirai apskrudinu bulves (jei virtos - apkepu keptuvej), kurios labai tinka prie pomidorines.
4 nulupti pernoke pomidorai
pomidoru sulciu 1l
astrumo - cili pipras arba imbieras, tobasco padazo keletas slakeliu, kiti pipirai
salieru lapu
cesnako
pievagrbiu
svoguno 2 galvos
ryziu (gali ir nebuti) arba bulves
keptuvej pakepinu smulkiai supjaustytus cesnakus, svogunus, saliero lapus, pomidorus ir grybus.
uzverdu sultis (dedu sultinio kubeli, nes nemegstu nuvirtu nuo mesos sultiniu)
viska supilu is keptuves, jei noriu, dar sudedu virtus ryzius, ir troskinu apie 15-20 min, pagardinu astrumu.
atskirai apskrudinu bulves (jei virtos - apkepu keptuvej), kurios labai tinka prie pomidorines.
as vasara darau salta pomidoriu sriuba:
kokie 4-5 dideli pernoke pomidorai,
pomidoru sulciu,
paprikos,
pakepinta atsaldyta morka,
visokiu zalumynu is darzo kokiu tik yra: krapai, svogunai, bazilikas, petruska,
pipiru juoduju, druskos, aitriosios paprikos
pomidorus nupilu karstu vandeniu, nulupu odeles, susmulkinu, tada taip pat su paprika , dar dedam apkepinta morka, viska sutrinam su mikseriu iki tyres. ipilam pomidoru sulciu, tada druskos, pipiru, zalumynus supjaustome dedam i sriuba. tada dedam ledo kubeliu ir siurba atvesinam keliom minutem saldytuve, skanaus..
kokie 4-5 dideli pernoke pomidorai,
pomidoru sulciu,
paprikos,
pakepinta atsaldyta morka,
visokiu zalumynu is darzo kokiu tik yra: krapai, svogunai, bazilikas, petruska,
pipiru juoduju, druskos, aitriosios paprikos
pomidorus nupilu karstu vandeniu, nulupu odeles, susmulkinu, tada taip pat su paprika , dar dedam apkepinta morka, viska sutrinam su mikseriu iki tyres. ipilam pomidoru sulciu, tada druskos, pipiru, zalumynus supjaustome dedam i sriuba. tada dedam ledo kubeliu ir siurba atvesinam keliom minutem saldytuve, skanaus..