Galima jos ir nedėti. Aš jos kažkaip daugiau dėl vaizdo įpjausčiau.
QUOTE
Man ta sriuba irgi skani. Aš specialių receptų nežinau, bet valgau kavinėse, tai nusižiūrėjau, ko pridėta ir padariau taip:
Į sriubos verdantį vandenį supyliau ryžių (iš akies, ryžiai virdami - "plečiasi", kad nebūtų labai tiršta), įpjausčiau vieną bulvę, nulupau kelis pomidorus, supjausčiau ir sumečiau, kad suvirtų. Dar dėjau svogūno (aš jį dedu beveik visur, nes mėgstu). Aišku, druskos, prieskonių, sultinio - pagal kiekvieno skonį. Pabarsčiau krapų dėl kvapo. Man visai skanu buvo
Į sriubos verdantį vandenį supyliau ryžių (iš akies, ryžiai virdami - "plečiasi", kad nebūtų labai tiršta), įpjausčiau vieną bulvę, nulupau kelis pomidorus, supjausčiau ir sumečiau, kad suvirtų. Dar dėjau svogūno (aš jį dedu beveik visur, nes mėgstu). Aišku, druskos, prieskonių, sultinio - pagal kiekvieno skonį. Pabarsčiau krapų dėl kvapo. Man visai skanu buvo
susiena, aš irgi kaip tu darau, tik būtinai dar dedu morką, papriką ir česnaką.Galima dar aitriosios paprikos, ar kokio padažo aštraus įpilt, tada gaunasi "charčo", lyg ukrainietiška sriubytė.Svarbu visko po biškį dėt, kad tiršta nebūtų beje, viską į sultinį(geriau į jautienos, nes aš kokį jautienos gabaliuką viriu ir po to ten viską sudedu)
aš verdu iš šviežių pomidorų, o ne stiklainiukų, tad įsidedu citrinos rūgštelės... niam niam
Vadinasi ši sriuba "Ryžių pomidorinė" ir verdu aš ją taip : imu vištieną arba vištienos kaulus, verdu sultinį, sultinį perkošiu ir tada supilu perplautus šaltu vandeniu pailgus arba apvalius ryžius, bet geriau pailgus (tik nepadaugint, kad nebūtų košė !!! ), kol jie verda imu nuvalytą morką ir svogūną, ( morką galima tarkuot, o galima ir pjaustyt , jau kaip kam patogiau ); svogūną supjaustau mažais kubeliais ir pakepinu kartu su morka ir šlakeliu aliejaus (galima ir su sviestu, skaniau ). Čiut apkepus daržovėms į keptuvę sudedu didelį nuluptą susmulkintą pomidorą ir dar truputuką pakepinu. Tada viską iš keptuvytės sudedu į verdantį sultinį su ryžiais ir verdu iki gatavumo, kol daržovės suminkštėja, aišku pasūdau, pipiriukų juodų iberiu, lauro lapelį kokį vieną ir išjungus ugnį po puodu suberiu susmulkintus krapus ir petražoles. Prieš patiekiant galima dar įdėti šaukštelį grietinės kas mėgsta. Nu tai va gal tiek žinių iš mano virtuvės
P.S dar galima nuo išvirtų vištos kaulų nuimt likusią mėsytę ir sudėt į sriubytę
P.S dar galima nuo išvirtų vištos kaulų nuimt likusią mėsytę ir sudėt į sriubytę
[quote=Mally,2005 03 22, 18:35]
man irgi patinka ta sriuba, bet pati nebandžiau daryti, tačiau turiu 2 receptukus.
Pomidorų ir česnakų sriuba:
1 litras nuluptų trintų pomidorų
5 česnakų skiltelės
150g liesos šoninės
1 šaukštas aliejaus
1 ryšelis laiškinių česnakų
druskos, pipirų ir cukraus
Nuluptus česnakus supjaustome griežinėliai, šoninę supjaustome plonom juostelėm ir apkepame aliejuje, sidedame česnakus ir kepam ant mažos ugnies, kol gražiai pagels.
/Supilam pertrintus pomidorus, pridengiame ir verdame pamažu 10 minučių. Pagardiname druska, pipirais ir cukrumi. tiekiame užbarstę smulkintais laiškiniais česnakais.
Aciu uz recepta, vakar gaminau!!! Viskas isejo super, tik man truko truputi skonio, tai visgi imeciau kubeli sultinio, tarkuota morka idejau , viena cili pipira ipjausciau, iberiau baziliko. Viriau ne 10, o 25 min. Maniskis sake, kad tokios skanios sriubos dar neesu ishvirus As nevalgau ryziu, todel sis receptas pomidorinei man labai tiko ir patiko.
man irgi patinka ta sriuba, bet pati nebandžiau daryti, tačiau turiu 2 receptukus.
Pomidorų ir česnakų sriuba:
1 litras nuluptų trintų pomidorų
5 česnakų skiltelės
150g liesos šoninės
1 šaukštas aliejaus
1 ryšelis laiškinių česnakų
druskos, pipirų ir cukraus
Nuluptus česnakus supjaustome griežinėliai, šoninę supjaustome plonom juostelėm ir apkepame aliejuje, sidedame česnakus ir kepam ant mažos ugnies, kol gražiai pagels.
/Supilam pertrintus pomidorus, pridengiame ir verdame pamažu 10 minučių. Pagardiname druska, pipirais ir cukrumi. tiekiame užbarstę smulkintais laiškiniais česnakais.
Aciu uz recepta, vakar gaminau!!! Viskas isejo super, tik man truko truputi skonio, tai visgi imeciau kubeli sultinio, tarkuota morka idejau , viena cili pipira ipjausciau, iberiau baziliko. Viriau ne 10, o 25 min. Maniskis sake, kad tokios skanios sriubos dar neesu ishvirus As nevalgau ryziu, todel sis receptas pomidorinei man labai tiko ir patiko.
O aš siūlau išmėginti POMIDORŲ ŠALTSRIUBĘ
1 kg. prinokusių pomidorų
1,5-2 l. pasukų
1 svogunas
druskos, cukraus, krapų, svogūnų laiškų
Pomidorus nuplikyti ir nulupti. Kartu su nuluptu svogūnu sutrinti plaktuvu. Daržoves sumaišyti su pasukomis, paskaninti druska ir cukrumi, sudėti susmulkintus žalumynus.
Skanu su baltos duonos skrebučiais
1 kg. prinokusių pomidorų
1,5-2 l. pasukų
1 svogunas
druskos, cukraus, krapų, svogūnų laiškų
Pomidorus nuplikyti ir nulupti. Kartu su nuluptu svogūnu sutrinti plaktuvu. Daržoves sumaišyti su pasukomis, paskaninti druska ir cukrumi, sudėti susmulkintus žalumynus.
Skanu su baltos duonos skrebučiais
As verdu pertrinta pomidoru sriuba su grietinele:
Reikalinga:
2 svogunai
50 g. lasiniu
250 ml. mesos sultinio
1 kg. pomidoru
grietineles
ir dziovintu maltu saldziu papriku
Svogunus bei lasinukus supjaustyti smulkiais kubeliais ir ant mazos ugnies pakepinti kol pagels. Tada i puoda supilti sultini, pakepintus lasinukus su svogunais ir pavirti apie 10 min.
Pomidorus nuplykyti, aplieti saltu vandeniu ir nulupti, tada supjaustyti i keturias dalis, kad butu skaniau galima isskobti seklas (tikrai verta ). Po viso sito pomidorus sutrinam ir supilam i puoda. Pagardinam druska bei pipirais ir maisant paverdam apie 3-5 min.
Grietinele suplakam, bet kad nebutu pernelyg tirsta. Pripile i lekste sriubos idedam grietineles ir apibarstom maltomis paprikomis. Toks grietineles kauburelis labai puosia lekste
Labai skanu su svieste apkepintos duonos riekelemis arba tiesiog su skrebuciais, dar skanu su sluoksniuotos teslos bandelemis
Reikalinga:
2 svogunai
50 g. lasiniu
250 ml. mesos sultinio
1 kg. pomidoru
grietineles
ir dziovintu maltu saldziu papriku
Svogunus bei lasinukus supjaustyti smulkiais kubeliais ir ant mazos ugnies pakepinti kol pagels. Tada i puoda supilti sultini, pakepintus lasinukus su svogunais ir pavirti apie 10 min.
Pomidorus nuplykyti, aplieti saltu vandeniu ir nulupti, tada supjaustyti i keturias dalis, kad butu skaniau galima isskobti seklas (tikrai verta ). Po viso sito pomidorus sutrinam ir supilam i puoda. Pagardinam druska bei pipirais ir maisant paverdam apie 3-5 min.
Grietinele suplakam, bet kad nebutu pernelyg tirsta. Pripile i lekste sriubos idedam grietineles ir apibarstom maltomis paprikomis. Toks grietineles kauburelis labai puosia lekste
Labai skanu su svieste apkepintos duonos riekelemis arba tiesiog su skrebuciais, dar skanu su sluoksniuotos teslos bandelemis
QUOTE(Onora @ 2005 04 06, 14:49)
as tai megstu pomidorine ryziu sriuba:
sultinio kubeliai 2
ryziai
pomidoru pasta
ryzius verdu sultinyje, baigiant virti sudedu pasta, dar siek tiek paverdu. Ishjungiu ir kokias 20 min pabrinkinu. Galima sutrinti su blenderiu arba netrinti.PAgal skoni galima deti pipiru arba tiesiog astraus kecupo. Su siek tiek grietines valgau.
sultinio kubeliai 2
ryziai
pomidoru pasta
ryzius verdu sultinyje, baigiant virti sudedu pasta, dar siek tiek paverdu. Ishjungiu ir kokias 20 min pabrinkinu. Galima sutrinti su blenderiu arba netrinti.PAgal skoni galima deti pipiru arba tiesiog astraus kecupo. Su siek tiek grietines valgau.
Aš verdu labai panašiu principu, tik mano pomidorinė sriuba - greitasriubė, kai labai valgyti norisi, o laiko nėra. Pats paprasčiausias variantas: į verdantį vandenį įmesti kubelį sultinio, įdėti virtų (pvz. liko ar specialiai iš anksto išvirtų) ryžių, įpilti pomidorų padažo, įpjaustyti kokį vieną pomidoriuką ir visą tai užvirus pavirti kokias 3-5 minutes. Prieskonių - pagal pageidavimą. Jeigu esate mėsos mėgėjos, galima į sriubą įpjaustyti kokios karšto rūkymo šoninės, rūkytos dešros arba dešrelę (pienišką ar parūkytą). Kas mėgsta - galima paprikos įpjaustyti, irgi skonio negadina. Tiesa, kadangi ryžius naudoju jau virtus, tai sriuba būna tokia "nekošiška", kas man patinka.
Na o mano pomidoru sriuba tokia. Susipjaustau kubeliais kelias bulves, sutarkuoji kelias morkas, idedu pora sauju ryziu uzpilu vandeniu ir uzkaiciu. Kai siek tiek paverda idedu kelis kubeliais supjaustytus pomidorus, o pries pati gala pora kubeliu sultinio, truputi prieskoniu ir sriuba gatava.
Labai lengva ir paprasta.
Labai lengva ir paprasta.
man labiausiai patiko Turkijoje ragauta pomidoru sriuba tai grizusi bandziau daryti pati,na man tai labai skanu,ismokiau drauges darytis,tai jos niekaip negali atsivalgyti.parduotuvese yra pirkti metalinese bankese yra mazose talpose ir didesnese-pomidorai savo sultyse be odeles.skaniausi man atrodo puslitriniai, su zalia etikete,juos sutrini( as turiu specialu trynekli),galima per sieteli.paimat puoda,kuriame darysit,ipilam slakeli aliejaus,ji ikaitinam,sudedam susmulkinta cesnaka,apkepinam iki kol gerai paruduos(bet jis beveik nesijaus).tada supilam sutrintus pomidorus (as perku seimynai dvi bankes),dedame druskytes,pipiriuku,atvirinam,paverdam kokia 15 min,kuo ilgiau verda tuo daugiau tirsteja.ant galo supilam puse puoduko vandens su ismaisytu arbatini sauksteli krakmolo(galima ir nedet),bet tirstesne gaunasi tada.uzverdam.susitarkuoti smulkiai Parmezano suri , jis turi specifini skoni ir kvapa,bet jis labai tinka.tada pilates sriubike i lekste ,apibarstot suriu,galima det grietines kam patinka.ir valgot su svieziom bandelem arba batonu.na labai skanu!pabandykit
Taip seniai galvojau apie pomidorų sriubą, taigi bėgu gaminti. Jūs čia taip skaniai gaminate. O gal kas žinote trintos pomidorų sriubos receptą? Įsigijau Zepter mikserį, noriu pasirodyti krūta, bet, kad nemoku pagaminti.
Na ir aš ryt virsiu,taip jau skaniai papasakojot Bet kad mano šeima yra tokia konservatyvi,kas naujo,tai sunkiai įsiūloma.Tik mes su vyreliu mėgstam naujoves,o vaikučiai tai tuoj raukosi.Bet niekur nedings,turės pabandyt.