Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Sayonara, siksnosparni bigsmile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniuke* @ 2008 01 04, 19:32)
Jei nesuprantu,tai dar nereikia?  g.gif
o tai kaip man fotografuoti? dabar neturiu net muilines...  tad is vis neturiu su kuo fotografuoti blush2.gif
tai kam moket virs 1000 uz muilini, kur galeciau siek tiek geresni nusipirkti uz 3000... blush2.gif

toj keistoj foto,norejau padaryti kad ant akmenu matytusi saules spinguliai, taip ir isejo,ir dangu pasviesinti,bet ne per daug,kad liktu spalva.

Aišku tai tavo sprendimas, bet mano nuomone (ir ji niekada nepasikeis) fotografas turėtų "priaugti" iki technikos.

Matosi saulės spinduliai ir dar daug kas ir tai trukdo mėgautis tuo, ką norėjai parodyti. Pvz. galima buvo prieiti arčiau ir fotografuoti atsitūpus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 04 sausio 2008 - 19:43
dėkui už komentarus, sillwio 4u.gif
ir kitiems, turbūt dar nedėkojau blush2.gif

Opa, mano tv-paveikslas tai vilniaus senamiestyje vienoj nuošalioj "krautuvėlėj" eksponuojamas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 01 04, 19:42)
Aišku tai tavo sprendimas, bet mano nuomone (ir ji niekada nepasikeis) fotografas turėtų "priaugti" iki technikos.

Matosi saulės spinduliai ir dar daug ko, trukdančio jais mėgautis. Pvz. galima buvo prieiti arčiau ir fotografuoti atsitūpus.

As ta nuotrauka dariau pries tris metus mirksiukas.gif ir tada apie fotografija dar nesidomejau,db mokinuosi su photoshopu,del to bandziau taisyti..
Atsakyti
aš tokį pastebėjimą turiu pamatęs kaip čia tvarkomos nuotraukos smile.gif
Siūlau šiek tiek mažiau dėmesio skirti tam photoshopui. Man nepatinka, kad dauguma nufotografuojate kažkokį objektą, tada kompu karpote, spalvinate, nespalvinate, perspalvinate, perkadruojate... Fotografuoti reikia fotoaparatu, o ne photoshopu. Spalvas reikia fiksuoti tokias, kokios yra, o ne veliau spalvinti. Jei tokiu gerų spalvu tuo metu nera - reikia tokiu palaukti. Tame yra vienas iš fotografijos žavesiu smile.gif Juk tobulejama kai yra mastoma, o ne kai pliekiama ir po to ziurima, kas is to gavosi, ir dar po to - "remontuojama" tuo photoshopu. Jei taip darysit - reikes tema pervardinti i "mokomės piešti" biggrin.gif
Komponuoti vaizda reikia fotografavimo metu, o ne kompu. Kompu galima tik siek tiek pakoreguoti, t.y. "pakadruoti" (kadravimas - tai komponavimo proceso uzbaigimas). Ir tik tada, kai nepavyks sukomponuoti iskart, teks ateiti i ta vieta dar karta, ar dar karta... tada nori nenori reikes pradet mastyt, kad viska padaryt iskart.
Pamatysit, pradzioj bus sunku, bet uz tai idomu, ir vaisiai saldus smile.gif
Ir prisiminkit dar viena taisykle - fotografuoja ne fotoaparatas, ne juosteleje ar matricoje esme yra, ne kompe - o zmoguje, kuris ta fotoaparata laiko smile.gif

Juk jus visos vertos padaryti savo geriausius kadrus. Jus visos tai sugebate - tad leiskite sau tai daryt. Pazadinkit vaizduote ir akis. Pirmyn wink.gif
Atsakyti
oi, kiek puslapių perskaičiau, kiek nuotraukų peržiūrėjau...
Šiandien sunkoka diena, tai jei rašyčiau komentarus visoms nuotraukoms pasirodyčiau labai bjauri, hmm, nors ir šiaip bjauroka esu. Todėl geriau pasirašysiu po Silwio žodžiais 4u.gif o pati nutylėsiu.
Užmačiau tik Sansaros ledo raižinius. Man visai patinka. Gal dar dėl to, kad pačiai nė karto šitaip nepavyko.
Dar Valandos raudonasis diržas, užkabina ši foto mane, bet ne iki galo.
Tai tiek 4u.gif

Tiesa, Silwio. Pasigendu tavo komentarų namų darbuose, jau ne pirmuose. O ir šiaip dalyvaujančių namų darbuose mažėja..

Papildyta:
QUOTE(_ms_ @ 2008 01 04, 19:01)
Siūlau šiek tiek

ai, pasirašau ir po tavo žodžiais. Ir kiek prisitaikysiu juos ir sau 4u.gif džiugu, kad prisijungei. Nežinau, kaip jau kas sakė, ar ko iš mūsų išmoksi, bet mes iš tavęs tikrai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2008 01 04, 21:01)
Siūlau šiek tiek mažiau dėmesio skirti tam photoshopui.
Gera pastaba. Jau esam apie tai siame skyriuje snekeje. maziau koncentruotis i PS.
Atsakyti
Pati susitvarkiau blykste, vis bandau ant "draugės" smile.gif . Šią keliu, nes noriu paklaust ar blykstė ne per stipri ir dėl kadravimo. Visgi portretas g.gif , ar laikytis ne centro taisyklės? unsure.gif Bandžiau auto prie žvakių šviesos, kaip atspindžiai išdarkė veidą blink.gif doh.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2008 01 04, 20:42)

Sillwio, nežinau, ko gero, tai tiesa doh.gif . Įsigijau Ef 17-40mm f/4L usm, na, kol kas nieko geriau nepadarau nei su kitinuku verysad.gif . Tik ar visada įmanoma priaugti? Gal yra žmonių neturinčių būtino talento fotografavimui ( čia aš apie save unsure.gif ) ir galės fotkint tik vidutininškai, tik šeimos albumui? Ar gali taip būt unsure.gif . Aš vis dar laukiu kontrastingesnio oro: sniego, saulės, Tailando vaizdų. Na gal vis tik dar pasireikšiu? g.gif

QUOTE(_ms_ @ 2008 01 04, 21:01)

Ir prisiminkit dar viena taisykle - fotografuoja ne fotoaparatas, ne juosteleje ar matricoje esme yra, ne kompe - o zmoguje, kuris ta fotoaparata laiko smile.gif

Pas mus nedaugelis PSopina smile.gif . Aš gal labiausiai. Ir būtent dėl to, kad nemoku gun_bandana.gif pagaut teisingai kadro, neturiu to matymo.
Kažkokia pesimistė aš šiandien unsure.gif
Atsakyti
pastebėjau vieną tendenciją, kad baltas rėmelis labai retai kam kliūna kūdroj ar čia, priešingai nei spalvotas g.gif kiek buvo spalvotų rėmelių platesnių, tiek buvo nors vienas komentaras, kad rėmelis ne į temą.

ELINA thumbup.gif

_ms_, pasirašau po kiekvienu žodžiu, bet matyt tą PS etapą šiais laikais praeina daugelis pradedančių fotografuoti ax.gif iš pradžių visi tuo žavisi ir mano, kad PS išgelbės pasaulį ir jų kadrus, nes mato realų skirtumą tarp pvz sillwio kadrų ir jų padarytų... po kurio laiko supranti, kad tai ne PS nuopelnas, o fotoaprato valdymo, fotografo matymo. nesufokusuoto kadro ar išdegusio niekas nebeišgelbės, o jei ir gelbėsi, tam sugaiši begales laiko, o tai neverta rezultato beveik 99 atvejais iš 100... kai tai supranti, tai ir naudoji minimaliai... čia žmonės pabuvę ilgiau irgi nustoja PSinti viską ir visur. na kadravimas - tai amžina turbūt mūsų visų bėda, bent jau mano tikrai. net būna per langelį žiūri ir mąstai, "ai, šitą nukirpsiu"... bet vis dažniau pastebiu save, kad apžvelgiu visą kadrą ir pasižiūriu ar kur kas nekyšo. tikiuos visi išaugsim iki to, kad reiks tik PAkadruot, o ne kadruot...
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 01 04, 21:21)

ELINA  thumbup.gif 

Sansara, ar viskas tikrai gerai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 01 04, 20:18)
Sillwio, nežinau, ko gero, tai tiesa doh.gif . Įsigijau Ef 17-40mm f/4L usm, na, kol kas nieko geriau nepadarau nei su kitinuku verysad.gif . Tik ar visada įmanoma priaugti? Gal yra žmonių neturinčių būtino talento fotografavimui ir galės fotkint tik vidutininškai, tik šeimos albumui? Ar gali taip būt unsure.gif . Aš vis dar laukiu kontrastingesnio oro: sniego, saulės, Tailando vaizdų. Na gal vis tik dar pasireikšiu? g.gif

Draugė kaip visada - žavinga, nuotraukai priekaištų jeigu ir gali būti, tai tik smulkių. Su blykste atrodo susitvarkei. Tu darai didelę pažangą, Elina. Atsiversk savo pirmas nuotraukas, kai čia prisijungei ax.gif
Iki L-kės reikėtų "daaugt". Aš jau 3 metus fotografuoju tame tarpe su sigma už 200 litų ir manau, kad dar palauksiu su keitimu.
Dėl talento neesu tikras. Tapti garsiu fotomenininku, talento be abejo reikia. Tapti fotografu - užtenka įtempto darbo.
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2008 01 04, 20:21)
pastebėjau vieną tendenciją, kad baltas rėmelis labai retai kam kliūna kūdroj ar čia, priešingai nei spalvotas  g.gif kiek buvo spalvotų rėmelių platesnių, tiek buvo nors vienas komentaras, kad rėmelis ne į temą.

_ms_, pasirašau po kiekvienu žodžiu, bet matyt tą PS etapą šiais laikais praeina daugelis pradedančių fotografuoti  ax.gif iš pradžių visi tuo žavisi ir mano, kad PS išgelbės pasaulį ir jų kadrus, nes mato realų skirtumą tarp pvz sillwio kadrų ir jų padarytų... po kurio laiko supranti, kad tai ne PS nuopelnas, o fotoaprato valdymo, fotografo matymo. nesufokusuoto kadro ar išdegusio niekas nebeišgelbės, o jei ir gelbėsi, tam sugaiši begales laiko, o tai neverta rezultato beveik 99 atvejais iš 100... kai tai supranti, tai ir naudoji minimaliai... čia žmonės pabuvę ilgiau irgi nustoja PSinti viską ir visur. na kadravimas - tai amžina turbūt mūsų visų bėda, bent jau mano tikrai. net būna per langelį žiūri ir mąstai, "ai, šitą nukirpsiu"... bet vis dažniau pastebiu save, kad apžvelgiu visą kadrą ir pasižiūriu ar kur kas nekyšo. tikiuos visi išaugsim iki to, kad reiks tik PAkadruot, o ne kadruot...

Man jie retai kur tinka, bet jau neturiu jėgų tą patį kartoti doh.gif

Taip. PS fotoaparato niekada neatstos. Pirmiausia reikėtų susirinkt bazines žinias ir pramokt fotografuot (bent jau valdyt techniką).
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 01 04, 21:29)

Dėl talento neesu tikras. Tapti garsiu fotomenininku, talento be abejo reikia. Tapti fotografu - užtenka įtempto darbo.

Pas daugelį jūsų aš pastebiu tikrą talentą pamatyti, pastebėti, pagauti vaizdą. Manau, tas būtina net norint tapti tik geru fotografu. Neturint gyslelės iš geriausio vaizdinio gali gaut š..., nepastebėti nerealaus kadro, tiesiog praeiti pro jį. Kartais pamąstau, kad aš daug geriau mezgu, nei fotkinu smile.gif . O ir nauda akivaizdesnė. Visi šiltai aprengti smile.gif
Atsakyti