Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(valanda @ 2008 01 02, 20:58)
O sita veziau irgi namu darbams, bet nebespejau;)

man šita labai labai patinka. Š V E N T Ė S

o tos su kepure, gal spalvotą variantą turi? Įdomu tiesiog. nors man ten bent jau vaikiuko nosiuko ar akutės trūksta.

Beja, nesitikėjau laimėsianti ND, juolab su šeimos portretu. o ir sekančiai temai idėjų deja neturiu. Pamąstysiu iki rytdienos. O jei turit pasiulymų rašykit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 02 sausio 2008 - 22:42
Smagu, kad patiko mano žiemos serija. Ačiū visiems.

QUOTE(Elina @ 2008 01 02, 00:05)
noriu šitą įsirėminti

Nematau problemos smile.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 01 02, 00:09)
Toks techninis klausimas, kada čia reikia keltis, kad būtų tokia šviesa?

ir dar.. gali surašyti parametrus? 4u.gif jaučiu maža diafragma, štatyvas..

Keltis anksti nereikia. Čia kokia 12 valanda. Šiaurėje saulė teka vėlai, leidžiasi anksti, taigi laiko miegui užtenka, o fotografavimui mažoka smile.gif

Parametrai standartiniai. RAW, auto WB (wb netaisytas), ISO200 be štatyvo (sniegas pakankamai daug šviesos atspindi, kad fotografuot iš rankos), diafragmos prioritetas, diafragma f/9, mano pigioji sigma su užsuktu poliarizaciniu filtru (namas ir miškas), 70-300VR (kalnas).

QUOTE(westa @ 2008 01 02, 00:13)
mane irgi tai domina.. ir dar, jei galima focuso nustatymus  blush2.gif ..pas mu Nikonai, tai ir nustatymai turėtų būti vienodi  smile.gif

Nelabai suprantu ką turi omenyje. Jeigu autofokuso režimą, tai pas mane jis visada S.

QUOTE(Getter @ 2008 01 02, 01:14)
Gėda man po tokių nuostabių vaizdzelių kelt savo  ale bandžiau pasinaudoti šiuo Gaziulkos patarimu ir štai kas gavosi 

Gal galit kas pakomentuot? Man asmeniškai tas juodumas anoj ežiukų nuotraukoj labiau imponavo, a kaip jums?

Dar norėjau angeliuką parodyt 

Ežiukuose gesinčiau raudoną ir kadravimo kitokio ieškočiau. Angeliukai kaip angeliukai. Pabandyk parodyti juos taip, kaip mes dar nematem mirksiukas.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 01 02, 01:31)
štai ir aš su jau išdžiuvusia foto
Norėčiau komentarų, labiau nei kada nors. Nes tai serijos pradžia. Nors jau matau, kad tą pačią reikės perdaryti, nes klaidų yra. Bet tiesiog, nuomonės visų labai labai įdomios. Hmm, ir nesupykit labai jei kad ir ryt išimsiu, a? Vis tik tokia foto.... tai ryt gali užbanguoti, kad nenoriu rodyti..

Labai stipriai. Kabinėtis nekyla rankos smile.gif Iš tikro aš tavo nuotrauką matau kiek kitaip. Atsirado noras matyti visą kėdės šešėlį.

QUOTE(Drumbacele @ 2008 01 02, 11:20)
o  kaip jums toks makro?

10 balų. In ir Jan smile.gif

QUOTE(de Nada @ 2008 01 02, 12:04)
Cia mano Kuciu rytas...

Geras tavo rytas. Man niekas nekliūna. Liux.

QUOTE(latoya @ 2008 01 02, 12:42)
kelias idedu kad nepamirstumet
buvo auksine diena....(sita jau kudors idejau)

Pirmą truputį peršvietei - esmė ne tiltas, o apšvietimas. Antroj man nepatinka tas pilkai murzinas dangus. Įtariu buvo taip pat peršviesta? Idėja ir siužetas parinkti teisingai. Ypač antra veža kompoziciškai.

QUOTE(Desiree @ 2008 01 02, 15:45)
Gal kas sumąstys įsigyti fotografijos albumus. Negaliu atsidžiaugti šiais:

"Frauen sehen Frauen"

ir Jim Rakete Photographien

bet čia tik paskutiniai, kuriuos įsigijom.. Įdomu, kokius jūs turit, ir ar apskritai perkat fotografijos albumus?

Turiu tarybų lietuvos laikų albumų kolekciją, kurią labai branginu, nes tai raritetas, kurį gauti sudėtinga. Šiuo metu laukiu Viktoro rekomenduoto Bressono albumo. Siunčiuosiu iš Rusijos. Nežinau ar pasieks jis Švediją, bet kainavo tikrai kapeikas. Su atsiuntimu apie 600 rublių.

QUOTE(_ms_ @ 2008 01 02, 16:09)
sveiki ir sveikos,

atradau sita temele. priimsit ir mane pasimokinti kaip nors?

Junkis drąsiai 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 02 sausio 2008 - 22:42
QUOTE(valanda @ 2008 01 02, 21:58)
Beje, apie namu darbus. Mano ta ,kur kepure prie uzuolaidos smile.gif). Man ji pasirode sventiska. Del uzuolaidos rasto, del numanomo judesio, del sventines -blizgines kepures ir del neaiskumo, paslapties, be to dziaugiausi sios nuotraukoslinijomis ir rastu. dekoju uz priestaringus vertinimus ir net uz balsus, kuriu tikrai nesitijkejau.

tai ką, tu parašei, viską mačiau toje nuotraukoje (na, tik kepurės šiek tiek daugiau reikėjo) tik gaila, oi kaip gaila, kad neturiu vvvvv iškalbos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 01 02, 18:42)
Čia šiaip. Bandau. Natiurmortas

Antras tvarkingesnis, bet erdvės kiek trūksta.

QUOTE(Elina @ 2008 01 02, 19:31)
Mamos portretas ( beveik manipuliacijos , nes smarkiai peršviečiau su blykste )

Peršvietei tikrai ax.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 01 02, 20:28)
jei įdomu
kaip aš užbaiginėjau juostelę  Gaila tik, kad ervės daug kairėje buvo, o dešinėje nukirpau taip prie žiedų. Bet ką norėt...
Truputį apie nustatymus.
Fotoaparatas> Smena, Juostelė> Trix, diafragma > apsiniaukęs debesiukas, atstumą nustačiau ant žmogiuko portreto iki pusės, o išlaikymo nepamenu 

Apie nuotrauką pati viską parašei, o nustatymai pakvipo naftalinu biggrin.gif ***** kaip pasiilgau Smenos. Reiks tėvo prašyt, kad surastų ir atsiųstų. Paskui iškeisiu čia į kokį Hasselį kaip antikvarą smile.gif

QUOTE(valanda @ 2008 01 02, 21:27)
O cia paskutine senuju diena

Trūksta man žinok kažkokio akcento, kažko užkabinančio. Matau ką norėjai parodyti, bet objektas susilieja su fonu.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 01 02, 21:42)
Turiu tarybų lietuvos laikų albumų kolekciją, kurią labai branginu, nes tai raritetas, kurį gauti sudėtinga. Šiuo metu laukiu Viktoro rekomenduoto Bressono albumo. Siunčiuosiu iš Rusijos. Nežinau ar pasieks jis Švediją, bet kainavo tikrai kapeikas. Su atsiuntimu apie 600 rublių.

o iš kur siuntiesi? gal nuorodą įkeltum 4u.gif

kol migdžiau vaikį kilo kelios idėjos dėl ND:

1. Juodai balta fotografija - dažnai pastebiu, kad vis norima išgauti geresnį jb, vis klausiama patarimo. Tai gal verta susikoncentruoti daugiau šia tema?
2. Skausmas: rodos tarp Vvvvv pasiūlytų buvo ši tema ir man ji labai patiko.
3.Ritualai: gana plati tema. Improvizacijoms vietos yra

gal bus dar kitų pasiūlymų. Aišku galiu ir pati nuspręsti temą ir tiek, bet noris, kad daugumai būtų priimtina. Nes vis mažėja dalyvaujančių namų darbuose..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 02 sausio 2008 - 23:06
sillwio mane domina Focus mode nustatymai smile.gif .. Paprastai juos rašo ir foto informacijoje.. Jį galima pasirinkt pačiam foto.. spot ir tt..

įdedu dar vieną foto.. labai džiaugiausi negausiu sniegu smile.gif. net ir ant palangių smile.gif .. Ir kaip daugelis, labai pasiilgau spalvų smile.gif ..aišku galėjo būti šiek tiek didesnė ryškumo zona unsure.gif

user posted image

ir sepia variantas, kas spalvų dar taip nepasiilgo
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 02 sausio 2008 - 23:04
QUOTE(Desiree @ 2008 01 02, 22:59)
o iš kur siuntiesi? gal nuorodą įkeltum  4u.gif

Va iš čia http://www.labirint-...u/books/156959/ Siūlau palaukt kol iki manęs ateis arba ne smile.gif Rašo, kad per 3-4 savaites atsiunčia. Pažiūrėsim ar atsiųs ir kokiam stovy atsiųs. 3 savaitės jau praėjo.

QUOTE(westa @ 2008 01 02, 22:59)
sillwio mane domina Focus mode nustatymai  smile.gif .. Paprastai juos rašo ir foto informacijoje.. Jį galima pasirinkt pačiam foto.. spot ir tt..

įdedu dar vieną foto.. labai džiaugiausi negausiu sniegu smile.gif. net ir ant palangių  smile.gif .. Ir kaip daugelis, labai pasiilgau spalvų  smile.gif ..aišku galėjo būti šiek tiek didesnė ryškumo zona  unsure.gif

Pas mane visada centrinis taškas. Rašau iš eilės:
Autofocus - AF-S (99,9%)
AF-Area Mode - Single Area (visada)
Metering - Matrix (visada)
AE Lock - ON (visada)

Apie tavo nuotrauką - kadravimas man nepatinka, bet gal pabandyt kažką su ja padaryt? Pvz j/b, pažaist su leveliais ir kontrastu ir uždėt vinjetę?
Kažkaip va taip

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 02 sausio 2008 - 23:23
o as siandien su mistiniu kadru lotuliukas.gif
siandien tokia permatoma buvau iamzinta lotuliukas.gif
pirma karta gyvenime taip gavosi... juokiausi, bet kartu ir baisu nuo tokio vaiduoklio pasidare lotuliukas.gif

user posted image

na o nespalvotas variantas tai toks sadistinis... burna tarsi perrista, kad nekalbeciau, o akis pamusta... lotuliukas.gif

user posted image
Papildyta:
na o cia link ko buvo einama...
modelis nefotogeniskas, j/b nesiziuri, spalvota irgi nelabai, liko sepia.... bet vis tiek man kvepia buitim verysad.gif
patarkit kaip man tuos zmones ismokt fotografuot.... kad butu su ugnele, su cinkeliu ir su charakteriu bei gyvenimo istorija...

user posted image
Atsakyti
*****, degraduoju verysad.gif . Kažką padariau blykstei, nebesusitvarkau. Reiks eit pas pardavėjus, kokia gėda verysad.gif . Dedu nuotrauką, tik dėl klausimo dėl erdvės. Ar tokiam portretui jos pakanka?

user posted image

Sillwio, būčiau labai dėkinga už nuotrauką 4u.gif . Ar gali ir mano mama ją įsirėmint? blush2.gif Negalime atsižiūrėti. Kada nors į svečius atvažiuosi, gal įdomu bus savas nuotraukas ant svetimų sienų pamatyt smile.gif
augu@balticum-tv.lt
Papildyta:
QUOTE(vvvvv @ 2008 01 03, 00:19)
modelis nefotogeniskas,
user posted image

Modelis- nepaprastai fotogeniškas 4u.gif , labai gražūs, ryškūs bruožai. Man ir nuotrauka- graži. Ne be priekaištų, bet pakankamai gera 4u.gif . Įdomi tai jau tikrai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 02 sausio 2008 - 23:25
QUOTE(vvvvv @ 2008 01 02, 22:19)
o as siandien su mistiniu kadru  lotuliukas.gif
siandien tokia permatoma buvau iamzinta  lotuliukas.gif
pirma karta gyvenime taip gavosi... juokiausi, bet kartu ir baisu nuo tokio vaiduoklio pasidare  lotuliukas.gif
Papildyta:
na o cia link ko buvo einama...
modelis nefotogeniskas, j/b nesiziuri, spalvota irgi nelabai, liko sepia.... bet vis tiek man kvepia buitim  verysad.gif
patarkit kaip man tuos zmones ismokt fotografuot.... kad butu su ugnele, su cinkeliu ir su charakteriu bei gyvenimo istorija...

man pirmoji spalvota nerealiai patinka. O tu dar prašai, kad pamokytume tave žmones fotografuoti. Baik juokus 4u.gif
Trečiojoje man norisi daugiau erdės aplinkui.
aš sausio 10d. žinosiu ar planuosim mes dar vieną kelionę į Lt sausio pabaigoj ar ne. Jei vis tik planuosim, laaaabai norėsiu susimatyti. Tada ir paplepėsim apie fotografiją 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 02 sausio 2008 - 23:31
QUOTE(vvvvv @ 2008 01 03, 00:19)

Aš absoliučiai neturiu nė trupinėlio menininko matymo unsure.gif . Esu Mergelė, labai racionali, žemiška, be fantazijos, praktiška būtybė wink.gif . Man reikia, kad nuotraukos turėtų išliekamąją vertę doh.gif : na- į albumus, ant sienų, vietoj atviruko blush2.gif . Tai tokių vat aš nesuprantu blush2.gif blush2.gif blush2.gif . Nepyk 4u.gif
Atsakyti
quote=vvvvv,2008 01 02, 21:56]perziurejau pereita tema.............
Vauga, vienaip iskadruok, kitaip... kol atrasi aukso viduriuka...
as zieminej foto su medziais bei upeliu tikrai nukapociau ta medi desinej....
[/quote]

vvvv, as zinok uz tavo komentarus tai "pagatava" isbuciuot, tai skaniai jie man nuejo! thumbup.gif labai smagu isgirst tokius komentarus, is tiesu drinks_cheers.gif
niu vertinkit tokius mano paklydimus blush2.gif man asmeniskai jie jau labiau patinka negu originalas...
user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vauga: 02 sausio 2008 - 23:38