Na gerai ir aš pobandysiu susilietuvinti kažin kaip seksis...
Sėkmės visoms rašant lietuviškai
Kaip smagu, jog čia galim naudoti lietuviškas raideles
Nes per visokias sms ir chat'us baigiu lietuvių kalbą pamiršti va dabar galėsiu praktikuotis
Nes per visokias sms ir chat'us baigiu lietuvių kalbą pamiršti va dabar galėsiu praktikuotis
QUOTE(Helene @ 2006 06 13, 18:28)
valio! na, man, kaip lituanistų atstovei, smagu, kad dar yra žmogiukų, kuriems lietuviškumas dar i širdutę pasibeldžia iš tiesų internetas atpratina žmones nuo taisyklingo, arba iš dalies taisyklingo, rašymo.... ir raštingumas, kaip toks, po truputėlį nyksta... O kas bus, kai vaikas paprašys patikrinti lietuvių kalbos namų darbus... gėda taigi taigi, nepatingėkit paieškoti tų lietuviškųjų nosinių
siaip "i sirdute", "i" su nosine
Na ka,ir aš bandysiu išgimdyti lietuviškas raides
Stengsiuos rašyti lietuviškom raidėm. Jau atpratus esu, kai rašau ranka, tai savaime gerai gaunas, o kompiuteriu...
Labai šaunu, kad vis daugiau rašančių su lietuviškomis raidėmis, kartais net sunku skaityti post'us, kurie būna be lietuviškų raidžių, o juk neprašysi kiekvieno nario, kad jis rašytų lietuviškai... O kitiems ir nėra galimybės. Svarbu, kad tokių yra
Aš jau atpratau nuo lietuviškų raidžių, kai rašau kompu. Ranka tai kažkaip automatiškai gaunasi.
O ka daryti,jei sedi 3 tukstancius km nuo Lietuvos?
QUOTE(ewa @ 2005 03 22, 12:36)
Man reikia taisytis, nes aš jau lietuviškai rašyti nebemoku
Va kol sakinį lietuviškom raidem išspaudžiau, tai net suprakaitavau
O,žinai tikrai nelengva rašyt lietuvišomis raidėmis juk sms telefone ir rašom be nosinių ir t.t, Pripratimas baisiau už prigimimą... Va kol sakinį lietuviškom raidem išspaudžiau, tai net suprakaitavau
Primiršau jau ir lietuvišką gramatiką [ krūva metų praėjo nuo mokyklos laikų..] Gelbsti dažnas knygų skaitymas, nes iš atminties prisimenu kaip taisyklingai žodį parašyti Pasidariau mažą gudrybę: pasistačiau ant klaviaturos LT, į sąsiuvinį išsirašiau paspaudinėjusi/pajieškojusi liet. raidžių su nosinėm na ir kt. Dabar kai rašau lietuviškai, žiūriu į sasiuvinį ir spaudžiu tą ''knopkę'' kur liet. raidė. Labai patogu. Pabandykit.
gerai kad nors SM skatina nepamiršti lietuvių kalbos...