Noriu pasidžiaugti nauju gaiviu vėjeliu------lietuviškumo puoselėtojams medalį...
Vis galvojau,kad naudodamiesi kompiuteriu,mes pamirštame lietuvių kalbos gramatiką---TAIP,aš žinau,kad svarbiausia,tai,ką nori pasakyti.Mintis puikiausiai suprantame ir be varnelių,be nosinių,bet taip smagu matyti tekstą lietuvišką...Prisipažinsiu,kad man jau sunku iškaukšėti lietuviškai,nors pačioj Lietuvoj gyvenu...
QUOTE(Amalia @ 2005 04 10, 11:04)
Aš irgi užsienyje gyvenu.Kol susigaudžiau, galvojau, kad labai komplikuota.Mano Windows XP, tai tereikėjo langelį atsidaryti,taip kaip viršuje paaiškinta, ir prie mano pagrindinės klaviatūros pridėti lietuvišką - ji yra sąraše, kurį atsidarai - klikteli varnelę ir turi.Apačioje dešinėje , ten kur laikrodis, atsirado abrozdėlis su tastatūra, ant jo klikleli, ir persijungia, kai nori, nebenori, vėl klikteli, ir atsistato senoji.Mano vyrai tik ciongą pakėlė, kad klavišus apklijavau, nes kai kurios raidės kitoj vietoj.Tik drąsos! Aš kompiutery tikra vėpla, ir vistiek pati pasidariau.Tad sėkmės!
Nu gi nebūtina pastoviai tą abrozdėlį kliksėt. Su Alt ir Shift, juos kartu spaudžiant, irgi persijungia
gerai kai klaviatura su lietuviskom raidem,o pas mane tai tik lotyniskos ir cirylika
reiskia nebusiu madinga...
QUOTE(lanaa @ 2005 04 11, 11:26)
gerai kai klaviatura su lietuviskom raidem,o pas mane tai tik lotyniskos ir cirylika
Pas mane klaviatūra irgi tik su lotyniškom ir kirilica. Lietuviškos raidės yra viršutinėje eilutėje, vietoj skaičių. Mums perkant klaviatūrą davė tokį ilgą lipduką, kurį užklijavom virš skaičių juostos. Gali pati pasidaryti lipdukus su raidėm, kad aiškiau matytųsi. Pas mane nuo 1 iki 8 yra raidės ą,č,ę,ė,į,š,ų,ū. O ž yra ant lygybės. Tiesiog pabandyk, gal ir pas tave panašiai.
Ir aš stengiuosi būti madinga . Būna, kad prispausdinu, paskui žiūriu, kad rašmenų nepakeičiau , tada kol viską ištaisau . Bet smagu . O vaikams knygelę beskaitydama dar ir eilėraštį kokį gražų radau ir į parašą įsidėjau
[FONT=Arial][FONT=Arial][FONT=Arial]
Suprantu ...Pas mane irgi ta pati situacija...Reikia tiesiog atrasti lietuviškas ir įprasti...Kol lipdukų neužklijavau,sunkoka susigaudyti ,bet po truputuką mokausi.
QUOTE(lanaa @ 2005 04 11, 10:26)
Suprantu ...Pas mane irgi ta pati situacija...Reikia tiesiog atrasti lietuviškas ir įprasti...Kol lipdukų neužklijavau,sunkoka susigaudyti ,bet po truputuką mokausi.
būtinai rašykim lietuviškai, nes ir taip atpratom nuo lietuviškumo, rašydami SMS mobiliaisiais telefonais Paskui prireikus bus labai sunku priprasti Kartais aš pati, parašiusi pirmąji sakinį lietuviškom raidėm, antrajį rašau vėl nelietuviškai, dažnai pamirštu prikabinti nosines, nes atpratau Tas pats ir su skyrybos ženklais. Visada stengiuosi rašyti taisyklingai, net SMS, kad nepamirščiau rašybos taisyklių ir ateityje nebūtų keblumų
Puiki idėja!
o jeigu dar ir lietuviškus brūkšnius ir kabutes dėtumem...
kas nežino, tai atliekama taip:
pirma kabutė alt+0132, antra kabutė alt+0147, brūkšnys alt+0151
. gal kur nors bus naudinga [B]
Sutinku, kad tai puiki idėja . Tik reikia bandyti įprasti, sunku dar .
Iš ties šaunu!!
triskart VALIO idėjos autoriams
Pati stengiuos visada rašyti lietuviškais rašmenimis, tik kad nevisur šis dalykas yra įdiegtas.
Tik viena pastabėlė - kadangi daugelio "nickai" yra be lietuviškų rašmenų, ar negeriau būtų prieš prisijungiant informuoti apie šią idėją, ir paraginti būti madingu
triskart VALIO idėjos autoriams
Pati stengiuos visada rašyti lietuviškais rašmenimis, tik kad nevisur šis dalykas yra įdiegtas.
Tik viena pastabėlė - kadangi daugelio "nickai" yra be lietuviškų rašmenų, ar negeriau būtų prieš prisijungiant informuoti apie šią idėją, ir paraginti būti madingu
nesigauna
QUOTE(Egline @ 2005 04 17, 16:22)
Puiki idėja!
Nu brūkšnį tai aš geriau jau Ctrl+minuso ženklas iš skaičių klaviatūros, tarp kitko, man tas leiturviškas, kažkaip nelabai , baisiai jau ilgas, tiesa, tas variantas su Ctrl tik Word'e veikia