Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš vištienos 2

astrus vistienos verinukai su sparagu daigais ir marinuotais agurkiukais
Susipjaustai vistos krutinele kubeliais,tada padruskini, ciut ciut cukraus, tada reiks maltu juodu pipiriuku, cili pipiriuku, petrazoles irgi dziovintos smulkintos, trupucio smulkinto cesnako(vienos nedideles skilteles), maltos dziovintos paprikos, saukstuko bulviu krakmolo ir valgomo sauksto pomidoru padazo, viska sumaisyti ir palaikyti koki 20-30 min. Susiverti ant mediniu grilio lezdeliu ir kepti orkaiteje 200 laipsniu tem. apie 20 min. Pakepus gal 15 min. apverciau.
Sparagu daigus apipilti alyvu aliejum, padruskinti, papipirinti, truputi cesnako, palaikyti tiek pat, kiek ir vistiena. As kepiau grilyje, tokiam, kur uzsidaro apie 10 min.
Ir viskas, agurka isstiklainio issitrauki ir susipjaustai. Skanaus essen.gif
Atsakyti
gaminau pagal furry receptuka man gavosi panasus troskinukas i cenachus, seimai patiko labai ACIU!
Atsakyti
QUOTE(Sparkling @ 2008 03 19, 15:06)
Pasiūlysiu ir aš savo receptuką  ax.gif .

Jums reikės:
vištienos file;
vištienos prieskonių;
2 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai krakmolo;

Padažui:
3 šaukštai išspaustų citrinų sulčių ;
2 šaukštai medaus;
2 šaukštai sojos padažo;
2 šaukštai aliejaus;
8 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako.

Vištiena supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais.Į maišelį suberti miltus ir krakmolą, sumaišyti.Tada į miltus ir krakmolą sudėti vištieną ir gerai supurtyti, kad mėsa tolygiai apsivoliotų.Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus,sudėti mėsą ir kepti.
Padažo ingridientus gerai sumaišyti(medų truputį pakaitinu,kad lengviau maišytųsi),supilti ant iškeptos vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
Galima tiekti su ryžiais,salotomis.
Pirštus apsilaižysit,skanaus  mirksiukas.gif


user posted image


butinai pasigaminsiu si patiekaliuka thumbup.gif ziurint i foto - seile tista blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(organizatore @ 2008 04 23, 00:52)
butinai pasigaminsiu si patiekaliuka  thumbup.gif  ziurint i foto - seile tista  blush2.gif

Aš į šį patiekalą nededu miltų, tik kukurūzų krakmolą. Ir dar morkų šiaudeliais papjaustau. Tikrai labai skanu.
Atsakyti
Gera diena smile.gif

Keletas išbandytų, išgirtų receptėlių:

Vištiena su medaus ir apelsinų glajumi
Reikės:
4 vištos krūtinėlės be kaulų;
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus;
~50 g svogūnų laiškų;
1 sugrūsta česnako skiltelė;
3 kupini šaukštai skaidraus medaus;
3 apelsinai (iš 1,5 apelsino išspaudžiam sultis, o likusius nulupam ir suplėšom skiltelėmis – ne supjaustom!, gražiai suplėšom, kad neišbėgtų sultys);
2 šaukštai sojos padažo
(1 kupinas šaukštas garstyčių - pasirinktinai)

1. Keptuvėj įkaitinam aliejų ir ant silpnos ugnies pakepinam svogūno laiškus, česnaką įspaudžiam ir pakepinam, kol suminkštės, bet ne paruduos (maždaug 2 min.). Supilam medų, išspaustas apelsino sultis (iš 1,5 apelsino), sojos padažą, sumetam apelsino skilteles (iš likusio 1,5 apelsino) ir šiek tiek pakaitinam, kol visiškai ištirpsta medus. Toliau pasirinktinai, arba dedam garstyčių, arba ne. Su garstyčiom gaunasi aštriau ir pikantiškiau (pati buvau gan skeptiškai nusiteikus, bet kartą pabandžiau ir nuo šiol tik su garstyčiom darau).
2. Įkaitinam orkaitę iki 190-200. Sudedam vištos krūtinėlės vienu sluoksniu (prieš tai pamarinuoju kartais su vištienos prieskoniais, o kartais ir ne – kaip spėju).
3. Supilam padažą ant vištienos ir kepam neuždengtą maždaug 45 min (kol iškepa). Svarbiausia – kepant tuo padažu vis palaistyti. Laistau kas 10-15 min (gaunas 3-4 kartai).


Vištiena su persiku
2 gabaliukai vištienos filė (be odos);
4 konservuotų persikų puselės;
200 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
200 g sūrio;
50 g sviesto;
pusė citrinos (tik nutarkuota žievelė);
apelsinas (tik nutarkuota žievelė);
1 kiaušinio trynys;
druska, pipirai

1. Paruošiam sūrio padažą iš: sutarkuoto sūrio, grietinėlės, kiaušinio trynio, smulkiai sutarkuotų citrinos ir apelsino žievelių. Viską sumaišom.
2. Vištieną perpjaunam išilgai per visą gabalėlį, kad gautųsi 4 plonesni gabaliukai
3. Ištirpdom sviestą keptuvėje, apkepam trumpai vištieną iš abiejų pusių (po minutę - dvi kiekvienai puselei).
4. Skardą išklojam folija, suverčiam keptuvės turinį (vištą su sviestu). Ant kiekvieno gabaliuko dedam po persiko puselę ir sūrio padažo.
5. Užlankstom foliją, dedam į įkaitintą orkaitę, kepam apie 15-20 minučių.


Skanaus ax.gif
Atsakyti
Dar vieną skanų prisiminiau smile.gif Iš pirmo žvilgsnio - daug makliavonės, kelios stadijos, bet pasigamina per valandą.

Vištienos pyragas (ne saldus)

4 šaukštai sviesto;
4 vištos šlaunelės (kartais blauzdeles dedu, kartais - ir tą, ir tą);
1 smulkiai sukapotas svogūnas;
150 ml pieno;
150 ml grietinės;
~50 g supjaustytų svogūno laiškų;
~20 g smulkiai sukapotų šviežių petražolių;
1 pakelis sluoksniuotos tešlos (ten 500g būna - perku tą, kur 2 lakštai, o ne 6 nedideli lapeliai. Kitaip tariant - mėlynas pakelis "Bemielė sluoksniuota tešla");
120 ml grietinėlės (aš dedu visą mažą 200 ml induką);
2 išplakti kiaušiniai ir dar truputis aptepti;
drukos, pipirų

1. Keptuvėje ištirpdau sviestą ir ant vidutinės ugnies pakepinu vištieną iš abiejų pusių (po porą minučių).
2. Imu troškintuvą (tinka ir storadugnis puodas), supilu sviestą iš keptuvės, pakepinu jame svogūną, kol suminkštėja, bet ne paruduoja. Tuomet supilu pieną, grietinę, svogūno laiškus, petražoles, druską, pipirus, paverdu porą minučių ant silpnos ugnies.
3. Dedu vištą į troškinamą masę. Troškinu ant silpnos ugnies 30 min.
4. Per tą laiką įkaitinu orkaitę iki 220 laipsnių, imu pyrago formą (naudoju stiklinę stačiakampę blėką), imu sluoksniuotą tešlą (vieną lakštą), jį pakočioju, kad tešla uždengtų pilnai dugną ir kraštus iki pat viršaus (kitaip tariant - tiesiog iškloju visą blėkos vidų tešla).
5. Baigus troškinti, šiek tiek pravėsinu vištieną, sudėlioju kulšeles/šlauneles į blėką, supilu visą mišinį iš keptuvės, paskirstau po dugną, uždengiu kitu pakočiotu lakštu, užspaudžiu kraštus. Stengiuosi, kad dugnas su viršum nesiluptų, tešlą atsargiai įtempiu.
6. Patepu išplaktu kiaušiniu viršų (paprastai pusė kiaušinio sueina), dedu į orkaitę, kepu 20 min.
7. Ištraukiu pyragą, sumažinu karštį iki 180. Su peiliu prapjaunu apvalią skylę viršutiniame sluoksnyje, pro ją supilu masę iš 2 išplaktų kiaušinių ir grietinėlės. Tada pavartau pyragą, kad skystis pasiskirstytų po visą vidų.
8. Dedu atgal į orkaitę, kepu dar 10 min.

Viskas essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Ugne-: 24 balandžio 2008 - 12:07
QUOTE(-Ugne- @ 2008 04 24, 12:05)
Dar vieną skanų prisiminiau smile.gif Iš pirmo žvilgsnio - daug makliavonės, kelios stadijos, bet pasigamina per valandą.

Vištienos pyragas (ne saldus)

4 šaukštai sviesto;
4 vištos šlaunelės (kartais blauzdeles dedu, kartais - ir tą, ir tą);
1 smulkiai sukapotas svogūnas;
150 ml pieno;
150 ml grietinės;
~50 g supjaustytų svogūno laiškų;
~20 g smulkiai sukapotų šviežių petražolių;
1 pakelis sluoksniuotos tešlos (ten 500g būna - perku tą, kur 2 lakštai, o ne 6 nedideli lapeliai. Kitaip tariant - mėlynas pakelis "Bemielė sluoksniuota tešla");
120 ml grietinėlės (aš dedu visą mažą 200 ml induką);
2 išplakti kiaušiniai ir dar truputis aptepti;
drukos, pipirų

1. Keptuvėje ištirpdau sviestą ir ant vidutinės ugnies pakepinu vištieną iš abiejų pusių (po porą minučių).
2. Imu troškintuvą (tinka ir storadugnis puodas), supilu sviestą iš keptuvės, pakepinu jame svogūną, kol suminkštėja, bet ne paruduoja. Tuomet supilu pieną, grietinę, svogūno laiškus, petražoles, druską, pipirus, paverdu porą minučių ant silpnos ugnies.
3. Dedu vištą į troškinamą masę. Troškinu ant silpnos ugnies 30 min.
4. Per tą laiką įkaitinu orkaitę iki 220 laipsnių, imu pyrago formą (naudoju stiklinę stačiakampę blėką), imu sluoksniuotą tešlą (vieną lakštą), jį pakočioju, kad tešla uždengtų pilnai dugną ir kraštus iki pat viršaus (kitaip tariant - tiesiog iškloju visą blėkos vidų tešla).
5. Baigus troškinti, šiek tiek pravėsinu vištieną, sudėlioju kulšeles/šlauneles į blėką, supilu visą mišinį iš keptuvės, paskirstau po dugną, uždengiu kitu pakočiotu lakštu, užspaudžiu kraštus. Stengiuosi, kad dugnas su viršum nesiluptų, tešlą atsargiai įtempiu.
6. Patepu išplaktu kiaušiniu viršų (paprastai pusė kiaušinio sueina), dedu į orkaitę, kepu 20 min.
7. Ištraukiu pyragą, sumažinu karštį iki 180. Su peiliu prapjaunu apvalią skylę viršutiniame sluoksnyje, pro ją supilu masę iš 2 išplaktų kiaušinių ir grietinėlės. Tada pavartau pyragą, kad skystis pasiskirstytų po visą vidų.
8. Dedu atgal į orkaitę, kepu dar 10 min.

Viskas essen.gif

Labai neblogas receptas. O kaip jis pjaustosi tas pyragas. Nes vištos šlaunelės su kulaiukais. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dakie @ 2008 04 28, 11:48)
Labai neblogas receptas. O kaip jis pjaustosi tas pyragas. Nes vištos šlaunelės su kulaiukais.  g.gif

Aš tiesiog taip ir padalinu į 4 lygias dalis. Kiekviena dalis gauna po vištos šlaunį/blauzdą ir tešlos su įdaru, kiek priklauso.
Atsakyti
As daznai darau a la troskini su vistiena. Uzsimarinuoju slauneliu &co is vakaro (citrinos puse isspaudziu, druskos, cesnako ir vistienos prieskoniu).
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera mirksiukas.gif
Siandien kaip tik ir dariau blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 04 29, 17:26)
As daznai darau a la troskini su vistiena. Uzsimarinuoju slauneliu &co is vakaro (citrinos puse isspaudziu, druskos, cesnako ir vistienos prieskoniu).
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera  mirksiukas.gif
Siandien kaip tik ir dariau  blush2.gif
user posted image

as taip pat darau vistiena,tik bulves atskirai verdu doh.gif reiks pabandyti kartu,juk ir darbo maziau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2008 04 29, 19:26)
As daznai darau a la troskini su vistiena.


Uoj, kaip skaniai atrodo thumbup.gif Reiks kada bandyti su bulvem kartu.As rytojui turiu pasimarinavus slauneliu, zadu kepti tesloje. mirksiukas.gif
Atsakyti
hmmm...kaip skanu rolleyes.gif essen.gif
Atsakyti