astrus vistienos verinukai su sparagu daigais ir marinuotais agurkiukais
Susipjaustai vistos krutinele kubeliais,tada padruskini, ciut ciut cukraus, tada reiks maltu juodu pipiriuku, cili pipiriuku, petrazoles irgi dziovintos smulkintos, trupucio smulkinto cesnako(vienos nedideles skilteles), maltos dziovintos paprikos, saukstuko bulviu krakmolo ir valgomo sauksto pomidoru padazo, viska sumaisyti ir palaikyti koki 20-30 min. Susiverti ant mediniu grilio lezdeliu ir kepti orkaiteje 200 laipsniu tem. apie 20 min. Pakepus gal 15 min. apverciau.
Sparagu daigus apipilti alyvu aliejum, padruskinti, papipirinti, truputi cesnako, palaikyti tiek pat, kiek ir vistiena. As kepiau grilyje, tokiam, kur uzsidaro apie 10 min.
Ir viskas, agurka isstiklainio issitrauki ir susipjaustai. Skanaus
gaminau pagal furry receptuka man gavosi panasus troskinukas i cenachus, seimai patiko labai ACIU!
QUOTE(Sparkling @ 2008 03 19, 15:06)
Pasiūlysiu ir aš savo receptuką .
Jums reikės:
vištienos file;
vištienos prieskonių;
2 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai krakmolo;
Padažui:
3 šaukštai išspaustų citrinų sulčių ;
2 šaukštai medaus;
2 šaukštai sojos padažo;
2 šaukštai aliejaus;
8 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako.
Vištiena supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais.Į maišelį suberti miltus ir krakmolą, sumaišyti.Tada į miltus ir krakmolą sudėti vištieną ir gerai supurtyti, kad mėsa tolygiai apsivoliotų.Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus,sudėti mėsą ir kepti.
Padažo ingridientus gerai sumaišyti(medų truputį pakaitinu,kad lengviau maišytųsi),supilti ant iškeptos vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
Galima tiekti su ryžiais,salotomis.
Pirštus apsilaižysit,skanaus
Jums reikės:
vištienos file;
vištienos prieskonių;
2 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai krakmolo;
Padažui:
3 šaukštai išspaustų citrinų sulčių ;
2 šaukštai medaus;
2 šaukštai sojos padažo;
2 šaukštai aliejaus;
8 skiltelės smulkiai supjaustyto česnako.
Vištiena supjaustyti kubeliais, apibarstyti prieskoniais.Į maišelį suberti miltus ir krakmolą, sumaišyti.Tada į miltus ir krakmolą sudėti vištieną ir gerai supurtyti, kad mėsa tolygiai apsivoliotų.Keptuvėje įkaitinti nedidelį kiekį aliejaus,sudėti mėsą ir kepti.
Padažo ingridientus gerai sumaišyti(medų truputį pakaitinu,kad lengviau maišytųsi),supilti ant iškeptos vištienos ir dar kelias minutes pakaitinti.
Galima tiekti su ryžiais,salotomis.
Pirštus apsilaižysit,skanaus
butinai pasigaminsiu si patiekaliuka ziurint i foto - seile tista
QUOTE(organizatore @ 2008 04 23, 00:52)
butinai pasigaminsiu si patiekaliuka ziurint i foto - seile tista
Aš į šį patiekalą nededu miltų, tik kukurūzų krakmolą. Ir dar morkų šiaudeliais papjaustau. Tikrai labai skanu.
Gera diena
Keletas išbandytų, išgirtų receptėlių:
Vištiena su medaus ir apelsinų glajumi
Reikės:
4 vištos krūtinėlės be kaulų;
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus;
~50 g svogūnų laiškų;
1 sugrūsta česnako skiltelė;
3 kupini šaukštai skaidraus medaus;
3 apelsinai (iš 1,5 apelsino išspaudžiam sultis, o likusius nulupam ir suplėšom skiltelėmis ne supjaustom!, gražiai suplėšom, kad neišbėgtų sultys);
2 šaukštai sojos padažo
(1 kupinas šaukštas garstyčių - pasirinktinai)
1. Keptuvėj įkaitinam aliejų ir ant silpnos ugnies pakepinam svogūno laiškus, česnaką įspaudžiam ir pakepinam, kol suminkštės, bet ne paruduos (maždaug 2 min.). Supilam medų, išspaustas apelsino sultis (iš 1,5 apelsino), sojos padažą, sumetam apelsino skilteles (iš likusio 1,5 apelsino) ir šiek tiek pakaitinam, kol visiškai ištirpsta medus. Toliau pasirinktinai, arba dedam garstyčių, arba ne. Su garstyčiom gaunasi aštriau ir pikantiškiau (pati buvau gan skeptiškai nusiteikus, bet kartą pabandžiau ir nuo šiol tik su garstyčiom darau).
2. Įkaitinam orkaitę iki 190-200. Sudedam vištos krūtinėlės vienu sluoksniu (prieš tai pamarinuoju kartais su vištienos prieskoniais, o kartais ir ne kaip spėju).
3. Supilam padažą ant vištienos ir kepam neuždengtą maždaug 45 min (kol iškepa). Svarbiausia kepant tuo padažu vis palaistyti. Laistau kas 10-15 min (gaunas 3-4 kartai).
Vištiena su persiku
2 gabaliukai vištienos filė (be odos);
4 konservuotų persikų puselės;
200 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
200 g sūrio;
50 g sviesto;
pusė citrinos (tik nutarkuota žievelė);
apelsinas (tik nutarkuota žievelė);
1 kiaušinio trynys;
druska, pipirai
1. Paruošiam sūrio padažą iš: sutarkuoto sūrio, grietinėlės, kiaušinio trynio, smulkiai sutarkuotų citrinos ir apelsino žievelių. Viską sumaišom.
2. Vištieną perpjaunam išilgai per visą gabalėlį, kad gautųsi 4 plonesni gabaliukai
3. Ištirpdom sviestą keptuvėje, apkepam trumpai vištieną iš abiejų pusių (po minutę - dvi kiekvienai puselei).
4. Skardą išklojam folija, suverčiam keptuvės turinį (vištą su sviestu). Ant kiekvieno gabaliuko dedam po persiko puselę ir sūrio padažo.
5. Užlankstom foliją, dedam į įkaitintą orkaitę, kepam apie 15-20 minučių.
Skanaus
Keletas išbandytų, išgirtų receptėlių:
Vištiena su medaus ir apelsinų glajumi
Reikės:
4 vištos krūtinėlės be kaulų;
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus;
~50 g svogūnų laiškų;
1 sugrūsta česnako skiltelė;
3 kupini šaukštai skaidraus medaus;
3 apelsinai (iš 1,5 apelsino išspaudžiam sultis, o likusius nulupam ir suplėšom skiltelėmis ne supjaustom!, gražiai suplėšom, kad neišbėgtų sultys);
2 šaukštai sojos padažo
(1 kupinas šaukštas garstyčių - pasirinktinai)
1. Keptuvėj įkaitinam aliejų ir ant silpnos ugnies pakepinam svogūno laiškus, česnaką įspaudžiam ir pakepinam, kol suminkštės, bet ne paruduos (maždaug 2 min.). Supilam medų, išspaustas apelsino sultis (iš 1,5 apelsino), sojos padažą, sumetam apelsino skilteles (iš likusio 1,5 apelsino) ir šiek tiek pakaitinam, kol visiškai ištirpsta medus. Toliau pasirinktinai, arba dedam garstyčių, arba ne. Su garstyčiom gaunasi aštriau ir pikantiškiau (pati buvau gan skeptiškai nusiteikus, bet kartą pabandžiau ir nuo šiol tik su garstyčiom darau).
2. Įkaitinam orkaitę iki 190-200. Sudedam vištos krūtinėlės vienu sluoksniu (prieš tai pamarinuoju kartais su vištienos prieskoniais, o kartais ir ne kaip spėju).
3. Supilam padažą ant vištienos ir kepam neuždengtą maždaug 45 min (kol iškepa). Svarbiausia kepant tuo padažu vis palaistyti. Laistau kas 10-15 min (gaunas 3-4 kartai).
Vištiena su persiku
2 gabaliukai vištienos filė (be odos);
4 konservuotų persikų puselės;
200 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
200 g sūrio;
50 g sviesto;
pusė citrinos (tik nutarkuota žievelė);
apelsinas (tik nutarkuota žievelė);
1 kiaušinio trynys;
druska, pipirai
1. Paruošiam sūrio padažą iš: sutarkuoto sūrio, grietinėlės, kiaušinio trynio, smulkiai sutarkuotų citrinos ir apelsino žievelių. Viską sumaišom.
2. Vištieną perpjaunam išilgai per visą gabalėlį, kad gautųsi 4 plonesni gabaliukai
3. Ištirpdom sviestą keptuvėje, apkepam trumpai vištieną iš abiejų pusių (po minutę - dvi kiekvienai puselei).
4. Skardą išklojam folija, suverčiam keptuvės turinį (vištą su sviestu). Ant kiekvieno gabaliuko dedam po persiko puselę ir sūrio padažo.
5. Užlankstom foliją, dedam į įkaitintą orkaitę, kepam apie 15-20 minučių.
Skanaus
Dar vieną skanų prisiminiau Iš pirmo žvilgsnio - daug makliavonės, kelios stadijos, bet pasigamina per valandą.
Vištienos pyragas (ne saldus)
4 šaukštai sviesto;
4 vištos šlaunelės (kartais blauzdeles dedu, kartais - ir tą, ir tą);
1 smulkiai sukapotas svogūnas;
150 ml pieno;
150 ml grietinės;
~50 g supjaustytų svogūno laiškų;
~20 g smulkiai sukapotų šviežių petražolių;
1 pakelis sluoksniuotos tešlos (ten 500g būna - perku tą, kur 2 lakštai, o ne 6 nedideli lapeliai. Kitaip tariant - mėlynas pakelis "Bemielė sluoksniuota tešla");
120 ml grietinėlės (aš dedu visą mažą 200 ml induką);
2 išplakti kiaušiniai ir dar truputis aptepti;
drukos, pipirų
1. Keptuvėje ištirpdau sviestą ir ant vidutinės ugnies pakepinu vištieną iš abiejų pusių (po porą minučių).
2. Imu troškintuvą (tinka ir storadugnis puodas), supilu sviestą iš keptuvės, pakepinu jame svogūną, kol suminkštėja, bet ne paruduoja. Tuomet supilu pieną, grietinę, svogūno laiškus, petražoles, druską, pipirus, paverdu porą minučių ant silpnos ugnies.
3. Dedu vištą į troškinamą masę. Troškinu ant silpnos ugnies 30 min.
4. Per tą laiką įkaitinu orkaitę iki 220 laipsnių, imu pyrago formą (naudoju stiklinę stačiakampę blėką), imu sluoksniuotą tešlą (vieną lakštą), jį pakočioju, kad tešla uždengtų pilnai dugną ir kraštus iki pat viršaus (kitaip tariant - tiesiog iškloju visą blėkos vidų tešla).
5. Baigus troškinti, šiek tiek pravėsinu vištieną, sudėlioju kulšeles/šlauneles į blėką, supilu visą mišinį iš keptuvės, paskirstau po dugną, uždengiu kitu pakočiotu lakštu, užspaudžiu kraštus. Stengiuosi, kad dugnas su viršum nesiluptų, tešlą atsargiai įtempiu.
6. Patepu išplaktu kiaušiniu viršų (paprastai pusė kiaušinio sueina), dedu į orkaitę, kepu 20 min.
7. Ištraukiu pyragą, sumažinu karštį iki 180. Su peiliu prapjaunu apvalią skylę viršutiniame sluoksnyje, pro ją supilu masę iš 2 išplaktų kiaušinių ir grietinėlės. Tada pavartau pyragą, kad skystis pasiskirstytų po visą vidų.
8. Dedu atgal į orkaitę, kepu dar 10 min.
Viskas
Vištienos pyragas (ne saldus)
4 šaukštai sviesto;
4 vištos šlaunelės (kartais blauzdeles dedu, kartais - ir tą, ir tą);
1 smulkiai sukapotas svogūnas;
150 ml pieno;
150 ml grietinės;
~50 g supjaustytų svogūno laiškų;
~20 g smulkiai sukapotų šviežių petražolių;
1 pakelis sluoksniuotos tešlos (ten 500g būna - perku tą, kur 2 lakštai, o ne 6 nedideli lapeliai. Kitaip tariant - mėlynas pakelis "Bemielė sluoksniuota tešla");
120 ml grietinėlės (aš dedu visą mažą 200 ml induką);
2 išplakti kiaušiniai ir dar truputis aptepti;
drukos, pipirų
1. Keptuvėje ištirpdau sviestą ir ant vidutinės ugnies pakepinu vištieną iš abiejų pusių (po porą minučių).
2. Imu troškintuvą (tinka ir storadugnis puodas), supilu sviestą iš keptuvės, pakepinu jame svogūną, kol suminkštėja, bet ne paruduoja. Tuomet supilu pieną, grietinę, svogūno laiškus, petražoles, druską, pipirus, paverdu porą minučių ant silpnos ugnies.
3. Dedu vištą į troškinamą masę. Troškinu ant silpnos ugnies 30 min.
4. Per tą laiką įkaitinu orkaitę iki 220 laipsnių, imu pyrago formą (naudoju stiklinę stačiakampę blėką), imu sluoksniuotą tešlą (vieną lakštą), jį pakočioju, kad tešla uždengtų pilnai dugną ir kraštus iki pat viršaus (kitaip tariant - tiesiog iškloju visą blėkos vidų tešla).
5. Baigus troškinti, šiek tiek pravėsinu vištieną, sudėlioju kulšeles/šlauneles į blėką, supilu visą mišinį iš keptuvės, paskirstau po dugną, uždengiu kitu pakočiotu lakštu, užspaudžiu kraštus. Stengiuosi, kad dugnas su viršum nesiluptų, tešlą atsargiai įtempiu.
6. Patepu išplaktu kiaušiniu viršų (paprastai pusė kiaušinio sueina), dedu į orkaitę, kepu 20 min.
7. Ištraukiu pyragą, sumažinu karštį iki 180. Su peiliu prapjaunu apvalią skylę viršutiniame sluoksnyje, pro ją supilu masę iš 2 išplaktų kiaušinių ir grietinėlės. Tada pavartau pyragą, kad skystis pasiskirstytų po visą vidų.
8. Dedu atgal į orkaitę, kepu dar 10 min.
Viskas
QUOTE(-Ugne- @ 2008 04 24, 12:05)
Dar vieną skanų prisiminiau Iš pirmo žvilgsnio - daug makliavonės, kelios stadijos, bet pasigamina per valandą.
Vištienos pyragas (ne saldus)
4 šaukštai sviesto;
4 vištos šlaunelės (kartais blauzdeles dedu, kartais - ir tą, ir tą);
1 smulkiai sukapotas svogūnas;
150 ml pieno;
150 ml grietinės;
~50 g supjaustytų svogūno laiškų;
~20 g smulkiai sukapotų šviežių petražolių;
1 pakelis sluoksniuotos tešlos (ten 500g būna - perku tą, kur 2 lakštai, o ne 6 nedideli lapeliai. Kitaip tariant - mėlynas pakelis "Bemielė sluoksniuota tešla");
120 ml grietinėlės (aš dedu visą mažą 200 ml induką);
2 išplakti kiaušiniai ir dar truputis aptepti;
drukos, pipirų
1. Keptuvėje ištirpdau sviestą ir ant vidutinės ugnies pakepinu vištieną iš abiejų pusių (po porą minučių).
2. Imu troškintuvą (tinka ir storadugnis puodas), supilu sviestą iš keptuvės, pakepinu jame svogūną, kol suminkštėja, bet ne paruduoja. Tuomet supilu pieną, grietinę, svogūno laiškus, petražoles, druską, pipirus, paverdu porą minučių ant silpnos ugnies.
3. Dedu vištą į troškinamą masę. Troškinu ant silpnos ugnies 30 min.
4. Per tą laiką įkaitinu orkaitę iki 220 laipsnių, imu pyrago formą (naudoju stiklinę stačiakampę blėką), imu sluoksniuotą tešlą (vieną lakštą), jį pakočioju, kad tešla uždengtų pilnai dugną ir kraštus iki pat viršaus (kitaip tariant - tiesiog iškloju visą blėkos vidų tešla).
5. Baigus troškinti, šiek tiek pravėsinu vištieną, sudėlioju kulšeles/šlauneles į blėką, supilu visą mišinį iš keptuvės, paskirstau po dugną, uždengiu kitu pakočiotu lakštu, užspaudžiu kraštus. Stengiuosi, kad dugnas su viršum nesiluptų, tešlą atsargiai įtempiu.
6. Patepu išplaktu kiaušiniu viršų (paprastai pusė kiaušinio sueina), dedu į orkaitę, kepu 20 min.
7. Ištraukiu pyragą, sumažinu karštį iki 180. Su peiliu prapjaunu apvalią skylę viršutiniame sluoksnyje, pro ją supilu masę iš 2 išplaktų kiaušinių ir grietinėlės. Tada pavartau pyragą, kad skystis pasiskirstytų po visą vidų.
8. Dedu atgal į orkaitę, kepu dar 10 min.
Viskas
Vištienos pyragas (ne saldus)
4 šaukštai sviesto;
4 vištos šlaunelės (kartais blauzdeles dedu, kartais - ir tą, ir tą);
1 smulkiai sukapotas svogūnas;
150 ml pieno;
150 ml grietinės;
~50 g supjaustytų svogūno laiškų;
~20 g smulkiai sukapotų šviežių petražolių;
1 pakelis sluoksniuotos tešlos (ten 500g būna - perku tą, kur 2 lakštai, o ne 6 nedideli lapeliai. Kitaip tariant - mėlynas pakelis "Bemielė sluoksniuota tešla");
120 ml grietinėlės (aš dedu visą mažą 200 ml induką);
2 išplakti kiaušiniai ir dar truputis aptepti;
drukos, pipirų
1. Keptuvėje ištirpdau sviestą ir ant vidutinės ugnies pakepinu vištieną iš abiejų pusių (po porą minučių).
2. Imu troškintuvą (tinka ir storadugnis puodas), supilu sviestą iš keptuvės, pakepinu jame svogūną, kol suminkštėja, bet ne paruduoja. Tuomet supilu pieną, grietinę, svogūno laiškus, petražoles, druską, pipirus, paverdu porą minučių ant silpnos ugnies.
3. Dedu vištą į troškinamą masę. Troškinu ant silpnos ugnies 30 min.
4. Per tą laiką įkaitinu orkaitę iki 220 laipsnių, imu pyrago formą (naudoju stiklinę stačiakampę blėką), imu sluoksniuotą tešlą (vieną lakštą), jį pakočioju, kad tešla uždengtų pilnai dugną ir kraštus iki pat viršaus (kitaip tariant - tiesiog iškloju visą blėkos vidų tešla).
5. Baigus troškinti, šiek tiek pravėsinu vištieną, sudėlioju kulšeles/šlauneles į blėką, supilu visą mišinį iš keptuvės, paskirstau po dugną, uždengiu kitu pakočiotu lakštu, užspaudžiu kraštus. Stengiuosi, kad dugnas su viršum nesiluptų, tešlą atsargiai įtempiu.
6. Patepu išplaktu kiaušiniu viršų (paprastai pusė kiaušinio sueina), dedu į orkaitę, kepu 20 min.
7. Ištraukiu pyragą, sumažinu karštį iki 180. Su peiliu prapjaunu apvalią skylę viršutiniame sluoksnyje, pro ją supilu masę iš 2 išplaktų kiaušinių ir grietinėlės. Tada pavartau pyragą, kad skystis pasiskirstytų po visą vidų.
8. Dedu atgal į orkaitę, kepu dar 10 min.
Viskas
Labai neblogas receptas. O kaip jis pjaustosi tas pyragas. Nes vištos šlaunelės su kulaiukais.
QUOTE(Dakie @ 2008 04 28, 11:48)
Labai neblogas receptas. O kaip jis pjaustosi tas pyragas. Nes vištos šlaunelės su kulaiukais.
Aš tiesiog taip ir padalinu į 4 lygias dalis. Kiekviena dalis gauna po vištos šlaunį/blauzdą ir tešlos su įdaru, kiek priklauso.
As daznai darau a la troskini su vistiena. Uzsimarinuoju slauneliu &co is vakaro (citrinos puse isspaudziu, druskos, cesnako ir vistienos prieskoniu).
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera
Siandien kaip tik ir dariau
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera
Siandien kaip tik ir dariau
QUOTE(aguonele @ 2008 04 29, 17:26)
As daznai darau a la troskini su vistiena. Uzsimarinuoju slauneliu &co is vakaro (citrinos puse isspaudziu, druskos, cesnako ir vistienos prieskoniu).
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera
Siandien kaip tik ir dariau
Bulves sudedu i puoda, taip pat morku pripjaustau.Vistiena apvolioju miltuose ir pakepu ant sviesto (apie 15min), tada viska suverciu ant bulviu. Ant virsaus uzdedu smulkiai pjaustyto cesanko, svogunu riekiu, krapu,buljono pora kubeliu ir uzpilu vandeniu bei grietinele. Tusinu gera valanda ant silpnos ugnies. Labai skanu, nors gal ir atrodo riebu, bet taip nera
Siandien kaip tik ir dariau
as taip pat darau vistiena,tik bulves atskirai verdu reiks pabandyti kartu,juk ir darbo maziau
QUOTE(aguonele @ 2008 04 29, 19:26)
As daznai darau a la troskini su vistiena.
Uoj, kaip skaniai atrodo Reiks kada bandyti su bulvem kartu.As rytojui turiu pasimarinavus slauneliu, zadu kepti tesloje.
hmmm...kaip skanu