Dar vieną skanų prisiminiau

Iš pirmo žvilgsnio - daug makliavonės, kelios stadijos, bet pasigamina per valandą.
Vištienos pyragas (ne saldus)
4 šaukštai sviesto;
4 vištos šlaunelės (kartais blauzdeles dedu, kartais - ir tą, ir tą);
1 smulkiai sukapotas svogūnas;
150 ml pieno;
150 ml grietinės;
~50 g supjaustytų svogūno laiškų;
~20 g smulkiai sukapotų šviežių petražolių;
1 pakelis sluoksniuotos tešlos (ten 500g būna - perku tą, kur 2 lakštai, o ne 6 nedideli lapeliai. Kitaip tariant - mėlynas pakelis "Bemielė sluoksniuota tešla");
120 ml grietinėlės (aš dedu visą mažą 200 ml induką);
2 išplakti kiaušiniai ir dar truputis aptepti;
drukos, pipirų
1. Keptuvėje ištirpdau sviestą ir ant vidutinės ugnies pakepinu vištieną iš abiejų pusių (po porą minučių).
2. Imu troškintuvą (tinka ir storadugnis puodas), supilu sviestą iš keptuvės, pakepinu jame svogūną, kol suminkštėja, bet ne paruduoja. Tuomet supilu pieną, grietinę, svogūno laiškus, petražoles, druską, pipirus, paverdu porą minučių ant silpnos ugnies.
3. Dedu vištą į troškinamą masę. Troškinu ant silpnos ugnies 30 min.
4. Per tą laiką įkaitinu orkaitę iki 220 laipsnių, imu pyrago formą (naudoju stiklinę stačiakampę blėką), imu sluoksniuotą tešlą (vieną lakštą), jį pakočioju, kad tešla uždengtų pilnai dugną ir kraštus iki pat viršaus (kitaip tariant - tiesiog iškloju visą blėkos vidų tešla).
5. Baigus troškinti, šiek tiek pravėsinu vištieną, sudėlioju kulšeles/šlauneles į blėką, supilu visą mišinį iš keptuvės, paskirstau po dugną, uždengiu kitu pakočiotu lakštu, užspaudžiu kraštus. Stengiuosi, kad dugnas su viršum nesiluptų, tešlą atsargiai įtempiu.
6. Patepu išplaktu kiaušiniu viršų (paprastai pusė kiaušinio sueina), dedu į orkaitę, kepu 20 min.
7. Ištraukiu pyragą, sumažinu karštį iki 180. Su peiliu prapjaunu apvalią skylę viršutiniame sluoksnyje, pro ją supilu masę iš 2 išplaktų kiaušinių ir grietinėlės. Tada pavartau pyragą, kad skystis pasiskirstytų po visą vidų.
8. Dedu atgal į orkaitę, kepu dar 10 min.
Viskas