Sveikos mamikes Gal kuri zinot kaip issikept Delano siuloma amerikietiska vistienos kapsni? Man jisai labai skanus , tad noreciau ir namie toki pabandyt issikept
Įdaryti vistienos gabaliukai
reiks :
Vištienos filė{kiekio nerasysiu,nes tai priklauso kiek asmenų valgo}
tarkuoto sūrio,
saulėje dž pomidorų,
bazilikų,
grietinėlės,
pieno
dziovintų saulėje pomidorų padažo{"heinz"}
druskos,pipirų,
Įpjauname vištienos filė gabaliukus{suformuokjame "kišenėles"}
Storesnę dalį pamuškime,įtriname druska,pipirais.
''kišenėles" įdarykime bazilikais,tarkuotu sūriu,bei susmulkintais dž. pomidorais,sutvirtinkime pagaliukais
Sudėkime į kepimo forkmą.
Grietinėlę išsukite su pienu ir pomidorų padazu,pagardinkite pipirais druska
Padažą užpilkite ant vištienos gabaliukų ir kepkite orkaitėje 180C 25min.
Valgome su ryžiais.
reiks :
Vištienos filė{kiekio nerasysiu,nes tai priklauso kiek asmenų valgo}
tarkuoto sūrio,
saulėje dž pomidorų,
bazilikų,
grietinėlės,
pieno
dziovintų saulėje pomidorų padažo{"heinz"}
druskos,pipirų,
Įpjauname vištienos filė gabaliukus{suformuokjame "kišenėles"}
Storesnę dalį pamuškime,įtriname druska,pipirais.
''kišenėles" įdarykime bazilikais,tarkuotu sūriu,bei susmulkintais dž. pomidorais,sutvirtinkime pagaliukais
Sudėkime į kepimo forkmą.
Grietinėlę išsukite su pienu ir pomidorų padazu,pagardinkite pipirais druska
Padažą užpilkite ant vištienos gabaliukų ir kepkite orkaitėje 180C 25min.
Valgome su ryžiais.
Vištienos tortas
tai labai paprastas patiekalas,bet skanus
reikės:
vištienos arba nedidelio viščiuko,
100g lašinukų,
125ml. pieno,
3 kiaušiniai,
stiklinė miltų,
200g. grybų,
pora svogūnų,
pora v.š. aliejaus,
malto česnako,
druskos,
petražolų.
Vištieną arba viščiuką išvirkite sūdytame vandenyje,ataišinkite,numkite mėsą ir sukmalkite
Lašinukus supjaustome ir paspirginkite.
Smulkintius grybus ir smulk. svogūnus pakepinkite kaliejujeir sumaišykite su lasinukų riebalais.
Sumaišykitesu malta mėsa ir berkite smulk. petražoles.
Supilkite sultinį ir ir užvirkite.
Kiaušinių trynius išplakite su pienu ir supilkite į masę
Likusius baltymus geraiišplakite ir atsargiai supilkite į masę ir išmaišykite su mėsa,papipirinkite padruskinkite.
Batoną supjaustykite riekelėmis mirkykite kiaušiniočesnako miltelių ir druskos plakinyje
Foliją iškolkite torto formą ir ir dėkite riekeles anyt jų pilkite vistienos masę.
Torta kepkite 220-250C 20 MIN.
Iskepusį tortą palaikykite kambario temperatūroje 5-10 min.
Valgykite karštą su pomidorų padažu
tai labai paprastas patiekalas,bet skanus
reikės:
vištienos arba nedidelio viščiuko,
100g lašinukų,
125ml. pieno,
3 kiaušiniai,
stiklinė miltų,
200g. grybų,
pora svogūnų,
pora v.š. aliejaus,
malto česnako,
druskos,
petražolų.
Vištieną arba viščiuką išvirkite sūdytame vandenyje,ataišinkite,numkite mėsą ir sukmalkite
Lašinukus supjaustome ir paspirginkite.
Smulkintius grybus ir smulk. svogūnus pakepinkite kaliejujeir sumaišykite su lasinukų riebalais.
Sumaišykitesu malta mėsa ir berkite smulk. petražoles.
Supilkite sultinį ir ir užvirkite.
Kiaušinių trynius išplakite su pienu ir supilkite į masę
Likusius baltymus geraiišplakite ir atsargiai supilkite į masę ir išmaišykite su mėsa,papipirinkite padruskinkite.
Batoną supjaustykite riekelėmis mirkykite kiaušiniočesnako miltelių ir druskos plakinyje
Foliją iškolkite torto formą ir ir dėkite riekeles anyt jų pilkite vistienos masę.
Torta kepkite 220-250C 20 MIN.
Iskepusį tortą palaikykite kambario temperatūroje 5-10 min.
Valgykite karštą su pomidorų padažu
Turiu vištienos sparnelių,ką galėčiau skaniai pagaminti?
http://simplyrecipes.../buffalo_wings/
Sparnai
2 £ vištienos sparneliai (apie 12 sparnų)
3 šaukštai sviesto, ištirpinto
4 šaukštai butelius aštriu pipiriniu padažu (pvz Crystal arba Frank Original)
1 šaukštai paprikos
1 / 2 šaukštelio druskos
1 / 2 šaukštelio Juodieji pipirai
1 / 4 šaukštelio juodųjų pipirų
Salierų kotus (neprivaloma)
Blue "sūrio kritimo
1 / 2 puodelio grietinės
1 / 2 puodelio sutrupėjo mėlynasis sūris
1 / 2 puodelio majonezo
1 šaukštas baltojo vyno acto arba acto
1 skiltelė česnako, maltos
vertimas netikslus
Sparnai
2 £ vištienos sparneliai (apie 12 sparnų)
3 šaukštai sviesto, ištirpinto
4 šaukštai butelius aštriu pipiriniu padažu (pvz Crystal arba Frank Original)
1 šaukštai paprikos
1 / 2 šaukštelio druskos
1 / 2 šaukštelio Juodieji pipirai
1 / 4 šaukštelio juodųjų pipirų
Salierų kotus (neprivaloma)
Blue "sūrio kritimo
1 / 2 puodelio grietinės
1 / 2 puodelio sutrupėjo mėlynasis sūris
1 / 2 puodelio majonezo
1 šaukštas baltojo vyno acto arba acto
1 skiltelė česnako, maltos
vertimas netikslus
Kaip kepat sparnelius,kad jie labai nesudžiūtų,gal kokioj rankovėj?
QUOTE(regna @ 2010 11 02, 18:13)
1. Lašinukus supjaustome ir paspirginkite..
Smulkintius grybus ir smulk. svogūnus pakepinkite kaliejujeir sumaišykite su lasinukų riebalais.
2.Supilkite sultinį ir ir užvirkite.
Smulkintius grybus ir smulk. svogūnus pakepinkite kaliejujeir sumaišykite su lasinukų riebalais.
2.Supilkite sultinį ir ir užvirkite.
Labai fain receptukas, tik iškilo pora klausimų.
1. Kodėl dar aliejaus reikia, kartu su lašinukais pakepinti grybus su svogūnais ir viskas.
2. Sultinys, kaip suprantu, kur virė višta, o kiek jo pilti?
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2010 11 11, 12:02)
Kaip kepat sparnelius,kad jie labai nesudžiūtų,gal kokioj rankovėj?
Aš tai dažniausiai kepu sparnelius ant keptuvės. Padalinu sparnelį į tris dalis. Galiukus pasilieku sriubai, o likusias dvi sparnelių dalis pamarinuoju arba jei "ant smugio", tai į celofaninį maišeli jas sumetu, įberiu prieskonių, koki šaukšta kitą krakmolo. Užsuku maišą, kad oro būtų (kaip koki balioną), tada purtau purtau purtau....o paskui i keptuvę su karštu aliejumi. Iškepa greit ir skaniai
QUOTE(aguonele @ 2008 09 12, 15:41)
antruos patiekaluos Srove buvo idejus sita recepta,pas mus jis daromas kokius 2 kartus per savaite . Zodziu nukaulinti mesyte nuo vistienos kulseliu. Ja pakepti ant sviesto,kai graziai apskrus deti svogu, ir morkas ir kepti kol morkos suminkstes.Ideti cenako. Ideti pjaustytu sampinjonu ir kepti kol vanduo isgaruos,tada uzpilti grietinele ir paprieskuoniuoti. Nu apsivalgymas
ištraukiau iš archyvo , nu bet žiauriai skaniai gavosi, nors ir dariau tam tikrus pakeitimus. Tai galvoju pasidalinsiu patirtim, gal ir dar kam pravers
Tai va, kadangi kulšelių neturėjau, tik krūtinėlę tai galvojau ar verta prasidėt, nes kažkas lyg ir buvo minėję, kad su krūtinėle gaunasi sausa. Bet... tikrai ne, nesausa Aš krūtinėlę iš vakaro pamarinavau alyvuogių aliejaus ir prieskonių mišiny.
Šampinjonų irgi neturėjau, tai vietoj jų dėjau smulkintus džiovintus abrikosus. Nu ir aišku, grietinėlės irgi neturėjau Tai sumaišiau majonezą su pienu vietoj jos. Nu ir nežinau kaip ten gaunasi originaliam recepte, bet šitas variantas irgi gavosi super Net MB kuris nepripažįsta jokio mėsos ir vaisių derino lapnojo net ausys linko
Saldziarugste vistiena.Vistienos kumpelius istrinu prieskoniais,po kiekvieno kumpelio oda ikisu citrinos griezineli (is ju reikia isimti seklas),uzpilu medaus-sojos marinatu (3 saukstai medaus,4 sojos),pamarinuoju kelias valandas.Kepu 200 laipsniu orkaiteje kol apskrus.
Gal kuri zinote receptuka. Farsiruoti vistienos ketvirciai su persikais ir zemes riesutais? Noreciau pasigaminti, laaaabai jau skanu
QUOTE(Junciukas @ 2010 07 20, 09:11)
Grietinėlėje troškinta vištiena su pievagrybiais.
Receptas (3 porcijos):
450g vištienos filė (aš naudojau atšildytą viščiukų broilerių filė);
200 g sviesto;
250 g pievagrybių;
1 nedidelė raudonoji paprika;
1 svogūnas;
200 g grietinėlės (kuo riebesnės, aš pirkau 36%)
100 g sūrio (daug kas rekomenduoja pelėsinį, bet kadangi aš jo nemėgstu, tai naudojau olandišką);
Prieskoniai.
Paruošimas:
Vištienos filė supjaustome mažais gabalėliais ir apibarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir vištienos prieskoniais. Troškinimo puode ištirpiname 200 g sviesto ir dedame supjaustytus ir prieskoniais paskanintus vištienos gabalėlius. Kepiname 15-20 minučių. Vištienai apkepus, dedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius, smulkiais kubeliais supjaustytą raudonąją papriką, įberiame džiovintų (o dar geriau šviežių) smulkintų krapų ir uždengiame puodą, kad troškintųsi.
Kol pievagrybiai ir vištiena troškinasi, atskirai keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Jiems apkepus, dedame į vištienos ir pievagrybių troškinį. Pilame 200 g grietinėlės ir laukiame kol pradės kunkuliuoti. Tuomet beriame smulkiai tarkuotą sūrį, gerai išmaišom ir pakepam dar 2 minutes. Lėkštę papuošiame salotų lapais, dedame vištienos ir pievagrybių troškinį ir patiekiame kartu su aliejuje gruzdintomis bulvėmis.
Bulvių rožytes dariau pagal šią instrukciją - http://giedrius-v.li....com/22109.html
SKANAUS
Receptas (3 porcijos):
450g vištienos filė (aš naudojau atšildytą viščiukų broilerių filė);
200 g sviesto;
250 g pievagrybių;
1 nedidelė raudonoji paprika;
1 svogūnas;
200 g grietinėlės (kuo riebesnės, aš pirkau 36%)
100 g sūrio (daug kas rekomenduoja pelėsinį, bet kadangi aš jo nemėgstu, tai naudojau olandišką);
Prieskoniai.
Paruošimas:
Vištienos filė supjaustome mažais gabalėliais ir apibarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir vištienos prieskoniais. Troškinimo puode ištirpiname 200 g sviesto ir dedame supjaustytus ir prieskoniais paskanintus vištienos gabalėlius. Kepiname 15-20 minučių. Vištienai apkepus, dedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius, smulkiais kubeliais supjaustytą raudonąją papriką, įberiame džiovintų (o dar geriau šviežių) smulkintų krapų ir uždengiame puodą, kad troškintųsi.
Kol pievagrybiai ir vištiena troškinasi, atskirai keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną. Jiems apkepus, dedame į vištienos ir pievagrybių troškinį. Pilame 200 g grietinėlės ir laukiame kol pradės kunkuliuoti. Tuomet beriame smulkiai tarkuotą sūrį, gerai išmaišom ir pakepam dar 2 minutes. Lėkštę papuošiame salotų lapais, dedame vištienos ir pievagrybių troškinį ir patiekiame kartu su aliejuje gruzdintomis bulvėmis.
Bulvių rožytes dariau pagal šią instrukciją - http://giedrius-v.li....com/22109.html
SKANAUS
Išbandžiau šį receptą šiandien. Tik rožyčių negaminau
Tikrai skanus patiekalas, tik mūsų šeimynai jis buvo per riebus dėl grietinėlės. Kitą kartą grietinėlę keisiu pienu. Manau, gausis taip pat skaniai